Profile cover photo
Profile photo
SKAGESTAD+EIKERAPEN
2 followers -
Spisskompetanse på mennesker i organisasjoner
Spisskompetanse på mennesker i organisasjoner

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Om du liker det eller ei så er jobben en stor del av livet ditt. Mange bruker mer tid sammen med sine kollegaer enn hva de gjør med sine beste venner og barn. Jobben kan være en kilde til livsglede, utvikling, læring og mening. Når ting ikke fungerer kan jobben også skape frustrasjon og misnøye som du tar med deg i livet utenfor jobb. Vi er hele mennesker og det er dessverre ingen brannvegg mellom jobb og privatliv.

Sjekk ut nytt blogginnlegg: http://ow.ly/GUFJh
Add a comment...

Post has attachment
"Karriereekspert Amund Fjeldstad har tidligere sagt til Bisbuzz at det er mange sjefer som egentlig burde ha gjort noe helt annet: - Dessverre er det helt åpenbart at det er mange som driver med ledelse som ikke burde drevet med det. Og av disse er det er god del såkalte «lettvektere», sa han.
Han er ikke i tvil om hvilke kjennetegn han ville gitt en lettvekter-sjef.
- Jeg ville sagt at de er uforutsigbare. Det er det første ordet som faller meg inn. Gode ledere er stødige og forutsigbare, du vet hva de står for. De er trygge i rollen sin. Hvis man hele tiden frykter hvordan sjefen reagerer, vil jeg si at det er en ubehagelig lederkvalitet."

http://ow.ly/FS4nt
Add a comment...

Post has attachment
Dagens andre sjanse til å bli en del av Sørlandets råeste fagmiljø innen strategisk design: Vår kunde Op designstudio er på jakt etter deg som er ung, entusiastisk, litt nerdete og sulten på det aller siste innen design og webteknologi. Sjekk ut stillingen her: http://ow.ly/FMvFk
Add a comment...

Post has attachment
Bli en del av Sørlandets råeste fagmiljø innen strategisk design:
Vår kunde Op designstudio er på jakt etter en seniorkonsulent som forstår design, er sterk på strategi og har det som skal til for å være en kommersiell drivkraft i selskapet. Sjekk ut stillingen her: http://ow.ly/FMutP
Add a comment...

Post has attachment
Hvordan stoppe dobbeldippere?
Juletid er for mange dippetid. I denne videoen viser Dan Pink noen enkle triks fra påvirkningspsykologien for å stoppe dobbeltdipperne fra å ødelegge jula.

http://ow.ly/FBPCf
Add a comment...

Post has attachment
Nå har til og med den erkekonservative finansbransjen skjønt at indre motivasjon er veien til resultater:

"Konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN erkjenner at han tidligere var for målstyring kombinert med individuelle bonuser. Han avviklet variabel lønn etter en evaluering av ordningen i 2012. – Dyktige medarbeidere ønsker vi heller skal ha en fornuftig fastlønnsutvikling. Vi var ikke overbevist om at variabel, prestasjonsbasert lønn over tid førte til høyere prestasjoner, sier Haugan."

"I en undersøkelse gjort av AFI ga ansatte i finansbransjen eksempler på problematiske sider ved resultatmåling som de har tatt opp med ledelsen:
At de måles på antall telefonsamtaler.
Salgstall som deles i kollegiet og ti på topp-lister for superselgere.
Overivrige avdelingsledere.
Skjulte målinger.
Dårlige målemetoder uten medbestemmelse."


http://ow.ly/Fwzvz
Add a comment...

Post has attachment
"Å være mellomleder er den mest utakknemlige jobb som noensinne ble oppfunnet. Ansatte er ikke idioter – de ser på hva folk over dem gjør og tenker: aldri i livet.

Dersom noen fremdeles tror på fantasien om at det kommer til å bli fint å være mellomleder, setter en omfattende studie på nettsiden til Harvard Business Review tingene på plass. Den har tatt for seg selskaper med tilsammen 320.000 ansatte, og undersøkte profilen til de 5 prosent av dem som er minst tilfreds."

Les mer på Aftenposten: http://ow.ly/FtHIa
Add a comment...

Post has attachment
Måten vi kommuniserer på som individer og organisasjon, internt og eksternt, er utslagsgivende for hvordan vi blir opplevd.
Add a comment...

Post has attachment
Alvorlige konflikter i arbeidslivet løses ikke ved å sette seg ned å snakke sammen: http://ow.ly/FkNfT
Add a comment...

Post has attachment
Omfattende måling og kontrolltiltak kan virke demotiverende og mot sin hensikt, noe denne undersøkelsen fra Coop underbygger:

"I undersøkelsen har De Facto intervjuet åtte butikksjefer i Coop-systemet. De beskriver en arbeidshverdag med omfattende kontrolltiltak, og de opplever løpende kundemålinger som integritetskrenkende.

- Det er den totale mengden av kontrolltiltak de reagerer på. De forteller at de føler at de blir målt og vurdert hvert eneste minutt av arbeidstiden, gjennom krav til rapporteringer, videokamera i butikk, og at det toppet seg da de i tillegg skulle bli vurdert av kundene uten mulighet til å imøtegå kritikk, sier De Facto-forsker Bitten Nordvik."

http://www.aftenposten.no/okonomi/De-misliker-a-bli-malt-pa-jobb-7810514.html
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded