Profile cover photo
Profile photo
Saskia Klaaysen
117 followers -
Saskia Klaaysen, Ondernemers & HSP coach, Evenementencoordinator Gezond Denken & Doen
Saskia Klaaysen, Ondernemers & HSP coach, Evenementencoordinator Gezond Denken & Doen

117 followers
About
Posts

Post has attachment
Jaartraining HSP & HSS op het Werk

Wil je dit jaar ECHT werk maken van JOUW hoogsensitiviteit (HSP of HSS) op het werk? Aan de slag met onder- & overprikkeling en de relaties die je onderhoudt met klanten, collega's, leidinggevende of medewerkers en de onderlinge interactie? Doe dan mee met de jaartraining die 15 februari start. Er zijn nog 2 plekjes vrij!https://www.hspatwork.nl/hsp-training/jaartraining-hsp-op-het-werk/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kenmerk 3 Hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSS)

Verveling is de ergste vijand van een sensation seeker. Ik noem dat onderprikkeling. Je voelt je dan niet genoeg gestimuleerd, uitgedaagd, je ervaart te weinig opwinding (arousal) of je krijgt te weinig gevoel bij de ervaring.

HSS-ers doen van alles om saaie of routinematige situaties te vermijden, maar ze zijn ook een kei in het vermijden van de emoties die horen bij verveling. Daarbij gaan ze soms totaal voorbij aan de wezenlijke oorzaak van verveling. Ze zoeken willekeurige prikkels om een staat van arousal te ervaren. Denk aan reuring brengen in de omgeving (tot aan ruzie zoeken toe), het zoeken naar kortdurende intense gevoelservaringen (shoppen, drank, drugs, te lang op social media vertoeven), als een kip zonder kop continue bezig zijn met van alles en nog wat. De bron van verveling zit in veel structurelere zaken zoals werk, relatie of vrije tijdsbesteding. Het optimale opwindingsniveau wordt bij verveling niet bereikt. Het is vaak een negatieve gemoedstoestand. De gevoeligheid of neiging tot verveling kan grote gevolgen hebben op het sociale leven, de gezondheid, het zakelijk leven of relationeel een impact hebben.

Kortdurende verveling kan ook een hele positieve impact hebben. Verveling kan een grote creatieve boost of flow in je leven geven, vertraging in je leven realiseren waardoor meer details opvallen, associatieve vermogens aanwakkeren, broed- fladder en bezinkingstijd of hersteltijd voor het brein geven. Hierdoor kan een HSS sneller weer in een creatieve flow raken en ontstaat er geen structurele verveling of bore-out.

Lees er alles over in de blog.

https://hsptraining.nl/kenmerk-3-hss-neiging-tot-vervelen/
Add a comment...

Post has attachment
Kenmerk 2. Hoogsensitieve High Sensation Seeker

Bij dit kenmerk ga je voor de nieuwe ervaringen omwille van de ervaring zelf. De ervaring hoeft niet perse een risico in zich te hebben. De nieuwe ervaringen voeden je geest en je zintuigen zoals muziek, kunst, reizen en mensen. Je ontdekt graag andere plekken waar je nooit bent geweest, je ontmoet graag onbekende mensen en doet regelmatig nieuwe activiteiten of projecten. Een sterke nieuwsgierigheid en interesse brengt je nieuwe ervaringen. Ook kan je divergerend denken. Dat houdt in associatief, creatief en intuïtief denken, zonder dat de uitkomst helder is. High Sensation Seekers zijn van nature dus heel creatief. Niet alleen in het realiseren van creatieve producten, maar het betekent ook creativiteit in denkpaden, het zien van nieuwe verbindingen, kansen en mogelijkheden die anderen niet zien.

Lees er alles over in de blog.

https://hsptraining.nl/de-hang-naar-nieuwe-ervaringen-vernieuwing-door-hoogsensitieve-high-sensation-seeker/
Add a comment...

Post has attachment
Kenmerk 1 Hoogsensitieve High Sensation Seeker

Het zoeken naar kick en avontuur betekent dat je niet alleen zoekt naar fysieke uitdagende activiteiten die een kick geven maar ook deze activiteiten gaat doen. Zoals bijvoorbeeld skydiven, snowboarden, bergbeklimmen, hard auto rijden, zeilen, motorrijden, of zoals mijn cliënte van vandaag via een zipline hoogtes heeft overbrugd tijdens haar vakantie. De meeste activiteiten die hier bij horen worden gezien als gemiddeld riskant en betreft het niet alleen de extreme sporten. Het gaat hier niet om het risico nemen, maar om de aantrekkingskracht van de kick, de fysieke uitdaging. De adrenalinestoot die je lichaam krijgt. Het bijbehorende risico wordt geaccepteerd of soms onderschat. De kick is de drijfveer en niet het risico. Vaak lees je in de HSP boeken dat alle sensitieve HSS-ers van dit aspect genieten. In mijn dagelijkse praktijk met HSS-ers had ik al ontdekt dat dit niet altijd het geval is en dat de bereidheid om deze risico’s te nemen grenzen heeft. Mijn ervaring wordt onderbouwd door het onderzoek van de Britse psycholoog Tracy M. Cooper. Hij ontdekte in een uitgebreid onderzoek dat slechts 20% van de sensitieve HSS-ers de fysieke kick en avontuur op prijs stelt. Dit zijn vaker mannen dan vrouwen, gezien de hormonale verschillen. Dit kenmerk wordt ook meer geaccepteerd bij de mannen. Vrouwen worden dan toch al snel gezien als tomboy. De emancipatie op dit gebied is nog niet voltooid. Ook is bewezen dat dit kenmerk afneemt als de leeftijd vordert.

Lees er alles over in deze blog

https://hsptraining.nl/kick-avontuur-van-de-high-sensation-seeker/
Add a comment...

Post has attachment
Kenmerk 4 Hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSS)

In mijn vorige blogs heb ik de eerste 3 kenmerken van de hoogsensitieve High Sensation Seeker besproken. Deze blog gaat in het laatste kenmerk ontremming of ongeremdheid met als doel euforie te ervaren. In mijn praktijk en uit mijn onderzoek blijkt dat dit kenmerk in mindere mate voorkomt bij de hoogsensitieve High Sensation Seekers of bewust wordt onderdrukt vanwege het grote verantwoordelijkheidsgevoel of hoog bewustzijn van de risico’s & consequenties. En als het zich dan toch uit, dan is het regelmatig omhuld met schuld & schaamte gevoelens van de desbetreffende persoon.
Lees er alles over in de blog.

https://hsptraining.nl/ontremming/
Add a comment...

Post has attachment
Onderzoek HSP & HSS en onderprikkeling

Al 1328 mensen deden mee met mijn onderzoek naar HSP & HSS en onderprikkeling. Ik ben zwaar onder de indruk. Heel erg bedankt dat je mee hebt gedaan. Het onderwerp onderprikkeling leeft! Gelukkig hebben we de respons van de mannen kunnen verhogen naar 15%. Wil je nog mee doen en ben je geïnteresseerd in je persoonlijke profiel, dan kan dat nog TOT EN MET MORGEN! Op 1 december gaat het onderzoek offline en start onze analyse. De kosten voor een persoonlijk profiel zijn 25 euro. Zo draag je bij aan de financiering van dit grote onderzoek. https://nl.surveymonkey.com/r/o-hsponderzoek
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Trainingen HSP & HSS (Hoogsensitiviteit)

Begin 2019 start de vernieuwde 5-daagse training Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid. De helft van de plekken zijn al vergeven! Voor de Jaartraining HSP & HSS op het Werk staan nog 3 intakes gepland. Als deze doorgaan zijn er nog slechts 2 plekken beschikbaar! Dus heb je interesse om begin 2019 goed aan de slag te gaan met jouw hoogsensitiviteit, kijk dan op www.anahata-coaching.nl/training!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
HSP Professional van het Jaar

Saskia Klaaysen is tijdens het HSP congres op 9 november benoemd tot HSP Professional van het Jaar, in de categorie Welzijn & Persoonlijke Ontwikkeling.


Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Saskia Klaaysen HSP Professional van het Jaar? Stemmen mag!

Wauw wat was het een verrassing vorige week toen ik het telefoontje kreeg van het HSP Congres. Ik ben door velen van jullie genomineerd als HSP Professional van het Jaar. Geweldig dat zoveel mensen mijn coaching, trainingen en artikelen over HSP & HSS, over- & onderprikkeling waarderen. Voor mij is het nu al feest! Nu begint er a la de Voice een grote stemronde. Iedereen mag zijn of haar stem uitbrengen op een van de mooie HSP Professionals die zijn genomineerd. Er is een grote diversiteit met vele bekende namen. Stiekem ben ik natuurlijk trots dat ik daar deel van mag uitmaken. En uiteraard waardeer ik het als je jouw stem op mij uitbrengt. Mijn koninginnenego wordt nog meer opgepoetst :-). En om het feest compleet te maken mag jij iemand nomineren voor de complete online training Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid!

Breng hier je stem uit!

Groetjes, Saskia
https://vimeo.com/293715327
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded