Profile cover photo
Profile photo
Robert Sengers
95 followers -
Robert Sengers
Robert Sengers

95 followers
About
Posts

Post has attachment
Energielabel C verplichting voor bedrijfspanden & kantoren
In het kader van het Energieakkoord zijn afspraken gemaakt om te komen tot een energie-neutrale gebouwde omgeving in 2050. Een tussenstap is de ambitie dat alle gebouwen in 2030 gemiddeld ten minste label A hebben. Alle kantoren moeten voor 2023 een energielabel C of beter hebben.

https://www.heijmans.nl/nl/energielabel-c-een-kantoorgebouw-dat-voldoet/
Add a comment...

Post has attachment
Google maakte 8 oktober 2018 bekend dat Google+ per augustus 2019 stopt wegens een datalek en weinig gebruikers,
zie We are shutting down Google+ for consumers.

https://www.eenmanierom.nl/google-plus/
Add a comment...

Post has attachment
Maak steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam

De helft van de wereldbevolking, zo’n 3.5 miljard mensen, woont in de stad. En de verwachting is dat dat aantal alleen maar toeneemt: in 2030 woont mogelijk bijna 60 procent van alle mensen wereldwijd in stedelijk gebied. Vrijwel al deze verstedelijking, 95 procent, vindt plaats in ontwikkelingslanden. Helaas bevat die groei van ‘stedelijk gebied’ ook sloppenwijken. Nu wonen er al 823 miljoen mensen in die sloppenwijken, maar dat aantal zal blijven groeien.

Uitdaging van de stad Duurzame groei is de grootste uitdaging van de steden van de toekomst. Ondanks het grote aantal mensen dat in de steden woont, bedekken alle steden slechts drie procent van al het landoppervlakte. Toch kunnen de steden een groot verschil maken: ze zijn goed voor zo’n 60 – 80 procent van alle energieconsumptie en zo’n 75 procent van de carbon emissies. De snelle verstedelijking drukt zwaar op het krijgen of behouden van vers watervoorziening, functionerende riolering, de leefomgeving en de volksgezondheid.

Duurzame steden Tegelijkertijd heeft de hoge bevolkingsdichtheid in de stad ook voordelen. Zo is het gemakkelijker om bronnen efficiënter in te zetten; technologische innovaties breed door te voeren; en minder grondstoffen en energie te gebruiken. De stad van de toekomst moet met behulp van innovatie en vooruitgang kansen bieden aan iedereen, inclusief toegang basisvoorzieningen als schoon drinkwater, huisvesting, energie, transport en meer.

http://www.sdgnederland.nl/sdgs/doel-11-veilige-en-duurzame-steden/
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Keuzevrijheid consument cruciaal voor succes aardgasvrij

Na zo’n zestig jaar nemen we afscheid van het aardgas, een rigoureuze stap in de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Nu worden in een heel jaar duizend woningen energieneutraal of -positief gemaakt. Dat moeten er gemiddeld duizend per dag worden, om de klimaatdoelen te kunnen halen. In de paper ‘Lekker warm, zonder aardgas’ doet TNO hiervoor aanbevelingen. Het draait om de ontwikkeling van aantrekkelijke en betaalbare alternatieven voor aardgas, zodat bewoners gemakkelijk en snel kunnen overstappen. Keuzevrijheid van de consument is daarbij een essentiële voorwaarde.

https://www.tno.nl/nl/over-tno/nieuws/2018/9/keuzevrijheid-consument-cruciaal-voor-succes-aardgasvrij/
Add a comment...

Post has attachment
Een vernieuwend concept voor automatische premium sinaasappelperssystemen op basis van een elegant en stijlvol design gecombineerd met ons gepatenteerde Conical System®-technologie waarbij de perfecte persing gegarandeerd is.

https://zumex-nederland.nl/
Add a comment...

Post has attachment
400 kilometer met Audi e-Tron.

De e-Tron komt met een volle batterijlading minimaal 400 kilometer ver, volgens de nieuwe en realistischer WLTP-testprocedure. Dat is gelijk aan de Mercedes EQC en best behoorlijk, maar de Jaguar I-Pace en zelfs de veel goedkopere Hyundai Kona Electric komen verder. Als het gaat om snel laden zet deze Audi wél nieuwe maatstaven: hij kan snelladers tot 150 kW aan en daarmee is hij voorlopig uniek in deze klasse. Om de auto volledig op te laden, heb je bij een normale stroomaansluiting 8,5 uur nodig. Bij een redelijk krachtige laadpaal lukt dat in 4,5 uur.

https://www.ad.nl/auto/audi-wil-tesla-een-lesje-leren~a946a06f/
Add a comment...

Post has attachment
Steeds groter, luxer en vooral steeds duurder worden de woningen in het topsegment. „Ze hebben een extreem hoog salaris en willen luxe.” Een zwembad dus, eigen lift en inpandige sportschool. En liefst ook nog een doorman.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/13/stulpjes-voor-de-allerrijksten-a1616286
Add a comment...

Post has attachment

9 tips voor NOM renovatie flats van de architect

Corporatie mag NOM-renovatie in rekening brengen bij de bewoner. Daarmee is de weg vrij om heel Nederland NOM te maken.

https://www.kaw.nl/actueel/blog-60/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded