Jeg var fredag en del af teamet, der overvågede Danmarks Indsamlingen på sociale medier. Det betyder, at jeg svarede på spørgsmål og hyggede om folk ved at like samt heppe. Så dette er min uvildige undersøgelse og holdning.  

Og som +Thomas Bigum  (og andre) siger, så er Google Plus et dejligt sted at nørde med fx eftertanker. 140 tegn er bare ikke nok.

Vi overvågede primært Twitter og Facebook.

Google Plus var den nemmeste platform at overvåge, så det var bare nørdede mig, der så lidt med. Det var virkelig tomt her med folk, der interesserede sig for showet. Der var dog enkelte firmaer, der skrev, at de havde givet. Så de fik et like og en kommentar fra +Røde Kors  (da Danmarks Indsamlingen ikke er på Plus -endnu) Er indsamlingshows ikke spændende for jer på Plus?

Twitter krævede en del opmærksomhed. Dels var værterne gode til at tweete før og efter. Men som aftenen skred frem, så begyndte seerne også at komme med på #dkindsamling - dog ikke på #mgpdk niveau. 

Emnerne på Twitter var primært:
1. Sarkastiske bemærkninger til showet
2. Kritiske beskeder til bankerne vedr. størrelsen af deres donationer. 
3. Opfordringer til at støtte 
4. Sporadiske tweets om "hvad pengene går til?"
5. Ros til støtte-sangen. 

Facebook var (som forventet) platformen med mest engagement. Her overvågede hele teamet Danmarks Indsamlingens Facebook side og jeg overvågede ligeledes Røde Kors side (https://www.facebook.com/roedekors). 

Emnerne på Facebook var primært:
1. Kommentarer vedr. nyhedsmediernes kritik af de penge, der bliver betalt for producering af showet. 
2. Uenig over at skulle hjælpe Afrika - igen. 
3. Ris og ros til selve showet. 
4. Kritik af at man i en konkurrence brugte en ål. 
6. Ros til støtte-sangen. 
5. Spørgsmål om hvordan man støtter. 

Emnerne lignede altså hinanden, men som du kan se, var der forskellige udsving. Hvad siger de forskellige emner og medierne?

Det var min første live Danmarks Indsamlings overvågning og det var ganske lærerigt, sjovt og spændende. 

Jeg synes, at hele teamet formåede at besvare folks spørgsmål og kommentarer. Der var god energi på de sociale medier. 

Men der er selvfølgelig også plads til endnu mere social til kommende shows. Man I år havde man valgt ikke at nævne de sociale medier i TV-showet. Hvad synes du om det valg?
Shared publiclyView activity