Profile cover photo
Profile photo
Roman Mikulka
207 followers -
mikrom
mikrom

207 followers
About
Posts

Začalo se mi stávat, že při spuštění videa z (doplňku) youtube nezmizí loadovací kolečko uprostřed videa. Je tam celou dobu a po skončení videa přestane fungovat potvrzování napříč skoro celým kodi. Funguje nahoru, dolů, do stran, ale nejde už nic pustit nikde v kodi dokud ho nerestartuju.
Asi tam zůstane něco viset. Logy jsem zatím nestudoval.

Kodi Leia RPC-JSON
Nezkoušel jste někdo poslat url videa do kodi ze skriptu?
dříve mi to chodilo a s přechodem na Leiu přestalo.
už jsem přišel na to, že to nemůžu posílat jako GET ale musí se to posílat jako POST, to jsem vyřešil, ale teď to píše "invalid params" a zatím jsem nikde nenašel čím by to mohlo být.

posílám tohle: {"jsonrpc":"2.0","id":"1","method":"Player.Open","params":{"item":{"file":"'https://domena.neco/video.mp4"}}}

htpc/server
než nám to tu umře tak bych se zkusil zeptat.. mám doma rpi3+ s libreelec/kodi připojené k TV a pak rpi2 s rasbianem jako "server", na kterém běží homeassistant a nějaké projekty (skripty co něco dělají, stahují a posílají na web , haas.nic.cz apd.)
výkon obou zařízení je dost na hraně, rpi3+ mi nedává streamy FHD, a po tom co mi teď umřela další karta s raspbianem, jsem nainstaloval místo homeassistant hass.io (v dockeru) a výkon je teda nic moc.
dalo by se doporučit něco co by zvládlo oboje? nějaké NUC s ubuntu třeba? 4K mě nezajímá, ale chtěl bych aby to umělo CEC (ovládat kodi ovladačem od TV).
a hodit za TV starý notebook se mi nějak extra nechce.
neřešil to někdo? vysloveně pc/server nechci, a NAS je moc hloupá na to aby tohle uměla.

Post has attachment

https://downforeveryoneorjustme.com/zive.cz -> It's not just you! zive.cz looks down from here. +Jakub Čížek
Add a comment...

Post has attachment
Ikonky. Jde na Samsungu docílit aby byly stejný? Je na to položka v nastavení, ale ta je snad se všemi tématy (i s těmi nejnovějšími) neaktivní. Je aktivní jen s výchozím tématem Samsung, ale i tak to tuším dost aplikací ignoruje. Jiný launcher nechci, tohle je ten od Samsungu.
Photo

Post has attachment
mh-z19 a WeMos D1.
Ve wemosu je Tasmota. A to čidlo vždy tak po hodině umře a začne ukazovat 0°C a 0ppm. Nějaký tip? Už jsem zkoušel jiný gpio, všiml jsem si, že ho mám na 3V3 a dal ho na 5V a stále stejné.
Nepomůže restart, ale odpojení napájení. Je tam ještě DHT22 a to jede v pohodě.
Photo

Post has attachment
Nemá někdo podobný problém po poslední aktualizaci mifit? Najednou dost žere baterku.
Photo

je tu nějaký kačer co používá GeoGet (ne, opravdu to píšu do správné komunity) a kouká na videa na technetu, týden živě, mobilmanii..
napsal jsem si na to plugin do GeoGetu (píšu v tom v čem umím). Pokud by byl zájem tak to zveřejním jako GIP :)

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded