Profile cover photo
Profile photo
SRK Rechtsbijstand
32 followers -
SRK geeft u informatie over rechtsbijstand.
SRK geeft u informatie over rechtsbijstand.

32 followers
About
Posts

Post has attachment
Te mooi om waar te zijn?
Isabella de Roode en Martine Rijnja

Een #webwinkel biedt u een product voor een aantrekkelijke prijs aan. Het lijkt u een mooie deal en u bestelt het product voor de vermelde prijs. Vervolgens krijgt u keurig een bevestiging van de #bestelling. Maar dan… De webwinkel laat u weten dat zij een fout heeft gemaakt en dat het bestelde product niet voor de vermelde prijs geleverd kan worden. Het product blijkt een hogere prijs te hebben. De webwinkel #annuleert uw bestelling. De grote vraag luidt: is de (web)winkel verplicht het product voor de eerder vermelde #prijs aan u te leveren?

Post has attachment
Winter is coming…
Simon de Groot

Bent u voorbereid? De #winter staat voor de deur, een uitgelezen moment om weer even stil te staan bij de gevaren van #gladheid in het #verkeer.

https://www.srk.nl/nieuws/gevaren-van-gladheid-in-het-verkeer
Photo

Post has attachment
Buurman, het lekt!
Roxy de Weijer en Renee Boer

Er is #lekkage(schade) in een #appartementsgebouw. Wat kan een bewoner doen? Wat kan een Vereniging van Eigenaren doen? Wie is #aansprakelijk?

Post has attachment
Blij dat ik glij?
Anton Raaphorst

En dan volgt hier de weersverwachting: niet zo best! Overdag is het de laatste dagen weer opmerkelijk zacht voor de tijd van het jaar, maar in de vroege ochtend kan het knap #koud zijn. De media waarschuwt dan weer voor gladheid. Weerman Piet Paulusma zegt het vrijwel dagelijks op zijn site: De dag begint met kans op #gladheid en autoruiten #krabben.

Post has attachment
Onvolledige handleiding zelfbouw tuinhuis zorgt voor schade en letsel
Marilou Meijer

Jan kocht samen met zijn vrouw Petra een bouwpakket voor een tuinhuis met luifel bij een tuinbedrijf. Vanwege ontbrekende informatie in de handleiding voor de montage, kwam tijdens het opbouwen de luifel naar beneden.

Het gevolg: Petra liep flinke #letselschade op, het tuinhuis was ontzet en delen van de luifel onherstelbaar #beschadigd. Ook de caravan raakte beschadigd, die naast het tuinhuis stond. Het tuinbedrijf is #aansprakelijk voor zowel letselschade als materiële schade.

Post has attachment
Sluiten van een woning: een nachtmerrie!
Steven Geerling

Met enige regelmaat halen zulke berichten het lokale of regionale nieuws; een #wietkwekerij in een #woning of schuur wordt ontdekt en door de politie #gesloten.

https://www.srk.nl/nieuws/sluiting-woning
Photo

Post has attachment
Kopen via internet
Martine Rijnja

De feestdagen staan weer voor de deur. Traditiegetrouw worden er dan veel cadeaus gekocht, ook via #internet. Tegenwoordig koopt een groot deel van de mensen vaak een #product via internet. Denk aan bijvoorbeeld computeraccessoires, kleding, huishoudelijke apparatuur of boeken. Dit wordt ook wel ‘koop op afstand’ genoemd. U sluit als koper een #overeenkomst met een #verkoper, zonder dat u het bestelde product vooraf daadwerkelijk heeft gezien. Ook een dienst kan op afstand worden afgenomen. Diensten vallen buiten beschouwing van dit artikel.

Post has attachment
Werkgever betaalt transitievergoeding en aanzegvergoeding vanwege ontduiken ontslagbescherming
Hugo van Duijvenbode

Wettelijk is bepaald dat een werkgever bij #ontslag van een werknemer een #transitievergoeding betaalt aan de werknemer. Doorgaans geldt dit als de werkgever ontslag verleent. Als de werknemer zelf zijn #dienstverband opzegt, heeft hij/zij in principe geen recht op een transitievergoeding, tenzij de werkgever ernstig verwijtbaar handelt.

Post has attachment
Help: Ik ben onterfd, wat nu?
Birgitte Neuteboom en Sharon Albersen

Stel na het #overlijden van uw ouder(s) komt u er achter dat u bent #onterfd. Deze ontdekking kan als donderslag bij heldere hemel komen. Het is begrijpelijk dat u zich afvraagt of u als onterfd #kind nog aanspraak maakt op een deel van de erfenis. Ouders kunnen niet regelen dat onterfde kinderen helemaal niets van een erfenis ontvangen. Dit artikel gaat in op de #rechten van een onterfd kind.

Post has attachment
Kans op hogere vergoeding bij onterecht ontslag?
Jochem Grashuis en Joy van der Knaap

Onlangs liet de Hoge Raad zich voor het eerst uit over de berekening van de billijke vergoeding. Rechters moeten bij het vaststellen van de hoogte van de billijke vergoeding rekening houden met de gevolgen van het ontslag voor de werknemer.
Wait while more posts are being loaded