Profile cover photo
Profile photo
The American Country Legends
5 followers -
Theater, Country Muziek , West-Coast Muziek
Theater, Country Muziek , West-Coast Muziek

5 followers
About
Posts

Post has attachment
Foto's van theatervoorstellingen 'The American Country Legends' in het RAI Theater, Amsterdam en World Forum Theater (WFT), Den Haag.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
The American Country Legends
33 Photos - View album
Add a comment...

LEGENDARISCHE MUZIEK

Geniet je ook van het luisteren naar heerlijke muziek en ga je graag mee in de emotionele rollercoaster, die de muziek uit  de sixties, seventies, west-coast en met name country muziek je brengt?

In wisselende samenstelling;  The American Country Legends (theater) of TACL Akoestisch (kleine bezetting), breng ik met fantastische muzikanten, nummers ten gehore van onder andere: The Beatles, James Taylor, The Band, Linda Ronstadt, The Birds, Little Feat, Rod Stewart, Tom Petty, The Small Faces, Elvis Costello, The Dixie Chicks, The Eagles, Dolly Parton, Tony Bennett, Bonny Raitt, Amanda Marshall.

TACL - BOEKINGEN

Wil je een 'TACL' optreden boeken? Dat kan in kleine of grote bezetting, van huiskamerconcert tot festival! Bel of e-mail voor meer informatie. info@lanawolf.nl/ 06 1220 3237
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
The American Country Legends

Country is weer hot en eindelijk is er waardering voor de steengoede artiesten, die Nederland in dit genre rijk is. In The American Country Legends komt een select gezelschap van de beste countrymuzikanten bij elkaar, voor een muzikaal feest van formaat. De mooiste klassiekers, heerlijke ballads, maar ook spetterende up-tempo nummers wisselen elkaar af, in een veelzijdig topprogramma. Het publiek wordt getrakteerd op bekende songs van Kenny Rogers, The Eagles, Linda Ronstadt, Lady Antebellum, Rascal Flatts, Randy Newman en Alison Krauss, maar ook minder bekende juweeltjes brengen de toehoorders in vervoering. Natuurlijk ontbreken meezingers als On The Road Again niet! De muzikanten hebben allen hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en laten horen en zien, dat Country van alle tijden is! Met aansprekende arrangementen en ijzersterke solisten, is The American Country Legends een onmisbare show voor de ware muziekliefhebber.

Begin 2015 waren de eerste vier shows In het RAI Theater, Amsterdam en het World Forum Theater, Den Haag, een groot succes!

Leadzangeressen Lana Wolf en Pam MacBeth 

http://www.kunstigcommuniceren.nl/new2013/index.php/theater/columns/the-american-country-legends/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Sweet Music Man

Posted on januari 11, 2015

Het ooit zo verguisde muziekgenre country is razend hip. Zelfs in het wat benauwde Nederland, dat zo ver lijkt af te staan van de ruimte en ruigheid die de noordamerikaanse koeienjongens en – meisjes kenmerkt. Maar we winnen er tegenwoordig op een haar na songfestivals mee…De zichzelf respecterende Nederlandse artiest met boerenroots vertrekt richting Nashville om daar de sound van zijn of haar leven te ontdekken. In ieder geval Ilse. En Waylon trouwens ook!

Ik ben er ook gek op. Al vanaf Charlie Rich met zijn The Most Beautiful Girl en Charlie Daniels Georgiaanse duivel. De zoveelste voorliefde die ik niet meer geheim hoef te houden om er nog bij te horen.

Decennialang probeerde ik mijn omgeving ervan te overtuigen dat ik te witte muziek verafschuwde en verdrong ik dit onuitwisbare witte vlekje op mijn blazoen uit alle macht.

Niet dat ik me ooit werkelijk in verdiept heb. De vlek was behalve wit ook een beetje blind… Af en toe kwam er een countrysong voorbij en dan genoot ik ervan, zonder dat al te duidelijk te laten blijken en er genoeg aandacht aan te besteden….

Country is namelijk zuiver wit!

Oh jee, jullie zien me al onder een puntig wit laken een toorts dragen en dood en verderf zaaien, maar zo ben ik niet!

Ik leg uit! Het is niet het wit dat stiekem de kunst afkijkt van de uit andere werelddelen geimporteerde medemens en het dan een vernisje geeft. Het is muziek van witte mensen, maar zeer oorspronkelijk en recht uit de ziel ontsproten.

Country heeft dezelfde status als soul en blues in dat opzicht, wat mij betreft.

De viool en de steel guitar. Bij wijze van spreken bouwt de barn – de boerenstal – zich er als vanzelf omheen.

Een laagje suikerzoete romantiek dat ervoor zorgt dat de harde plattelandswerkelijkheid nooit helemaal versteent.De harde mannen die de zelfbewuste vrouwen nooit werkelijk de baas zijn.

Het wordt tijd dat ik me er eens grondig in verdiep en niet pretendeer alles te weten van het wereldje in Nashville omdat ik de Netflixserie nauwgezet volg.. (Terwijl ik dit schrijf, wiki ik het levensverhaal van Willie Nelson en oh! Dit is een man naar mijn hart!)

Het genre sluit natuurlijk ook perfect aan bij mijn oorsprong. De eeuwenlang geïsoleerde Maas- en Waalse klei. Wij hadden óók weidse weiden vol koeien. En verder waren er alleen de rivieren en het harde bestaan.

Some times it’s hard to be a woman
Givin’ all your love to just one man
You’ll have sad times and he’ll have good times
Doin’ things that you don’t understand
 

Het is net of ik mijn moeder hoor praten!


Hoewel er natuurlijk allang een nieuwe generatie toekomstige legendes is opgestaan, Met een eenentwintigste eeuwse boodschap

Anyway. Vandaag had ik de eer bij een concert te mogen zijn, geleid door de dame die countrylegendes in Nederland hoogstpersoonlijk herintroduceert, Lana Wolf.

Haar collega Pam MacBeth zong het prachtige lied van Kenny Rogers met de titel van dit stukje tekst. Het slaat óók op de man die – niet geheel toevallig – naast me zat. In het liedje wordt de sweet music man met pijn in de ziel van de zangeres aan zijn lot overgelaten. Ik ga dat nooit doen met die van mij hoor!

bron: https://citroenvlinder.wordpress.com/2015/01/11/sweet-music-man
Add a comment...

Post has attachment
The American Country Legends bewijzen: Country is hip!

Gepubliceerd op woensdag 14 januari 2015 08:13
Door Mischa Muijlaert, Lana Wolf en TACL.nl / Foto’s Mischa Muijlaert  

TACL Recensie Review Reactie Referentie The American Country Legends bewijzen zichzelf in de eerste twee weekenden van 2015 tijdens 4 optredens in de Amsterdam Rai en in het World Forum Theater in Den haag. Deze soort van try-outs zijn een voorproefje van hun tournee die vanaf september de Nederlandse theaters aandoet.

De band bestaat uit Lana Wolf (zang en gitaar), Pam MacBeth (zang en gitaar), Erik Neimeijer (zang en gitaar), Ad Welten (gitaar), Wim van de Vliert (gitaar), Johan Jansen (gitaar), Erik Albers (drummer), Harro Wimmenhove (keys) en Peter van den Bos (viool).

Lana Wolf: "Mijn hele leven geniet ik al van mooie muziek. Het begon met plaatjes draaien op mijn slaapkamer. Veel muziek van mijn ouders, waaronder artiesten als Linda Ronstadt. Dat was het begin van mijn passie voor muziek en mijn keuze voor muziek als vak. Pas in 2001 kon ik deel uit maken van een theatershow met countrymuziek. Dat was de eerste 'The American Country Legends' in het theater van Roermond en het was een groot succes. De rest van de Nederlandse theaters leken er echter nog niet klaar voor en het project werd weer in de ijskast gezet. Jaren later kreeg ik op zaterdagochtend van Rob Stenders mijn radioshow bij KX Radio (3FM), waar ik twee uur de mooiste muziek kan draaien. Vaak is dat Country en West-Coast. Hoewel ik wel eens ruzie met Rob had om mijn muziekkeuze, noemde hij me toch gekscherend 'Country Wilma' en mocht ik op de zender blijven. Van luisteraars kreeg ik veel reacties over hoe mooi ze de muziekkeuze vonden. De luisteraars en mijn passie voor Country en West-Coast muziek inspireerden mij, om toch nog een laatste keer een album op te nemen en een theatershow op te zetten. Het resultaat is het album 'Nashville' en de theatershow 'The American Country Legends'. Ik licht bovenstaande ook toe op mijn site www.puurendewolf.nl. Puur en de Wolf moet je zien als paraplu voor mijn muziekactiviteiten met pure muziek".

Jaren geleden hoefde je niet uit te komen voor je country-liefde, want dan werd je steevast als een stoffig type beschouwd, maar die tijd is geweest! Country is hip en eindelijk is er waardering voor de steengoede artiesten, die Nederland in dit genre rijk is. O.a. Ilse de Lange en Waylon zorgden ervoor dat country nu weer ‘mag’. 

The American Country Legends spelen en zingen de mooiste klassiekers, heerlijke ballads; maar ook spetterende up-tempo nummers wisselen elkaar af in een veelzijdig topprogramma. Het publiek wordt getrakteerd op bekende songs van Kenny Rogers, The Eagles, Linda Ronstadt, Lady Antebellum, Rascal Flatts, Randy Newman en Alison Krauss, maar ook minder bekende juweeltjes brengen de toehoorders in vervoering. En natuurlijk ontbreken meezingers als On The Road Again niet! De muzikanten hebben allen hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en laten horen en zien, dat Country alles behalve stoffig is! Met aansprekende arrangementen en ijzersterke solisten, is The American Country Legends een onmisbare show voor de ware muziekliefhebber, Country-georienteerd of niet!

Vanaf september 2015 in de Nederlandse theaters. 
Zie voor meer info: www.tacl.nl en www.lanawolf.nl
bron:
http://www.theaterparadijs.info/mtp/index.php/muziek/2726-door-mischa-muijlaert-lana-wolf-en-tacl-nl-foto-s-mischa-muijlaert
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded