Profile cover photo
Profile photo
Van Delft Slotenmaker© - Slotenmaker.Nu©
18 followers -
Slotenmaker
Slotenmaker

18 followers
About
Posts

Post has attachment
Ooit afgevraagd hoe een #Hangslot werkt? Hoe gaat hij open en dicht?
Deze simpele #animatie laat het zien.
Add a comment...

Post has attachment
Ooit afgevraagd hoe een #Cilinderslot werkt? Deze simpele #animatie laat het zien.
Add a comment...

Post has attachment
Slotenmakers Controleren Niet Voor Wie Ze De Deur Open Doen
Add a comment...

Post has attachment
#Consumentenbond Hekelt Malafide Slotenmaker - RTL Nieuws 25 april 2017
Add a comment...

Post has attachment
Afgelopen weekend is Van Delft Slotenmaker© weer hard bezig geweest om de schade van de Rellen in Rotterdam op te lossen. Het NOS Journaal filmde één van onze monteurs aan het werk.
Add a comment...

Post has attachment
#Inbraken blijven vaak steken op een 'poging' door betere sloten en beveiliging volgens het #ad
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Politieagenten van het Blerickse wijkteam hebben de afgelopen week gekeken of ze konden inbreken in huizen, schuurtjes en tuinen van inwoners.

Het team kroop afgelopen week in de huid van een inbreker om te controleren of huizen en tuinen inbraakvrij zijn. Ze deden zit in het kader van het ‘witte voetjes project’. Uit de proef bleek dat bewoners erg laks zijn met het (goed) afsluiten van hun woning.
Add a comment...

Post has attachment
Ludiek bericht van #Specsavers Gorinchem. Van een #inbraak toch iets leuks maken!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Een inbraak is vervelend: zowel praktisch als emotioneel. Alleen al de wetenschap dat als er is ingebroken, iemand aan jouw persoonlijke spullen heeft gezeten en daarbij zelfs de kamers van kinderen niet ongemoeid heeft gelaten. Het beste dat je kunt doen: direct handelen en snel alles herstellen naar het oude. Wij geven je een stappenplan hoe je snel de vervelende ervaring van de inbraak weer achter je kan laten.

1. Bankpas gestolen?
Blokkeer direct je bankpas of creditcard. Wellicht ben je op tijd en heeft een inbreker nog geen kans gehad de passen te gebruiken. Je kunt je bankpas blokkeren via de Bankpassen Meldcentrale op telefoonnummer 0800 – 0313. Een creditcard blokkeren kan via 030 – 2835555.

Een bankpas blokkeren direct bij de bank kan ook. Dit zijn de telefoonnummers die je in dat geval nodig hebt:

ABN AMRO bankpas blokkeren - bel 0900 0024 / +31 10 2411720 (buitenland)
ING bankpas blokkeren - bel 020 22 888 00 / +31 20 2288800 (buitenland)
Rabobank bankpas blokkeren - bel 0900 0905 / +31 887 226627 (buitenland)
SNS bankpas blokkeren - werkdagen 08.00 - 21.00 uur + zaterdag 09.000 - 17.00 uur bel 030 - 633 30 00. Anders 0800 0313 / +31 88 3855372 (buitenland)
VISA Creditcard blokkeren - bel 020 6 600 611 / +31 20 6600611 (buitenland)
Mastercard blokkeren - bel 020 6 600 611 / +31 20 6600611 (buitenland)
In de meeste gevallen is de schade, wanneer de inbreker je pas heeft gestolen en het hem gelukt is je pincode te kraken, verzekerd via je bank. Mits je daarbij niet nalatig bent geweest.

2. Meld de inbraak bij de politie
Meld een inbraak altijd bij de politie. Aangifte doen wanneer er is ingebroken, is noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op je inboedel- en eventueel je opstalverzekering. Maar er zijn meer redenen om aangifte te doen bij de politie.

Zeker op korte termijn kan de dader nog worden opgespoord. In theorie. Want in werkelijkheid wordt nog geen 8% van de woninginbraken opgehelderd (bron: CBS). Lees ook “Aangifte diefstal: alleen voor de verzekering”
Het kan een signaal zijn voor de politie om vaker te patrouilleren in de buurt
Het geeft je de ‘rust’ dat je niet de enige bent met dit probleem. Dit klinkt wat abstract, maar juist die erkenning kan toch enige opluchting geven.
De politie kan je verder helpen met praktische vragen

Dat je niet de enige bent waar ingebroken wordt, blijk wel uit de volgende infographic. Vorig jaar werd er in precies 85.885 huizen en schuren ingebroken. Dat zijn er behoorlijk wat, maar tegelijkertijd ligt hiermee het aantal inbraken op het laagste niveau sinds in 2005!

Overzicht aantal inbraken uit woning, schuur of garage sinds 2005:3. Maak melding van de inbraak bij je adviseur of verzekeraar
Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, meld je de schade bij ons. Wij zijn bekend met inbraak- en andere schades. We nemen jou als gedupeerde bij de hand mee door de formele procedures en regelen de schadeafhandeling voor je. Ook wanneer de opstal- en inboedelverzekering niet bij dezelfde verzekeraar zijn ondergebracht, regelen we dat de juiste schade op de juiste plaats wordt gemeld.

4. Maak een overzicht van de schade
Er zijn spullen beschadigd en gestolen. Tijd voor een inventarisatie. Hoe vollediger de lijst, hoe soepeler het proces van declaratie bij de verzekeraar zal verlopen. Het is bovendien aan te raden om per beschadigd of gestolen item direct uit te zoeken of er nog bonnetjes of facturen aanwezig zijn. Hoe nauwkeuriger de inschatting van de schade, hoe beter voor je portemonnee.

5. Zoek contact met familie of vrienden
Hoe dan ook zal een inbraak emotioneel beladen zijn. Zoek snel contact met mensen die dichtbij je staan. Zij kunnen aanbieden om langs te komen en te helpen met het schoonmaken en opruimen van het huis. Of ze kunnen je op andere manieren helpen.

6. Voorkom nieuwe inbraken
Is er ook in de lades gesnuffeld waar de reservesleutels van je huis lagen? Laat dan altijd preventief de sloten vervangen. Tegelijkertijd is dit wellicht een goed moment om ook andere preventieve maatregelen te onderzoeken. Hoe kwetsbaar is je huis? Er zijn genoeg, relatief makkelijk toepasbare manieren om het inbrekers moeilijk te maken jouw huis binnen te komen.

Voorkomen is beter dan genezen. Kun je met wat kleine aanpassingen je huis beter beveiligen tegen inbrekers? Dan is dat altijd aan te raden
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded