Profile

Cover photo
Shah Danial
Works at Freelance
Attended Sekolah Pondok
Lived in Putrajaya
204,073,067 views
AboutPostsCollectionsYouTube

Stream

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
var error = 404 + 'am';
if(error) {
return 'not found' + 'SLEEP';
}

#Programming #Coding #JS #Javascript #Jquery #JsAngular #Phyton #Ruby #PHP #HTML5 #CSS3 #UI #Developers #Codeignither #Wordpress #Blogger
1
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
2
Shah Danial's profile photoLilik Maysarah's profile photo
3 comments
 
I don't know exactly. But may be for about 5 minutes.. Hahaha
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
VIDEO: Pada 27 November lalu, berita yang kami petik dari Facebook Selamatkan Zulkifli memberitahu bahawa mahkamah telah memutuskan Encik Zulkifli ditahan semula dengan dua pertuduhan bagi kes tersebut.

Berdasarkan makluman di page berkenaan, Ahad lalu keluarga nyata terkejut apabila kes Zulkifli telah kembali disebut di bawah 302 dan juga 326 di mana dibawah 302 membolehkan pesalah ditahan semula tanpa ikat jamin sedangkan RM15.000 telah dibayar sebelum ini sebagai ikat jamin selepas kes bertukar ke 304.

Dibawah seksyen 302 Kanun Keseksaan, jika disabitkan kesalahan boleh membawa kepada hukuman gantung sampai mati, manakala tuduhan kedua pula di bawah Seksyen 326 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan denda atau sebatan jika disabitkan kesalahan. Encik Zulkifli juga tidak dibenarkan untuk diikat jamin [baca seterusnya...]
 ·  Translate
Menyediakan berita dan kupasan isu-isu menarik yang terkini.
9
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
These are the people who bomb Thailand on last year. USA citizens who are Christians. Why CNN, BBC and media 'pro USA' does not call him as terrorists? ISIS is not among the Mujahideen. Propaganda, Mujahidin and ISIS are different. So the image of Mujahideen who defend their own country, look like evil. And the world will think the Mujahideen is a terrorists.

#JUSTASK #WHYNOT #StephenLarryPahl #Terorist #CNN #BBC #USA #Amerika #Muslim #Islam #Christian #ISIS
2
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
Coding and programming ni senang sahaja. Boleh fikir macam mana pun. Cumanya sgt penting tiada gangguan tekanan lain (selain dari bidang ini), jika ada susah sedikit. Sebab bila dah hadap code² ni kena habiskan terus satu² function yang cuba dicapai. Sangat tidak sesuai berhenti release tekanan ketika satu progress build function, dan kemudian sambung semula, ada point² yang sesuai berhenti. Hatta perlu elak tekanan luar. Kelak, kita still boleh fikir bagaimana nak build function, tapi kita sukar nak teruskan buat bila berhadapan komputer. Sebab terasa otak tu macam tepu dan kebas (hahaha), oleh itu terpaksa cuba hilangkan rasa ini dengan layan video² Youtube/Facebook ataupun main game. Bukan mudah nak hilangkan perasaan tak boleh move on ini.

Mencari port dekat² yang baharu nak bawa komputer ni bertapak untuk terus bertapah bersama. Yang ada geng menghadap komputer dengan serius bersama haha.

#OtakTepu   #OtakKebas  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
You think your job is tough?


#lifestyle   #workhard   #Jobs   #motivation   #inspiration   #islamic   #muslim  
1
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
My #DESKOP . Powered by #Windows81 from #Microsoft .

The best OS so far (for me). Always give my computer low CPU usage. Even opening too much apps, videos and browser tabs at the same times, comparing with other OS that i have try before. Compatible with useful application like Photoshop and many more that designed for Windows.

Wallpaper by +Shah Danial

Good bye #Windows8 #Windows10 #Windows101 #Windows7 #Linux #Ubuntu #Mint #Fedora #Debian

#Programmer #Programming #Dev #Developer #Development #Coding #WebDesigner #AppsDeveloper #HTML5 #CSS3 #C #Ruby #Phyton #Angularjs #jquery #javascript #PHP
6
Khairuddin Arshad's profile photoShah Danial's profile photo
2 comments
 
dah lama dah +Khairuddin Arshad . Dalam sebulan je pakai Linux. Linux best, laju, ringan, modern, optmize dan beri feel berbeda. Tampilan dan function mmg cun. Simple nak manage just main command sudo. Cumanya 1 je, banyak apps gergasi yang terbaik untuk kegunaan rutin rata²nya hanya dicipta khas untuk Windows. Coding pon ada lari sedikit gangguan language yg x support. Jika tetap mahu gunakan tetap ada penyelesaian dan caranya; cumanya tidak semudah Windows, yg mana mmg hampir semua apps itu compitable dgnnya.

