Profile cover photo
Profile photo
SB Solutions
1 follower -
Supplier of damp-proofing and waterproofing solutions
Supplier of damp-proofing and waterproofing solutions

1 follower
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Aquadrain kimdrainage
13 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
De gloednieuwe www.dryzone.be website staat online. De site is full responsive, en dus perfect te raadplegen op alle platforms, van desktop tot smartphone.
Add a comment...

Post has attachment
Waarom beroep doen op een gespecialiseerd raadgever bij vochtproblemen?
 
Een heel groot aantal oude gebouwen heeft te kampen met vochtproblemen. Vaak niet direct zichtbaar, maar latent aanwezig om zich te uiten bij de afwerkingsfase van het gebouw! Wanneer het eigenlijk te laat is om in te grijpen.
 
Er zijn vele gevallen wordt de diagnose van vochtproblemen niet of te laat aangevat.
Hoe dan ook, in alle gevallen moeten het probleem en de oorzaken accuraat en –nog belangrijker- objectief onderzocht worden. Dit impliceert de tussenkomst van personen met de nodige kwalificaties, kennis en expertise om een dergelijk onderzoek te voeren.
Waarom haalt men er niet gewoonweg een bouwkundig expert bij? Algemeen gesproken is het hoogst onwaarschijnlijk dat deze over de nodige kennis en achtergrond beschikt om een dergelijke, gespecialiseerde taak aan te vatten. Men kan het vergelijken met het onderscheid tussen algemene en gespecialiseerde geneeskunde.  Een expert in vocht- en houtrotproblemen is een eigenlijke ‘bouwpatholoog’, gespecialiseerd in zijn vakgebied.
 
De zaakvoerder van SB solutions, Architect Peter Van Gysegem, heeft een ruime ervaring in de renovatie- en restauratiesector. Vanuit deze praktijkervaring is hij zich gaan specialiseren in de pathologie van de vochtproblematiek in de bouw. Tevens maakt hij deel uit van verschillende commissies en werkgroepen van het WTCB die verband houden met dit deelgebied van de bouwpatholohgie.
 
Vocht
 
Bij vochtproblemen zal een grondig onderzoek quasi altijd impliceren dat de nodige data moeten vergaard worden door het nemen van stalen en door het uitvoeren van metingen en observaties.
Data zijn van het grootste belang bij  vochtproblemen, omdat cijfers uitsluitsel kunnen geven over een bepaalde kwestie, en op die manier verdere (gerechts)kosten kunnen vermijden.
Bij een vochtprobleem zijn exacte data vereist – zoniet kan de discussie eeuwig blijven doorgaan en kunnen de kosten hoog oplopen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin te discussiëren over meetresultaten van elektrische vochtmeters: een minieme hoeveelheid geabsorbeerd water of hygroscopisch zout kan heel hoge meetresultaten opleveren. Dus vertellen zij niets concreets over vocht in metselwerk wanneer een definitieve diagnose nodig is.
Een ander voorbeeld: een diagnose gebaseerd op een tweetal metingen met de carbidefles heeft weinig waarde wanneer bv stalen genomen zijn net boven en net onder een injectiezone in een muur. En uiteraard is het aartsmoeilijk om met zo weinig gegevens een juiste diagnose te stellen, vooral wanneer ze voortkomen van stalen die op de verkeerde plaatsen werden genomen. Wanneer men stalen neemt moet dit op een grondige, systematische wijze gebeuren en in voldoende grote aantallen teneinde toe te laten het probleem te identificeren. Een tweede belangrijk gegeven is natuurlijk: de expert moet deze resultaten kunnen interpreteren.
 
Degelijke vochtonderzoeken vergen tijd en dienen uiteraard correct gehonoreerd te worden. Het gehele takenpakket (plaatsbezoek, analyse, collationeren van gegevens en –heel belangrijk- het voorbereiden van het verslag) vergt enkele dagen tijd.
Conclusie
Het aanstellen van een gespecialiseerd expert is van groot belang wanneer diepgaand onderzoek vereist is.
Objectief onderzoek vereist het nemen van voldoende stalen en correcte interpretatie van de bekomen gegevens.
De expert dient de noodzakelijke ervaring en bouwkundige kennis te bezitten om het onderzoek te voeren.
Er bestaan geen ‘shortcuts’: diepgaand onderzoek naar vochtproblemen en houtaantasting vergt tijd en geld. Een volledig en objectief rapport (voor zover praktisch realiseerbaar) kan op het einde van de rit echter tot belangrijke besparingen leiden.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Na-isoleren van gevels is populair en... gesubsidieerd. Maar bezint eer ge begint!
Het vullen van de spouw heeft vaak een hoop ongewenste neveneffecten, zoals doorslag van vocht naar het binnenspouwblad of nat worden van isolatie, telkens met warmteverlies als gevolg.
Andere vervelende en esthetisch bijzonder storende bijwerking is de uitbloeiing van zouten onderaan op de gevelsteen. Dit is het gevolg van zakwater in de gevelsteen.

Het is dus uiterst belangrijk om na het isoleren van de gevels deze ook te beschermen tegen de regen met STORMDRY om al deze problemen te voorkomen.

STORMDRY beschermt uw gevels 25 jaar lang!
Photo
Photo
2015-09-29
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Bezoek onze webshop:  www.sbshop.eu
Een handige en snelle manier om onze producten te bestellen.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded