Profile cover photo
Profile photo
RivalComp
Helyszíni számítógép-javítás Budapesten és környékén.
Helyszíni számítógép-javítás Budapesten és környékén.
About
Posts

Post has attachment
Konzumer Lenovo, a tartósság mintaképe...
...avagy átlós hulladék csendélet.

#lenovo #pieceofindustrialcrap #plasticgarbage #borntobewaste
Photo

Post has attachment
Nem egyszer, és nem kétszer jött velem szemben ma. Nincs ingyen repjegy! Kamu, adathalász oldal, bankártya adatokra utazik. Ne kattints rá, ne oszd tovább, ne adj meg semmilyen személyes adatot az oldalon!

Mindig legyen gyanús, ha egy weboldal címe nem egyezik meg a hivatalos oldal címével! Ez itt eleve .co-ra végződik, és nem .com-ra, és a "wizzair" után is be van szúrva még más is, kötőjellel elválasztva. Ugyanez vonatkozik pl. az e-mailben kapott banki és egyéb értesítésekre, jelszó kérésekre, Facebook és egyéb közösségi csatornákba való bejelentkezést kérő üzenetekre.

https://index.hu/tech/hoax/2017/11/08/futotuzkent_terjed_az_ingyen_wizzair_jegyet_igero_atveres/

#hoax #phishing #adathalászat #átverés #wizzair

Post has attachment
Ismét napi szívás. Lenovo IdeaPad Z500... SSD bővítés, friss Windows 10 újratelepítés. Szuper, gyorsan indul, minden frankó, kivéve, hogy naaaaaagyon lassan kapcsol ki. Odáig eljut hamar, hogy ki kellene kapcsolnia, de kb. még fél percig világit a power LED, és pörög a venti. Ugyanez újraindításnál is. Na mondom, marha jó, elég idegesítő ez így. Nézzük: gyors rendszerindítás kikapcs, nem jó... BIOS-ban dedikált GPU kikapcs, nem jó... virtualizálás kikapcs, nem jó... BIOS frissítés a legfrissebre, nem jó... hát az anyádat! ...Amikor az oldalán megpillantok egy üres SD kártya adaptert. Kiveszem, leállítom, egyből kikapcsol... ... ...VÁÁÁÁÁÁÁH! 😃
Photo

Post has attachment
Laptopkijelzőzsanércsavarmenetcsendélet

#laptop #kijelző #zsanér #csavarmenet #csendélet
Photo

Post has attachment
- Ja, de!
#jade #acer #logo
Photo

Post has attachment
Mai szívás. Hibajelenség: csak úgy, magától újraindul időnként. Ilyenkor szokásos körök: hűtés rendben, memória és merevlemez teszt rendben. Persze nem produkálja magát.

Aztán a hálózati kábel bedugásának pillanatában újraindult, és ezt minden egyes kábel csatlakoztatáskor produkálta.
- Na, végre valami! - kiáltok fel magamban.
Nem szoftveres gond lesz, mert az nem ilyen hibát produkálna, de azért frissítsük fel a 2014-es dátumozású hálózati meghajtóprogramot a legfrissebbre! Természetesen nem oldotta meg a gondot.

Szétszedem, mozgatom a memóriát, újraindul. Mozgatom a merevlemez adatkábeleket, újraindul. