Profile cover photo
Profile photo
Egon Rosenberg
Directeur en RMT-makelaar bij RVLmakelaars te Utrecht
Directeur en RMT-makelaar bij RVLmakelaars te Utrecht
About
Posts

Post has attachment
TERUGBLIK 2018

Zakelijk was het een bijzonder goed jaar. We hebben ons marktaandeel in de Utrechtse makelaardij wederom weten te vergroten én nieuw personeel aangenomen.
Nu een klein jaar later kunnen we met een gerust hart stellen dat we ontzettend blij zijn met Tom Bleijenberg en Paul van der Zijden. Zij hebben ons kantoor meer fundament gegeven en is er onder leiding van Paul zelfs een 2e vestiging in Leidsche Rijn ontstaan!

Verder proberen wij ons kantoor groener te maken. Zo is er aan ons (kleine) wagenpark een (vol) elektrische auto en fiets toegevoegd, verder is ons kantoor inmiddels geheel voorzien van Led verlichting en zijn wij nog meer gaan digitaliseren (minder papier), de komende jaren willen wij dit nog verder doorvoeren.

Privé was niet alles in 2018 rozengeur en maneschijn. Maar laten we beginnen met de mooie momenten! Zo is er in ons eigen gezin een gezonde dochter bijgekomen, Lisa genaamd. Ook staat er voor 2019 nieuw leven op stapel binnen ons kantoor, hier kijken wij allen enorm naar uit!

Maar helaas heeft het leven ook een keerzijde, zo zijn er naasten van ons heengegaan, en hebben andere dierbaren ondervonden dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Bijna vanaf het begin van ons kantoor steunen wij het KWF als KWF zakenvriend, dit zullen wij de komende jaren zeker blijven doen. 1 op de 3 mensen krijgt deze vreselijke ziekte en het is enorm belangrijk dat we vechten tegen deze vreselijke ziekte.

Wij wensen u voor 2019 vooral gezondheid toe, maar ook veel geluk en liefde!

Hartelijke en warme groeten,

Team Rosenberg van Leusden Makelaars
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Koopwoningmarkt blijkt ondanks herstel verre van gezond. https://goo.gl/TNZy5P
NVM
NVM
m15.mailplus.nl
Add a comment...

Post has attachment
Dit is hoe groot het gemiddelde huis in de gemeente Utrecht is https://goo.gl/qyQuW5
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Frauderende koper van een woning wordt veroordeeld tot 10% boete.
https://goo.gl/1SJTDG
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Woningmarkt: 4e kwartaal 2017 ten opzichte van 4e kwartaal 2016.

Landelijk
Het aantal transacties neemt voor het eerst sinds 2013 af naar nu 43.382 woningen, een daling van 5,7%. Het aantal verkochte appartementen daalt zelfs met 13,5%. De vraag naar woningen is groot maar het geschikte aanbod ontbreekt. Transactieprijzen stijgen 9,1% in een jaar tijd (appartementen zelfs 13,6%) en bedragen nu gemiddeld €269.000 bij een benodigde verkooptijd van 52 dagen waar vorig jaar nog 78 dagen voor nodig waren. Daarbij wordt bijna 28% van de woningen boven de vraagprijs verkocht. Landelijk gemiddeld prijsniveau ligt nu 7% boven dat van vóór de crisis. Vrijstaande woningen kennen een minder hevige prijsstijging.

Het aanbod aan koopwoningen blijft dalen, het afgelopen jaar met 35,6% waarmee het aanbod op 59.640 blijft steken. Van dit aantal staat ruim één derde al een jaar of langer te koop. Vraagprijzen stijgen fors; het afgelopen jaar met 9,7% met ook hier een uitschieter voor appartementen die 18,2% hogere vraagprijzen noteren. De woning schaarste uitgedrukt in een krapte-indicator1 is in een jaar tijd gedaald van 6,0 naar nu 4,1. Voor alle genoemde marktcijfers zijn de verschillen per geografisch gebied vaak groot.

Gemeente Utrecht

In de gemeente Utrecht wisselden dit kwartaal 1052 woningen van eigenaar en dat zijn er 10,7% minder dan vorig jaar. De gemiddelde transactieprijs steeg met 9,1% naar nu gemiddeld €309.500. Een woning wisselt in 24 dagen van eigenaar. Er werden 493 appartementen verkocht, 14% minder dan vorig jaar, die gemiddeld €235.900 opleverden en dat is ruim 10% meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal verkochte tussenwoningen daalde iets (met 2,9%) waarbij de gemiddelde transactieprijs 10% opliep naar €356.300.

In stadsdeel Leidsche Rijn bedroeg het aantal transacties 89, dat is 14% minder dan een jaar geleden. Gemiddelde transactieprijs was daarbij €377.000 en de verkooptijd 26 dagen. Tussenwoningen werden het meest verkocht, dit waren er 45, een groei van 25% ten opzichte van een jaar geleden. Het aanbod is ongeveer gelijk gebleven. De schaarste is hier heviger dan in de stad Utrecht zelf: KI = 1,1 en voor tussenwoningen zelfs 0,6.

Vleuten - De Meern

verwisselden 138 woningen van eigenaar, een daling van 13%. Er werd gemiddeld €351.800 voor betaald en de verkoop besloeg gemiddeld 20 dagen, 10 dagen korter dan een jaar geleden. Het aanbod daalde 27% naar 61 woningen waaraan rijwoningen het meest bijdroegen (daling van 47 naar 30 woningen).

Gemeente De Bilt
Er wisselden hier 122 woningen van eigenaar, 3,9% minder dan een jaar eerder. Er werden wat minder vrijstaande woningen en appartementen verkocht maar meer hoekwoningen en tussenwoningen. Transactieprijzen bleven gelijk op €449.300. Voor verkoop waren gemiddeld 59 dagen nodig, maar appartementen en tussenwoningen hebben aan 32 dagen genoeg. Er staan nog 186 panden te koop, een afname van 19%. Het aanbod van vrijstaande woningen en appartementen daalt het hardst (resp. 17% en 46%).

Gemeente Zeist

In Zeist zijn dit kwartaal 159 woningen verkocht, een daling van 11%. Het aantal verkochte tussenwoningen steeg naar 39, van alle andere typen werden er minder verkocht. Daarbij daalde de gemiddelde transactieprijs met 2,6% naar €401.600. Hoekwoningen en appartementen werden fors duurder met een prijsstijging van 21% of meer. Verkopen lukte in gemiddeld 35 dagen. Het aanbod is hier 28% afgenomen zodat er nog 238 panden te koop staan. Aanbod aan appartementen is zelfs met 56% teruggelopen naar nu 44 stuks. KI = 5,9. Meest verkochte woningtype is de twee-onder-één-kap met KI = 3,1 dus zelfs deze dure woningen (gemiddelde transactieprijs €610.000) kennen hier een sterke verkopersmarkt.

Gemeente Bunnik

In deze relatief kleine woningmarkt wisselden 41 woningen van eigenaar, een jaar eerder waren dat er 46. De gemiddelde transactieprijs steeg 5% naar €366.700. Benodigde verkooptijd bedroeg 62 dagen. Aanbod is met 21% gedaald naar 48 panden.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug is het aantal transacties 5,7% gedaald naar nu 115 verkochte woningen waarvoor gemiddeld €389.500 werd betaald en dat is 3% minder dan een jaar terug. Woningen hadden gemiddeld 75 dagen nodig voor verkoop. Het aantal verkochte vrijstaande woningen is ruim gehalveerd, terwijl de transactieprijs met maar liefst 36,6% is gestegen naar € 794.500 De twee-onder-één-kap woning wordt hier veruit het meest verkocht: 52 woningen, ongeveer evenveel als een jaar gelden. Voor zo’n woning werd gemiddeld €401.000 betaald. Voor verkoop waren gemiddeld 79 dagen nodig. Net als vorig kwartaal werd ook dit kwartaal de vrijstaande woning weer opvallend minder verkocht dan een jaar geleden. Het aanbod is met 33% afgenomen naar nu 211 panden.

Gemeente Wijk bij Duurstede

Het aantal transacties liep me 34% fors terug naar 54 woningen. De tussenwoning is het meest verkochte type; hiervan werden er 26 verkocht en dat zijn er 12 minder dan een jaar eerder. Van andere woningtypen werden er een paar minder verkocht dan een jaar terug. De gemiddelde transactieprijs bedraagt nu €302.200, dat is vrijwel gelijk aan vorig jaar. Voor verkoop zijn gemiddeld 142 dagen nodig. Dat is opmerkelijk meer dan vorig jaar waar de gemiddelde verkooptijd nog 62 dagen was. Aanbod nam af van 160 panden vorig jaar naar nu nog 118, dat is een daling van 26%.

Conclusie

De vraag naar woningen blijft hoog maar er is niet voldoende geschikt aanbod om te voldoen aan deze vraag, zodat transactieaantallen dalen en transactieprijzen worden opgedreven. Starters op de woning(-koop)markt hebben last van de hoge prijzen, en van beleggers in dit segment. Ook senioren die willen doorstromen naar b.v. de grotere appartementen ondervinden hinder door te weinig geschikt aanbod en helpen ongewild mee aan stagnatie van de doorstroming. Goed nieuws is dat de nieuwbouw, hoewel er nog steeds te weinig wordt gebouwd, wel op stoom komt.

Hartelijke groet,

Egon Rosenberg & Niels van Leusden
Add a comment...

Post has attachment
Het jaar 2017 loopt op zijn eind, maar is zeker nog niet voorbij! Wij zijn dan ook tussen Kerst en Oud & Nieuw open om u te helpen bij de zoektocht naar uw nieuwe woning of bij de verkoop van uw huidige woning.

Wij willen u bedanken voor de prettige samenwerking in 2017 en wensen u, zowel zakelijk als privé, een succesvol en gezond 2018.
Animated Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vacature Makelaar

Ben jij die kanjer (m/v) met minimaal A-RMT papieren én werkervaring in de buitendienst?

Dan zijn wij, op korte termijn, op zoek naar jou!

Wij bieden een goed salaris + bonus-regeling + telefoon + Macbook Pro.
Auto v/d zaak behoort tot de mogelijkheden.

Mail ons jouw verhaal plus CV waarom jij graag deze kans aangrijpt en wellicht werk jij binnenkort bij één van de best draaiende NVM makelaarskantoren van de stad Utrecht!

Wij hopen snel wat van jou te horen.

Met vriendelijke groeten,

Niels van Leusden & Egon Rosenberg
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded