Profile cover photo
Profile photo
Rutger Otto
39 followers
39 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Lees nu de review van de nieuwe Libratone Zipp, waarvan we er één weggeven op de site!

http://www.iphoned.nl/reviews/libratone-zipp-review/
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Ik keek 17 films in januari en maakte er een mooi overzicht van. 

http://rutgerotto.nl/post/75487493105/17-films-in-januari
Photo
Add a comment...

Post has attachment
La Grande Bellezza en 8 andere favoriete films van 2013.

De 9 films van 2013
De 9 films van 2013
rutgerotto.nl
Add a comment...

Post has attachment
Lijstje! Mijn 10 favoriete albums van 2013.
Add a comment...

Post has attachment
Wanneer ik met de laptop open een langer artikel of verhaal tegenkom, komt het nauwelijks voor dat ik meteen begin met lezen. Simpele verklaring: teveel open tabbladen, teveel afleiding. En dus lees ik dit soort longreads vaak op de iPad of iPhone. Veel rustiger.
 
Sinds de opkomst van smartphones en tablets is er behoorlijk met publiceren op mobiele apparaten geëxperimenteerd. Lange tijd werden kranten en tijdschriften letterlijk gekopieerd naar de kleine schermen gekopieerd in pdfjes. Sommige media doen dat nog steeds. Aan de andere kant waren (en zijn) er apps die met toeters en bellen alles uit de kast trokken (en trekken) om maar zo interactief mogelijk te zijn. Teksten die krampachtig aangevuld worden met filmpjes en audio, wat tot enorme downloadbestanden leidt.
 
The Magazine was een van de eerste publicaties die het begreep. Abonneren kost een klein bedrag, waar je elke twee weken vijf nieuwe teksten voor terugkrijgt. Bovenin een plaatje, dan een lap tekst en hier en daar een linkje naar meer informatie. That’s it. Geen poespas, gewoon lezen. Dat wil je.
 
Later snapte NRC het ook met haar NRC Reader, waar je elke dag ongeveer acht geselecteerde artikelen uit de papieren krant kunt lezen. Mooi, rustig vormgegeven. Ook Volkskrant komt binnenkort met een gelijksoortige dienst.
 
Interessante nieuwkomer in de kiosk van Apple is Offline. Makers Tom Smith (ex-Apple) en Brad Flaugher noemen het een volledig nieuw publicatiemiddel waar je zonder afleiding kunt lezen. Alsof je offline bent. Je kunt je voor 89 cent per maand abonneren. Daarvoor krijg je per maandelijkse editie vijf artikelen in de categorieën cultuur, komedie en opinie, verpakt in een simpele leesomgeving. Er is maar één lettertype in twee groottes en er is een nacht- en dagstand. Maar het leukste van Offline is de voorleesstem.
 
Elk artikel wordt door een voorleesprofessional ingesproken. Tik ergens op de tekst en je kunt aangeven dat de stem het lezen van je overneemt. Dit is geen gimmick, maar daadwerkelijk goed geproduceerd met een intro en eindmuziekje. Het magazine lijkt dan ineens een podcast – mij deed het meteen denken aan de voorleesonderdelen uit het fantastische The Organist.  
 
De eerste editie van Offline bevat toffe verhalen die een leestijdhebben tussen de acht en achttien minuten, bijvoorbeeld van Josh Gondelman (een van de schrijvers achter het populaire Twitter-account @SeinfeldToday) en humorist Danny Wallace over zijn ontmoeting met een wildvreemde die hem op Twitter uitschold. Het gaat overigens niet alleen over Twitter; er zijn ook verhalen over glutenvrij eten en de ‘terugknop’ van internetbrowsers.
 
Hopelijk behoudt Offline dit niveau in de komende uitgaven op het gebied van zowel onderwerpen als schrijven en audio. Met vijf artikelen in de maand kunnen de makers er in ieder geval genoeg aandacht aan schenken om er wat moois van te maken.

http://rutgerotto.nl/post/69611631060/offline-is-een-magazine-en-podcast-ineen
Add a comment...

Post has attachment
In afwachting van The Grand Budapest Hotel heeft Wes Anderson een korte film geschoten voor Italiaans fashionlabel Prada. Hij heeft zijn vaste acteur Jason Schwartzman opgetrommeld om de hoofdrol te spelen in Castello Cavalcanti.
 
De korte film gaat over de coureur Jed Cavalcanti die in september 1955 met zijn racebak crasht bij het Italiaanse Castello Cavalcanti. Met zijn auto in de prak, vraagt hij de dorpelingen om hulp. En wat blijkt: hij kent die mensen.
 
In minder dan acht minuten krijg je een volledige dosis Anderson voor de kiezen. Felle kleuren, scherpe dialogen, strakke shots en Jason Schwartzman.
 
Dit is niet de eerste keer dat Wes Anderson een film maakt voor Prada. Eerder maakte hij al een serie korte filmpjes met als titel Candy over een driehoeksverhouding (PRADA CANDY L'EAU).
 
En wil je meer weten over de stijl of het werk van Wes Anderson, dan is Museum of Wes Anderson (Museum Of Wes Anderson) wellicht een aardig instapfilmpje. Gemaakt door ene Rob Sale, als informatiefilmpje over de regisseur. Met dezelfde soort quirky stijl en een respectabele hipstersnor.

http://rutgerotto.nl/post/68468204191/wes-andersons-korte-film-castello-cavalcanti
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded