Profile cover photo
Profile photo
SRK Rechtsbijstand
27 followers -
SRK geeft u informatie over rechtsbijstand.
SRK geeft u informatie over rechtsbijstand.

27 followers
About
SRK Rechtsbijstand's posts

Post has attachment
Vakantiegeld of beter: vakantiebijslag
Marian Bruins

In de maand mei of juni vindt weer traditiegetrouw de uitbetaling van het #vakantiegeld plaats door werkgevers. Hoe zit het met de #uitbetaling van het vakantiegeld?

Post has attachment
Kan werkgever vakantieaanvraag van werknemer weigeren?
Joy van der Knaap

De zomer is gestart en veel werknemers zullen op #vakantie gaan. Allereerst moet de werknemer een #vakantieaanvraag bij zijn werkgever indienen. In de meeste gevallen wordt een vakantieaanvraag geaccepteerd. Maar wat als de werkgever de vakantieaanvraag #weigert?

Post has attachment
Verschillende soorten fietsers in verkeer
Paula van der Poel en Martine Rijnja

Het is voorjaar! De ideale periode om op de (elektrische) #fiets te stappen. Helaas ook het seizoen waarin het aantal #ongelukken met fietsers toeneemt. Wat zijn de meest voorkomende fietsen in Nederland? Waarom is het van belang de verschillen tussen reguliere en #elektrische fietsen te weten? Wie is er aansprakelijk bij een #aanrijding?

Post has attachment
Erfenis: verdriet én rationeel handelen
Birgitte Neuteboom en Sharon Albersen

Als een dierbare overlijdt is dit een zeer emotionele gebeurtenis. In deze periode staan rouw en verwerking centraal. Tegelijkertijd moeten de erfgenamen in deze periode veel regelen. Allereerst dient u na te gaan of u erfgenaam bent in de nalatenschap van de #overledene. In het testament van de overledene staat of u #erfgenaam bent en waar de #nalatenschap uit bestaat. Wanneer er geen #testament is, dan bepaalt de wet of u erfgenaam bent en op welk deel u recht heeft.


Post has attachment
Met recht over bomen spreken
Renée Boer en Stephan Meijers

Het is voorjaar! De dagen worden langer en zonniger en u brengt meer tijd door in uw #tuin. U zat op een van de eerste zonnige dagen vast lekker in de tuin en zag dat de #boom van uw buurman binnen één jaar wel een enorme groeispurt maakte. Deze boom houdt het zonlicht in uw tuin tegen. Takken hangen over en u ziet de wortels al door uw tuin woekeren. U vraagt zich af of die boom daar eigenlijk wel mag staan. Hoe dicht mag uw #buurman bij de #erfafscheiding planten? En maakt het nog uit welke plantensoort hij daar neerzet?

Post has attachment
'Bouwend Nederland: opgelet!'
Roxy de Weijer

Begin dit jaar is in de Tweede Kamer het Wetsvoorstel #Kwaliteitsborging voor het #Bouwen aangenomen. Op dit moment ligt het wetsvoorstel bij de Eerste Kamer. De wet treedt vermoedelijk per 1 januari 2018 in werking. Wat betekent deze wet voor particuliere #opdrachtgevers? Welke gevolgen heeft deze wet voor #aannemers?

Post has attachment
Is non-concurrentiebeding en relatiebeding, opgenomen in een reglement rechtsgeldig?
Mary Goethals

In artikel 7:653 BW (non-concurrentiebeding) is bepaald aan welke eisen een #non-concurrentiebeding moet voldoen wil een #werkgever met succes een beroep kunnen doen op het beding. De Hoge Raad bepaalde in zijn arrest van 3 maart 2017 dat een #relatiebeding ook valt onder hetzelfde artikel. Voor een relatiebeding gelden dus dezelfde regels als voor een non-concurrentiebeding.

Post has attachment
Weer hoog bedrag smartengeld bij medische fout: € 200.000,-
Mina Abedi & Theo Gallee

Op 21 maart 2017 deed de Rechtbank Rotterdam een uitspraak in een #deelgeschil tussen de nabestaanden van een #patiënt en de verzekeraar van de behandelend #arts. Volgens de rechtbank heeft de arts ernstig medisch verwijtbaar gehandeld. Dit resulteerde onder andere in een #smartengeldvergoeding van € 200.000,-. Zet de lijn zich voort over hoge smartengeldvergoedingen?

Post has attachment
Arbeidsongeschiktheidsverzekering en verzwijging
Marilou Meijer

Een #arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een particuliere #verzekering die inkomensverlies als gevolg van #arbeidsongeschiktheid dekt. Een veel voorkomende #AOV is die voor zelfstandige ondernemers. Daarnaast wordt bij het afsluiten van een hypotheek naast een levensverzekering vaak een ‘inkomensbeschermer’ afgesloten. Deze dekt de terugval in inkomen bij werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid.


Post has attachment
Overlast Airbnb-verhuur door buurman: kan VvE wat doen?
Sanne Feenstra

Het klinkt leuk, #Airbnb-verhuur. Bovendien is het lucratief. In de praktijk zorgt de komst van #toeristen voor behoorlijk wat #overlast voor omwonenden. Dit niet in de laatste plaats omdat toeristen veelal de centra van de grote steden opzoeken en hierbij belanden in doorgaans charmante doch gehorige appartementencomplexen. Kan een Vereniging van Eigenaren (#VvE) optreden tegenover dergelijke overlast?

Wait while more posts are being loaded