Shared publicly  - 
 
Jeg var fredag en del af teamet, der overvågede Danmarks Indsamlingen på sociale medier. Det betyder, at jeg svarede på spørgsmål og hyggede om folk ved at like samt heppe. Så dette er min uvildige undersøgelse og holdning.  

Og som +Thomas Bigum  (og andre) siger, så er Google Plus et dejligt sted at nørde med fx eftertanker. 140 tegn er bare ikke nok.

Vi overvågede primært Twitter og Facebook.

Google Plus var den nemmeste platform at overvåge, så det var bare nørdede mig, der så lidt med. Det var virkelig tomt her med folk, der interesserede sig for showet. Der var dog enkelte firmaer, der skrev, at de havde givet. Så de fik et like og en kommentar fra +Røde Kors  (da Danmarks Indsamlingen ikke er på Plus -endnu) Er indsamlingshows ikke spændende for jer på Plus?

Twitter krævede en del opmærksomhed. Dels var værterne gode til at tweete før og efter. Men som aftenen skred frem, så begyndte seerne også at komme med på #dkindsamling - dog ikke på #mgpdk niveau. 

Emnerne på Twitter var primært:
1. Sarkastiske bemærkninger til showet
2. Kritiske beskeder til bankerne vedr. størrelsen af deres donationer. 
3. Opfordringer til at støtte 
4. Sporadiske tweets om "hvad pengene går til?"
5. Ros til støtte-sangen. 

Facebook var (som forventet) platformen med mest engagement. Her overvågede hele teamet Danmarks Indsamlingens Facebook side og jeg overvågede ligeledes Røde Kors side (https://www.facebook.com/roedekors). 

Emnerne på Facebook var primært:
1. Kommentarer vedr. nyhedsmediernes kritik af de penge, der bliver betalt for producering af showet. 
2. Uenig over at skulle hjælpe Afrika - igen. 
3. Ris og ros til selve showet. 
4. Kritik af at man i en konkurrence brugte en ål. 
6. Ros til støtte-sangen. 
5. Spørgsmål om hvordan man støtter. 

Emnerne lignede altså hinanden, men som du kan se, var der forskellige udsving. Hvad siger de forskellige emner og medierne?

Det var min første live Danmarks Indsamlings overvågning og det var ganske lærerigt, sjovt og spændende. 

Jeg synes, at hele teamet formåede at besvare folks spørgsmål og kommentarer. Der var god energi på de sociale medier. 

Men der er selvfølgelig også plads til endnu mere social til kommende shows. Man I år havde man valgt ikke at nævne de sociale medier i TV-showet. Hvad synes du om det valg?
Translate
7
2
Malthe Høj-Sunesen's profile photoTorben Andersen's profile photoSimon Willer's profile photo
5 comments
 
Jeg kommer fra https://plus.google.com/104149174668937786527/posts/a2QYsDQ9Rpo

Google+ er ikke stedet hvor man lige hopper ind og giver en kommentar. Som du selv siger, så er det her et sted, hvor man nørder med eftertanker. Jeg så skam showet, og vi donerede 300 kr. sammenlagt, men jeg så showet. Jeg havde ikke computeren fremme, og telefonen var kun fremme for at donere penge. 

Jeg tror ikke at du skal regne med at Google+ bliver stedet hvor man hurtigt smider en bemærkning lige foreløbig. Dem, som jeg har fulgt herinde, er oftest mere eftertænksomme end "Hvorfor skal vi hjælpe Afrika igen?!". Heldigvis da.
Translate
 
Tak +Malthe Høj-Sunesen og +Lars Skjoldby for jeres input til showet, Google Plus og sociale medier.

Mon Google Plus nogensinde bliver mainstream? Jeg tvivler på det.

Men interessant perspektiv, at platformen egner sug godt til TV. For det gør den jo faktisk. Vi set hvad der sker næste år:)

(Og tak for donationerne:))
Translate
 
+Lars Skjoldby Hvordan Google kommer til at gøre det er spørgsmålet. Men jeg tror, du har ret i, at Google arbejder langsigtet med denne platform, som mange er begyndt at holde af. 
Translate
 
Tak for det fine indblik i, hvordan I greb de sociale medier an i forbindelse med indsamlingen. Personligt så jeg ikke showet, men jeg læser ud fra din beretning, at I primært overvågede Twitter, Facebook (og Google+) og reagerede på de konkrete spørgsmål etc.

Gjorde I noget for selv at sætte dagsorden og starte diskussioner - eller var det rent reaktivt? Særligt på Google+ er det IMHO afgørende, da folk (endnu) ikke af sig selv søger herind for "live" kommentarer.

Til gengæld elsker folk at diskutere her på G+, så måske kunne Røde Kors have givet bolden op til en diskussion om formålet. Hvis man var helt fremme i skoene tog man f.eks. de emner, som du kan se trende på Twitter og Facebook, og omformulerede dem til indlæg på Google+, hvor brugerne inviteres til at debattere med hinanden...

Mere simpelt kunne det selvfølgelig være at poste en opfordring til at donere under showet med en opfordirng til at dele det glade budskab videre...
Translate
Translate
Add a comment...