Profile cover photo
Profile photo
Spitalul Clinicco
11 followers
11 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Premieră est-europeană la Spitalul de Cardiologie Clinicco, unde a fost implantat primul aparat de modulare a contractilitatii cardiace (CCM), un dispozitiv revoluționar, de ultimă generație, în tratarea insuficienței cardiace.

Inima pacientului, în vârstă de 69 de ani, din Piatra Neamț, funcționa la un sfert din capacitatea normală, în pofida tratamentului adecvat și a unui defibrilator cardiac, implantat în urma unui infarct miocardic avut în urmă cu câțiva ani, iar boala lui îl împiedica să ducă o viață obișnuită. Simptome precum oboseală excesivă la orice efort mic, tuse seacă, stare generală proastă îi alterau profund calitatea vieții. În urmă cu două săptămâni, doctorul Sorin Micu, medic primar cardiolog, i-a implantat primul dispozitiv CCM (de modulare a contractilității cardiace) din estul Europei. Imediat în urma intervenției, pacientul se simte foarte bine, iar inima a început să funcționeze la o capacitate mult sporită.
Add a comment...

Post has attachment
Spitalul de Cardiologie Clinicco ofera gratuit pacientilor cardiaci posibilitatea evaluarii dosarului pentru o a doua opinie medicala avizata. Dosarele primite de la pacienti sunt evaluate in 24 – 48 de ore in comisie medicala din care fac parte medici specialisti renumiti din toate specialitatile: medici cardiologi, cardiologi interventionisti, specialisti in electrofiziologie si dispozitive implantabile, chirurgi cardiovasculari, anestezisti, astfel incat diagnosticul este de precizie maxima.

A doua opinie este indicata mai ales in diagnosticele de boli cardiologice grave, acolo unde sunt indicatii de chirurgie sau interventii cardiovasculare, dar nu numai.

#cardiologie #cardiovascular
Add a comment...

Post has attachment
Peste 12 mii de pacienți externați, 15 mii de examinări paraclinice, 13.000 de consultații, 1200 de operații pe cord deschis, peste 10.000 de coronarografii, 3500 implanturi de stent, peste 1500 de dispozitive implantabile: acesta este bilanțul a 7 ani de activitate medicală privată la Brașov a Spitalului de Cardiologie Clinicco.

http://www.clinicco.ro/blog/spitalul-de-cadiologie-clinicco-implineste-7-ani-de-activitate-medicala
Add a comment...

Post has attachment
Despre electrocardiograma si testul de efort EKG, doua investigatii de rutina realizate in clinica noastra. Mai mule detalii despre cum se desfasoara aceste investigatii si ce informatii ne ofera ele aflam de la doamna doctor Dana Lazar, medic specialist cardiolog, Clinicco Brasov. 
http://www.clinicco.ro/blog/despre-electrocardiograma-si-test-de-efort-ekg-cu-dr-dana-corina-lazar-clinicco-brasov 
Add a comment...

Post has attachment
Resincronizarea cardiaca este o metoda ce a revolutionat terapia unor bolnavi aflati intr-o situatie disperata: insuficienta cardiaca avansata, care nu raspunde la medicatia corecta. Pentru acestia nu mai exista decat o singura perspectiva: transplantul cardiac.

Dar numarul limitat de donatori, restrictiile legate de patologia conexa si de varsta fac iluzorie posibilitatea de a rezolva problema pe aceasta cale.

Din fericire, metoda resincronizarii cardiace poate nu doar sa amelioreze/inlature acuzele acestor bolnavi, sa reduca mortalitatea cu circa 40% (imens pentru situatia data) dar si sa creasca forta de contractie a inimii si sa duca la anularea nevoii de transplant cardiac, printr-o procedura infinit mai simpla si mai ieftina.

Caror pacienti le este indicata procedura de resincronizare cardiaca?http://www.clinicco.ro/blog/sisteme-de-resincronizare-cardiaca 
Add a comment...

