Profile cover photo
Profile photo
Saudades de Portugal
22 followers -
Bem-vindo! Welkom op onze reis door het prachtige Portugal
Bem-vindo! Welkom op onze reis door het prachtige Portugal

22 followers
About
Posts

Post has attachment
Vandaag een recept voor koekjes. Koekjes voor volwassenen. Er gaat namelijk bier in. Dit lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het werkt. Ze zijn typisch voor de regio rondom Covilhã, je kunt ze daar dan ook gewoon vers bij de bakker kopen. Dus mocht je in de buurt zijn, probeer ze eens. Zo niet, dan kun je ze vanaf nu zelf thuis maken. Moeilijk is het niet!
Add a comment...

Post has attachment
In Portugal vind je hier en daar kleine, verlaten dorpjes. Dorpjes waar al jaren niemand meer woont en die volledig in verval zijn geraakt. Vaak liggen ze op prachtige plekken te midden van de natuur en rust. Dit is gelijk ook de reden dat er niemand meer woont… De meeste van deze dorpjes bestaan tegenwoordig uit niets meer dan een aantal ruïnes. En toch sliep ik afgelopen week in zo’n dorpje.
Add a comment...

Post has attachment
Het is zondag en ik ben net terug uit Portugal. Even lekker bijkomen. Een beetje aanrommelen in huis. Heerlijk zo af en toe. Dit filmpje versterkt dat relaxte gevoel van heerlijk wegdromen en ontspanning. Kijk hem met geluid en je begrijpt wat ik bedoel. De geluiden van de natuur, de stad en de zee. Gewoon, omdat het weekend is! Beeld en geluid komen samen, zo voelt Portugal… Fijne zondag allemaal.
Add a comment...

Post has attachment
Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vinden wij dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je van ons een lekker recept waarin het om deze lekkere Portugese bacalhau draait. Dit keer gebruiken we het als vulling voor in een brood, lekker!
Add a comment...

Post has attachment
Muzikaal gezien maken we zo nu en dan een uitstapje buiten Portugal. Vandaag laten we je een artiest zien uit de voormalige Portugese kolonie Angola, Chalo Correia. Zijn muziek is onlosmakelijk verbonden met de roerige jaren zeventig waarin Angola onafhankelijk werd van Portugal. De komende tijd is hij te zien in Nederland en België, dus willen we je graag iets over hem vertellen.
Add a comment...

Post has attachment
De Portugezen eten overal brood bij. Voornamelijk om lekker in de saus te dopen. Tussen de middag een boterhammetje eten zoals wij hier doen is maar vreemd. En toch hebben ze in Portugal een aantal overheerlijke broodjes, die je zeker eens moet proberen! Alleen eten ze die daar voornamelijk tussendoor (bijvoorbeeld als lanche, hierover binnenkort meer), eventueel met een biertje. Wij zetten een aantal niet te missen broodjes voor je op een rij.
Add a comment...

Post has attachment
Deze zomer was Willeke op de Azoren. Ze bezocht het eiland São Miguel, ook wel bekend als het “groene eiland”. Hier heb je ondertussen al het een en ander over kunnen lezen. In het filmpje van vandaag neemt de maker je mee naar twee eilanden van de Azoren-archipel. Naast São Miguel (het grootste eiland) zie je ook het eiland Flores voorbij komen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De Azoren zijn lichtelijk onbestendig als het op het weer aankomt, maar dat mag de pret niet drukken.
Add a comment...

Post has attachment
Picado of picadinho is een traditionele gerecht van Madeira. Je ziet het daarom veel in verschillende restaurants op het eiland. Het wordt meestal geserveerd op een grote schaal omringd door friet die dan door meerdere mensen wordt gedeeld. Je schept zelf op hoeveel je wilt. Makkelijk en snel ook eens thuis te maken. Dus mis je de smaak, omdat je het op Madeira hebt gegeten, of wil je het gewoon eens proberen? Met weinig ingrediënten maak je toch snel iets lekkers klaar.
Add a comment...

Post has attachment
Misschien kom je al jaren in de Algarve en eigenlijk ga je altijd naar hetzelfde plekje. Misschien denk je erover om richting de Algarve te gaan, maar wil je liever niet in een groot resort? Er is natuurlijk erg veel keus in deze populaire regio… Voor het geval je door de bomen het bos niet meer ziet, helpen wij je vandaag een stukje op weg met deze fijne adresjes. Gewoon voor als je net eens wat anders wilt. Klik op de naam van de accommodatie voor meer info.
Add a comment...

Post has attachment
Deze video neemt ons mee naar de westkust van Portugal. Alles is gefilmd in het laagseizoen, wat zorgt voor een extra ruig randje. Het neemt je mee langs verlaten stranden, over woeste golven en om imposante rotspartijen. Deze kust is vooral populair onder surfers, maar eigenlijk voor iedereen een aanrader om eens te bezoeken. Zeker minder toeristisch en goudgeel dan de zuidkust. Maar daarom absoluut niet minder mooi! In de zomermaanden kom je er wellicht een paar toeristen tegen, in de wintermaanden heb je het rijk voor je alleen.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded