Profile cover photo
Profile photo
Δρ. Σπύρος Κ. Ρίζος, Γενικός Χειρουργός, MD FACS
Γενικός Χειρουργός, MD FACS
Γενικός Χειρουργός, MD FACS
About
Posts

Post has attachment
Η οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι μια από τις συχνότερες και γνωστότερες παθήσεις, κυρίως, σε παιδιά και εφήβους και η αντιμετώπισή της πρέπει να είναι άμεση. Διαβάστε τα βασικά συμπτώματα της καθώς και τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής σκωληκοειδεκτομής.

Περισσότερα: https://goo.gl/BueC2j
Add a comment...

Post has attachment
Η ιδανικη λυση για ηλικιωμενους και υπερηλικες με χαμηλο κοστος

Περισσότερα: https://goo.gl/YyKhQD
Add a comment...

Post has attachment
Bουβωνοκήλη είναι η πρόπτωση μέρους ενός ενδοκοιλιακού σπλάχνου (συνήθως λεπτού εντέρου), η οποία εμφανίζεται ανάμεσα στο μηρό και το υπογάστριο και ακριβέστερα στην περιοχή του δεξιού ή του αριστερού βουβωνικού πόρου. Είναι η πλέον γνωστή μορφή κήλης και η συχνότερη χειρουργική πάθηση.

Η βουβωνοκήλη δημιουργείται πολύ συχνότερα σε άνδρες απ’ ότι σε γυναίκες. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και είναι είτε συγγενής (εκ γενετής) είτε επίκτητη (εμφανίζεται μεγαλώνοντας). Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες βουβωνοκήλες οφείλονται σε εκ γενετής αιτίες, όπως π.χ. ευρύ εσωτερικό στόμιο του βουβωνικού πόρου, διαταραχή της λειτουργίας του κολλαγόνου (σύνθεση / διάλυση ) του συνδετικού ιστού της περιοχής .

Περισσότερα: http://www.srizos.gr/kiles/vouvonokili/
Add a comment...

Post has attachment
Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο του ενδοκρινικού συστήματος που σχετίζεται με πολλές από τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.
Εδράζεται στον τράχηλο,μπροστά από την τραχεία και τον οισοφάγο και το φυσιολογικό του βάρος κυμαίνεται από 18-25 γραμμάρια,
Ο θυρεοειδής αδένας ρυθμίζει την όρεξη,το σωματικό βάρος,την απάντηση του σώματος στις μεταβολές της θερμοκρασίας ακόμα και την μεταβολή της διάθεσης.
Οι παθήσεις του αδένα περιλαμβάνουν τις διαταραχές της λειτουργείας του (υποθυρεοειδισμός και υπερθυρεοειδισμός), φλεγμονές, τη διάχυτη αύξηση των διαστάσεών του και την ανάπτυξη καλοήθων και κακοηθών νεοπλασμάτων.
Οι διαταραχές της λειτουργίας του αδένα είναι πεδίο ενασχόλησης του ενδοκρινολόγου, ο οποίος θα κρίνει και θα καθοδηγήσει τον ασθενή σωστά.Ο ρόλος του χειρουργού ξεκινά μετά την διάγνωση της διάχυτης αύξησης του θυρεοειδούς αδένα (βρογχοκήλη) και των νεοπλασμάτων.
Add a comment...

Post has attachment
Χοληδόχος κύστη είναι ένα μικρό όργανο σε σχήμα αχλαδιού που είναι κρυμμένο κάτω από το συκώτι μας. Xολολιθίαση είναι παθολογική κατάσταση και σημαίνει δημιουργία λίθων μέσα στην χοληδόχο κύστη. Η χολή είναι ένα διάλειμμα, το οποίο παράγεται στο ήπαρ και μεταφέρεται στο έντερο και συγκεκριμένα στο δωδεκαδάκτυλο δια  μέσου  του χοληδόχου πόρου. Η χολή είναι απαραίτητη για τη ζωή μας και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πέψη των τροφών και ιδιαίτερα των λιπών. Ο λαός όμως λέγοντας χολή εννοεί την χοληδόχο κύστη. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού γύρω στα 10 %,  πάσχει από χολολιθίαση αν και αρκετά συχνά η κατάσταση αυτή δεν συνοδεύεται από ενοχλήσεις και κλινικά συμπτώματα. Παραμένει δηλαδή ασυμπτωματική κι η ανακάλυψη της γίνεται τυχαία με το υπερηχογράφημα.
Η αιτιολογία της χολολιθίασης δεν είναι ακριβώς γνωστή. Καταστάσεις που συνδέονται με την εμφάνιση χολολιθίασης είναι η αυξημένη ηλικία, το γυναικείο φύλο, η παχυσαρκία, ειδικές αναιμίες, η εγκυμοσύνη και διάφορες παθήσεις  του εντέρου.
Add a comment...

Post has attachment
Γεννήθηκε στην Άρτα όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Αποφοίτησε από την Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής και μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά. Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας και του αγροτικού στη Δεσφίνα Φωκίδας, συνέχισε την ειδικότητα γενικής χειρουργικής στη Δυτική Γερμανία, στα ακόλουθα νοσοκομεία:  St. Josef Hospital – Koblenz, Städtische Kliniken Osnabrück και St. Anna Hospital – Herne, στο οποίο διετέλεσε Επιμελητής επί διετία.

Περισσότερα: http://www.srizos.gr/biografiko/
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded