Profile cover photo
Profile photo
Ιδρυμα Θεοτόκος
23 followers -
Το Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο συστάθηκε το 1954 (ΒΔ 212 Τεύχος Α' 08/09/1954) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο οργανισμός εξυπηρετεί παιδιά και νέους με Νοητική Υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες, καθώς επίσης και τις οικογένειές τους. Στα βασικά χαρακτηριστικά του τρόπου εσωτερικής λειτουργίας και διοίκησης του Ιδρύματος συγκαταλέγονται η δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων και η διοικητική αυτοτέλεια αυτού. Αποστολή του Ιδρύματος είναι η εκπαίδευση παιδιών και νέων.
Το Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο συστάθηκε το 1954 (ΒΔ 212 Τεύχος Α' 08/09/1954) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο οργανισμός εξυπηρετεί παιδιά και νέους με Νοητική Υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες, καθώς επίσης και τις οικογένειές τους. Στα βασικά χαρακτηριστικά του τρόπου εσωτερικής λειτουργίας και διοίκησης του Ιδρύματος συγκαταλέγονται η δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων και η διοικητική αυτοτέλεια αυτού. Αποστολή του Ιδρύματος είναι η εκπαίδευση παιδιών και νέων.

23 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
Το Ι.Π.Α.Π «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Αποκατάσταση (EPR), συνδιοργανώνει Ημερίδα με τίτλο « Εργασία: Μητέρα Τεχνών ». Μεταξύ των ομιλητών θα παραβρεθούν ο κ. Luc Henau, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υποστηριζόμενη Εργασία (EUSE) και η κα Laura Jones, Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Αποκατάστασης (EPR).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ - 14:00 μ.μ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ι.Π.Α.Π «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της Ημερίδας.

Μετά το πέρας της Ημερίδας θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.

Δείτε περισσότερα : http://bit.do/eCMYJ
PhotoPhotoPhotoPhoto
10/12/18
4 Photos - View album

Post has attachment
Τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και στα πλαίσια της διάλεξης του Σχολείου της Συμπερίληψης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus) του 1ου Γυμνασίου Καματερού, με καλεσμένους ομιλητές από Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρο και Ελλάδα.

Μέρος της παρουσίασης ήταν και η προβολή της συνεργασίας και της συνεκπαίδευσης του ΚΕΠΠ με το 1ο Γυμνάσιο Καματερού. Η κα Στέλλα Μακρυγιάννη, εκπαιδεύτρια στο Κέντρο Επαγγελματικής Προετοιμασίας & Προώθησης (ΚΕΠΠ) του Ιδρύματος «Θεοτόκος» παρουσίασε το μοντέλο της συνεκπαίδευσης, τα συμπεράσματα και τα οφέλη αυτής της συνεργασίας.

Δείτε περισσότερα : http://bit.do/eCXfv
PhotoPhotoPhoto
12/12/18
3 Photos - View album

Post has attachment
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΚΑ3 The future you(th) want: co- producing recommendations for inclusive societies, στις 29/11/2018 διεξήχθη στο χώρο του Θεάτρου του Ι.Π.Α.Π «Θεοτόκος» η δεύτερη σχετική ημερίδα.


Στην ημερίδα συμμετείχαν από το «Θεοτόκος» η εκλεγμένη Ομάδα Αυτοεκπροσώπησης, η οποία εκπροσωπεί το σύνολο των εκπαιδευομένων του Ιδρύματος, οι ομάδες των ΚΕΠΠ 1 & 2 μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους κες Μακρυγιάννη και Κατσαούνου και οι δύο νέοι που είχαν παρευρεθεί στις διεργασίες της Ουτρέχτης, οι Σταύρου Μάριος και Καραχάλιου Δέσποινα.

Από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» ΕΕΑ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" προσήλθαν 10 νέοι και νέες της Επιτροπής Αυτοσυνηγορίας μαζί με την υπεύθυνη κα Σουβαλίδου Σία (Ψυχολόγο), την κα Ανδριανάκη Γωγώ (Κοινωνική Λειτουργό) και την κα Μούκα Μαρία (Εργοθεραπεύτρια).


Επίσης από το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με νοητική υστέρηση «Εστία» δέκα περίπου νέοι της Ομάδας Αυτοσυνηγορίας μαζί με την υπεύθυνη κα Ζαμπέρτζη Μαρία. (Κοινωνική Λειτουργό, Ειδική Παιδαγωγό) και την κα Χριστίνα Γιαννακοπούλου (Ψυχολόγο).

Ως άτομα σε θέσεις που ασκούν επιρροή για την λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία Πολιτικών για τα ΑΜΕΑ, παρευρέθηκαν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Θεοτόκος» οι κες Παππά και Μπαρδάνη, οι Προϊστάμενες κες Βίντερσχοβεν, Κατσούδα, και Γιαννακοπούλου, η Σχολική Σύμβουλος κα Μακρή και από το Ελληνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία η κα Ριζάκου Ίρμα.


Την οργάνωση της ημερίδας είχαν αναλάβει οι Υπεύθυνες της ομάδας Αυτοεκπροσώπησης κες Μεράβογλου (Λογοπεδικός) και Κορογιαννάκη (Ψυχολόγος). Πέρα από όσους αναφέρθηκαν παραπάνω, τις διεργασίες της ημερίδας στήριξαν με την παρουσία τους ως συντονιστές στις μικρές ομάδες αρκετοί συνάδελφοι, κυρίως από τις Θεραπευτικές και Διαγνωστικές Υπηρεσίες του Θεοτόκος.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, παρουσιάστηκαν οι εργασίες της πανευρωπαϊκής συνάντησης νέων στην Ουτρέχτη, αρχικά από τις κυρίες Κορογιαννάκη και Μεράβογλου, ενώ στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Δέσποινα και τον Μάριο, οι οποίοι μοιράστηκαν την εμπειρία τους από την συμμετοχή τους σε αυτή την συνάντηση.

Στο δεύτερο μέρος, οι νέοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες των 8- 10 ατόμων η καθεμιά, όπου παρουσία ενός προσώπου σε θέση επιρροής, και με τη βοήθεια των συντονιστών, έγινε συζήτηση πάνω σε ένα καίριο θέμα που απασχολεί τα ΑΜΕΑ. Πιο συγκεκριμένα, δύο ομάδες ανέπτυξαν το θέμα της Εργασιακής Αποκατάστασης, δύο άλλες ομάδες της το θέμα της Εκπαίδευσης, μία της Νομοθεσίας και μία της ανάγκης για έγκυρη, έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της κάθε ομάδας ανακοινώθηκαν στη συνέχεια στην ολομέλεια της συνάντησης. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ημερίδας, συμφωνήθηκε από όλους να δοθεί συνέχεια με την απόφαση για οργάνωση κάποιας σχετικής δράσης, αφού γίνει επεξεργασία των διεργασιών και συμπερασμάτων αυτής της ημερίδας.

Δείτε περισσότερα : http://bit.do/eCMAF
Photo
Photo
10/12/18
2 Photos - View album

Post has attachment
H “Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων με Προβλήματα Συμπεριφοράς” και η “Sensory Integration Greece”, διοργάνωσαν το 1ο Συνέδριο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης στις 24 – 25 Νοεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Σε αυτό το συνέδριο συμμετείχε η Εργοθεραπευτική Υπηρεσία του Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», με ομιλητές τον κ. Γιάννη Ραπανάκη, Συντονιστή της Εργοθεραπευτικής Υπηρεσίας και την κα Γεωργία Κοντοέ, Εργοθεραπεύτρια, στην εισήγηση με τίτλο: "Αξιολόγηση και Παρέμβαση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση στην Ελλάδα - Προβληματισμοί".

Ο σύνδεσμος για παραπάνω πληροφορίες είναι ο εξής: http://www.free-spirit.gr/…/synedrio-aisthitiriakis-oloklir…

Δείτε περισσότερα : http://bit.do/eBPkQ
PhotoPhotoPhotoPhoto
28/11/18
4 Photos - View album

Post has attachment
The future you(th) want: co- producing recommendations for inclusive societies.
Ανοιχτός διάλογος των νέων με αναπηρία με θέμα τα δικαιώματά τους για μια ισότιμη συμμετοχή και τρόπους εφαρμογής της κοινωνικής συμπερίληψης.

Δείτε περισσότερα και βρείτε την αίτηση συμμετοχής: https://goo.gl/PajEJY
Photo

Post has attachment
Χριστουγεννιάτικες Κάρτες 2018

Μπορείτε επίσης να δείτε και να κατεβάσετε όλο τον κατάλογο καρτών εδώ (Κάρτες Ιδρύματος): https://goo.gl/XaQxwL

Για παραγγελίες καρτών επικοινωνήστε με την κυρία Νεκταρία Σηφάκη στο 210-2310209 ή στο 6944530575 ή με email στο nsifaki@theotokos.gr
Photo
Photo
21/11/18
2 Photos - View album

Post has attachment
Στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά που διοργανώνει το Ι.Π.Α.Π «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».

Η Εορταγορά θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του μετρό στο Σύνταγμα, από τις 09:00 έως τις 21:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν μεγάλη ποικιλία Χριστουγεννιάτικων δώρων, φτιαγμένα με μεράκι και καλαισθησία, από τους νέους & νέες του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», στα Εργαστήρια Κατάρτισης.

Η συμμετοχή όλων θα προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στους νέους του οργανισμού και παράλληλα θα στηρίξει τις προσπάθειες για εκπαίδευση και κοινωνική αποδοχή των ατόμων αυτών με τις "Ιδιαίτερες Ικανότητες".

Τα έσοδα από την Εορταγορά θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».

Το ΙΠΑΠ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» προσφέρει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και θεραπείας σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 4,5 ετών (πρώιμη παρέμβαση), εφήβους και ενήλικες νέους & νέες με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.

Από το 1963 έχει εξυπηρετήσει πάνω από 5.000 άτομα τα οποία έχουν λάβει μέρος σε πρωτοπόρα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα με αξιόλογα αποτελέσματα (189 προσλήψεις στην ελεύθερη αγορά τα τελευταία χρόνια). Είναι δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έχει τις εγκαταστάσεις του στο Δήμο Ιλίου, στα δυτικά προάστια της Αθήνας.
Photo

Post has attachment
Χριστουγεννιάτικες Κάρτες 2017

http://www.theotokos.gr/christougenniatikes-kartes-2017

Πληροφορίες / Παραγγελίες :

210 2313473,6944-530575 Κυρία Σηφάκη
Ώρες 8:00-13:00
Υποσημείωση :
( Πάνω στις κάρτες έχει εφαρμοστεί Watermark για την προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων )
Το λογότυπο του Watermark ( ΙΠΑΠ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ) δεν θα υπάρχει στις κάρτες που θα δοθούν για αγορά ούτε στην ηλεκτρονική έκδοση.
Photo
Photo
1/12/17
2 Photos - View album

Post has attachment
Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά 2017

Το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητικές και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 17 Δεκεμβρίου 2017 Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος απο τις 10:00 π.μ εώς τις 18:00 πμ.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν μεγάλη ποικιλία Χριστουγεννιάτικων δώρων, φτιαγμένα με μεράκι και καλαισθησία από τους νέους του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», στα Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η συμμετοχή όλων θα προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στους νέους του οργανισμού και παράλληλα θα στηρίξει τις προσπάθειες για εκπαίδευση και κοινωνική αποδοχή των ατόμων αυτών με τις "Ιδιαίτερες Ικανότητες"
Photo

Post has attachment
Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά 2017 - Athens Metro Mall

Το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητικές και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» θα λειτουργήσει περίπτερο τη Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στο Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο (ισόγειο) από 9:00π.μ έως 21:00πμ.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν μεγάλη ποικιλία Χριστουγεννιάτικων δώρων, φτιαγμένα με μεράκι και καλαισθησία από τους νέους του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», στα Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφθείτε.
Photo
Wait while more posts are being loaded