Post has attachment
Ce este infarctul miocardic acut?
Care sunt simptomele cele mai comune? Cand se poate confunda un infarct cu un atac de panica sau cu o problema abdominala? Ce este de facut? Aflati totul dintr-un interviu foarte detaliat si complet cu domnul doctor Mihai Ursu, medic primar cardiolog, Sef sectie Cardiologie Interventionala, Clinicco Brasov
http://www.clinicco.ro/blog/cum-prevenim-infarctul-miocardic-interviu-cu-dr-mihai-ursu
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Bolnavilor coronarieni li se recomanda un stil de viata prin care sa corecteze factorii de risc ai bolilor cardiovasculare, printre care se numara si fumatul, sedentarismul, stresul, obezitatea.

In privinta regimului alimentar, exista o serie de recomandari pe care pacientii cardiaci ar fi indicat sa le urmeze: http://www.clinicco.ro/blog/reguli-in-alimentatia-pacientilor-coronarieni 
Add a comment...

Post has attachment
Ștefan Vodă, 77 ani, a venit astazi la spitalul nostru, la primul control dupa ce i s-a implantat un stimulator cardiac, in luna decembrie 2015, si a dorit sa ne multumeasca. Iata ce ne-a spus:
“Am lucrat 2 ani în Germania si numai acolo am mai vazut spital ca la dumneavoastra. Am avut niste probleme de sanatate si am ajuns la spital si tot asa de planificat a fost totul, prompt, functiona ceas. Aici mi-a placut foarte mult perfectiunea de a te planifica, de a te suna acasa ca sa te programeze, sa te anunte, iar cat am stat internat m-a impresionat foarte tare felul in care domnul doctor Sorin Micu mi-a dat incredere, pregatirea medicilor, curatenia, disciplina, respectul, profesionalismul. Mai mult, vreau sa va spun ca nu am platit nimic in plus fata de ce mi s-a spus initial, totul a fost corect si transparent, asa cum mi s-a spus inainte de internare. Ati facut o treaba foarte buna! Nici nevasta-mea nu se ocupa de mine asa cum v-ati ocupat aici de mine, e totul atat de curat, de perfect!
O să fac o hartie catre televiziuni, pentru ca merita vazut ce e în spital aici. Ar trebui sa vina sa vada si sa dea exemplu de cum trebuie să arate si sa functioneze un spital!”
http://www.clinicco.ro/blog/m-a-impresionat-foarte-tare-felul-in-care-domnul-dr-sorin-micu-mi-a-dat-incredere
Add a comment...

Post has attachment
Chirurgia valvulara are rolul de a corecta defectele aparute la nivelul valvelor cardiace. Exista patru valve
in interiorul inimii (aortica, mitrala, pulmonara si tricuspida), care au rolul de a permite trecerea sangelui in
interiorul inimii intr-un singur sens.
Alegerea utilizarii unei proteze mecanice sau biologice depinde de criterii bine stabilite.
Valvele mecanice se recomanda la pacientii tineri ( cu varsta pina la la 65-70 de ani), cu speranta de
viata indelungata, fara contraindicatii la tratament anticoagulant. Datorita caracteristicilor de
constructie a valvei, acestea au o durata de viata nedeterminata, nefiind necesara inlocuirea acestora
in absenta complicatiilor si in cazul in care pacientul respecta cu strictete un tratament de intretinere
corect.
Valvele biologice sunt indicate in general pacientilor varstnici (peste 65 de ani) la care sunt in mod
particular avantajoase din doua motive: nu necesita tratament anticoagulant pe termen lung si la
varstnici durabilitatea acestor valve este foarte buna. De asemenea valvele bilogice pot fi recomandate
femeilor tinere care doresc sa aiba copii (tratamentul anticoagulant oral care este obligatoriu la pacientii
purtatori de valve mecanice poarta un risc important de producere a malformatiilor congenitale la fat),
in conditiile in care pacienta isi asuma faptul ca o astfel de valva va trebui inlocuita intr-un viitor mai
mult sau mai putin apropiat, si pacientilor cu contraindicatii la tratamentul anticoagulant.
http://www.clinicco.ro/blog/chirurgia-valvulara-plastie-mitrala-si-protezare-aortica
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded