Profile cover photo
Profile photo
Silver.bg
68 followers -
Сребърна емоция
Сребърна емоция

68 followers
About
Posts

Post has attachment
8 мита и реалности за среброто

От край време среброто играе важна роля в бижутерската индустрия, но освен да служи за естетически цели, то има своите разнообразни приложения. Вижте кои са едни от най-интересните митове за бляскавия елемент:

1. Среброто е познато на човечеството още от древни времена.
Неговото латинско наименование е argentum. За него се споменава в Библията, сребърни късове били намерени и при разкопки на полуостров Мала Азия и в Средиземноморието. Има исторически доказателства, че хората обработвали среброто и го отделяли от оловото още през четвъртото хилядолетие преди Христа.

2. Хиляди години среброто било използвано за направата на различни украшения, за търговия.
По-късно то застава в основата на много монетни системи. Дълго време неговата стойност като благороден метал била надвишавана само от стойността на златото. А в Древен Египет и Средновековна Европа било дори по-ценено от златото. Свързвано с луната и с морето, а също така и с образите на много богини на луната, в алхимията среброто е било известно с името luna. Един от алхимичните символи за сребро е непълната луна.

3. Среброто е мощно, природно и антимикробно средство.
Познато и използвано от близо 6 хиляди години, без да са известни някакви неблагоприятни странични ефекти или противопоказания за човека.Преди много години, често хората слагали по една сребърна монета в млякото, за да го предпазят от бързо разваляне. Използвани били и сребърни пластинки, които слагали върху раните за да избегнат инфекцията и да ускорят заздравяването.

В наши дни един от най-предпочитаните бижута са направени от сребро. Можете да изненадате близките си с красиво ръчно изделия от Silver.bg - сребърни пръстени, сребърни медальони, сребърни колиета, сребърни обеци. Там ще откриете дизайнески решения , поднесени с естетически вкус на достъпна цена. Не се колебайте, зарадвайте любимите си хора с сребърен артикул, отговарящ на техните предпочитания.

Вижте повече: https://silver.bg/8-mita-i-realnosti-za-srebroto

Photo
Add a comment...

Post has attachment
На кой пръст какъв пръстен се носи - символика на пръстените
От всички бижута, пръстените са най-трудни за избиране. Значението зад защо носим това, което се е превърнало в едно от най-очевидните модни изявления на всички времена. Полезно е да разбираме символизма на всеки пръст и научаването как да изберем правилния сребърен пръстен за всеки повод. Ето всичко, което трябва да знаете, преди да купите пръстен, за да разберете какво правите. Избягнете разочарованието и подарете нещо, с което всеки може да се похвали.

Безименния пръст
Най-известната символика за пръстите е четвъртия пръст на лявата ръка, който в много култури е запазен за годежен пръстен, а по-късно и за сватбен. Въпреки това в някои части на света може пръстена да бъде и на дясната ръка, например в Полша. В някои традиции се смята, че е лош късмет да носите пръстени на „сватбения“ си пръст, тъй като можете да забавите процеса за намирането на истинската любов. Смята се за предизвикване на съдбата.

Вижте повече: https://silver.bg/na-koi-pryst-kakyv-prysten-se-nosi-simvolika-na-prystenite
Photo
Add a comment...

Post has attachment
9 неща, с които да почистите сребро брилянтно

Сребърните Ви бижута изглеждат опетнени и мрачни? Това не е проблем, след като можете да ги накарате да заблестят за нула време и то без да си плащате за услугата. Всичките материали, от които имате нужда, можете да намерите вкъщи. Ето как бързо и лесно да почистите среброто си сами:

Алуминиево фолио
Тази „рецепта“ за почистване с алуминиево фолио е лесна и достъпна. Трябва Ви един литър вода, една супена лъжица сода за хляб и едно парче алуминиево фолио, които трябва да кипнат. Сложете сребърните си бижута в съда за около десет секунди (може и повече, в зависимост от замърсяването на среброто), след което ги извадете с помощта на пинсети или кухненски щипки. Ако натрупването на замърсяване продължава, ще трябва да полирате среброто си със следната рецепта: направете гъста паста с ¼ чаша сода за хляб и две супени лъжици вода. Нанесете с влажна гъба, изплакнете и изсушете след това

Вижте още: https://silver.bg/9-neshta-s-koito-da-pochistite-srebro-brilqntno
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Среброто – намира ли приложение в медицината?

Още от древността, медицинската употреба на среброто определено е била позната. Но никой не е могъл да обясни защо този метал може да се използва за лекарски цели. Още 4-то хилядолетие преди Христа, среброто се е използвало за третиране на множество заболявания. Как този благороден метал намира приложение в медицината? Може да научите от тази статия. Ние от Silver.bg се стремим да задоволим и най-нестандартните „сребърни“ предпочитания и вкусове на най-добра цена. Ние следваме идеята, че качеството е това, с което не трябва да правим компромиси. На сайта ни може да намерите разнообразие от сребърни бижута, които ние произвеждаме и някои предложения на наши клиенти.
Вижте повече: https://silver.bg/srebroto-namira-li-prilojenie-v-medicinata

Как среброто намира приложение в медицината?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Комплект от сребърен филигран инкрустиран с полускъпоценен камък - Тигрово око. Насладете са на тази прекрасна комбинация на сребро проба 950 и Тигровото око. Вижте още на http://www.siver.bg
#silver #jewelry #сребро #бижута
PhotoPhotoPhoto
2014-08-29
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Прекрасен комплект от сребърен филигран проба 950 със съчетание от нежен млечен кварц. Вижте още на http://www.silver.bg
#silver #jewelry #сребро #бижута
PhotoPhotoPhotoPhoto
2014-08-28
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Филигранни обеци от сребро проба 950, ръчна изработка и невероятен полускъпоценен камък - кордиерит. Едно уникално предложение за подарък на близката. Вижте още на http://www.silver.bg
#silver #jewelry #сребро #бижута
PhotoPhotoPhotoPhoto
2014-08-27
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Още един комплект от прекрасно сребро проба 925 и невероятен дизайн на бижутата от silver.bg. Още информация на http://www.silver.bg
PhotoPhotoPhoto
2014-08-26
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Прекрасен комплект от сребро проба 925. Разгледайте още модели на http://www.silver.bg
#silver #jewelry #сребро #бижута
PhotoPhotoPhoto
2014-08-25
3 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded