Profile

Cover photo
Tero Vaaja
Worked at University of Jyväskylä
Attended University of Jyväskylä
Lives in Jyväskylä
62 followers|148,880 views
AboutPostsPhotos+1's

Stream

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
Kannatan. Arkikokemuksen tasolla näyttää, että kommenttiosioista ei ole yleisesti ottaen mitään hyötyä, mutta monenlaista potentiaalista haittaa. Joidenkin mukaan räyhäävät kommentit polarisoivat säännönmukaisesti ihmisten mielipiteitä: sekä puoltavat kannat että vastustavat kannat vahvistuvat, ja todellinen avartava keskustelu kärsii. Tämä vaikuttaa uskottavalta. Mutta kommenttiosiot myös osaltaan ovat tehneet normaaliksi sellaista viestimisen tapaa, jossa kasvokkain kohtaamiseen liittyvät inhimillisyyden ja hienovaraisuuden normit eivät merkitse mitään. Siinä on jo syytä kyllin hankkiutua kommenttiosioista eroon.
 ·  Translate
 
Tämä on hel-ve-tin hyvä homma. Ottaisivatpa muut mediat kopin myös. 
 ·  Translate
Nyt sulkee keskustelunsa verkkosivuilta kahdeksi viikoksi. Uutispäällikkö Jussi Pullinen kertoo tässä, miksi.
6 comments on original post
1
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
 
Guy Makes Statues Take Selfies By Cleverly Positioning His Camera (4 pics):

www.boredpanda.com/statue-selfies/

#statue #classic #selfie #statueselfie #funny  
2
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
Asiallisen oloista tekstiä Alf Rehniltä, ja tässä kohtaa myös aika häpeämättömän hauskaa:

"Äänestäminenkin on täten tehty kovin vaikeaksi, koska yllättävän moni suomalainen puolue haluaa tänään ennen kaikkea kieltää asioita. Perussuomalaiset haluavat kieltää kaiken uuden ja pelottavan, Kokoomus haluaa kieltää jopa niitä asioita joita ovat luvanneet puoltaa, Keskustapuolue haluaa kieltää ihan muuten vaan, kieltämisen ilosta, Vasemmistopuolue haluaa kieltää tosiasioita ja Demarit eivät oikein tiedä mitä kieltäisivät, joten he pyytävät virastot tekemään sen puolestaan. RKP haluaa kieltää kaikki jotka haluavat kieltää heiltä mitään, ja Kristillisdemokraatit haluavat kieltää niin monta asiaa että minä vähitellen haluaisin kieltää koko puolueen."
 ·  Translate
Vasemmistolainen vai porvari, kolumnisti Alf Rehn ei omasta mielestään ole kumpaakaan, hän haluaa olla libilaari.
1
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
Tällaiset ovat hienoja edistysaskelia. Ei voi kuin toivoa, että tästä tulee jonakin päivänä perusteknologiaa, joka auttaa halvaantuneita.

Mutta... aina kun tästä aihepiiristä uutisoidaan, otsikossa lukee, että potilas liikutteli milloin mitäkin "ajatuksen voimalla". En ole varma, onko tämä pelkästään naiiviutta vai tietoista halua otsikoida tiedeuutisia kuin ne olisivat iltapäivälehtien sensaatiojuttuja. Kyse on kuitenkin "vain" siitä, että on onnistuttu teknologian avulla rakentamaan toista kautta uudelleen se yhteys aivojen ja ääreishermoston välillä, jonka halvaantuminen on rikkonut. 

Jos tämä siis on "käden liikuttamista ajatuksen voimalla", minkä voimalla me tavallisesti sitten käsiä liikutamme?
 ·  Translate
Yhdysvaltalaisen Ohion yliopiston tutkimuksessa mukana ollut neliraajahalvaantunut mies on pystynyt ensimmäistä kertaa liikuttamaan kättään ajatuksen voimalla halvaantumisensa jälkeen.
2
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
 
Science. A paper on how to read a scientific paper. This should be part of basic education for everyone, really. Also, really nicely done. :-)
1
Rion Steiner's profile photoTero Vaaja's profile photo
2 comments
 
+Rion Steiner Hi Rion! It's nice that you are interested! 

Yes, Excalion still exists, its status is: existing, but more or less inactive at the moment. Some of the previous members have dropped out. Currently we do no gigs, and there is no schedule for the next recording, although new songs are written, and we rehearse every now and then.

I am sure that Excalion will still do stuff in the future, but currently we don't know when and with what line-up.
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
Puheenvuoro.
 ·  Translate
Perussuomalaisten Timo Soini haki ääniä haukkumalla kotinsa jättäviä ihmisiä Svenska Ylen eurovaalitentissä. Yle Uutisten EU-kirjeenvaihtajan Elina Ravantin suvulla on hatkojen ottamisesta omakohtaista kokemusta.
1
Add a comment...
Have him in circles
62 people
Jari Hämäläinen's profile photo
Tapani Saarinen's profile photo
Santeri Sulo Akseli Ahola's profile photo
Margarita Moitiño Morales (Marga)'s profile photo
Rui Vieira da Cunha's profile photo
Jussi Silvonen's profile photo
Timo Häyrinen's profile photo
Abdelhak el bechchari's profile photo
Simo Oinas's profile photo

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
Immonen ja todellinen Suomi

Perussuomalaisten eri toimijat ovat ottaneet vuorollaan kantaa Olli Immosen kohua nostattaneeseen kirjoitukseen. Riikka Slunga-Poutsalo (yle.fi, 27.7.) puolusti sen taisteluun liittyvää retoriikkaa vedoten siihen, että muissakin yhteiskunnallisissa yhteyksissä puhutaan erilaisia asioita vastaan taistelemisesta. Hän jätti mainitsematta, puhutaanko noissa yhteyksissä myös ”meitä” vastustavista vihollisista. 

Jussi Halla-ahon ja Sebastian Tynkkysen mukaan (yle.fi, 27.7.) tulisi jo olla yleisesti tiedossa, että Perussuomalaiset on monikulttuurisuutta vastustava puolue, joten kenelläkään ei luulisi olevan syytä erityisesti yllättyä Immosen kannanotosta. Osa Perussuomalaisten johtohenkilöistä (Juho Eerola, Vesa-Matti Saarakkala, Jari Ronkainen) on moittinut Immosen kirjoituksen tyyliä, mutta samalla todennut, että sen sisältö on puolueen aatteen tai linjan mukaista.

Jos näin todella on, tulisi kiinnittää huomiota siihen, ettei Immosen kirjoitus sisällä pelkästään paatosta monikulttuurisuutta vastaan ja ”maahanmuuttokriittisyyttä”. Se sisältää myös ajatuksen ”yhdestä todellisesta suomalaisesta kansakunnasta” (one true Finnish nation). Siis ajatuksen, että on olemassa oikea ja todellinen Suomi tai suomalaisuus, erotuksena joistakin versioista, jotka ovat vääriä ja valheellisia. 

Milloin todellinen Suomi siis syntyi, ja onko se siitä lähtien pysynyt samanlaisena? Millä kriteereillä joku kuuluu tai on kuulumatta siihen? Kenen sana painaa päätettäessä, mikä on todellista suomalaisuutta, ja miten kiistat ratkaistaan, jos ja kun asiasta on erimielisyyttä? Onko Suomella jokin kulttuuriin tai kieleen liittyvä kansallinen ydinolemus, jota tuntematta ja hyväksymättä ei kelpaa suomalaiseksi? Jos on, mikä se on? Jos Olli Immosen kirjoitus todella on asiasisältönsä puolesta perussuomalaisten aatteiden mukainen, näiden tulisi olla puolueelle todellisia asiakysymyksiä, joihin he ovat velvollisia vastaamaan. 

Moni pystyy suhtautumaan ”monikulttuurisuuskritiikkiin” tai ”maahanmuuttokritiikkiin” hyväksyvästi, koska nämä asiat ovat välittömästi huolestuttavia vain niille, joihin ne suoraan kohdistuvat, eli ulkomaalaistaustaisille ihmisille. Me syntyperäiset suomalaiset voimme katsoa asiaa ikään kuin ulkopuolelta. Mutta puheen ”yhdestä todellisesta suomalaisesta kansakunnasta” tulisi herättää huolta ja ihmetystä aivan jokaisessa, syntyperästä ja aatteesta riippumatta. Kansakunnat ovat sitä, millaisiksi ihmiset haluavat ne rakentaa. Kansakunnan yhdestä todellisesta olemuksesta puhumiseen liittyy aina jonkun kätketty vaatimus saada määritellä, millainen tuo olemus on. Siksi tämä osa Immosen kirjoitusta on jopa vakavampi asia kuin hänen taisteluretoriikkansa. Jollemme huomaa vastustaa tätä puhetapaa, historian pyörien pyörähtäessä kuka tahansa meistä saattaa joskus löytää itsensä jakolinjan ”oikea suomalainen / ei oikea suomalainen” väärältä puolelta, syistä joita tarkkasilmäisinkään yhteiskunnallinen havainnoija ei välttämättä osaisi ennustaa etukäteen. Tämä pätee niin Perussuomalaisten äänestäjään kuin kaikkiin muihinkin. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
Tyhmyyden oikeuttaminen ja mikä sananvapaudessa on olennaisinta

Pilapiirtäjä Ville Ranta muistuttaa Charlie Hebdo-iskun jälkeen, että ” sananvapautta puolustetaan käyttämällä sitä, ei tekemällä julkilausumia siitä”. Rannan mukaan ”nyt on huono hetki arvostella Charlie Hebdon piirroksia, mutta lehti ei ole varmaan edes yrittänyt pysyä hyvän maun rajoissa. Charlie Hebdolla on erittäin tärkeä asema sananvapauden ylläpitäjänä. Hyvä maku ja piirrosten laatu on toinen kysymys. Perusjuttuja sananvapaudessa on, että siihen kuuluu oikeus olla tyhmä. Charlie Hebdo on käyttänyt tätä oikeutta.”

Ranta on tietenkin täysin oikeassa. Mutta ajatukseen, että sananvapauteen kuuluu oikeus olla tyhmä, liittyy ongelma. Se saattaa johtaa ajatukseen, että tyhmä toiminta on automaattisesti hyväksyttävää tai suorastaan kiitettävää, jos se tehdään sananvapauden toteuttamisen takia.

En viittaa tässä suoranaisesti Charlie Hebdon piirroksiin enkä leimaa niitä tyhmiksi. Viittaan laajemmin virheargumenttiin, jossa minkä tahansa tuhoavan, matalamielisen tai hyökkäävän kommentin esittäjä puolustautuu kaikkea kritiikkiä vastaan toteamalla, että hän käyttää vain sananvapauttaan. Näin kriitikko saadaan näyttämään sananvapauden rajoittajalta.

Mutta sananvapautta voidaan käyttää lukemattomilla tavoilla, jotka eivät ole tuhoavia, matalamielisiä tai hyökkääviä. Sananvapauden periaatteen kallisarvoisuus meille ei saisi johtaa siihen, että mikä tahansa purkaus saa automaattisen suojan arvostelua vastaan siitä, että se edustaa esittäjälleen sananvapauden käyttämistä. Sananvapauden puolesta taistelu ei saisi johtaa tyhmyyden glorifioimiseen.

Mutta kuten Ville Ranta sanoo, tänään (8.1.15) ei ole oikea hetki arvostella Charlie Hebdon piirtäjien tai muiden pilapiirtäjien töitä, ei vaikka pitäisi niitä huonoa makua osoittavina ja tarkoituksellisen provokatiivisina ja loukkaavina. Eilen on tapahtunut joukkomurha, eikä mikään maailman piirros voi tehdä murhaa hiukkaakaan oikeutetummaksi tai vähemmän barbaariseksi teoksi. Ei ole olemassa kuvaa, jonka piirtämällä ansaitsisi kuolla. Se, joka tänä päivänä arvostelisi pilapiirtäjiä heidän kuviensa tyhmyydestä, saisi niskaansa ankarat moitteet uhrin syyllistämisestä – ja aivan aiheesta. Sanoille on aikansa ja paikkansa, ja tänään ei ole tämäntyyppisten sanojen aika.

Miksi sitten itse aloitin tämän kirjoituksen vastustamalla ajatusta, että sananvapauteen kuuluu oikeus olla tyhmä? Siksi, että sen avulla päästään ajatuksista tärkeimpään. Jos minä tai kuka tahansa muu tänään moittisi Charlie Hebdon piirroksia niiden typeryydestä ja loukkaavuudesta, olisimme mitä suurimmassa määrin tyhmiä, tunteettomia ja tilannetajuttomia. Kaikki moitteet, joita saisimme niskaamme kunnioituksen puutteesta rikoksen uhreja kohtaan, olisivat mitä suurimmassa määrin oikeutettuja. Sananvapauteemme vetoamalla emme voisi suojautua kritiikiltä typeryyttämme kohtaan.

Sananvapaus ei ole taikakeino, joka antaa minulle moraalisen oikeuden sanoa mitä haluan, ja joka tekee toisten ihmisten kritiikistä sanomisiani kohtaan epäoikeutettua. Sananvapaus on ajatusten esittämisen vapautta, vapautta puhua ja julkaista ilman pelkoa joutumisesta rikossyytteeseen väärien ajatusten vuoksi. Sananvapauden vallitessa ihminen on yhteisössään turvassa riippumatta uskonnollisista ja poliittisista näkemyksistään, ilman pelkoa siitä, että naapuri saattaa olla valtaapitävän tahon ilmiantaja, joka raportoi vaaralliset ja moraalittomat ajatuksesi eteenpäin. Sananvapaus vastustaa vainoa, syrjintää ja sortoa. Tyhmyyttä sillä ei voi perustella – ei varsinkaan sellaista tyhmyyttä, joka on omiaan rapauttamaan niitä turvallisen ja avoimen, kaikille kuuluvan yhteiskunnan perusteita, joita sananvapauden on tarkoitus puolustaa. Niiden perusteiden kuuluu turvata muun muassa se, että piirtämällä ei voi ansaita kuolemanrangaistusta.
 ·  Translate
Oululainen pilapiirtäjä sanoo pelänneensä piirrostensa takia. Hän muistuttaa, että sananvapautta kuitenkin puolustetaan käyttämällä sitä, ei puhumalla siitä.
1
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
An ancient Roman trip planner. 

From Athens to Rome, 17 days on a fast sail ship during the summer (1775 kilometers).
Tutorial. Walter Scheidel Elijah Meeks. Controls. Published by Stanford University Libraries | Tiles © AWMC, CC BY-NC 3.0. + -. X Legend Zones. X. X. Here's some tutorial content. DISPLAY. Terrain. Sites. Names. Paths. Regions. All Sites. Select Sites Stop Selecting Reset Map Cluster Flow Off ...
1
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
Thanks +Esko Arajärvi 
 
Woah this is a really cool #gif . Just follow the instructions below for an optical illusion that turns Hollywood stars grotesquely ugly. For more info - Matthew Thompson explains:

    "Like many interesting scientific discoveries, this one was an accident. Sean Murphy, an undergraduate student, was working alone in the lab on a set of faces for one of his experiments. He aligned a set of faces at the eyes and started to skim through them. After a few seconds, he noticed that some of the faces began to appear highly deformed and grotesque. He looked at the especially ugly faces individually, but each of them appeared normal or even attractive. We called it the "Flashed Face Distortion Effect"...

    "The effect seems to depend on processing each face in light of the others. By aligning the faces at the eyes and presenting them quickly, it becomes much easier to compare them, so the differences between the faces are more extreme. If someone has a large jaw, it looks almost ogre-like. If they have an especially large forehead, then it looks particularly bulbous."

More cool stuff at weirdopedia.org
1
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
Ei ehkä tarvitse, mutta ajatus on oikea,
 ·  Translate
Lapset ottavat tilanteet puhtaina ja paljaina, vailla aikuisuuden mukanaan tuomaa lastia, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.
1
Add a comment...

Tero Vaaja

Shared publicly  - 
 
Not exactly untranslatable words, but fascinating anyway.

My favorite is number 23; I remember reading already years ago that this word won some kind of a "The word most difficult to translate in all the languages of the world" -competition.
When something is “lost in translation,” it could have been due to a simple mistake or due to the fact that one language was not quite able to capture the essence of a word's meaning in another language. This conflict is the idea behind New Zealand-based designer Anjana Iyer's “Found in ...
3
Tero Vaaja's profile photoSara Diogo's profile photo
3 comments
 
You're right. "kaipuu" or "kaipaus" are better translations than kaiho - according to my poor Finnish skills.
Add a comment...
People
Have him in circles
62 people
Jari Hämäläinen's profile photo
Tapani Saarinen's profile photo
Santeri Sulo Akseli Ahola's profile photo
Margarita Moitiño Morales (Marga)'s profile photo
Rui Vieira da Cunha's profile photo
Jussi Silvonen's profile photo
Timo Häyrinen's profile photo
Abdelhak el bechchari's profile photo
Simo Oinas's profile photo
Education
  • University of Jyväskylä
    Philosophy, Master's Thesis, 2000 - 2008
Basic Information
Gender
Male
Birthday
January 9, 1981
Work
Occupation
Philosophy teacher/researcher
Employment
  • University of Jyväskylä
    University teacher, 2013 - 2014
  • University of Jyväskylä
    Doctoral student, 2012 - 2013
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Jyväskylä
Previously
Konnevesi - Porto
Tero Vaaja's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Elder Sign: Omens – Android-sovellukset Google Playssa
market.android.com

