Profile cover photo
Profile photo
Stefan Ekberg
259 followers -
Författare och förläggare på Bokförlaget Redaktionen.
Författare och förläggare på Bokförlaget Redaktionen.

259 followers
About
Posts

Post has attachment
Man kan gråta eller skratta. Jag väjer att skratta eftersom det finns risk att jag aldrig slutar gråta annars.
Add a comment...

Post has attachment
Anna Dahlberg igen. Som frisk luft i ett land med handlingsoförmögna ledare.
Add a comment...

Post has attachment
Here we go again.

Nu blir det fackeltåg mot våldet och pratgrupper en stund...och sedan ingenting...

Jag fick en idé! Säg att man skulle uppföra lite fler byggnader, med låt oss säga fem, sex meter höga murar och innanför de murarna skulle vi placera människor som inte kan spela efter reglerna. De skulle få sitta länge, ibland hela livet. Inte för att de blir mer rehabiliterade av det utan för att skydda normala människor.  Vi kunde kalla den där byggnaden för fängelse och den skulle ge massor av människor jobb. Människor som begår våld mot andra får inte så många chanser längre. De åker in där och vi andra slipper dem. Jag kan slå vad om att mördarna i Göteborg antagligen skulle suttit i den där byggnaden nu och inte kunnat göra det där hemska brottet. Det finns onda människor. Och Kriminologer kan sluta med tjafset om rehabilitering. För en del, och allt fler, finns det ingen räddning.

Och en annan sak: Kanske dags att börja tänka lite mer på att fånga upp folk som är på väg snett lite tidigare istället för att dadda bort dem i flumprojekt. För deras och allas skull.  Kanske dags att starta lite fler fritidsgårdar också på samma gång. Kanske skulle det bli lite bättre.
Add a comment...

Post has attachment
Jaha. Finansiering klar för en produkt som färre och färre vill ha eller ens har förtroende för. Det är du som betalar oavsett om du använder den eller inte. Grattis skattebetalare. Jag skulle hellre använda pengarna till att höja löner för vårdpersonal.
Add a comment...

Post has attachment
Fy fan vad rädd jag blir för mig själv.  Jag ser den här nyheten och tänker inget särskilt mer än, "Jaha, igen..." och går sedan vidare. Hur blev det så här? Jag längtar tillbaka till 1985.

Det enda jag tänker på är de ordentliga människor som tvingas bo i de områden där det skjuts hela tiden. Drömmen vore kanske att starta en helkriminell stad där de kan skjuta på varandra bäst de vill. Höga murar runt hela stan såklart. Eller är det ett fängelse jag tänker på?
Add a comment...

Post has attachment
Uppfriskande: Det är så skönt att läsa något från en annan värld än den jag tror mig leva i. Stina Oscarsson tycker att vi ska sluta jobba, läsa poesi och protestera. Jag tycker att vi ska jobba mer, läsa poesi och handla mot ondska, rent konkret.

Stina är en påminnelse om att vi kanske borde ha lite av båda och att min oro över Sveriges framtid - bland annat att sannolikheten är stor att 53% av alla jobb tas över av robotar eller helt enkelt automatiseras inom tjugo år, att ungar går ut skolan utan kunskaper, att den nuvarande regeringen har en i det närmaste efterbliven syn på hur man bygger ett land, kanske bara sitter i mitt huvud.

Tack Stina. Jag hoppas att du har rätt i det du skriver.
Add a comment...

Post has attachment
"Man bör ha som rättesnöre - att alltid tänka efter före"
Add a comment...

Post has attachment
Lösningen på allt - Höj skatterna!

Vad är det för nonsens. I så fall kommer mitt motbud: Gör en hederlig gammal genomgång av vart skatterna går och se om de går till det vi vill betala för på ren individnivå. Det är medborgarnas pengar, inte ett ymnighetshorn för politiker.

Jag håller benhårt fast vid principen att det offentliga är som ett företag som individer betalar avgifter till (skatt) för att de ska sköta vägar, sjukvård, utbildning, säkerhet och lite annat. Det är vad obligatorisk skatt ska gå till. Resten bör varje individ själv få avgöra. En del vill ha fler hattmuséer och andra satsa mer på försvaret. Underlaget blir en budget som politiker har att rätta sig efter.
Add a comment...

Post has attachment
Roligt sätt att helt ta bort eget ansvar för vad man stoppar in i munnen. Enligt artikeln har män lättare att gå ner i vikt än kvinnor. Det ska dels bero på att män generellt har mer muskelmassa som kostar energi och bränner fett. Så långt är jag med. Men sedan kommer det:

"Dels bidrar ojämlikheten mellan könen till att kvinnan är mer utsatt för "felaktigt" ätande."

Kvinnor är alltså ojämlikt "utsatta" för felaktigt ätande. En rad längre ner läser jag att det handlar om att de småäter när de lagar mat.

I så fall är jag också ojämlikt "utsatt" för felaktigt ätande eftersom jag lagar mat 99 gånger av 100 här hemma. Tji fick de.
Add a comment...

Post has attachment
Jag säger det igen: Skicka programmet Lyxfällan till landet Sverige.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded