Profile

Cover photo
Simon Nyström
Lives in Umeå
326 followers|270,392 views
AboutPostsPhotosYouTube+1'sReviews

Stream

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Jag testade att beställa grundläggande texter via en artikelservice för att se vilken kvalitet man kunde uppnå. I det här fallet en text om drönare/quadrocopters och jag hade väl ingen förhoppning om att det skulle bli bra, men man kan ju testa iallafall. Man kan väl säga så här: det blev inte skitbra, men jag Läs mer...
1
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Det borde väl duga som genomgång av (mer förmånliga) snabblån...
 ·  Translate
1
Simon Nyström's profile photoPontus Fröding's profile photo
5 comments
 
Det kan jag iofs köpa 😀

Den stack nog lite i ögonen på en del 
 ·  Translate
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Jesper Hvejsel's profile photoSimon Nyström's profile photo
2 comments
 
I guess it depends what work is needed. I would give the persons I mention in the article a chance. Both are nice and professional but I guess size matters and I'm not sure if they have the time...
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Kritiker av sms-lån upprepar felaktigheter - måste läsa på. https://goo.gl/3CDPgU

Att problem finns innebär inte att all kritik är befogad.
 ·  Translate
Motargument och bevis för att en viss del av kritiken mot sms-lån ofta är direkt felaktig och försvårar en lösning av de egentliga problemen.
1
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Sådärja. Några år senare efter löftet att göra något bättre i en bransch med skamfilat rykte (sms lån, nej - vi ger inte ut några lån själva): nu är mitt företag Språksam AB guldvänföretag till Barncancerfonden. Det är mäktigt! http://www.barncancerfondensvanforetag.se/vara-vanforetag/guldforetag/

Och för den som undrar varför jag överhuvudtaget började med detta, läs: "Därför jobbar vi med skit som sms-lån": https://smslånonline.se/darfor-jobbar-vi-med-skit-som-smslan.php
 ·  Translate
2
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
På senare tid har vi återigen matats med chockrubriker om sms-lån. Den här gången sätter vi tänderna i statistiken som visar att antalet sms-lån som går...
1
Add a comment...
Have him in circles
326 people
Hanna-Mia Kullman's profile photo
Bonita Adonia's profile photo
Fredrik Eriksson's profile photo
Fredrik “Ade” Adetoft's profile photo
Αστέριος Ματθαϊδης's profile photo
Thomas och tomas filmpodcast's profile photo
Arif Kurbanov's profile photo
Sampsa Vainio's profile photo
Per Adolfsson's profile photo

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Objektiv undersökning (kandidatuppsats) tar reda på vad folk egentligen vet om effektiv ränta. 75% kan peka ut den rätta definitionen. Mindre än 10% (generös tolkning) kan själva räkna ut effektiv ränta.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Tänkvärt.
1
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
​​Kritiken mot sms-lån baseras på felaktiga påståenden. Statistiken som används kommer från bristfälliga undersökningar med olika stora urval av lånebelopp....
1
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Ett av de fetare verktygen jag programmerat på sistone. Borde kunna intressera den som vill jämföra lån i största allmänhet.
 ·  Translate
Visar hur många månader ett lån är förmånligare än ett annat. Tydligt resultat med grafer, effektiva räntor och totalkostnader för fullt utnyttjad löptid.
1
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
:)
1
Add a comment...
People
Have him in circles
326 people
Hanna-Mia Kullman's profile photo
Bonita Adonia's profile photo
Fredrik Eriksson's profile photo
Fredrik “Ade” Adetoft's profile photo
Αστέριος Ματθαϊδης's profile photo
Thomas och tomas filmpodcast's profile photo
Arif Kurbanov's profile photo
Sampsa Vainio's profile photo
Per Adolfsson's profile photo
Work
Occupation
Sökmotormarknadsföring, webbdesign, webbutveckling
Skills
HTML, CSS, PHP, mySQL, jQuery, Javascript, XML, XSLT, Dreamweaver, SEO, Affiliate, Adwords osv.
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Engaged
Story
Tagline
Webbnörd som aldrig blir less på webbarbete. Står för sina åsikter men försöker vara objektiv och öppen. Levererar för mycket ironi ibland men har ofta glimten i ögat. På nätet är jag nog mest uppmärksammad för mitt projekt SmslånOnline.se. Knäppt, tycker du förmodligen, men syftet är lite bättre än så. Hela projektet som startade 28:e januari 2013 undersöker om det går att besegra spammet inom smslån med enbart rent spel, korrekt information och att våga stå för vad man gör. Faktum är att det gått extremt bra. 3% av intäkterna går oavkortat till Barncancerfonden. Det låter kanske lite, men då bör du veta att jag även betalar skatt på beloppet som skänks.
Introduction
VEM JAG ÄR OCH VAD JAG JOBBAR MED

Någonstans runt 2003 började jag intressera mig för webben och webbdesign. Detta ledde snart fram till att jag även började intressera mig för internetnetmarknadsföring och att tjäna pengar via nätet. Jag har om vartannat helt försörjt mig som affiliate sedan 2005.