Linux ok la tuk kegunaan hari or profession lain dari saya. Untuk saya, W8.1 :D
 ·  Translate
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
Enter promotion code below (at this webpage http://goo.gl/NeZWPP) to get discount MYR10 per license of Thesis Blogger Template.

Promo Code: WELCOME FEB

Valid for purchase today only, before 11.59PM.
2
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
Malaysia kini berhadapan suasana sejuk luar dari kebiasaan di beberapa buah negeri ekoran dari cuaca sejuk melampau di China.

Fenomena ini pernah dialami Malaysia dan China pada tahun lepas atas fenomena yang sama.

Perkara ini disahkan oleh menteri Kaji Cuaca dan Metreologi Shah Danial, ketika ditemui di Putrajaya, disini semalam.

Dalam pada itu, beliau menasihati masyarakat diluar agar tidak terus membazir untuk membeli banyak-banyak baju sejuk sebagaimana tahun sudah, kerana fenomena ini semantara sahaja.
 ·  Translate
8
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
THERE is no big reason to embed an Facebook Like and Google +1 buttons on your webpages now. Because, even your visitor click Like or +1 buttons on your webpages; activity not ever will published on their timeline/wall. So don't slow down your webpages with this type buttons.

But i highly recommend to put Facebook and Google Plus Share buttons on your webpages. Also tweet button.

- 17 DEC 2015

#TIPSblogging #Blogger #Wordpress #ASPNET #Codeigniter #Laverel #Drupal #BloggerMalaysia #SEO #SocialMedia #Viral #visitor #WebDesigner #Programmer #Php #Javascrip #Jquery #CSS3 #HMTL5 #BlogginTips


1
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
Mari kita sedekahkan satu surah yang cukup mudah dan baik untuk pahala kita sendiri juga: Al-fatihah.
------------------------------------------------------------------------

بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ ﴿١﴾ الْحَمْدُ لِلَّـهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿٢﴾ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ ﴿٣﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿٤﴾ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿٥﴾ اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ ﴿٦﴾ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ ﴿٧﴾ـ

Tetiba teringat arwah Pakcik, yang setahun dah meninggal dunia akibat Kanser/Barah Hati juga. Terima kasih +Nur Zafrina yang banyak membantu memberikan tip melawan sengsara kanser.

Tahukah anda, Kanser berada di ranking nombor 2 sebagai pembunuh di Malaysia mengikuti rapat penyakit Jantung. So sama² kita ikhtiar untuk menjaga gaya hidup dan pemakanan serta elakkan apa yang ditegah. Selebihnya serahkan kepada Allah menentukan.

#Kanser #Barah #HipetitisB #KanserHati #BarahHati
 ·  Translate
Semalam, sekali lagi rakyat Malaysia digemparkan dengan pemergian insan yang amat disanjung peribadinya, Tunku Abdul Jalil Sultan Ibrahim. Menerusi Sinar H
12
2
Nur Zafrina's profile photoShah Danial's profile photoTinta Nurani's profile photosuriati isa's profile photo
2 comments
 
+Nur Zafrina Takziah, mmg seksa penyakit kanser ni. Allah lebih sayang arwah. Kesian sgt, kita yg hidup kena beringat :(
 ·  Translate
Add a comment...
Shah's Collections
Story
Tagline
i love To reciTing Al-Quran ThaT i like unTill i die
Introduction
Iam Web Designer, Blogger, Writter, Publisher, Photographer
Bragging rights
I am an ordinary man who live in Kuala Lumpur. I like taking photo of people.
Education
  • Sekolah Pondok
Basic Information
Gender
Male
Other names
Shahblogger, Shah, @shah_danial, @shahdanial, SEO Malaysia, Malaysia Programmer, Web Designer Malaysia, Internet Marketer, SEO Consultant Malaysia
Links
Contributor to
Collections Shah is following
Work
Occupation
Web Builder, Web Designer, Photographer, Freelance
Skills
Photography, Editor, HTML5, PHP, CSS3,
Employment
  • Freelance
    CEO and coolie, 2006 - present
    small businessman, bloger, photographer / photography, web designer, google adsense player, Drifter, freelance
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Putrajaya
Contact Information
Work
Email