Profile

Cover photo
Simon Nyström
Lives in Umeå
279 followers|63,127 views
AboutPostsPhotosYouTube+1'sReviews

Stream

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Man blir stolt över lilla Kåge, där jag växte upp: http://norran.se/2014/04/skellefteaaik/inget-lofbergs-lila-i-kage/ :)
 ·  Translate
1
Pontus Fröding's profile photo
 
:-D
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
 
Check out the list of Websites affected by Heartbleed and see if you need to change your password. by eukhost.com

#heartbleedbug  #euktechseries #ssl #openssl
1
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Oftast är det bästa sättet att använda en Robots.txt-fil på detta: http://smslånonline.se/robots.txt
 ·  Translate
1
Simon Nyström's profile photoPontus Fröding's profile photo
2 comments
 
Nä, den där är gammal. Gjorde bara en update på den, med bättre URL:er. Tyckte det var coolt att min Robots.txt fått sig en länk. :)
 ·  Translate
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Man kan väl inte säga att man blir nöjd när första länken från ett riktigt smslånföretag trillar in! Tog bara nästan ett och ett halvt år. "Den som väntar på något gott - bör bo i Norrland och vara tålmodig" säger jag.
 ·  Translate
1
Simon Nyström's profile photoPontus Fröding's profile photo
6 comments
 
Jo det är nog sant. Blev nästan lite hög av den där så jag var nästan på väg att beställa en illustration på en beach buggy som kör över en massa grisar, kaniner och rävar alldeles nyss. Höll i plånboken dock :-D
 ·  Translate
Add a comment...
 
An open letter to Matt Cutts / Google, wondering what the ** is wrong with Google SE? http://bit.ly/PFZmqs
7
3
Björn Sennbrink's profile photoSimon Nyström's profile photoJake Bohall's profile photoPontus Fröding's profile photo
9 comments
 
Tack för input Björn.
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
279 people
Mikael Hamre's profile photo
Håkan Edqvist's profile photo
sørnogsomon dilkielejn's profile photo
Guy Ngantio's profile photo
Annelie Karlsson's profile photo
Marcus Rylner's profile photo
Oratory .Vicar's profile photo
Mats Paulsen's profile photo
Juha-Samuli Rastas's profile photo

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
:)
2
Morten Madsen's profile photoPontus Fröding's profile photoEva Hausmann's profile photo
6 comments
 
Det minder mig om, at jeg hellere lige må tjekke min Klout score
 ·  Translate
Add a comment...
 
For those interested. Two days after I wrote this I got an answer from Matt cutts, 30 000 new followers (mostly spam though) and Google actually took action against the whole network: http://bit.ly/PFZmqs
So, spam reporting definitely works if you are clear enough, struggle enough and try a little bit different approach to get the attention. (= more than just spam Matt cutts name on Twitter). In this case, I actually didn't add Matt Cutts to the conversation myself. #seo
3
Narek Vardanyan's profile photoSimon Nyström's profile photo
7 comments
 
We didn't have that many backlinks!
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Skrev detta: http://bit.ly/PFZmqs
Lade mig med 735 följare. Vaknade med 30 000. Me & Matt BFFs forevööö!
 ·  Translate
7
Simon Nyström's profile photoPontus Fröding's profile photo
6 comments
 
Jajjamen. Men som sagt, många följer ju på riktigt också bara för att spamguden pratar med en... (det har man ju t.o.m gjort själv någon gång). Dock är det ju övervägande mängd spam. Troligtvis. Jag har inte kollat mycket alls eftersom jag är "säker" på det. Allt annat vore otroligt.
 ·  Translate
Add a comment...
 
Two attempts. Two failures. Let's hope the image is correct this time...

"Thinking about the blog post I wrote yesterday http://simonnystrom.com/dear-mr-cutts-is-this-the-way-to-get-your-attention/ about extreme spam I came up with another search engine..."
4
1
Daniel Scheer's profile photo
Add a comment...
People
Have him in circles
279 people
Mikael Hamre's profile photo
Håkan Edqvist's profile photo
sørnogsomon dilkielejn's profile photo
Guy Ngantio's profile photo
Annelie Karlsson's profile photo
Marcus Rylner's profile photo
Oratory .Vicar's profile photo
Mats Paulsen's profile photo
Juha-Samuli Rastas's profile photo
Work
Occupation
Sökmotormarknadsföring, webbdesign, webbutveckling
Skills
HTML, CSS, PHP, mySQL, jQuery, Javascript, XML, XSLT, Dreamweaver, SEO, Affiliate, Adwords osv.
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Engaged
Story
Tagline
Webbnörd som aldrig blir less på webbarbete. Står för sina åsikter men försöker vara objektiv och öppen. Levererar för mycket ironi ibland men har ofta glimten i ögat. På nätet är jag nog mest uppmärksammad för mitt projekt SmslånOnline.se. Knäppt, tycker du förmodligen, men syftet är lite bättre än så. Hela projektet som startade 28:e januari 2013 undersöker om det går att besegra spammet inom smslån med enbart rent spel, korrekt information och att våga stå för vad man gör. Faktum är att det gått extremt bra. 3% av intäkterna går oavkortat till Barncancerfonden. Det låter kanske lite, men då bör du veta att jag även betalar skatt på beloppet som skänks.
Introduction
VEM JAG ÄR OCH VAD JAG JOBBAR MED

Någonstans runt 2003 började jag intressera mig för webben och webbdesign. Detta ledde snart fram till att jag även började intressera mig för internetnetmarknadsföring och att tjäna pengar via nätet. Jag har om vartannat helt försörjt mig som affiliate sedan 2005.

Jag har jobbat i Språksam AB sedan 2005, där jag  är delägare.  När det gäller webbverksamheten är det dock jag som står för allt i företaget. År 2007 fram till december 2012 började jag främst arbeta hos Web Guide Partner. De sista åren jobbade jag som SEO Manager inom riktigt tuffa segment på nätet och det har gett mig god erfarenhet av sökmotoroptimering i allmänhet, även om jag kanske inte alltid varit ett stort fan av metoderna. År 2012 flyttade en del av teamet hos WGP ner till Malta under bolagsnamnet Rock Intention, som en del av gruppen Highlight Media Group.

Nuförtiden jobbar jag helt med mina egna projekt även om tiden hos ovanstående varit mycket trevligt och lärorikt. Orsaken till att jag slutade var helt enkelt att jag blev lovad guld och gröna skogar på ett annat företag som jag inte tänker nämna namnet på. Jag säger istället så här: Skriv alltid kontrakt. Personen som lovade mig jobbet gick nämligen in i väggen och förlorade sitt ansvarsområde. Att den nya VD:n inte alls var intresserad av Internetmarknadsföring överhuvudtaget gjorde saker mer än problematiska.

Men jag klagar inte. Om dettainte hade hänt hade jag nog aldrig fått den knuff jag behövde för att våga satsa helt på mitt eget igen. Om än i en utsatt bransch: affilitemarknadsföring.

FOKUS PÅ KVALITET
Jag vet tillräckligt mycket om att synas på webben för att inte veta att länkar är det viktigaste. Utöver det så gillar jag att jobba med saker som faktiskt ger värde. Att kombinera affiliatejobbet med verkligt värde är ingen lätt sak - och därför ser jag framtiden som affiliate som ganska riskabel.

På senare tid har jag försökt att styra upp ett område som är smått avskytt i Sverige: smslån. Projektet är transparent och går i princip på att, inför allmänheten, undersöka om det går att synas på en konkurrensutsatt sökning som smslån utan att bryta mot Googles riktlinjer. Jag tänker mig om att Google nu eftersträvar kvalitet så mycket så borde det synas i sökresultaten om jag lyckas skapa både engagemang och bygga en del naturliga länkar i en nisch som smslån där ingen annan lyckats skapa just detta. Meningen är att skapa debatt och att öppna ögonen för de som tror att Googles ord är lag och att kvalitet alltid vinner. Jag delar inte den uppfattningen, men jag gillar att försöka skapa saker som tillför verkligt värde även om det inte alltid ger mat på bordet. Du kan läsa mer om projektet i min blogg. Allt som handlar om detta projekt ligger i kategorin smslån i Google kan du läsa om min kamp mot spam i Google. Projektet har fått stor uppmärksamhet och det har dessutom slutat riktigt bra.

Ännu ett segment som präglas av spam är lånesegmentet i Google, "låna pengar". Eftersom större privatlån och smslån är skilda saker så tror jag att Lån15.se kan bli ett annat intressant projekt att följa. Jag testar nämligen att återupprepa ungefär samma sak som med Smslånonline.se men med en helt ny domän.  Det blir stenhårt fokus som vanligt.


FRÅN AFFILIATE TILL WEBBUTIKSÄGARE
Det gäller att säkra upp inför framtiden. Att vara affiliate är svårt eftersom du i slutändan kämpar mot Google om placeringarna, du måste ligga i framkant och verkligen ha något att erbjuda och tillföra värde. Inom smslån har jag lyckats med just detta, men överlag är det ganska svårt som affiliate. Ett sätt att jobba med Google och göra saker enklare är att själv stå för produkten eller tjänsten och slippa mellanhänderna. Därför har jag nu som mål att skapa en eller flera webbutiker att jobba med. Först ut är webbutiken iPhoneskal Sverige, som säljer det som det låter som: iPhone-skal och iPhone-tillbehör.

