Profile cover photo
Profile photo
Salure
22 followers -
Salure - Experts in salarisadministratie, HR en finance.
Salure - Experts in salarisadministratie, HR en finance.

22 followers
About
Salure's posts

Post has attachment

Post has attachment
Public

Post has attachment
In deze blog vindt u de relevantste maatregelen miljoenennota op het gebied van #salarisadministratie.

Post has attachment
Om onderbetaling tegen te gaan, moeten werkgevers per januari 2015 in ieder geval het minimumloon op de rekening van de werknemers storten. Hierdoor wordt contant uitbetalen onaantrekkelijk. De maatregel komt voort uit de Wet aanpak schijnconstructies... 

Post has attachment
Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de kritiek op de werkkostenregeling (WKR) ter harte genomen en het wetsvoorstel op een vijftal punten aangepast. De overheid hoopt zodoende bedrijven tegemoet te komen die eerder klaagden over hoge administratieve lasten en de complexiteit van de regeling. 

Post has attachment
Ondanks kritiek van de Vereniging Advocaten Arbeidsrecht Nederland, is de Wet werk en zekerheid goedgekeurd door de Eerste Kamer. Hiermee wordt de wet in werking gesteld per 1 januari 2015. De veranderingen voor u als werkgever, werknemer en salarisadministrateur op een rijtje.

Post has attachment
In 2015 wordt de AOW-partnertoeslag gedeeltelijk afgeschaft. De toeslag voor een AOW-gerechtigde wordt verleend als de jongere partner zijn inkomen van boven de 1.324,26 euro ziet dalen. Maar vanaf januari 2015 vervalt het recht op deze partnertoeslag, tenzij het inkomen van de jongere partner al onder de aangegeven grens ligt. 

Post has attachment
Per 1 juli zullen de minimumlonen met 0,65 procent stijgen. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft de aangepaste minimumlonen in de Staatscourant opgenomen. Werknemers vanaf 23 jaar ontvangen per 1 juli 1.495,20 euro bruto per maand.

Post has attachment
De Quotumregeling is door de ministerraad goedgekeurd en ligt nu bij de Raad van State voor advies. Naar verluidt zal minister Klijnsma het wetsvoorstel nog voor het zomerreces indienen bij de Eerste en Tweede Kamer. Opvallend: uit onderzoek blijkt dat het aantal banen dat gecreëerd moet worden voor arbeidsgehandicapten, niet realistisch is.

Post has attachment
Een tegenvaller voor menig werkgever: de rechtbank in Den Haag heeft deze week besloten dat de #crisisheffing voor hoge lonen niet in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. De heffing, die eenmalig op het jaarinkomen van werknemers in 2012 toegepast zou worden, wordt alsnog verlengd.
Wait while more posts are being loaded