Profile cover photo
Profile photo
Seorang Syed
180 followers -
Seorang graduan Institut Pendidikan Guru yang sedang menganggur. Menulis blog untuk berkongsi cerita & pengalaman, so do read my blog.
Seorang graduan Institut Pendidikan Guru yang sedang menganggur. Menulis blog untuk berkongsi cerita & pengalaman, so do read my blog.

180 followers
About
Seorang's posts

Post has attachment
MEMANG 'EASY' DENGAN EZBUY
Assalamualaikum dan Hai!  Shopping merupakan satu bentuk terapi sebenarnya especially untuk kaum wanita ( habislah kena bash kejap lagi ni haha ). Namun, itu tidak bermakna lelaki tidak terlepas dari aktiviti shopping ni. Kadang-kadang ada beberapa kekangan...

Post has attachment
PERMOHONAN SEMULA GOOGLE ADSENSE JIKA BERTUKAR KE DOMAIN BARU
"Kusangkakan panas berpanjangan. Rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang.    Dalam tak sedar ku, kebasahan" This song would be perfect to describe my feelings right now ( serious aku tulis entry ni sambil dengar lagu tu ). Actually aku tengah happy hari...

Post has attachment
BLOG SEORANG SYED BERTUKAR DOMAIN DOT COM
Assalamualaikum dan Hai! Okay cerita dia macam ni, semalam aku blogwalking secara radom dan tak tahulah aku baca dekat blog siapa pasal benefit of having your own domain and why you should have your own domain . Actually, sebelum ni pun dah banyak aku baca ...

Post has attachment
KEMBARA IFTAR DI PEKAN PAHANG | ANCASA ROYALE RAMADHAN BUFFET
Assalamualaikum dan Hai! Pejam celik, pejam celik dah tak lama dah kita nak menyambut kehadiran bulan Ramadhan. Semoga kita masih diberi peluang untuk menikmati keberkatan bulan Ramadhan pada tahun ini InshaAllah . Banyak persediaan yang boleh dilakukan unt...

Post has attachment
1001 RAGAM CUSTOMER DI RESTORAN FAST FOOD
Salam dan Hi! Dah genap 6 hari aku berhenti dari menjadi cashier di salah sebuah restoran fast food di Kuantan . Alhamdulillah, I'm happy that I've learnt a lot of new things especially about life . Kadang-kadang kau tak pernah sangka pun benda-benda simple...

Post has attachment
SEGMEN : SEORANG SYED NAK BLOGLIST!
Assalamualaikum dan Hai! Bismillahirrahmanirrahim, buat julung-julung kalinya aku nak melancarkan satu segmen pertama untuk blog Seorang Syed ni . Tak tahulah dapat sambutan ramai atau tidak, tapi teringin juga nak buat hehe. Kalau kau tengok blog aku ni me...

Post has attachment
PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN DG41 BAGI SEKOLAH RENDAH
In the name of Allah, the most merciful the most gracious Assalamualaikum dan Hai! Alhamdulillah! Hari ini aku dikejutkan dengan berita yang tak disangka-sangka oleh semua (aku rasa). Aku menulis entry ini pun masih di dalam perasaan yang tak sangka dan ter...

Post has attachment
NIKMATI DOMINO'S PIZZA DI TEPI PANTAI TELUK CEMPEDAK, KUANTAN
Salam dan Hi! First of all, ini bukan entry berbayar ya adik-adik, abang-abang, kakak-kakak sekalian . Aku tak tahu nak buat tajuk entry kali ni dengan nama apa . Takkan nak tulis "Sambutan hari lahir di Pantai Teluk Cempedak" kan awkward sangat bunyinya tu...

Post has attachment
SEORANG SYED OFFICIALLY TURNS 24 TODAY - HAPPY BIRTHDAY!
Salam and Hi! dear readers, Alhamdulillah, tanggal 12 April 1993 Seorang Syed telah dilahirkan di salah sebuah Hospital di daerah Temerloh, iaitu Hospital Mentakab pada jam tak tahu dengan berat tak tahu hahaha ( who really cares to remember all those stuff...

Post has attachment
BLOG SEORANG SYED LULUS GOOGLE ADSENSE
Salam dan Hi! Semalam aku tengah penat bekerja, time tu pukul 11 malam dan nak balik kerja dah. Aku main phone dan buka blog untuk baca apa yang menarik dan tiba-tiba masuk satu e-mail dari Google AdSense . Aku pun dah rasa macam nervous nak buka, sebab tak...
Wait while more posts are being loaded