Det är faktiskt allt jag hinner med just nu. Med tanke på Googles utveckling är det absolut nödvändigt att fokusera på kvalitet för att komma någon vart - och inte minst vara trovärdig.

Jag bloggar ibland om sökmotoroptimering på SimonNystrom.com. Jag försöker dock att lägga min tid på aktiva projekt som ger mat på bordet - man vill ju kunna fortsätta att leva på sin drömtillvaro.

Jag antar att det ovanför är en äkta webbnörds CV. Ungefär.
Bragging rights
Lirar gitarr och spelade mig in på musikgymnasiet, ger aldrig upp någonsin, kan skilja på rätt och fel.
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Umeå
Previously
Skellefteå
Simon Nyström's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Blogginlägg: Att konkurrera mot spamsajterna från ett brand perspektiv
www.meddelandelan.se

Läs om hur vi ser på att konkurrera i sökresultaten på Google.se

Lånesnoken, ett kreativt mästerverk!
www.soekmotoroptimering.se

Bara genom att googla Simon Nyström så förstår man att han är en kreativ SEO, ja jag kallar honom så trots att han får mat på bordet genom a

Sökmotoroptimering SEO av sökmotoroptimerare Håkan Persson
www.soekmotoroptimering.se

Sökmotoroptimering SEO, tips av Håkan Persson. Arbeta på rätt sätt och säkerställ att sökmotoroptimeringen skapar trafik och lönsamhet.

Snoka bland 1239 stycken domäner inom lån
xn--lnesnoken-52a.se

Om sökfunktionen. Skriv in namnet på den webbplats som du vill kolla upp i "quick search"-rutan längst upp och klicka på "search". Du behöve

Snoka bland 1239 stycken domäner inom lån
www.xn--lnesnoken-52a.se

Om sökfunktionen. Skriv in namnet på den webbplats som du vill kolla upp i "quick search"-rutan längst upp och klicka på "search". Du behöve

Punycode to IDN / IDN to Punycode Converter | Free Bulk Converter
punycodetoidn.com

Convert punycode domain names to IDN and IDN to punycode with ease. Simple. Useful. Free.

Första bloggposten om projekt JohnSlots
www.johnslots.com

Det är nu ganska exakt ett år sedan vi gick från att vara vad jag skulle kalla en väldigt lönsam hobby i företagsformat till att bli ett rik

”Missbruka inte kampen mot främlingsfientligheten”
www.dn.se

Politisk cynism. I alla politiska läger utnyttjas oron för främlingsfientligheten i taktiska syften. Men stridslinjen går inte mellan ”goda”

Jag tog bort author tags och webbplatsen sjönk som en sten
simonnystrom.com

Den här bloggposten är en lektion i hur du kan ställa till saker helt på egen hand om du är för snabb. Du som följt projektet vet att jag ta

Mina nyårslöften för 2014
simonnystrom.com

Ingen mer uthängning av spamsajter. Jag har uppmärksammat det nog mycket och den som är intresserad av hur verkligheten ser ut i jämförelse

Sex tankar: Såhär blir sökmotoroptimering 2014
www.andersivar.se

Under de senaste åren har vi sett vår kära sökmotor Google införa en del nya filter och algoritmer som påverkat våra sökresultat på ett elle

Kampen om låntagarna | Tankar om webbutveckling
www.wedholm.net

Att svensken är överbelånad har vi väl alla hört många gånger. Vi har också hört varningarna för smslån som titt som tätt är huvudnyhet när

Kom igen - tycker du verkligen att uthängningen i Expressen är OK?
simonnystrom.com

Till er som lovsjunger uthängningen där Expressen tog reda på användarna bakom olika nicknames på Avpixlat. Det är inte ofta jag tycker till

Smslån spam report
xn--smslnonline-08a.se

Om Google väljer att publicera ett uppenbart spamresultat som etta, hjäper det då att skrika för att få Google att åtgärda problemet? Vi pro

Smslån Online
xn--smslnonline-08a.se

Jämför priser på smslån hos de mest välkända smslånegivarna i Sverige. Korrekt information ur kundens perspektiv.

Bra musik krossar allt. Hårdrock!
Public - a month ago
reviewed a month ago
1 review
Map
Map
Map