Profile

Cover photo
Stefan Ekberg
Works at Bokförlaget Redaktionen
Attended Stockholm University
Lived in Stockholm
247 followers|75,904 views
AboutPostsPhotosYouTubeReviews

Stream

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Man kan gråta eller skratta. Jag väjer att skratta eftersom det finns risk att jag aldrig slutar gråta annars.
 ·  Translate
PEKING. Stefan Löfven har anlänt till ”enpartistaten” Kina. På en pressträff i morse vägrade han konsekvent att kalla landet för en diktatur - trots att ordet finns i landets egen konstitution. – Du får välja vilket ord du vill, jag väljer vilket ord jag vill, sa statsministern.
1
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Here we go again.

Nu blir det fackeltåg mot våldet och pratgrupper en stund...och sedan ingenting...

Jag fick en idé! Säg att man skulle uppföra lite fler byggnader, med låt oss säga fem, sex meter höga murar och innanför de murarna skulle vi placera människor som inte kan spela efter reglerna. De skulle få sitta länge, ibland hela livet. Inte för att de blir mer rehabiliterade av det utan för att skydda normala människor.  Vi kunde kalla den där byggnaden för fängelse och den skulle ge massor av människor jobb. Människor som begår våld mot andra får inte så många chanser längre. De åker in där och vi andra slipper dem. Jag kan slå vad om att mördarna i Göteborg antagligen skulle suttit i den där byggnaden nu och inte kunnat göra det där hemska brottet. Det finns onda människor. Och Kriminologer kan sluta med tjafset om rehabilitering. För en del, och allt fler, finns det ingen räddning.

Och en annan sak: Kanske dags att börja tänka lite mer på att fånga upp folk som är på väg snett lite tidigare istället för att dadda bort dem i flumprojekt. För deras och allas skull.  Kanske dags att starta lite fler fritidsgårdar också på samma gång. Kanske skulle det bli lite bättre.
 ·  Translate
Två unga män skjuts till döds med automatvapen, en i ansiktet, inne på en krog på Vårväderstorget i Biskopsgården. Uppemot tio andra skottskadas. Idag ekar gråten stilla över det soldränkta Vårväderstorget. Vänner kramas, försöker förstå. Men brutaliteten, den totala respektlösheten för människoliv skakar. Det måste få ett slut. Nu.
2
Lollo Vestlund's profile photo
 
Kan vara ett sätt. Att det inte ska löna sig att vara kriminell
 ·  Translate
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Fy fan vad rädd jag blir för mig själv.  Jag ser den här nyheten och tänker inget särskilt mer än, "Jaha, igen..." och går sedan vidare. Hur blev det så här? Jag längtar tillbaka till 1985.

Det enda jag tänker på är de ordentliga människor som tvingas bo i de områden där det skjuts hela tiden. Drömmen vore kanske att starta en helkriminell stad där de kan skjuta på varandra bäst de vill. Höga murar runt hela stan såklart. Eller är det ett fängelse jag tänker på?
 ·  Translate
Klockan 22.23 fick polisen in larm om en skottlossning med automatvapen inne på en krog på Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg. Enligt polisens hemsida på torsdagsmorgonen har två personer i åldern 20-25 år avlidit och 10-15 personer är skottskadade med varierande skador. – Jag kan inte säga någonting om hur allvarliga skadorna är. Vi inventerar skadeläget just nu, säger polisens presstalesman Björ Blixer på torsdagsmorgonen. En person låg ...
1
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
"Man bör ha som rättesnöre - att alltid tänka efter före"
 ·  Translate
Regeringen blixtinkallar ett 40-tal företagsledare till ett krismöte med utrikesminister Margot Wallström och näringsminister Mikael Damberg, kan Expressen nu avslöja. Mötet äger rum i näringsdepartementets lokaler på torsdag kväll, erfar Expressen. Enligt inbjudan ska mötet handla om "svenska exportaffärer i främst Gulfregionen, och vad de statliga främjaraktörerna, inklusive regeringen, kan bidra med på kort sikt för att möjliggöra affärer f...
1
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Roligt sätt att helt ta bort eget ansvar för vad man stoppar in i munnen. Enligt artikeln har män lättare att gå ner i vikt än kvinnor. Det ska dels bero på att män generellt har mer muskelmassa som kostar energi och bränner fett. Så långt är jag med. Men sedan kommer det:

"Dels bidrar ojämlikheten mellan könen till att kvinnan är mer utsatt för "felaktigt" ätande."

