Profile cover photo
Profile photo
Seppo Alaruikka
20,158 followers -
Nämä kiinnostavat: raskas liikenne, puurakentaminen, energiantuotanto.
Nämä kiinnostavat: raskas liikenne, puurakentaminen, energiantuotanto.

20,158 followers
About
Seppo's posts

Post has attachment
Raskaassa liikenteessä viime vuotta enemmän rikkeitä

Ulkomaisen raskaan liikenteen heikko kunto tuli tutuksi mm. vuosi sitten. Uusi poliisin ratsia paljasti, että suomalaisten kohdalla rikkeiden määrä on noussut. Valvonnan tavoitteena oli myös harmaan talouden torjunta eli mm. ulkomaisen kaluston luvaton käyttö Suomessa. 

Post has attachment
"No eihän tuossa menetä kuin euron"

Et olekaan ostamassa yhden euron hintaista kännykkää, kuten luulet. Samalla sitoudut jatkuvaan, kalliiseen tilaukseen, jota ei ehkä voi mitenkään lopettaa. Ainoa keino voi olla pankkikortin kuolettaminen. 

Post has attachment
Lääkejäämät voi poistaa joko perinteisellä tai uudella, edullisella tavalla

Suomessa lääkejäämät poistetaan juomavesistä kalliilla otsonointimenetelmällä. Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta alkunsa saanut Wapulec poistaa veteen liuenneet lääkejäämät ja haitta-aineet selvästi halvemmalla koronapurkaus-menetelmällä. Uutuudessa energiaa kuluu aiempaa vähemmän. 

Post has shared content
Niin mitä eri muoveille pitikään tehdä?
Näin lajittelet muovijätteet kierrätykseen

"Muovinkeräykseen kuuluvat vain pantittomat muovipakkaukset, jotka ovat olleet alun perin jonkun tuotteen kääreenä. Muovituotteet, kuten lelut tai muuttolaatikot eivät kuulu keräykseen.

Kierrätykseen kelpaavia ovat esimerkiksi elintarvike- ja pesuainepakkaukset sekä muovipussit. Näin ohjeistaa Suomen Uusiomuovi Oy, joka järjestää muovinkeräyksen yli 2 200 yrityksen puolesta, jotka kuuluvat jätelain tuottajavastuun piiriin.

Kotitalouksien muovinkeräys käynnistyi viime vuonna. Kuluttajien kierrätysinto kaipaakin vielä herättelyä..."

Opi lisää: http://bit.ly/2i5AUl8

#Kierrätys #Muovi #Muovijäte #Keräys
Photo

Post has attachment
Nosturiauto kurkottaa merelle

Oulussa merelle tehtyjä rakennelmia nostetaan talteen. Kevyt helmikuun pakkanen helpotti touhuamista. Iveco Stralis, Kuljetus Loukusa. 
Photo

Post has attachment
Oliko linja-autolla ahdasta mahtua pysäkille?

Ei linja-autolla, vaan 29 metriä pitkällä HCT-rekalla. Rekka täytti kokonaan heikosti auratun pysäkin. Kaikki ylipitkät tai yliraskaat HCT-rekat ajavat erikoislupien turvin normaalissa liikenteessä. 
Photo

Post has attachment
Emme osaa enää hiihtää, ommella nappia tai käsitellä kalaa

Hupaisa luettelo kertoo, miten tavallista suomalainen uusavuttomuus nykyään on. Entiset kansalaistaidot ovat jäämässä historiaan.

Post has attachment
Ylisuuria kuorma-autoja tulee runsaasti lisää

Jutun mukaan maanteille tulee lisää jättirekkoja, jotka ovat normaalia pidempiä, painavampia tai molempia. Hieman yllättävää. Jättirekkoja ajetaan, jotta opittaisiin mm. niiden hyödyt ja selviäminen liikenteessä. Ei kai uutta tutkittavaa voi loputtomiin löytyä.

Post has attachment
Euroopan ainoa kilpaileva miesten muodostelmaluistelujoukkue tulee Seinäjoelta

Sen verran pitää tarkentaa, että joukkeen vahvuus ei sentään riitä kilpailemiseen saakka, mutta kaikki muut asiat kyllä. Rohkeaa meininkiä!
Wait while more posts are being loaded