Profile

Cover photo
Лаборатории Зинвест
25,025 views
AboutPostsPhotosVideosReviews

Stream

 
Алгоритъм за оценка на риска от злокачествен овариален карцином
 ·  Translate
1
1
Add a comment...
 
Специални изисквания за някои видове анализи (хормонални, лекарствено мониториране, функционални тестове и др.)
 ·  Translate
1
1
Add a comment...
 
Лабораторни изследвания за хепатит, тестове за различни инфекции, лаймска болест, морбили, рубеола, а и имунитет към тях, а и други вирусологични изследвания. По-долу вижте подробно какви тестове по Вирусология извършваме в Лаборатории Зинвест:
http://synwest.bg/index.php?p=16 #вируси
#изследвания
#зарази
 ·  Translate
1
1
Add a comment...
 
Имунохематологични тестове за определяне на кръвна група, подгрупите на А антигена, на слаб D антиген по индиректен тест, Rh фенотип и Kell антиген, титъра на имунните анти-А и анти-В антитела от клас IgG, имуноглобулиновата характеристика на еритроантителата и други.
http://synwest.bg/index.php?p=22 #Имунохематология
#Лаборатория
 ·  Translate
1
1
Add a comment...
 
#Полезно е да знаете:
Хеликобактер пилори причинява язва при 80% от болните.
Тази бактерия буквално гризе стомаха, преди да отвори раната в него.
Все още не се знае категорично защо и как точно възниква тази коварна бактерия. Но около 90% от населението на България я носи в себе си. Друг е въпросът кога ще се прояви. Някои хора я носят до самата си смърт и тя не успява да им причини нищо лошо. Други са атакувани от нея още в младите си години. В това всъщност е и коварният характер на бактерията. Всеки знае, че хората, които страдат от язва, започват забележимо да отслабват. След излекуването обаче пациентът връща нормалното си тегло. Но не само в това е проблемът – преди да се стигне до язвата, човек преживява стрес, хроничен гастрит, дуоденит и други функционални нарушения на стомаха и дванадесетопръстника. Показателна за проблемите в стомаха е болката в корема. А тя зависи от това, къде се е образувала язвата и колко дълбоко се е врязала във вътрешната част на стомаха. Обикновено язвата боли сутрин, през нощта и при празен стомах.
Ако болката е под лъжичката или в средата на корема, ако е тъпа или умерена, периодична или разлята, значи вече се е образувала малка #язва на лигавицата на стомаха. Ако болката се появи на същите места, но само след нахранване – значи язвата вече е по-дълбоко в стомаха. Ако болката е в дясното подребрие – язвата е на дванадесетопръстника.
http://synwest.bg/
 ·  Translate
1
1
Add a comment...
 
Антимикробната резистентност е една от най-големите заплахи, пред които е изправено човечеството. 25 хил. души годишно в ЕС умират в резултат на инфекции, причинени от бактерии, резистентни на антибиотици. В световен мащаб числото достига 700 хил. "Ако тенденцията се запази, това би довело до 10 ...
1
1
Add a comment...
 
Екипът на Лаборатории Зинвест ви пожелава здрава и мирна година, изпълнена с щастие и успехи!
http://synwest.bg
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Тази година отново отбелязваме Световния ден за борба със СПИН на 1-ви декември.
През 1988 г. Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с #ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със #СПИН. През последните 28 години този ден се утвърждава като един от най-успешните възпоменателни дни в световната история. Понастоящем той е признат от и се отбелязва в над 190 държави по света.
Международният символ на борбата с ХИВ/СПИН е червената панделка. Тя е израз на солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията на хората в общата борба срещу болестта. Червеният цвят на панделката едновременно символизира любовта, като така изразява съпричастността към засегнатите от заболяването; кръвта, като така изразява болката, причинена от загубата на близките, починали от СПИН; яростта, като така изразява безпомощността, с която се приема заболяване, за което няма окончателно $лечение. Червеният цвят също е и предупреждение да не се подхожда лекомислено към и да не се пренебрегва един от най-големите проблеми на нашето съвремие.
http://synwest.bg
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
21 ноември – Международен ден на болните от Муковисцидоза
Муковисцидоза е наследствено заболяване, което засяга много и различни органи и функции на човешкото тяло. Основно влиянието на болестта се забелязва върху дейността на белите дробове, панкреаса и репродуктивната система при мъжете. Състоянието на болните се влошава с напредване на възрастта, като средната продължителност на живота на болните от Муковисцидоза е около 30 - 40 години.
Рискът да бъдем "носители" зависи от фактори като етнически произход и фамилна история. Фактът, че няма изявена фамилна анамнеза обаче не е гаранция, че членовете не са „носители“ .
С предварително #изследване за носителство всяка двойка има възможност да узнае риска от това бъдещото им дете да е болно от #Муковисцидоза. Имайки тази информация семейството може да планира дородова диагностика в подходящ период на бременността.
http://synwest.bg
 ·  Translate
1
1
Add a comment...
Story
Tagline
Качествени лабораторни медицински изследвания на изключително добри цени!
Introduction
Лаборатории Зинвест е Германско-Българска верига лаборатории с широка гама лабораторни изследвания. ГБ СМДЛ Зинвест-К изпраща високо-специализирани изследвания в партньорски лаборатории в Германия, акредитирани по ISO 15189.

Лабораториите на Зинвест в България са оборудвани с най-съвременна апаратура и работи с висококачествени консумативи и реактиви.

Имаме лаборатории в Пловдив, София, Стара Загора, Хасково, Асеновград, Пазарджик и Димитровград.
Links
Contact Information
Contact info
Mobile
089 999 69 21
Email
Address
Лаборатории Зинвест има в Пловдив, София, Стара Загора, Хасково, Асеновград, Пазарджик и Димитровград.