Kvinnor är alltså ojämlikt "utsatta" för felaktigt ätande. En rad längre ner läser jag att det handlar om att de småäter när de lagar mat.

I så fall är jag också ojämlikt "utsatt" för felaktigt ätande eftersom jag lagar mat 99 gånger av 100 här hemma. Tji fick de.
 ·  Translate
Visst är det irriterande? Att män bara tycks behöva bestämma sig, sedan går de ner sina extrakilon lätt som en plätt. Riktigt så enkelt är det så klart inte. Men det finns faktiskt en naturlig förklaring.
2
Kikki Sandström's profile photo
 
Liten tuva välter ofta stort lass ;-)
 ·  Translate
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
 
Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Nya utspel, nya planer och inget hjälper. Mitt förtroende för politiker är efter en stunds noga räknande - exakt noll

Ta bara det här med gymnasieskolan. Elever på 16 år ska välja fritt mellan sådär 100 olika ämnen för att sätta ihop sin egen skräddarsydda utbildning. 16-åring förväntas göra det som man senare gör på t ex universitetet. Om systemet inte redan fanns och någon sa till mig att de skulle införa det skulle jag skratta högt.

Dessutom avslutas inte kurserna med betyg i samband med att terminerna avslutas. Det innebär att en ung person kan dras med gamla oavslutade kurser från ettan till trean på gymnasiet. Och betygen. Vad var det för fel på 1-5? Vad är det med politikernas klåfingrighet?  Fler och fler hoppar av gymnasiet. Tro fan att de gör det med ett system som inte fungerar.

Och vad man borde göra med de som inte sköter sig i skolan, det är ju helt självklart. Ge lärarna befogenheter att langa ut dem från lektionerna. Enkelt.

Och odla talanger i skolan. Starta elitskolor för de som.....nu måste jag sluta. Jobbet kallar.
 ·  Translate
Regeringen vill införa en läsa-skriva-räkna-garanti redan från förskoleklass, skriver utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) på DN Debatt.
1
Kristina Haggård's profile photoStefan Ekberg's profile photoRobert Nilsson's profile photo
6 comments
 
Precis
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Anna Dahlberg igen. Som frisk luft i ett land med handlingsoförmögna ledare.
 ·  Translate
Det är skrämmande hur lite politiskt och medialt intresse som ägnas åt den negativa spiralen i utanförskapsområdena.
1
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Jaha. Finansiering klar för en produkt som färre och färre vill ha eller ens har förtroende för. Det är du som betalar oavsett om du använder den eller inte. Grattis skattebetalare. Jag skulle hellre använda pengarna till att höja löner för vårdpersonal.
 ·  Translate
Regeringsbeslut i dag. Trots den utbredda tidningskrisen kan de anslagna medlen i dagens presstöd inte delas ut – ett allvarligt tecken på att systemet inte fungerar. Med ändrad upplagemätning,...
4
1
Lollo Vestlund's profile photo
 
Jag vill bestämma över var och hur mina skattekronor används
 ·  Translate
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Uppfriskande: Det är så skönt att läsa något från en annan värld än den jag tror mig leva i. Stina Oscarsson tycker att vi ska sluta jobba, läsa poesi och protestera. Jag tycker att vi ska jobba mer, läsa poesi och handla mot ondska, rent konkret.

Stina är en påminnelse om att vi kanske borde ha lite av båda och att min oro över Sveriges framtid - bland annat att sannolikheten är stor att 53% av alla jobb tas över av robotar eller helt enkelt automatiseras inom tjugo år, att ungar går ut skolan utan kunskaper, att den nuvarande regeringen har en i det närmaste efterbliven syn på hur man bygger ett land, kanske bara sitter i mitt huvud.

Tack Stina. Jag hoppas att du har rätt i det du skriver.
 ·  Translate
Kriget och pengarna. Det brukar vara måltavlor för globala protester och civil olydnad. Och dagens handelsavtal ska inte glömmas bort. I Sverige kan vi lägga till Norrland.
1
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Lösningen på allt - Höj skatterna!