“GAME OF THE WEEK” - G4TV.com TOUCH ARCADE - 4.5 out of 5 148APPS.COM - 4.5 out of 5 GAMEZEBO- 4.5 out of 5 BOARD GAME GEEK - 3 out of 4The

Phoebe and Her Unicorn by Dana Simpson, April 14, 2015 Via @GoComics
www.gocomics.com

One of the many great comics you can read for free at GoComics.com! Follow us for giveaways & giggles.

Vain hyvän tarinan tähden
ullajarvi.blogspot.com

Muotisuunnittelija Paola Suhonen on loistava tarinankertoja. Jokaiselle sesongille hänen yrityksensä rakentaa tarinan, jolla vaatteita ja ku

Lastasi saattaa vituttaa
veikkonen.vapaavuoro.uusisuomi.fi

Vihdoin on hiljaista. Huoneen täyttää pitkä huokaus, näppäimistön nakutus ja näyttöpäätteen valo. Tuo riiviö, joka kiukutteli päiväkodin jäl

Metsatöll - Alle-aa
www.youtube.com

Track Number: 13 Band: Metsatöll Album: Hiiekoda Genre: Folk Metal Year: 2004 I do not own the rights to this audio, and am not profiting fr

Karkialammen muonituskeskus myydään yrityskäyttöön
yle.fi

Aikoinaan varusmiesten ruokalana toiminut muonituskeskus saa pian uuden elämän.

Leverkusen-luotsille potkut - Hyypiä valmennusvastuuseen
yle.fi

Jalkapallon Saksan Bundesliigassa tappiokierteeseen ajautunut Leverkusen on antanut potkut päävalmentajalleen Robin Duttille. Vastuuseen

Viisaus ja älykkyys eivät välttämättä asu samassa ihmisessä
yle.fi

Monessa kulttuurissa tunnetaan ajatus, että ihmisellä on kaksi sydäntä: toinen pitää meidät elossa, toinen on henkinen sydän. Ihmisen hen

Edu Kettunen - Rauhaton
www.youtube.com

Album : Jokapojan Hollywood Year : 2000

Machinae Supremacy - Dark City
www.youtube.com

I can feel the fire deep inside, it's burning brighter We burn a raised fist and my pride, I sway to the beat of our decay, the horsemen on

Korpiklaani - Mettänpeiton Valtiaalle (Karkelo)
www.youtube.com

Korpiklaani - Mettänpeiton Valtiaalle (Karkelo)

Bo Kaspers Orkester - Innan allt försvinner
www.youtube.com

Music video by Bo Kaspers Orkester performing Innan allt försvinner. (C) 2008 SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT (SWEDEN) AB

Footballer Fabrice Muamba Collapses On Pitch
news.sky.com

Bolton midfielder Fabrice Muamba has collapsed on the pitch during a game with Tottenham. 

Program of the meeting
nepm2012.blogspot.com

Welcome! We welcome you to the Nordic Evolutionary Psychology Meeting, held in Turku, Finland, 13.-14. September 2012. The theme of the meet

Unelmien ja todellisuuden raja on liukuva
ajattelunammattilainen.fi

Meillä on taipumus ajatella, että mielikuvituksen ja todellisuuden välillä on tarkka raja. Jotkut asiat ovat tosia. Toiset puolestaan mielik

TAUSTA: Aprillipäivä 2012 jää suomalaiseen jalkapallohistoriaan
yle.fi

Pitkän ja menestyksekkään pelaajauran tehnyt Sami Hyypiä valittiin Saksan Bundesliigan Leverkusenin luotsiksi ainakin loppukauden ajaksi.

Keskiajan sormenjäljet kertovat ihmisen peloista ja toiveista
yle.fi

Historioitsija Kathryn Rudy mittasi, mitä rukouskirjojen sivuja keskiajan eurooppalaiset lukivat innokkaimmin. Toisten varjelemiseksi tarkoi

Down Goes Brown: 10 Things I Miss About Maple Leaf Gardens
www.downgoesbrown.com

Last Friday marked the 10th anniversary of the last game at Maple Leaf Gardens. This weekend, the Leafs will hold a ceremony marking the ann