Profile

Cover photo
Shah Danial
Works at Freelance
Attended Sekolah Pondok
Lived in Putrajaya
112,051,448 views
AboutPostsYouTube

Stream

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
Tajuk Post Saya
T his Skin comes equipped with everything you need to produce a professional-grade website. I personally guarantee that you’ll be positively amazed by  how easy it is to put your best foot forward with this product . In this article, you’ll be able explore ...
1
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
Teman yang baik
 ·  Translate
12
Wieshukeri Shukri's profile photo
 
SubhanAllah...
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
-__.- #Budaya ?
 ·  Translate
5
1
Jenapala Perumal's profile photo
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
HAHAHA mari beli minyak jambang 5 minit panjang dan lebat 
 ·  Translate
7
Shah Danial's profile photoMala Nor's profile photoNorazlina Sani's profile photo
4 comments
 
Hahaha
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
Sesiapa ada tips mengenai Kanser Hati? Selain kaedah Hospital. Contoh2 ubatan2 tradisional seperti herba, kaedah hidup seharian dalam masih ada harapan dan usaha untuk pulih (langkah2 merawat), cara pemakanan/minuman, dan semua aspek. Sangat dihargai semuanya. Terima kasih. Kanser hati 70%
 ·  Translate
12
1
Shah Danial's profile photoNur Zafrina's profile photoWieshukeri Shukri's profile photoRizuan Bin Rodzi Mat Rodzi's profile photo
14 comments
 
+Shah Danial
Al fatihah
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
stock terhad.. Samsung Galaxy S4 ORIGINAL baharu. RM599 . Yup Original. COD only.. PM laju2 stock terhad. Borong boleh nego ngan saya. PM.. COD Location Putrajaya..

Untuk orang Sabah: Stock akan dibawa ke Kota Kinabalu dalam masa terdekat.

PM Email: shahdanial.work@gmail.com
 ·  Translate
6
Shah Danial's profile photoMIZA Jumah's profile photo
4 comments
 
Dah senyap je
Tak nak sms ke
 ·  Translate
Add a comment...
 
Cara Cepat Hafaz Surah-surah Al-quran yang panjang

Saya ada personal tips, untuk mempercepatkan proses hafazan Al-Quran (surah2 panjang) mungkin membantu sesetengah sahabat di google+ ni.

1. Cintai Rasulullah dan sentiasa ingin mendekati Allah SWT.

2. Cintai semua isi Al-Quran, tapi cuba cari beberapa surah untuk dijadikan kegemeran, ianya sangat membantu memupuk lagi rasa ingin menghafaz.

3. Lagukan dengan Qiraat2 yang anda suka asalkan sebutan dan hukum-hukum tak lari. Mungkin anda perlukan Qari kegemaran juga. Melagukan dengan qiraat sangat membantu proses hafazan. Lakukan dengan 'jiwa tenang' dan kusyuk. Nescaya nanti bila kita gundah gulana pun bisa jadi tenang.

4. Selalu putarkan mp3/mp4 Qari kegemaran (proses permulaan jika boleh, surah kegemaran juga). Cuba ikut bacaan selalu.

5. Wajib ada naskah Al-Quran atau atau aplication Al-Quran yang boleh dibawah kemana2. Selalu baca dengan Qiraat sama disebutkan pada item no.4

6. Sampai satu tahap anda cuba baca serangkap-serangkap ayat tanpa membaca pada naskah atau aplication, selesai satu rangkap, cuba buka dan semak, adakah ianya rangkap betul dan sepatutnya. Kemudian pindah ke rangkap seterusnya.

7. Kunci ingatan itu dengan tulisan. Caranya tulis perlahan², proses menulis itu boleh muncul dalam ingatan bila kita cuba membaca nanti, apatah lagi itu tulisan kita. Jika tak pun fokus lihat betul² akan tulisan Al-Quran itu, tulisan itu akan muncul sesekala bila perlu tatkala membaca kelak. Lebih highlight (membantu) jika kita ada Al-Quran yg mempunyai kertas yg baik, tulisan yang Sharp dan mudah, ada warna untuk hihglight hukum tajwid seperti Mad² yang berbeza harakat dan sifat.

8. Hafaz satu-satu surah bagi habis dahulu, kemudian baru lah cuba ke surah lain.

9. Selalu praktikkan baca sebelum tidur. Membantu mengekalkan ingatan (apa yang telah kita hafal), malah menenangkan fikiran.

10. Rakam sesekali dan cuba dengarkan semula sebutan-sebutan jika ada yang perlu dibetulkan.

11. Perbetulkan bacaan, suara, sebutan, peenafasan jika perlu selepas mendengar semula rakaman.

12. Selalu baca dalam solat-solat yang didirikan.

13. BUSY kadangkala sangat menjadi penghalang. Maka jangan terlalu busy dengan dunia, biar seimbang penuh makna. Contoh, kita seringkali busy kerja. Tapi ada niat nak hafaz, cuma masa nak diluangkan takde, so kita pun cuba pasang kat komputer opis, radio cd kereta dan mp3 telefon, tapi kita tetap sukar nak hafal walaupun kita kerap dengar, sebab kita x luangkan masa untuk cuba hafal sekejap. So luangkan, masa sekejap :)

14. Akan datang, kita boleh manfaatkan untuk didik orang-orang terdekat kita, wujudkan rasa respect dikalangan anak2 dan adik beradik, atau banyak lagi yang tak terputus.

#Alquran #Hafazan #Qiraat #Tips 
- Sumber https://plus.google.com/+ShahDanial/posts/bcse7zYBFrP
 ·  Translate
6
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
SALAM Jummat penuh barakah; penghulu segala hari semua

#BalikKampung
 ·  Translate
6
1
memey zahirah's profile photoShah Danial's profile photoMIZA Jumah's profile photo
2 comments
 
Mekasi +mey ariana 
Add a comment...

Shah Danial changed his profile photo.

Shared publicly  - 
8
Rahim Kici's profile photoShah Danial's profile photonorhayati rana's profile photo
6 comments
 
ahaha comill
Add a comment...
 
Perihal tauladan: Hormati hubungan dengan Allah melalui solat, demikian anak-anak akan menghormati sesiapa kerana agamanya.

Shah Danial

#OrangJagSolatSelaluDijagaTingkahLakuAnak2Nya   #OrangSolatSelalunyaLebihDihormatiAnak2   #SolatTiangAgama   #KataIslami   #MutiaraKata   #Sastera  #Qoutes
 ·  Translate
7
Shah Danial's profile photoAsmadi Adi's profile photoSAMAIL SULAIMAN's profile photo
5 comments
 
Masuk waktu solat asar,,, yok solat dl
 ·  Translate
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
90s dunia tanpa gadget tetap jd kenangan paling indah dan seronok. Besyukur membesar sekitar 90an, semua best, lagu2 best, cara hidup dan rutin hidup sederhana yg best, banyak lagi ! 
 ·  Translate
14
Rizal Abd Wahab's profile photo
 
two thumbs up !!!
Add a comment...

Shah Danial

Shared publicly  - 
 
Saudara saudari ku yang beriman, mohon 1 minit untuk baca doa dibawah dari hati; sebagai doa kita bersama. Doa adalah kelebihan yang ada kepada umat Islam. Mulakan dengan Al Fatihah.

"
1. Bismillahir Rahmanir Rahiim
2. Bismillahish Shaafii
3. Bismillahil Kaafii
4. Bismillahil Mu’aafii
5. Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma’as mihi syai un fil ardhi wala fis sama’i wa huwas samii’un ‘alim

> Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
> Dengan nama Allah Yang Menyembuhkan
> Dengan nama Allah Yang Mencukupkan
> Dengan nama Allah Yang Memberikan kesihatan yang baik
> Dengan nama Allah yang tidak memberi kemudaratan dengan namanya akan sesuatu pun di dunia dan di langit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui

YA ALLAH yang maha mendengar, dan mengkabulkan doa hamba-hambanya,

SEMOGA ibubapa kami, diri kami, ahli-ahli keluargakami yang kurang sihat cepat pulih berkat dzat dan syafaat kebaikan Allah SWT yang sempurna sebagai penawar. Kau peliharalah nikmat kesihatan bagi kami agar mudah bagi kami menuntut ilmu-mu dan mencari kesempurnaan didalam amal kami juga mendidik mereka yang telah Engkau amanahkan, Amin ya rabbal alamin.. "

TERIMA KASIH, amin.
 ·  Translate
19
2
ROSE HASMINA ROSES's profile photoriezall qhieyoda's profile photoNorLisa Saari's profile photo
2 comments
 
Askum..Minta Izin kongsi ilmu Shah Danial
 ·  Translate
Add a comment...
Work
Occupation
Web Builder, Web Designer, Photographer, Freelance
Skills
Photography, Editor, HTML5, PHP, CSS3,
Employment
  • Freelance
    CEO and coolie, 2006 - present
    small businessman, bloger, photographer / photography, web designer, google adsense player, Drifter, freelance
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Putrajaya
Contact Information
Work
Email
Apps with Google+ Sign-in
Story
Tagline
i love To reciTing Al-Quran ThaT i like unTill i die
Introduction
Iam Web Designer, Blogger, Writter, Publisher, Photographer
Bragging rights
I am an ordinary man who live in Kuala Lumpur. I like taking photo of people.
Education
  • Sekolah Pondok
Basic Information
Gender
Male
Other names
Shahblogger, Shah, @photography_instag
Links
Contributor to