Profile

Cover photo
Syafiera Yamin
Attends MMU Cyberjaya
Lives in Malaysia
74 followers|1,033,313 views
AboutPosts

Stream

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Hi semua ! Pada Januari lalu, syafierayamin.com sempat singgah ke pembukaan butik kecantikan Whamisa di pusat membeli belah USJ Da Men dan berdekatan dengan Mydin Subang Jaya. Sekalung ucapan tahniah kepada Whamisa dengan butik terbaru mereka yang dikatakan butik pertama di Malaysia.
1
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Hi semua, lama tak update Kisah Makan-makan di laman sesawang syafierayamin.com biasalah baru lepas 'delivered' jadi ambil masa sedikit untuk berehat. Jadi baru baru ini pada minggu lepas syafierayamin.com sempat menjenguk restoran yang tidak asing lagi di Malaysia iaitu Restoran Rasa Utara.
1
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Ikut kesusian badan masing-masing macam mana nak berpantang. Adududud,
 ·  Translate
Okay harini dah nak genap 30 hari syafierayamin.com boleh dikatakan dalam tempoh berpantang. Mentang-mentang pantang sendiri hentam je la labu ni untuk berpantang. Berani buat berani tanggunglah itu kata pepatahnya ye ha3. Cerita nya macam ni la. Masa time bersalin tu memang dah prepare dah ...
1
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Sedap dan lega katanya
 ·  Translate
Sakit tapi sedap. Apa yang sedap kan ? Apa yang sakitkan ? Alhamdulillah Memandangkan baru melahirkan Anak kedua yang sihat dan comel ni. Biasalah orang baru lepas bersalin. Sakit sana sini tak boleh bergerak. Rahim masih kembang urat masih berangin. Sakitnya Allah je tahu.
1
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Awak pantang sendiri ke ?
Awak pantang sendiri ke? Misi siap bagi sokongan yang dia pun pantang sendiri. Yerlah dah anak kedua rasanya dah ada pengalaman cuma jangan buat kerja Banyak2 atau berat jangan lupa Makan makanan berkhasiat selagi tak memudaratkan. Lagi pun suami dah sediak...
 ·  Translate
Awak pantang sendiri ke? Misi siap bagi sokongan yang dia pun pantang sendiri. Yerlah dah anak kedua rasanya dah ada pengalaman cuma jangan buat kerja Banyak2 atau berat jangan lupa Makan makanan berkhasiat selagi tak memudaratkan. Lagi pun suami dah sediakan tempat yang selesa untuk wife dia ...
1
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
"My Beauty Pick" for XMas from Althea.Kr !
Hi semua, harini syafierayamin.com dah dapat parcel dari Althea.Kr, salah satu laman web yang menjual produk kecantikan 100% dari Korea tapi yang paling best harga yang ditawarkan jauh lebih rendah berbanding dari yang jual secara butik. Di musim perayaan X...
 ·  Translate
Hi semua, harini syafierayamin.com dah dapat parcel dari Althea.Kr, salah satu laman web yang menjual produk kecantikan 100% dari Korea tapi yang paling best harga yang ditawarkan jauh lebih rendah berbanding dari yang jual secara butik. Di musim perayaan XMAS ni, Althea.Kr telah membuka tawaran ...
1
Michael Yip's profile photo
 
nice present for Xmas
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Nutrimetics Feminine Wash Manjakani
Hello semua, harini syafierayamin.com nak update pasal pembersih tempat privasi setiap wanita. Syafierayamin.com ni dah nak masuk 37 weeeks, biasalah wanita hamil macam macam discharge ada, jadi untuk pastikan badan serta tempat privasi kita bersih kita per...
 ·  Translate
Hello semua, harini syafierayamin.com nak update pasal pembersih tempat privasi setiap wanita. Syafierayamin.com ni dah nak masuk 37 weeeks, biasalah wanita hamil macam macam discharge ada, jadi untuk pastikan badan serta tempat privasi kita bersih kita perlu lah menggunakan produk yang ...
1
Add a comment...
Have her in circles
74 people
Diana Kuddus's profile photo
Rosmiza Ali (Mommy Diamonds)'s profile photo
Bro Framestone's profile photo
MAHLIGAI EMAS's profile photo
Lea Azleeya's profile photo
Trislynn Chan's profile photo
Siok sim Saw's profile photo
Izani Mohammad (AbeMogi)'s profile photo
buro samanta's profile photo

Communities

14 communities

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Bibir hitam dah tersembunyi, yahoo !
 ·  Translate
Dah nak genap seminggu pakai lipbalm ni, jadi syafierayamin.com memang nak sangat tunjuk result dia, seronok je bila bibir jadi merah bak delima merekah. Bawa tidur pun no hal lah ! Mesti ramai yang suka nak cuba pelembab aloe vera ni. Katanya kandungan Aloe Vera nak sampai 100% walaupun tak ...
1
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Pantang lepas bersalin macam Tak Berpantang langsung !
Okay harini dah nak genap 30 hari syafierayamin.com boleh dikatakan dalam tempoh berpantang. Mentang-mentang pantang sendiri hentam je la labu ni untuk berpantang. Berani buat berani tanggunglah itu kata pepatahnya ye ha3. Cerita nya macam ni la. Masa time ...
 ·  Translate
Okay harini dah nak genap 30 hari syafierayamin.com boleh dikatakan dalam tempoh berpantang. Mentang-mentang pantang sendiri hentam je la labu ni untuk berpantang. Berani buat berani tanggunglah itu kata pepatahnya ye ha3. Cerita nya macam ni la. Masa time bersalin tu memang dah prepare dah ...
1
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Sakit tapi sedap !
Sakit tapi sedap. Apa yang sedap kan ? Apa yang sakitkan ? Alhamdulillah Memandangkan baru melahirkan Anak kedua yang sihat dan comel ni. Biasalah orang baru lepas bersalin. Sakit sana sini tak boleh bergerak. Rahim masih kembang urat masih berangin. Sakitn...
 ·  Translate
Sakit tapi sedap. Apa yang sedap kan ? Apa yang sakitkan ? Alhamdulillah Memandangkan baru melahirkan Anak kedua yang sihat dan comel ni. Biasalah orang baru lepas bersalin. Sakit sana sini tak boleh bergerak. Rahim masih kembang urat masih berangin. Sakitnya Allah je tahu.
1
1
Bahari  Saari's profile photoKhairul Khairul's profile photo
 
Semoga cepat sihat, dan tak sakit lagi, biarlah sedap sedap saja.
 ·  Translate
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Alhamdulillah pengalaman bersalin di Hospital Ampang harini haha
#38minggu Tanda-tanda bersalin sudah bermula lepas aku tengok star wars yang latest ni dekat beanie hall. Tempat of course lah selesa lembut macam katil je tapi bila dah landing atas beanie chair tu kau nak bangun bukan main payah ! Yer lah tempat lembut sa...
 ·  Translate
#38minggu Tanda-tanda bersalin sudah bermula lepas aku tengok star wars yang latest ni dekat beanie hall. Tempat of course lah selesa lembut macam katil je tapi bila dah landing atas beanie chair tu kau nak bangun bukan main payah ! Yer lah tempat lembut sangat.
1
Add a comment...

Syafiera Yamin

Shared publicly  - 
 
Buat wanita di luar sana Jagalah kebersihan tempat privasi anda, bukan untuk orang lain tapi untuk kepuasan diri sendiri.
 ·  Translate
Hello semua, harini syafierayamin.com nak update pasal pembersih tempat privasi setiap wanita. Syafierayamin.com ni dah nak masuk 37 weeeks, biasalah wanita hamil macam macam discharge ada, jadi untuk pastikan badan serta tempat privasi kita bersih kita perlu lah menggunakan produk yang ...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
74 people
Diana Kuddus's profile photo
Rosmiza Ali (Mommy Diamonds)'s profile photo
Bro Framestone's profile photo
MAHLIGAI EMAS's profile photo
Lea Azleeya's profile photo
Trislynn Chan's profile photo
Siok sim Saw's profile photo
Izani Mohammad (AbeMogi)'s profile photo
buro samanta's profile photo
Communities
14 communities
Education
  • MMU Cyberjaya
    Art & Design, present
Basic Information
Gender
Female
Story
Tagline
Syafiera Yamin - Kisah Ibu Muda
Introduction
+25 Tahun
+Dah nak ada 2 orang anak
+Mempunyai bidadara syurga yang handsome
+Tinggal dekat dengan Look Out Point Kuala Lumpur
+Suka make up, suka melawa, tak suka nampak selekeh
+Suka menaip melalui perasaan dan emosi
+Saya nak jadi Jutawan masa umur 30, Amin.
Bragging rights
Nak Anak 4 orang je.
Work
Occupation
Graphic Designer
Skills
Photo Editor, Vector Creator
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia
Previously
In Paradise
Links
Contributor to