Jag har jobbat i Språksam AB sedan 2005, där jag  är delägare.  När det gäller webbverksamheten är det dock jag som står för allt i företaget. År 2007 fram till december 2012 började jag främst arbeta hos Web Guide Partner. De sista åren jobbade jag som SEO Manager inom riktigt tuffa segment på nätet och det har gett mig god erfarenhet av sökmotoroptimering i allmänhet, även om jag kanske inte alltid varit ett stort fan av metoderna. År 2012 flyttade en del av teamet hos WGP ner till Malta under bolagsnamnet Rock Intention, som en del av gruppen Highlight Media Group.

Nuförtiden jobbar jag helt med mina egna projekt även om tiden hos ovanstående varit mycket trevligt och lärorikt. Orsaken till att jag slutade var helt enkelt att jag blev lovad guld och gröna skogar på ett annat företag som jag inte tänker nämna namnet på. Jag säger istället så här: Skriv alltid kontrakt. Personen som lovade mig jobbet gick nämligen in i väggen och förlorade sitt ansvarsområde. Att den nya VD:n inte alls var intresserad av Internetmarknadsföring överhuvudtaget gjorde saker mer än problematiska.

Men jag klagar inte. Om dettainte hade hänt hade jag nog aldrig fått den knuff jag behövde för att våga satsa helt på mitt eget igen. Om än i en utsatt bransch: affilitemarknadsföring.

FOKUS PÅ KVALITET
Jag vet tillräckligt mycket om att synas på webben för att inte veta att länkar är det viktigaste. Utöver det så gillar jag att jobba med saker som faktiskt ger värde. Att kombinera affiliatejobbet med verkligt värde är ingen lätt sak - och därför ser jag framtiden som affiliate som ganska riskabel.

På senare tid har jag försökt att styra upp ett område som är smått avskytt i Sverige: smslån. Projektet är transparent och går i princip på att, inför allmänheten, undersöka om det går att synas på en konkurrensutsatt sökning som smslån utan att bryta mot Googles riktlinjer. Jag tänker mig om att Google nu eftersträvar kvalitet så mycket så borde det synas i sökresultaten om jag lyckas skapa både engagemang och bygga en del naturliga länkar i en nisch som smslån där ingen annan lyckats skapa just detta. Meningen är att skapa debatt och att öppna ögonen för de som tror att Googles ord är lag och att kvalitet alltid vinner. Jag delar inte den uppfattningen, men jag gillar att försöka skapa saker som tillför verkligt värde även om det inte alltid ger mat på bordet. Du kan läsa mer om projektet i min blogg. Allt som handlar om detta projekt ligger i kategorin smslån i Google kan du läsa om min kamp mot spam i Google. Projektet har fått stor uppmärksamhet och det har dessutom slutat riktigt bra.


FRÅN AFFILIATE TILL WEBBUTIKSÄGARE
Det gäller att säkra upp inför framtiden. Att vara affiliate är svårt eftersom du i slutändan kämpar mot Google om placeringarna, du måste ligga i framkant och verkligen ha något att erbjuda och tillföra värde. Inom smslån har jag lyckats med just detta, men överlag är det ganska svårt som affiliate. Ett sätt att jobba med Google och göra saker enklare är att själv stå för produkten eller tjänsten och slippa mellanhänderna. Därför har jag nu som mål att skapa en eller flera webbutiker att jobba med. Först ut är webbutiken iPhoneskal Sverige, som säljer det som det låter som: iPhone-skal och iPhone-tillbehör.

Det är faktiskt allt jag hinner med just nu. Med tanke på Googles utveckling är det absolut nödvändigt att fokusera på kvalitet för att komma någon vart - och inte minst vara trovärdig.

Jag bloggar ibland om sökmotoroptimering på SimonNystrom.com. Jag försöker dock att lägga min tid på aktiva projekt som ger mat på bordet - man vill ju kunna fortsätta att leva på sin drömtillvaro.