Vad är det för nonsens. I så fall kommer mitt motbud: Gör en hederlig gammal genomgång av vart skatterna går och se om de går till det vi vill betala för på ren individnivå. Det är medborgarnas pengar, inte ett ymnighetshorn för politiker.

Jag håller benhårt fast vid principen att det offentliga är som ett företag som individer betalar avgifter till (skatt) för att de ska sköta vägar, sjukvård, utbildning, säkerhet och lite annat. Det är vad obligatorisk skatt ska gå till. Resten bör varje individ själv få avgöra. En del vill ha fler hattmuséer och andra satsa mer på försvaret. Underlaget blir en budget som politiker har att rätta sig efter.
 ·  Translate
1
Kristina Haggård's profile photoErik Norberg's profile photo
2 comments
 
Hur oseriös kan du vara? Är du helt oinsatt i hur ett vårt samhälle fungerar och blivit ett av världens mest framgångsrika?
 ·  Translate
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Jag säger det igen: Skicka programmet Lyxfällan till landet Sverige.
 ·  Translate
Den svenska staten går back – budgeten för 2014 fick ett underskott på 72 miljarder kronor. Det är hela 27 miljarder sämre än den budget som riksdagen har fattat beslut om.
1
Add a comment...

Stefan Ekberg

Shared publicly  - 
 
Ett exempel på att jag har blivit en farbror. Jag kan bli helt galen på attityderna i det här landet: "Man kastar inte sten på någon man känner".   Dem man inte känner är det okej att kasta sten på? Va fan!
 ·  Translate
Vad gör brandmän en fredagskväll när det inte brinner? Spelar biljard med ungdomarna på fritidsgården i Husby. – Vi vill visa att vi är ganska schysta människor, säger brandman Stefan Sjöblom.
1
Add a comment...
Story
Tagline
Författare och förläggare på Bokförlaget Redaktionen.
Introduction
Driver Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag. Vi söker alltid nya författare som är bäst i sin bransch och vill dela med sig av smarta råd och tips till andra. Det viktiga är, och här kommer det - jag gillar inte flum. De böcker vi ger ut ska vara konkreta och hjälpa läsarna att tjäna mer pengar, bli gladare, lyckligare och få ett bättre liv.  Vi ger ut böcker för läsarnas skull - inte för att författarna ska få visa hur smarta de är.

2012 nominerades Bokförlaget Redaktionen till årets företagare i Stockholm.

Jag driver också en sajt om att starta eget sedan tio år. Ambitionen med sajten är att ta bort skräcken för att starta eget och ge besökarna en bild av vad det verkligen innebär att driva ett företag - bortom Skatteverkets och myndigheternas krav på blankettifyllande och kontorslekande.

Sajten Smartare liv  är en sajt om personlig utveckling som jag driver för att företagandet som jag älskar är så nära förknippat med personlig utveckling. Alla företagare jag känner har startat företag för att de har bra kontakt med sig själva och företagandet är mindre ett sätt att tjäna pengar och mer ett sätt att utveckla sig själva. Kul tycker jag. Sajten är mitt eget lilla fritidsprojekt och blir väl helt klar om ett tiotal år.


Bragging rights
Jag lärde mig att skriva i ett högt tempo som huvudförfattare för TV-såpan Vänner><Fiender (och några TV-serier till) och har också skrivit några romaner på nittotalet. Jag hade också en frågespalt om Män i Damernas Värld samtidigt som jag var krönikör i Dagens Nyheter och i tidningen Metro. Livet är intressant på det sättet - saker man inte hade en aning om den framtida nyttan med leder alltid fram till något kul - som det jag håller på med nu :-)
Education
  • Stockholm University
    Svenska, Information
Basic Information
Gender
Male
Work
Occupation
Mitt jobb är att hjälpa småföretagare tjäna mer pengar och att ha det roligare i - och på jobbet.
Employment
  • Bokförlaget Redaktionen
    Författare/Förläggare, 1997 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Stockholm - Birkastan
Jag skulle köpa en stor jättestor kruka till min fru i födelsedagspresent men var inte säker på att det var rätt. Jag mailade Slettvoll och personalen svarade på mina frågor snabbt via mail och tog till och med bilder på den så jag kunde bestämma mig. När jag kom och hämtade den och betalade var de lika proffsiga. Fantastiskt bemötande i en lika trevlig butik.
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
1 review
Map
Map
Map