Profile

Cover photo
Samuel Lumentut
Works at National Elektronik
Attended Swiss German University
Lives in Jakarta, Indonesia
197 followers|287,170 views
AboutPostsPhotosYouTubeReviews

Stream

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
 
The second new article is to give tips and trick of using Inverter Aircon. Some of our beloved customers are asking why that their electricity bill has no or small change compared to when they are using non-inverter aircon.

Well to use Inverter Aircon there is some tips that you must do to ensure that the electricity saving can be maximal.

Please do read our article and when you follow all our tips we are sure that your electricity bill will come down significantly.

Http://goo.gl/dfb55a

If you have more questions you can always contact us directly through our contact page in our website, call us directly at 0217375155 02173690753 or 0217375156 or you can email us at info@nationalelektronik.com

Should you prefer to visit our shop just open Google Map and type in National Elektronik

See you soon! 
2
Luthfi Martin's profile photo
 
Bos... Kontak nya donk..

 ·  Translate
Add a comment...

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
 
Proud to be selected to be Daikin AC Shop. The first one in Tangerang and the second one in Indonesia! Thank you Daikin for your support.
 ·  Translate
1
Wulan Dinia's profile photo
 
Saya mau komplain beli ac daikin tgl 17 mei kemarin lewat hendi ac daikin malaysia 1,5pk tdk dingin saat dipasang dan timer tdk berhenti berkedip. Ini pembelian saya yg ke 4 di national elektronik, mohon kebijakan saya inginmenukar dengan ac daikin buatan thailand saja, tq
 ·  Translate
Add a comment...

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
 
Longing for Samsung S7 Edge... 5.5inch qHD Resolution, Samsung Exynos 8890 Octacore, Mali T-880 Graphics, 4gigs of RAM, 32GB internal with 200GB MicroSD external ready, 12MP camera with f/1.7 for better low light pics and of course the HUMONGOUS 3.600mAH battery!!!! It will help it to last the whole day which is Godsend!!!! Please come to Indonesia soon! Can't wait to hold you in my hand...
1
Add a comment...

Samuel Lumentut

Diskusi (Discussion)  - 
 
Halo teman2. Saya baru join nih disini.

Mau tanya nih. Ada yang punya pengalaman point di local guides nya menghilang?

Saya tadinya sudah level 5 dengan point 571 cek di Samsung Tab S saya. Sudah dapat email dari Google juga. Nah trus kebetulan Tab S saya jatoh dan layarnya pecah, jadi lagi di service.

Saya pake Zenfone 5 sementara ini buat lanjut nulis review dll.

Eh pas semalem iseng saya cek ternyata saya balik lagi ke level 4 dengan point cuman 270. Aneh banget.

Masa bisa kehilangan 300 point? point review saya di tab review ada 341, tapi pas cek di my contribution kok yang ke register cuman 21 yah?

Saya sampe stress. Ada yang pernah punya kasus yang sama?

Sejak semalem sampe sekarang masih sama tuh. Bingung mesti komplen kemana.

Thx ya semuanya.
 ·  Translate
2
Samuel Lumentut's profile photoIvan Yudhi's profile photo
12 comments
 
+Samuel Lumentut Sipp!
Add a comment...

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
 
google.com/local/guides/assets/share/level-4-google.html woo-hoo I am now a level 4 local guide! Ongoing to be level 5 will be hard but doable! 
I earned 200 points by sharing by local knowledge on Google and unlocked 1TB of Drive storage. Thanks, Local Guides!
1
Add a comment...

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
 
So so sad that Samsung Note 5 have no removable battery, no sdcard slot and no IR Blaster. Plus the screen resolution is the same with Note 4 and it has smaller battery at 3.000mah vs 3.220 in Note 4. What gives? Are you downgrading your phone Sammie? I will never buy Note series if they don't have microSD card and no removable battery. Looks like my next phone will be Sony Experia Z5... We'll see.. 
1
Add a comment...

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
 
New article is up on our website. This time its about the newly released AC Daikin Multi S.

The 1 Outdoor and 2 Indoor unit solution that is developed by Daikin Japan especially for Indonesian market who has limited Outdoor space.

Please read our article at http://goo.gl/DTDHzr to gain total knowledge of why you should use this awesome aircon.

Should you have any question please contact us through website nationalelektronik.com ; email us at info@nationalelektronik.com ; call us at 0217375155 ; 0217375156 ; 02173690753 or if you prefer to visit us directly, just open Google Map and type in National Elektronik

See you soon! 
 ·  Translate
2
1
Add a comment...

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
 
Belakangan ini lagi banyak yg ngomongin Google RankBrain algorithm. Jadi pada takut krn pada mikir backlink ga guna lagi. SALAH BESAR oiiii!! Ini linknya http://goo.gl/Fx2vAx disitu dijelaskan kalo Backlink itu ga akan pernah ada matinya dan masih tetap menjadi Faktor no. 1 yg menentukan rangking. No. 2 ya tetep konten. Content is king!

Membuat artikel yang sepenuh hati dilengkapi gambar dan atau video yang tetep sesuai dgn guidelines SEO On-Page dan juga menyebabkan Avg. Time On Site yang tinggi PASTI akan membuat URL anda nemplok di No. 1 Google Search Result!

Ayo jgn mau gampang terkecoh ya. Google baru2 ini mendesain ulang search SERP (Search Engine Results Pages) nya jadi nampilin IKLAN Google Adwords di atas Organic Search sebanyak maksimum 4 iklan supaya hasil yg organic makin ga kliatan, terutama kalo browsing pake hp atau tablet. Itu cm akal2an Google biar makin banyak yg pasang iklan via Google Adwords..

Para bisnis yang masih mengandalkan SEO akan semakin tergencet krn walo ud no 1 tapi masih seperti no. 5 keliatannya kalo orang ngebrowse pake gadget. Jangan menyerah! SEO is still a FREE* and excellent source of targeted traffic.

SEO selamanya akan dapat diterapkan oleh perusahaan yang baru berdiri sampai perusahaan raksasa, dan karena tidak tergantung dari uang yg kita setor ke Google, kalopun ud ga bayar bisa tetep nemplok di page 1 Google asal rajin maintenance. Ga kayak Adwords yg kl ud abis credit limitnya langsung ilang iklannya.

Saya ga anti Adwords tp kalo mau main 2-2nya, SEO dan Adwords. Jgn cmn main Adowrds doank.

Udah ah curhatnya panjang banget hehehehe.. 
 ·  Translate
Google's using a machine learning technology called RankBrain to help deliver its search results. Here's what's we know about it so far.
1
Add a comment...

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
 
+Google Local Guides There is something wrong with about 300+ of my reviews, as it is being marked as not adhering to Google policies. I have read the policies, twice. And I don't think mine is crossing any lines that are stated in the policies. Would you please look into this matter? I have spent a lot of time writing each review carefully and wholeheartedly . And I am pretty sure that none of them are spammy.

Well maybe 1 or 2 but it should not affect the other 300+ reviews including review about the place that I add to Google Map.

The review is being marked as not adhering to Google Policies. Are you serious? Why would I add a new place, and when it is approved by Google then I wrote a spammy review about the place? My reviews are to praise those places so more people can come and visit the place that I recommend. The place is not own by me, so there is no advertising whatsoever from my side.

So once again please, please look into this matter, or please forward my message to anyone who knows how to resolve this matter.

Thank you so much.
1
Add a comment...

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
I earned 500 points by sharing my local knowledge on Google Maps, and now I'm a Level 5 Local Guide. With great power, comes great responsibility… ask me how it all works!
1
Add a comment...

Samuel Lumentut

Shared publicly  - 
 
Just got Level 3 Badge for Google's Local Guide. Am happy :)
1
Add a comment...
 
Selamat malem agan2 disini,

Mau tanya saya punya Manta alias Nexus 10, batere udah bocor... baru 2 jam maen game uda metong... mau ganti batere baru ada jual dimana ya? Thx sebelumnya.
 ·  Translate
3
Eldy Hermawan's profile photoEdwin Ferdian's profile photoabie “Abie” dalvik's profile photo
8 comments
 
Mas pake yg sama kayak Manta aja
Galaxy Note 2 10"
 ·  Translate
Add a comment...
Story
Tagline
Daikin and Panasonic Distributor, SEO Consultant
Introduction
Bisnis

Konsultan Online Marketing, Konsultan SEO dan membuka private class untuk belajar SEO.

Memiliki Toko AC Panasonic / Toko AC Daikin bernama National Elektronik yang terletak di Bintaro Jaya dengan klien yang cukup banyak. Bisa dilihat disini List Klien National Elektronik

National Elektronik hanya menjual AC terbaik di dunia, dan 2 merk terbaik adalah AC Panasonic dan AC Daikin

Mulai 2014, saya membuka perusahaan baru bernama Jaya Logistic International yang bergerak di bidang export dan import (Exim)

Perusahaan ini melayani export dan import barang dari dan ke Indonesia. Kami juga menyediakan Import borongan, PPJK, Custom Clearance dan pengurusan dokumen seperti COO (Certificate Of Origin), Phytosanitary, Karantina, dll...

Personal

Seorang Hardware freak. Suka sekali menggunakan teknologi terbaru termasuk gadget terbaru. Android Lover and Apple Hater. Hobi upgrade PC menggunakan komponen terbaru, modding maupun overclocking.

Suka main billiard, bola, dan tentu saja main game di PC... tergila-gila sama Starcraft 2 dan game racing seperti Need For Speed atau Colin McRae series, game berantem seperti Street Fighter IV maupun game bola seperti PES series dan tentu saja Football Manager!

contact info:
Email: samuel@masterinternetindonesia.com
Email: samuel.lumentut@nationalelektronik.com
Email: samuel@jayalogistic.com
Whatsapp: 0812 8520 1611
Line: sammy3180
Bragging rights
I can make any business appear in Google's Top 3. Want to ask about Aircon? Inverter? Low Watt? I can explain in detail!
Education
  • Swiss German University
    2004
Basic Information
Gender
Male
Other names
Sammy
Work
Occupation
Daikin and Panasonic Dealer, SEO and Social Media Consultant, Freight Forwarder
Skills
SEO, Social Media, Export and Import products
Employment
  • National Elektronik
    Marketing Director, 1995 - present
    In charge of sales planning, marketing and day to day operations.
  • PT. Jaya Globalindo Utama Abadi
    Managing Director, 2014 - present
    Our company under brand name Jaya Logistic International provides: 1. Export and Import products to and from Indonesia 2. Sea and Air (FCL, LCL or Borongan) Freight Forwarding 3. PPJK 4. Custom Clearance 5. Documents
  • Master Internet Indonesia
    Chief Executive Officer, 2008 - present
    Guest Lecturer for Swiss German University and President University SEO Consultant for many businesses in Indonesia
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Jakarta, Indonesia
Links
Other profiles
Contributor to
Salah satu mall mewah di jakarta. Hanya saja disayangkan karena diapit oleh 2 mall lain yaitu Plaza Senayan dan Senayan City, mall ini jadi agak sepi pengunjung. Untung diatas mall ini masih ada office tower, hotel harris suite dan juga apartemen sehingga mall dan restoran di dalamnya masih ada pengunjungnya. Saya terakhir kesini untuk meeting di office towernya, dan untuk makan siang kami makan di dalam mall, jadi tahu kalau mallnya agak sepi
Public - 4 months ago
reviewed 4 months ago
Sebuah hotel bintang 5 di kawasan kemayoran. Posisi hotelnya masih 1 kompleks dengan Mega Glodok Kemayoran. Dulu gedung ini bukan untuk peruntukan hotel namun akhirnya dibeli dan disulap menjadi hotel bintang 5. Sebenernya hotelnya sendiri cukup bagus dengan ballroom yang cukup besar dekorasi yang modern dan lux plus ACnya sangat dingin. Namun 1 hal negatif adalah parkirnya yang sangat tidak memadai. Saya pergi kesini untuk menghadiri acara launching AC dari PT. Daikin AirConditioning Indonesia dan mencari parkir di basement sangat sulit. Parkiran luar juga penuh sekali sehingga banyak yang parkir sampai di MGK dan berjalan kaki ke hotel ini. Sungguh tidak nyaman apalagi kalau pas hujan, tidak ada jalan khusus yang ada atapnya sehingga tidak kehujanan. Semoga bisa dipikirkan solusi yang lebih baik untuk parkir ke depannya.
• • •
Public - 4 months ago
reviewed 4 months ago
Cluster terbaik menurut saya pribadi di BSD. Rumah contohnya benar-benar membuat kita kepincut. Harganya memang sedikit lebih mahal dari cluster lain dibawah group Mozia / Eminent BSD tapi layout rumahnya sangat baik. Ukuran 8x15 sangat membuat rasanya pengen langsung bayar aja. Masalahnya semua unit sudah habis. Tinggal sisa yang kecil-kecil yang hanya cocok ditinggali bila kita masih jomblo atau hanya anda dan istri/suami yang tinggal tanpa ada anak. Tapi tetap layout rumah yang paling keren di area sini ya di cluster Amarine
• • •
Public - 4 months ago
reviewed 4 months ago
One of the better Japanese Fusion restaurant located in Elang Laut area of PIK. Their menu is unique and their plating is very cute and beautiful. Try their best seller menu like Sleeping Panda, Starving Panda and Happy Feet. It is so cute and pretty. Price is quite fair as their food menu is about 50 - 60rb per portion. They served bottomless cold Ocha too which is good. Do try this place and embrace their cute menu!
Public - 5 months ago
reviewed 5 months ago
387 reviews
Map
Map
Map
Ini pelopor pop up market di jakarta untuk mengkombinasikan jualan fashion dan makanan. Tempatnya cukup mudah dicari, persis sebelum Buddha Tzu Chi yang besar banget itu. Tempat parkirnya cukup banyak walau kalau pas hari sabtu sore tidak muat sampai harus parkir di jalan raya yang akhirnya membuat jalanan yang sudah macet jadi makin ga karuan macetnya. However tempat buat belanja fashion cukup dingin dengan AC Floor yang cukup banyak. Namun di area makan cukup kontras karena panas banget. Terutama kalau kita mengunjungi tempat ini pas siang hari. Kalau malam lumayan lah, tetap panas tapi masih oke. Stall makanan disini cukup banyak dan cukup lengkap dan tenant nya selalu ganti-ganti jadi tiap kali kesini kalau beda minggu biasanya pasti menemukan makanan yang baru yang belum pernah dicoba sebelumnya. Satu kekurangan tempat ini. Kebersihan perlu lebih ditingkatkan terutama untuk area WC. Kemudian untuk area food karena sifatnya open air mungkin perlu ditambah kipas anginnya atau mungkin ditambah AC di beberapa titik supaya sedikit lebih adem
• • •
Public - 4 months ago
reviewed 4 months ago
This airport is the main gateway to Jakarta, Indonesia. This place reeks history. However it is definitely showing its age. The decor and cleanliness is something that has to be refreshed immediately. Please do prepare a minimum 1 or 2 hours extra if you want to go to this place because the road to the airport always has constant traffic jam from early morning until the evening. It is after 9PM the road then goes lightly. Terminal 1 for domestic and Terminal 2 for International flight is always packed with people. It is over capacity at its best especially on holiday season. This is why there are so many delayed flights from Soekarno Hatta International Airport. With the newly opened Terminal 3 Ultimate, it should help to distribute the people but if you watch the news, you will know that they have a lot of problem there too. Last but not least please remember to spare another 1 or 2 hours if you want to go here. You have been warned!
• • •
Public - 5 months ago
reviewed 5 months ago
Have my work practice here during 2003. This place is amazing located in the middle of a field and while its in a smaller town called Stupferich just outside Karlsruhe, it is a lively place. The company provides customers with server, networking and basically all hardware-related things. I enjoy working here while still studying in Swiss German University. Thank you for unforgettable moment I had there
Public - 5 months ago
reviewed 5 months ago