Jag antar att det ovanför är en äkta webbnörds CV. Ungefär.
Bragging rights
Lirar gitarr och spelade mig in på musikgymnasiet, ger aldrig upp någonsin, kan skilja på rätt och fel.
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Umeå
Previously
Skellefteå
Simon Nyström's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Snabblån › 5 st. rekommenderade snabblån
xn--smslnonline-08a.se

I den här artikeln: Lär dig om snabblån, vad som påverkar kostnaden och hur du bör tänka för att välja rätt. Snabba rekommendationer eller e

Jämför lån utan säkerhet - Räkna ut vilket lån som blir billigast
xn--smslnonline-08a.se

Visar hur många månader ett lån är förmånligare än ett annat. Tydligt resultat med grafer, effektiva räntor och totalkostnader för fullt utn

Sms-lån direkt | Låna pengar snabbt alla dagar i veckan
xn--smslnonline-08a.se

Lista med kreditgivare som betalar ut ditt sms-lån idag. Uppdateras löpande och tar hänsyn till öppettider, villkor och vilka banker som anv

SmslånOnline.se får egen blogg, slutrapport och kommentarer | Simon Nyström
simonnystrom.com

Nu får SmslånOnline.se en egen blogg för dig som vill fortsätta hänga med i vad som händer med projektet. Först ut är en bloggpost som avliv

Vi avlivar myten om att smslån som tjänst alltid är dyrast | SmslånOnlin...
xn--smslnonline-08a.se

Hög effektiv ränta används ofta felaktigt som det främsta argumentet för att smslån bör förbjudas. Få förstår sig på hur formeln för hur eff

Annuitetslån - Räkna på annuitetslån - Kalkylator, räknare
xn--smslnonline-08a.se

Räkna på ditt annuitetslån för att ta fram en amorteringsschema. du får även den effektiva räntan ochalla kostnader summerade.

Se upp med smslånens förlängningsavgifter
xn--smslnonline-08a.se

Här kan du läsa om varför det är en usel affär att göra en förlängning på ditt 30 dagars smslån istället för att välja en längre löptid reda

Kritisera gärna snabblån men gör det på rätt grunder
xn--smslnonline-08a.se

Jag visar hur jag tar ett snabblån på 3000 kronor till en kostnad av 27 kronor.

Räkna ut effektiv ränta för smslån och snabblån
xn--smslnonline-08a.se

Räkna ut effektiv ränta på snabblån. Läs även om problematiken som uppstår med effektiva räntor och totala kostnader för korta låneperioder.

Google straffar webbplatser som använder för lockande rubriker
simonnystrom.com

Google-analytikern John Mueller blir intervjuad om uppdateringen som riskerar din sajts framtid i senaste bloggposten hos Search engine Land

Effektiv ränta - Effektiva räntor och totalkostnader för smslån
xn--smslnonline-08a.se

Undersök smslånens effektiva räntor och få en inblick i hur effektiva räntor fungerar.

Smslån och data – nu ökar vi trycket!
simonnystrom.com

Det duger inte att göra saker enkelt. Idag adderar vi en funktion till SmslånOnline.se som förhoppningsvis ökar avståndet och ger en väldigt

6 förbannelser som följer med en toppranking
simonnystrom.com

6 förbannelser som följer med en toppranking. Posted on 2 februari, 2015 by simonnystrom. Alla som gör sökmotoroptimering strävar efter att

Watch Up for The Panda - Kurbanov
kurbanov.se

Det finns två djur som man framförallt ska akta sig för när man jobbar med sökmotoroptimering. Det är pingviner och pandor. Det är nämligen

Smslånprojektet
xn--smslnonline-08a.se

SmslånOnline.se skiljer sig markant från andra webbplatser som jämför smslån. Här får du information om hela projektet och varför det bör up

Bäst på SEO
simonnystrom.se

Transparent och demokratisk tjänst som alltid levererar det bästa resultatet för sökfrågan: vem är bäst på SEO?

Smslån är en tjänst som alla andra
xn--smslnonline-08a.se

Artikel om folks allmänna uppfattning om att smslån är fult. Vad skiljer sig mellan folks allmänna argument för påståendet och de faktiska p

Holistisk sökmotoroptimering – Olika SEO del 1
kurbanov.se

Vad handlar sökmotoroptimering om? Att komma högt upp på serpen. Så långt är nog de flesta överens. Men sedan går åsikterna isär. Ska man en

Bra musik krossar allt. Hårdrock!
Public - a year ago
reviewed a year ago
1 review
Map
Map
Map