Не е работа на SEO специалиста да създава съдържание

Част от статия на +Jon Ball , добре познат специалист по стратегии за линкбилдинг и вицепрезидент в компанията Page One Power.

Поради някаква причина, като SEO специалисти ние мислим, че е наша работа да правим всичко.

Маркетингът чрез съдържание бързо набра популярност в рамките на бранша дигитален маркетинг и, разбира се, ние сметнахме това за наша отговорност.

Обаче не е работа на SEO експерта да създава съдържание.
Искам да обясня защо ние трябва да спрем да опитваме да поемем създаването на съдържание, за да можем да върнем фокуса върху това да правим уебсайт платформите да са по-ефективни при търсене.

Създаването на съдържание е трудно
Създаването на съдържание е адски трудно.

Успешното съдържание не се появява случайно – много упорита работа, творчество и планиране се включват в ефективния контент маркетинг. Като SEO специалисти, често подценяваме количеството усилия, свързани със създаването на популярно съдържание.

Създаването на завладяващо и ангажиращо съдържание изисква пълен отбор от квалифицирани личности. []
Някои от тях са:
- Писатели
- Редактори
- Графични дизайнери
- Уеб разработчици
- Видео оператори и др.

Да се приеме, че SEO специалистите могат да изпълняват ролите на всички тези хора, е огромна грешка. Намирането на един човек, който изпъква в разнообразните области, необходими за създаването на успешно съдържание по последователен начин, е твърде невероятно.

Цялата статия можете да прочетете тук: http://searchenginewatch.com/article/2375158/Its-Not-an-SEOs-Job-to-Create-Content#disqus_thread
#contentcreation  
Photo
Shared publiclyView activity