Profile cover photo
Profile photo
SoftPress
94 followers -
Книги за цялото семейство!
Книги за цялото семейство!

94 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Още от детството си Луиз Пени е запален читател – често цитира в книгите си стихове, а заглавието на деветата книга от поредицата за инспектор Гамаш, How the Light Gets In, е цитат от песен на Ленард Коен – Anthem. Любопитна е историята и за произхода на заглавието „Отровни думи“.

Add a comment...

Post has attachment
Забравена, незапомнена или умишлено заличена от паметта на съвременния човек, “Афиши в огледалото” уверено ни връща към онези тихи, топли и всепоглъщащи спомени за една от най-големите, най-силните български актриси – Роза Попова.
Add a comment...

Post has attachment
„Жената на поета“ е от онези романи, които без усилие рисуват картини в ума. Историята за съдбовната любов на А. С. Пушкин и красивата му съпруга еднакво силно стиска сърцето и освобождава въображението, защото е родена от самия живот. Тук ви предлагаме 5 картини, които Джесика Лам е изрисувала с думи в своя роман.

Add a comment...

Post has attachment
„Писмо до сестра ми“ е емоционална книга, няма спор в това. Жизнерадостната корица измамно ни обещава една лека история, но започне ли да чете човек, неминуемо се завърта в ураган от емоции – симпатия, радост, тъга, болка, скръб. Спомените за миналото и неизбежните въпроси „Ами ако тогавя бях постъпила по друг начин?“ ни вкарват в най-различни сценарии, и макар и да очакваме какво ще се случи, в някои моменти изобщо не разбираме на къде отиват събитията.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Точно един месец преди началото на най-вълшебната седмица в годината започваме отброяването на дните до Коледния панаир на книгата за 2017 година!
Add a comment...

Post has attachment
Заповядайте на 6 ноември (понеделник) в "Перото" на представянето на романа "Писмо до сестра ми" от Мария Пеева и Люси Рикспуун.

Специално за представянето на първия им роман Люси ще прелети океана, подобно на писмата, които си разменят Лора и Радост - героините на "Писмо до сестра ми".

Две сестри като двете страни на монета – противоположни, но неизменно свързани. Всяка - стабилен гръб и основа за другата. Но когато монетата се завърта на ръб, животът и на двете е на път да изгуби равновесие. Неочаквани разкрития от миналото и съдбовни избори в настоящето преобръщат всичко, в което са вярвали. Единствено писмата, които си разменят, им помагат да запазят здравия си разум в свят, който изглежда все по-безумен и за двете им.

Мария Пеева, известна като Мама Нинджа, и докторът по клинична психология Люси Рикспуун създават роман, който се чете на един дъх, но топли дълго. С лекия си и емоционален език, пълнокръвни герои и неочаквани обрати „Писмо до сестра ми“ е книга за живота, толкова истински, че прилича на роман.

И за онези малки нащърбени ръбчета във всеки от нас, които ни помагат да се напасваме с другите. Защото връзките са пъзел от характери. Нима може да направиш сглобка с перфектно симетрична фигура?

Издателство Софтпрес ви кани да отпразнуваме заедно излизането на книгата и да разпитаме авторките на чаша вино за изкуството да пишеш писма, романи и личната си история.
Писмо до сестра ми - премиера
Заповядайте на 6 ноември (понеделник) в "Перото" на представянето на романа "Писмо до сестра ми" от Мария Пеева и Люси Рикспуун. Специално за представянето на първия им роман Люси ще прелети океана, подобно на писмата, които си разменят Лора и Радост - героините на "Писмо до сестра ми". Две сестри като двете страни на монета – противоположни, но неизменно свързани. Всяка - стабилен гръб и основа за другата. Но когато монетата се завърта на ръб,...
events
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded