Profile cover photo
Profile photo
Sozopolis Holiday Village
69 followers
69 followers
About
Posts

Post has attachment
Прекрасен, есенен ден край +Sozopolis Holiday Village 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Елате с нас на виртуална разходка в Парк #Хотел Пирин → https://goo.gl/ZUZJE8

+ПАРК ХОТЕЛ ПИРИН | PIRIN Park Hotel 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
На 4 юли с много морско настроение, музика и танци, Созополис отпразнува своя 3-ти рожден ден

Празникът бе отбелязан със специалното участие на Васил Найденов и ексклузивната колекция часовници на Ulysse Nardin

www.sozopolis.bg | www.sharlopov.eu
Add a comment...

Post has attachment
🎆 В събота, 4 юли, с много морско настроение, музика и танци, комплекс "Созополис" отпразнува своя 3-ти ‪#‎рожден‬ ден. Празникът бе отбелязан със специалното участие на Васил Найденов и ексклузивната колекция часовници на Ulysse Nardin
www.sharlopov.eu
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
SozopoliS - трети рожден ден
15 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
В събота, 4 юли, с много морско настроение, музика и танци, комплекс “Созополис” ще навърши 3 години от откриването си.

Празникът ще отбележим със специалното участие на Васил Найденов и ексклузивната колекция часовници на Ulysse Nardin.

Изградихме Созополис като реплика на стария град Созопол с неговата уникалната архитектура и стил, с характерните калдъръмени улички, червени стрехи и двукатни еркерни къщи. Архитектурният екип получи награда за работата си по проекта - признание от Съюза на Архитектите в България за високия професионализъм, което се присъжда веднъж на 20 години. Всички къщи в Созополис са изградени за поколения напред от най-висококачествени материали и предлагат комфорт, щедро пространство и панорамни гледки към морето.

Созополис функционира като селище от „затворен тип“, осигуряващо всички удобства на собствениците на имоти и техните гости. „Созополис“ материализира идеята за един нов лайфстайл, съчетал традиции и модернизъм, лукс и история, свобода и романтика. В комплекса са запазени ценни археологически разкопки с монументална стойност – тракийски светилища, датирани на повече от 2 500 години.  Селището разполага и с естествен източник на минерална вода с лечебни свойства.

На бреговата ивица на „Созополис“ има действащ талян, рибарите са неотменима част от живота на комплекса. Тук може да се почувствате спокойни, да се разходите по търговската улица и да разгледате  галериите и малките бутикови магазинчета, да вкусите от многобройните кулинарни изкушения в ресторантите, да релаксирате в СПА центъра и едновременно с това да се наслаждавате на завладяващата гледка и да съзерцавате танца на вълните.

Земя, обградена от море и скали, ниско застрояване и атмосферата на Стария Созопол с двукатните къщи с дървени еркери, каменни основи и широки стрехи. Едно ново, уникално градче с калдъръмени улици. Романтичен миг на безвремие, изтънчен малък спектакъл на свободата – с тихи летни нощи и завладяващата гледка на морето, което се разбива в скалите. Лазурен бряг, на който времето е спряло, улиците са окъпани от слънце и във въздуха осезаемо се усеща полъха на морския бриз, натежал от смокинова омая.
Наричаме го още „Последното хубаво място“.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
SozopoliS, part of Sharlopov Group birthday
20 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
#SOZOPOLIS, part of #SHARLOPOV GROUP, won the Luxury Sea property award. Way to go! +Sharlopov JSC 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Созополис спечели първо място в категория "Луксозни ваканционни #имоти" на годишните награди #VIP #LIFESTYLE #AWARDS 2015 → http://goo.gl/8OAI1w
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Созопол е на второ място в световния туризъм за 2015 г. 

Първото място в класацията на Съвета за световен туризъм и пътуване в същата категория отиде за Любляна. 

На специалната церемония в Мадрид снощи организацията обяви победителите в петте категории. 

Словенската столица спечели приза за дестинация номер 1 за 2015 г. заради чистотата, спокойствието и зеленината на града. По време на грандиозната церемония, която се предаваше онлайн през сайта на организацията, особено внимание бе отделено на перлата на Българското Черноморие - Созопол.

"Хората от българския град Созопол допринасят изключително много заедно с местната администрация за генериране на иновациите, запазващи духът на античността и красотата на тази уникална дестинация. Реставрациите на античните ценности и забележителности в града допринасят за запазването на автентичния бранд на града", обяви председателят на съвета.

В началото на годината стана ясно, че Созопол влиза в топ 3 на най-желаните места за туризъм в света. Победителят в националната кампания на в. "Стандарт" "Чудесата на България" за 2011 г. получи номинацията от Световния съвет по туризъм и пътешествия за дестинация на 2015 г. 

Градът, който пази мощите на св. Йоан Кръстител, кандидатства с проекта на Фондация "Созопол" "Архитектурно-исторически комплекс с музейна сбирка Южна крепостна стена и кула - история, култура, наследство" в категорията "Награда за дестинация".

"Това е велика работа за България. Никога на международно ниво неправителственият сектор в партньорство с държавата и местната власт не е постигал такъв блестящ резултат. Самият факт, че влизаме в класацията на Съвета за световен туризъм и пътуване е изключително значим. Председателят му се изказа най-ласкаво за дестинация Созопол, България", коментира председателят на фондация "Созопол" Кирил Арнаутски. 

Той бе категоричен, че второто място в класацията е гаранция, че България вече е световна дестинация и това със сигурност ще доведе много туристи у нас.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Весела #Коледа и щастлива нова година!

www.sozopolis.bg
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Private club Sozopolis
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded