Profile cover photo
Profile photo
Van Delft Slotenmaker© - Den Haag - Slotenmaker.Nu©
12 followers
12 followers
About
Posts

Post has attachment
Afgelopen weekend is Van Delft Slotenmaker© weer hard bezig geweest om de schade van de Rellen in Rotterdam op te lossen. Het NOS Journaal filmde één van onze monteurs aan het werk.

Post has attachment
#Inbraken blijven vaak steken op een 'poging' door betere sloten en beveiliging volgens het #ad
Photo

Post has attachment

Post has attachment
4 matige tips om een inbraak te voorkomen

Als je op vakantie gaat, loop je het risico dat er wordt ingebroken. Heel vervelend natuurlijk! Daarom hebben wij 4 matige tips op een rij gezet om een inbraak te voorkomen.

1. Verander je adres
Als jij je adres verandert, gaan de inbrekers naar het verkeerde huis. Zo blijft je eigenlijke huis beschermd tijdens je vakantie!

2. Verwijder alle ramen en deuren
Inbrekers zijn heel handig, maar ze hebben wel een opening nodig om je huis binnen te komen. Als jij al je ramen en deuren verwijdert, maak je het ze dus een stuk lastiger!

3. Ga op vakantie op de buurtcamping
Als je binnen een straal van 5 kilometer op vakantie gaat, kun je elke dag even langs je huis wandelen om een oogje in het zeil te houden. Bijkomend voordeel: Je hoeft niemand te vragen om de kat eten te geven, dat kun je gewoon zelf doen.

4. Zet de ramen van je buren open
Inbrekers zijn gemakzuchtig. Als jouw ramen dicht zitten en die van je buren staan open, dan zullen ze er dus voor kiezen om bij de buren naar binnen te gaan. Opgelost!

Post has attachment
Ludiek bericht van #Specsavers Gorinchem. Van een #inbraak toch iets leuks maken!
Photo

Post has attachment
Een inbraak is vervelend: zowel praktisch als emotioneel. Alleen al de wetenschap dat als er is ingebroken, iemand aan jouw persoonlijke spullen heeft gezeten en daarbij zelfs de kamers van kinderen niet ongemoeid heeft gelaten. Het beste dat je kunt doen: direct handelen en snel alles herstellen naar het oude. Wij geven je een stappenplan hoe je snel de vervelende ervaring van de inbraak weer achter je kan laten.

1. Bankpas gestolen?
Blokkeer direct je bankpas of creditcard. Wellicht ben je op tijd en heeft een inbreker nog geen kans gehad de passen te gebruiken. Je kunt je bankpas blokkeren via de Bankpassen Meldcentrale op telefoonnummer 0800 – 0313. Een creditcard blokkeren kan via 030 – 2835555.

Een bankpas blokkeren direct bij de bank kan ook. Dit zijn de telefoonnummers die je in dat geval nodig hebt:

ABN AMRO bankpas blokkeren - bel 0900 0024 / +31 10 2411720 (buitenland)
ING bankpas blokkeren - bel 020 22 888 00 / +31 20 2288800 (buitenland)
Rabobank bankpas blokkeren - bel 0900 0905 / +31 887 226627 (buitenland)
SNS bankpas blokkeren - werkdagen 08.00 - 21.00 uur + zaterdag 09.000 - 17.00 uur bel 030 - 633 30 00. Anders 0800 0313 / +31 88 3855372 (buitenland)
VISA Creditcard blokkeren - bel 020 6 600 611 / +31 20 6600611 (buitenland)
Mastercard blokkeren - bel 020 6 600 611 / +31 20 6600611 (buitenland)
In de meeste gevallen is de schade, wanneer de inbreker je pas heeft gestolen en het hem gelukt is je pincode te kraken, verzekerd via je bank. Mits je daarbij niet nalatig bent geweest.

2. Meld de inbraak bij de politie
Meld een inbraak altijd bij de politie. Aangifte doen wanneer er is ingebroken, is noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op je inboedel- en eventueel je opstalverzekering. Maar er zijn meer redenen om aangifte te doen bij de politie.

Zeker op korte termijn kan de dader nog worden opgespoord. In theorie. Want in werkelijkheid wordt nog geen 8% van de woninginbraken opgehelderd (bron: CBS). Lees ook “Aangifte diefstal: alleen voor de verzekering”
Het kan een signaal zijn voor de politie om vaker te patrouilleren in de buurt
Het geeft je de ‘rust’ dat je niet de enige bent met dit probleem. Dit klinkt wat abstract, maar juist die erkenning kan toch enige opluchting geven.
De politie kan je verder helpen met praktische vragen

Dat je niet de enige bent waar ingebroken wordt, blijk wel uit de volgende infographic. Vorig jaar werd er in precies 85.885 huizen en schuren ingebroken. Dat zijn er behoorlijk wat, maar tegelijkertijd ligt hiermee het aantal inbraken op het laagste niveau sinds in 2005!

Overzicht aantal inbraken uit woning, schuur of garage sinds 2005:3. Maak melding van de inbraak bij je adviseur of verzekeraar
Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, meld je de schade bij ons. Wij zijn bekend met inbraak- en andere schades. We nemen jou als gedupeerde bij de hand mee door de formele procedures en regelen de schadeafhandeling voor je. Ook wanneer de opstal- en inboedelverzekering niet bij dezelfde verzekeraar zijn ondergebracht, regelen we dat de juiste schade op de juiste plaats wordt gemeld.

4. Maak een overzicht van de schade
Er zijn spullen beschadigd en gestolen. Tijd voor een inventarisatie. Hoe vollediger de lijst, hoe soepeler het proces van declaratie bij de verzekeraar zal verlopen. Het is bovendien aan te raden om per beschadigd of gestolen item direct uit te zoeken of er nog bonnetjes of facturen aanwezig zijn. Hoe nauwkeuriger de inschatting van de schade, hoe beter voor je portemonnee.

5. Zoek contact met familie of vrienden
Hoe dan ook zal een inbraak emotioneel beladen zijn. Zoek snel contact met mensen die dichtbij je staan. Zij kunnen aanbieden om langs te komen en te helpen met het schoonmaken en opruimen van het huis. Of ze kunnen je op andere manieren helpen.

6. Voorkom nieuwe inbraken
Is er ook in de lades gesnuffeld waar de reservesleutels van je huis lagen? Laat dan altijd preventief de sloten vervangen. Tegelijkertijd is dit wellicht een goed moment om ook andere preventieve maatregelen te onderzoeken. Hoe kwetsbaar is je huis? Er zijn genoeg, relatief makkelijk toepasbare manieren om het inbrekers moeilijk te maken jouw huis binnen te komen.

Voorkomen is beter dan genezen. Kun je met wat kleine aanpassingen je huis beter beveiligen tegen inbrekers? Dan is dat altijd aan te raden

Post has attachment
Doctor Inbraak - JobVanDerMolen.nl || Mooie illustratie van een Inbreker
Photo

Post has attachment
Iets wat vaak wordt vergeten, hoe goed je ook beveiligd bent, DOE JE DEUR OP SLOT ALS JE WEGGAAT
Photo

Post has attachment
#whatsappgroepen #Buurtpreventie : #inbraak daling van tientallen procenten vergeleken met dezelfde periode vorig jaar

Buurtpreventieprojecten ontstaan meestal op initiatief van enkele actieve buurtbewoners, de meeste gemeenten ondersteunen dergelijke initiatieven van harte.

Het primaire doel van buurtpreventieprojecten is dat bewoners een actieve bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van de buurt. Meer indirect draagt een buurtpreventieproject bij aan het vergroten van veiligheidsbeleving in de buurt. Ook sociale cohesie verbetert door actieve betrokkenheid van bewoners.

Het starten van een groep
Kijk vooral voor meer informatie op de site zoals www.wabp.nl. Vooral ook, omdat het lijkt dat de dalende trend in het aantal woninginbraken in zich voortzet. En de eerste cijfers over dit jaar, laat zelfs een daling zien van tientallen procenten vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Wildgroei aan groepen.
De buurtpreventie-WhatsAppgroepen van gemeente Lelystad hebben spelregels gekregen die bedoeld zijn om de chatgroepen ‘in goede banen’ te leiden. Er dreigt een wildgroei aan WhatsAppgroepen in Lelystad. In de spelregels staat daarom dat mensen die zelf een groep willen aanmaken, het advies krijgen eerst op de landelijke buurtpreventiewebsite te controleren of er al een WhatsAppgroep in de buurt is.
Voor de beheerders van zo’n groep zijn er diverse adviezen op de gemeentelijke website te vinden. Zo zijn er tips voor de omvang van de groep en de samenwerking met de politie. De gemeente adviseert daarnaast beheerders van nieuwe groepen om persoonlijk contact te leggen met de gemeente.

Lelystad stelt dat beheerders en deelnemers ook moeten letten op hun taalgebruik, minimaal 18 jaar oud moeten zijn en geen privéberichten mogen versturen in de groep. Ook voor het sturen van foto’s is er een advies: dit is alleen toegestaan als het verstrekken van een signalement noodzakelijke meerwaarde heeft. Lelystad wijst er daarnaast op dat één persoon 112 moet bellen met een signalement van een verdacht persoon, om vervolgens de groep te laten weten dat 112 al gebeld is. 

In Nederland wordt dit fenomeen steeds bekender met de snelle toename van het aantal buurtpreventie-WhatsAppgroepen. In korte tijd ontstonden er honderden WhatsAppgroepen in Nederland.

bronnen: wabp.nl , binnenlandsbestuur.nl
Photo

Post has attachment
#Babbeltrucs? Denk aan een Kierstandhouder en laat Uw voordeur op een veilige kierstand staan #inbraakpreventie
Photo
Photo
2016-04-28
2 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded