Profile

Cover photo
Verified local business
Sunny Cars - Autoverhuur
Car Rental Agency
Today 9AM–8PM
85 followers|204,056 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
Vrijdag de 13e: Hét moment om jullie de dag door te slepen met 3 tips om pech met je huurauto te voorkomen! ;)
http://bit.ly/2jfqO0j
 ·  Translate
Koffie gemorst, je havermout laten aanbranden of je kleine teen gestoten? Het is weer vrijdagen de 13e. Daarom drie tips om pech met je huur
1
Add a comment...
 
Geld besparen op je (huur)auto? Zo krijg je gemakkelijk inzicht :).
http://bit.ly/2ijbKf5
 ·  Translate
Eén blik op mijn bankrekening maakt pijnlijk duidelijk dat december een dure maand is geweest. En misschien ben ik inderdaad iets te enthousiast geweest
1
Add a comment...
 
Wie plannen heeft om naar de Canarische eilanden te gaan, wil deze tips niet missen!
Even lekker wegdromen bij de gedachte aan zon, zee en strand?
http://bit.ly/2iLQoqC
 ·  Translate
Even helemaal bijkomen op de Canarische eilanden? Dan hebben wij nog een paar insider tips voor je. Laat de voorpret maar beginnen!
1
Add a comment...
 
Wie rijden er nou eigenlijk beter: de mannen of de vrouwen?
Het einde van het jaar is de tijd van de traditionele lijstjes. Daarom tellen wij deze week af naar 2017 met een aantal rijtjes vol feitjes op het gebied van autohuur.
Vandaag nemen we de verschillen tussen de mannen en de vrouwen onder de loep! ➡ http://bit.ly/2igtKtL
 ·  Translate
Je hoort het vaak zeggen: Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus. Soms lijkt het wel alsof we denken dat we compleet verschillende diersoorten zijn.
1
Add a comment...
 
Als ze aan de beurt zijn, haalt de medewerker zijn schouders op. Dan wijst hij naar de ezel aan de overkant. ‘Borro?’ oppert hij.
http://bit.ly/2i9xJVX
 ·  Translate
Als ze aan de beurt zijn, haalt de medewerker zijn schouders op. Dan wijst hij naar de ezel aan de overkant. ‘Borro?’ oppert hij.
1
Add a comment...
 
Overal waar je komt, werkt het weer net even iets anders. En als je daar niet van op de hoogte bent, kán dat voor ongemakkelijke situaties zorgen...
http://bit.ly/2i9gbfR
 ·  Translate
‘Ik weet vrij zeker dat dit eigenlijk niet mag,’ zeg ik voorzichtig. We hebben net een gigantische konijnenvilla in de stokoude cabriolet geladen.
1
Add a comment...
 
Benjamin nam zijn eigen GPS mee op vakantie om kosten te besparen. Verstandige zet, of niet? ➡ http://bit.ly/2hY9vBB 
 ·  Translate
Om kosten te besparen hebben we gewoon onze eigen GPS meegenomen. Maar dan blijkt de USB-aansluiting in de huurauto niet te werken…
1
Add a comment...
 
Wij geloven dat het áltijd beter kan. Daarom leggen we de lat steeds iets hoger.

Hebben jullie ook al mooie plannen voor het nieuwe jaar? :)

Dit zijn die van ons! (onder anderen) ➡ http://bit.ly/2j84Ltk
 ·  Translate
We willen het dit jaar gewoon weer nét iets beter doen dan afgelopen jaar. Goede voornemens genoeg dus. Benieuwd wat wij allemaal gaan doen om nog meer smiles te verhuren?
1
Add a comment...
 
Wie zijn de grootste brokkenpiloten en waar gaat het het vaakst mis?
Het einde van het jaar is de tijd van de traditionele lijstjes. Daarom tellen wij deze week af naar 2017 met een aantal rijtjes vol feitjes op het gebied van autohuur.
Vandaag alles over schade en boets! ➡ http://bit.ly/2iHBh19
 ·  Translate
Boetes en schades óók bij autohuur in het buitenland. Maar wie zijn nu de grootste brokkenpiloten? En waar gaat het het vaakst mis? We zetten de feiten voor je op een rijtje!
1
Add a comment...
 
Wie rijden er vaker te hard met hun huurauto: de Belgen of de Nederlanders?
Het einde van het jaar is de tijd van de traditionele lijstjes. Daarom tellen wij deze week af naar 2017 met een aantal rijtjes vol feitjes op het gebied van autohuur.
Vandaag nemen we de verschillen tussen de Nederlanders en de Belgen onder de loep! ➡ http://bit.ly/2hjsT6O
 ·  Translate
We lieten een onderzoek doen om meer inzicht te krijgen in de wensen van autohuurders. Daaruit bleken wat verschillen tussen Nederland en België.
1
Add a comment...
 
Van gekke voorkeuren tot vreemde massages... December leverde ons weer een aantal leuke quotes van klanten op!
http://bit.ly/2i1nPbL 
 ·  Translate
We ontvangen dagelijks honderden telefoontjes en e-mails. Ook in de maand december ontvingen we een aantal grappige opmerkingen. Dit zijn de 6 leukste quotes die ons reserveringsteam opving!
1
Add a comment...
 
Je kunt ons gewoon bellen als je tijdens de feestdagen een vraag hebt. Maar let wel op: onze openingstijden zijn gewijzigd.
Fidji vertelt je precies wanneer we bereikbaar zijn en hoe gezellig werken met Kerst is.
http://bit.ly/2hzjkob
 ·  Translate
Ik hang mijn jas aan de kapstok en haast me naar de keuken. Ik heb een lekkere stol en een paar zakken echt goede kerstkransjes van de bakke
1
Add a comment...
Contact Information
Map of the business location
Saturnusstraat 17 2132 HB Hoofddorp Netherlands
Saturnusstraat 17NLHoofddorp2132 HB
+31 23 569 9696sunnycars.nl
Car Rental Agency, Drive
Car Rental Agency
Drive
Vacances
Today 9AM–8PM
Wednesday 9AM–8PMThursday 9AM–8PMFriday 9AM–8PMSaturday 9AM–5:30PMSunday 9AM–5:30PMMonday 9AM–8PMTuesday 9AM–8PM
Google+ URL

Street View

Panorama
Write a review
Review Summary
3.4
12 reviews
5 star
5 reviews
4 star
1 review
3 star
No reviews
2 star
1 review
1 star
5 reviews
Photos
Scrapbook photo 2
Upload public photo
Your Activity
All reviews
Filip Verbraekel's profile photo
Filip Verbraekel
2 months ago
Heb geboekt met sunny cars omwille van trustpilot maar is helemaal verkeerd uit gevallen,Bij aankomst in verona kregen we de auto niet mee,ondanks een geldige masterkaart met pin,eventueel 1000€ casch,voor de borg,Nu bleek dat de masterkaart met relief moest zijn zoals de oude creditkaarten en hun systeem is nog niet aangepast.Dus je staat daar en je moet 280 km verder en de laatste bussen vertrekken,na vier telefoontjes met sunnycars (twee maal afgegooit)kregen we te horen dat ze niets konden(willen) doen voor ons, dat ze de auto gingen annuleren.Dus we leggen er ons bij neer en gaan treinen,bussen en taxien gedurende een week .Nu blijkt na de vele extra kosten dat we nog een annulering moeten betalen.Hint ik zal nooit meer huren, want de trein is ontspannend ,snel, betaalbaar en geen risico's .
• • •
Henk Sinderdinck's profile photo
Henk Sinderdinck
2 months ago
Al 3 jaren een auto gehuurd bij Sunny cars i.v.m vakantie in Zuid Afrika. De auto bij de partner van Sunny Cars (Bidfest) opgehaald en nog nooit problemen gehad. Alles was super geregeld.
Frans Zuidam's profile photo
Frans Zuidam
4 months ago
Dit jaar via Sunny Cars een auto gehuurd op Madeira gedurende een week. Alles perfect geregeld bij Hertz, zowel ophalen als terugbrengen. Groot voordeel is de all-in verzekering, waardoor geen gezeur ter plekke. Ben heel tevreden.
mandy meys's profile photo
mandy meys
3 months ago
Super service. Complimenten!
Peter Kalb's profile photo
Peter Kalb
3 months ago
Auto bleek niet gereserveerd te zijn bij sunny-partner. Kan gebeuren. Vervolgens enkele malen gebeld met Sunny, zou opgelost worden. Helaas bleek niet zo te zijn. Nogmaals teruggebeld: kantoor Sunny inmiddels gesloten. Werd doorverbonden naar nooddienst... Aldaar advies gekregen om auto zelf voor te schieten en te reclameren bij terugkomst. Aldus gedaan. Op 30/8 (!) alles ingedien en bevetsigd gekregen van Sunny Cars, echter tot op heden, ondanks rappel, GEEN ENKELE REACTIE, ook geen geld teurg dus... Schandalig! Sunny Cars maakt een fout (nogmaals: kan gebeuren), maar dan zou je denken dat het ook fatsoenlijk en snel wordt afgehandeld... Helaas dus, voor mij nooit meer Sunny Cars.
• • •
Tim Brinkman's profile photo
Tim Brinkman
3 months ago
Van begin tot eind ben ik vriendelijk en professioneel benaderd door de medewerkers van Sunny Cars. Nadat er op vakantie ruitschade was ontstaan zijn de kosten netjes afgehandeld. Ik zou de volgende keer weer bij Sunny Cars een auto huren.
W. Bakker's profile photo
W. Bakker
4 months ago
Pas op! Je krijgt een auto uit een lagere klasse maar betaald gewoon voor een hogere klasse.
marcin m's profile photo
marcin m
a year ago
Madeira: Na een lange reis kwamen we vermoeit aan op het vliegveld, toen we vervolgens de auto wilde ophalen bij Sixt bleek het dat Sunny Cars de medewerkers van Sixt niet goed hadden geïnformeerd hierdoor hadden ze niet de juiste auto voor ons klaarstaan. Dit zou niet zou erg zijn als ze een vergelijkbare auto hadden klaarstaan. Echter hadden ze alleen auto’s beschikbaar uit de laagste klasse… In eerste instantie dachten dat het niet heel erg zou zijn om in een iets kleinere auto te zitten, als we het verschil in geld maar terugkregen. Helaas kon dit niet geregeld worden door Sunny Cars. Na een lang gesprek waren we het zat en gingen we kijken naar een nieuwe auto bij hun concurrent Herz. Na nog gesprek met Sunny Cars zeiden ze dat ze de auto van Hertz zouden financieren en dat het probleem dus opgelost zou zijn. Toen we in het vakantiehuis aankwamen waren kregen we een mail: 'De reservatie is geannuleerd en het geld zal worden terug gestort'. Dit was echter niet de afspraak, na een lang telefoon gesprek vertelde ze ons dat dit “de foute mail was” (leuk geprobeerd), en dat ze nu de “echte” afspraak op op de mail hebben gezet. Uiteindelijk is het opgelost (we hebben er tot nu toe niks meer van gehoord) maar dit soort stress wil je aan het begin van je vakantie natuurlijk niet hebben. De verschillende grote verhuurders controleren op de prijzen is dus gewoon het gemakkelijkste.
• • •