Profile

Cover photo
Simon Nyström
Lives in Umeå
309 followers|139,807 views
AboutPostsPhotosYouTube+1'sReviews

Stream

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Simon Wall skrev för en tid sedan en post med olika SEO-personligheter som var ganska träffande: http://www.simonwall.se/vem-ar-du/

Jag gav mitt bidrag som "den ensamma". http://www.simonwall.se/simon-nystrom-en-av-de-ensamma/ #svseo
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Poor bastards. #valentinesday
2
1
Greba Swain's profile photoPontus Fröding's profile photo
 
What a waste of time
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
1
Vegar Lorentzen's profile photoSimon Nyström's profile photo
2 comments
 
:-D
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
SmslånOnline.se fyller 2 år idag(!). Så gick det att jobba med istället för mot Google.
https://simonnystrom.com/smslanonline-se-2-ar/ #svseo
 ·  Translate
1
1
Pontus Fröding's profile photoSimon Nyström's profile photoArif Kurbanov's profile photo
2 comments
 
Man blir faktiskt lite mörkrädd'
 ·  Translate
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Bra idé! Jag har varken tid eller ork vilket är synd i en så viktig fråga. Annars hade jag hakat på... Får dela vidare istället!
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have him in circles
309 people
Niklas Rydén's profile photo
SEO DESIGN's profile photo
Marcus Olsson's profile photo
Lotte Andreasen's profile photo
SEMrush's profile photo
Dimitri Prosvirin's profile photo
Thomas Frost's profile photo
Jussi Kauppinen's profile photo
Pontus Karlsson's profile photo

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Performs a smooth page scroll to an anchor on the same page. $(function() { $('a:not()').click(function() { if (location.pathname.replace(/^\//,'') == this
2
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Savelends VD, Ludwig Pettersson skriver en replik på artikeln " M vill förbjuda smslånen" i Dagens Nyheter 2015-02-10 där kritik riktades mot branschen som helhet.

Anledningen är att han inte känner igen den verklighet som beskrivs i artikeln där lån på bara några tior ska kunna bli skulder på tusentals kronor.

"Innan licenserna ens är utdelade av Finansinspektionen och dess hårdare krav införlivade i företagens verksamhet är det inte möjligt att utvärdera de åtgärder som redan har gjorts"

Hela artikeln: https://smslånonline.se/oserios-debatt-missgynnar-seriosa-aktorer.php
 ·  Translate
2
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Dagens mupp:
http://www.dn.se/ekonomi/m-vill-stoppa-sms-lanen/?fb_ref=Default "Nu vill Moderaterna införa en lägsta gräns för hur små belopp Kronofogden får driva in."
Med andra ord: ingen idé att betala något billigt du beställer från nätet. Skilja på företag som bryter mot reglerna och vuxna som fattar dåliga beslut.
Lite lustigt eftersom det är just de 15 kronor i trängselskatt som år efter år glöms bort som genererar en motsvarande ränta på 49 kvadriljarder procent via påminnelseavgiften. DET är ett lågt ursprungsbelopp och DET är en jäkla hög påminnelseavgift (500kr): https://smslånonline.se/effektiv-ranta-pa-49-kvadriljarder-procent-okej-for-staten.php
Lär först. Prata sen. Hyckla ALDRIG.
 ·  Translate
Trots politikernas försök att begräsa sms-lånen ökar de obetalda skulderna på nytt. Nu vill Moderaterna införa en lägsta gräns för hur små belopp Kronofogden får driva in. Men regeringen tror inte...
3
Simon Nyström's profile photoUrban Persson's profile photo
12 comments
 
Det är ju i praktiken det de föreslår om det blir svårare att driva in skulderna via fogden så kommer det inte att vara lika intressant att tillhandahålla dem och förmodligen blir bolagen bättre på att göra kreditupplysning och rent allmänt vara noggrannare i sin kontroll. Och för många kreditupplysningar är inte heller bra att ha i bagaget när man tex vill låna till bostad eller liknande. 
 ·  Translate
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Får hoppas att vägen till dominans går via min nya prisdominans. https://smslånonline.se/smslan.php
 ·  Translate
Det duger inte att göra saker enkelt. Idag adderar vi en funktion till SmslånOnline.se som förhoppningsvis ökar avståndet och ger en väldigt bra överblick över vilket smslån som är ”bäst” prismässigt och lägger samtidigt in ny responsivitet och design. förhoppningsvis ger det tryck.
1
Add a comment...

Simon Nyström

Shared publicly  - 
 
Sök inte mer. Världens fånigaste SEO-tjänst är äntligen skapad! :-D http://simonnystrom.se/bastpaseo/

fniss #svseo
 ·  Translate
Transparent och demokratisk tjänst som alltid levererar det bästa resultatet för sökfrågan: vem är bäst på SEO?
1
Pontus Fröding's profile photoSimon Nyström's profile photo
2 comments
 
Haha...
Add a comment...
People
Have him in circles
309 people
Niklas Rydén's profile photo
SEO DESIGN's profile photo
Marcus Olsson's profile photo
Lotte Andreasen's profile photo
SEMrush's profile photo
Dimitri Prosvirin's profile photo
Thomas Frost's profile photo
Jussi Kauppinen's profile photo
Pontus Karlsson's profile photo
Work
Occupation
Sökmotormarknadsföring, webbdesign, webbutveckling
Skills
HTML, CSS, PHP, mySQL, jQuery, Javascript, XML, XSLT, Dreamweaver, SEO, Affiliate, Adwords osv.
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Engaged
Story
Tagline
Webbnörd som aldrig blir less på webbarbete. Står för sina åsikter men försöker vara objektiv och öppen. Levererar för mycket ironi ibland men har ofta glimten i ögat. På nätet är jag nog mest uppmärksammad för mitt projekt SmslånOnline.se. Knäppt, tycker du förmodligen, men syftet är lite bättre än så. Hela projektet som startade 28:e januari 2013 undersöker om det går att besegra spammet inom smslån med enbart rent spel, korrekt information och att våga stå för vad man gör. Faktum är att det gått extremt bra. 3% av intäkterna går oavkortat till Barncancerfonden. Det låter kanske lite, men då bör du veta att jag även betalar skatt på beloppet som skänks.
Introduction
VEM JAG ÄR OCH VAD JAG JOBBAR MED

Någonstans runt 2003 började jag intressera mig för webben och webbdesign. Detta ledde snart fram till att jag även började intressera mig för internetnetmarknadsföring och att tjäna pengar via nätet. Jag har om vartannat helt försörjt mig som affiliate sedan 2005.

Jag har jobbat i Språksam AB sedan 2005, där jag  är delägare.  När det gäller webbverksamheten är det dock jag som står för allt i företaget. År 2007 fram till december 2012 började jag främst arbeta hos Web Guide Partner. De sista åren jobbade jag som SEO Manager inom riktigt tuffa segment på nätet och det har gett mig god erfarenhet av sökmotoroptimering i allmänhet, även om jag kanske inte alltid varit ett stort fan av metoderna. År 2012 flyttade en del av teamet hos WGP ner till Malta under bolagsnamnet Rock Intention, som en del av gruppen Highlight Media Group.

Nuförtiden jobbar jag helt med mina egna projekt även om tiden hos ovanstående varit mycket trevligt och lärorikt. Orsaken till att jag slutade var helt enkelt att jag blev lovad guld och gröna skogar på ett annat företag som jag inte tänker nämna namnet på. Jag säger istället så här: Skriv alltid kontrakt. Personen som lovade mig jobbet gick nämligen in i väggen och förlorade sitt ansvarsområde. Att den nya VD:n inte alls var intresserad av Internetmarknadsföring överhuvudtaget gjorde saker mer än problematiska.

Men jag klagar inte. Om dettainte hade hänt hade jag nog aldrig fått den knuff jag behövde för att våga satsa helt på mitt eget igen. Om än i en utsatt bransch: affilitemarknadsföring.

FOKUS PÅ KVALITET
Jag vet tillräckligt mycket om att synas på webben för att inte veta att länkar är det viktigaste. Utöver det så gillar jag att jobba med saker som faktiskt ger värde. Att kombinera affiliatejobbet med verkligt värde är ingen lätt sak - och därför ser jag framtiden som affiliate som ganska riskabel.

På senare tid har jag försökt att styra upp ett område som är smått avskytt i Sverige: smslån. Projektet är transparent och går i princip på att, inför allmänheten, undersöka om det går att synas på en konkurrensutsatt sökning som smslån utan att bryta mot Googles riktlinjer. Jag tänker mig om att Google nu eftersträvar kvalitet så mycket så borde det synas i sökresultaten om jag lyckas skapa både engagemang och bygga en del naturliga länkar i en nisch som smslån där ingen annan lyckats skapa just detta. Meningen är att skapa debatt och att öppna ögonen för de som tror att Googles ord är lag och att kvalitet alltid vinner. Jag delar inte den uppfattningen, men jag gillar att försöka skapa saker som tillför verkligt värde även om det inte alltid ger mat på bordet. Du kan läsa mer om projektet i min blogg. Allt som handlar om detta projekt ligger i kategorin smslån i Google kan du läsa om min kamp mot spam i Google. Projektet har fått stor uppmärksamhet och det har dessutom slutat riktigt bra.


FRÅN AFFILIATE TILL WEBBUTIKSÄGARE
Det gäller att säkra upp inför framtiden. Att vara affiliate är svårt eftersom du i slutändan kämpar mot Google om placeringarna, du måste ligga i framkant och verkligen ha något att erbjuda och tillföra värde. Inom smslån har jag lyckats med just detta, men överlag är det ganska svårt som affiliate. Ett sätt att jobba med Google och göra saker enklare är att själv stå för produkten eller tjänsten och slippa mellanhänderna. Därför har jag nu som mål att skapa en eller flera webbutiker att jobba med. Först ut är webbutiken iPhoneskal Sverige, som säljer det som det låter som: iPhone-skal och iPhone-tillbehör.

Det är faktiskt allt jag hinner med just nu. Med tanke på Googles utveckling är det absolut nödvändigt att fokusera på kvalitet för att komma någon vart - och inte minst vara trovärdig.

Jag bloggar ibland om sökmotoroptimering på SimonNystrom.com. Jag försöker dock att lägga min tid på aktiva projekt som ger mat på bordet - man vill ju kunna fortsätta att leva på sin drömtillvaro.

Jag antar att det ovanför är en äkta webbnörds CV. Ungefär.
Bragging rights
Lirar gitarr och spelade mig in på musikgymnasiet, ger aldrig upp någonsin, kan skilja på rätt och fel.
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Umeå
Previously
Skellefteå
Simon Nyström's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Smslån och data – nu ökar vi trycket!
simonnystrom.com

Det duger inte att göra saker enkelt. Idag adderar vi en funktion till SmslånOnline.se som förhoppningsvis ökar avståndet och ger en väldigt

6 förbannelser som följer med en toppranking
simonnystrom.com

6 förbannelser som följer med en toppranking. Posted on 2 februari, 2015 by simonnystrom. Alla som gör sökmotoroptimering strävar efter att

Watch Up for The Panda - Kurbanov
kurbanov.se

Det finns två djur som man framförallt ska akta sig för när man jobbar med sökmotoroptimering. Det är pingviner och pandor. Det är nämligen

Smslånprojektet
xn--smslnonline-08a.se

SmslånOnline.se skiljer sig markant från andra webbplatser som jämför smslån. Här får du information om hela projektet och varför det bör up

Bäst på SEO
simonnystrom.se

Transparent och demokratisk tjänst som alltid levererar det bästa resultatet för sökfrågan: vem är bäst på SEO?

Smslån är en tjänst som alla andra
xn--smslnonline-08a.se

Artikel om folks allmänna uppfattning om att smslån är fult. Vad skiljer sig mellan folks allmänna argument för påståendet och de faktiska p

Holistisk sökmotoroptimering – Olika SEO del 1
kurbanov.se

Vad handlar sökmotoroptimering om? Att komma högt upp på serpen. Så långt är nog de flesta överens. Men sedan går åsikterna isär. Ska man en

En punkrockig låt om smslån etta på Sverigetopplistan (?)
simonnystrom.com

Visst borde en låt om smslån vara något som tilltalar dig så här i julhandeln? Inte? Grattis – då är din smak och omdömesförmåga iallafall i

God Jul och Gott Nytt SEO-år - Kurbanov
kurbanov.se

Får passa på att önska alla mina läsare en riktigt God Jul och ett härligt spännande och underhållande kommande år. Det är tack vare er som

Simon Nyström - om transparens som marknadsföring
kurbanov.se

Första gången jag hörde talas om Simon Nyströms projekt ”Smslånonline” slogs jag av att hela idén var en genial väg att gå för att få markna

3% av intäkterna (max 10 000) skänks oavkortat till Barncancerfonden var...
xn--smslnonline-08a.se

Visste du att SmslånOnline.se oavkortat skänker 3% av intäkterna till Barncancerfonden? Det gör vi - här kan du läsa mer.

The journey to the top in the payday loan business
xn--smslnonline-08a.se

A story that proves that you can dominate a dirty segment such as payday loans with fair play, correct information, transparency and some in

Öppettider - Smslån helg (lördag, söndag) och vardagar
xn--smslnonline-08a.se

Alla öppettider för företag som erbjuder smslån samt tips på ställen där du kan låna på helgen.

Öppettider - Smslån helg (lördag, söndag) och vardagar
webcache.googleusercontent.com

Alla öppettider för företag som erbjuder smslån samt tips på ställen där du kan låna på helgen.

Bra musik krossar allt. Hårdrock!
Public - 12 months ago
reviewed 12 months ago
1 review
Map
Map
Map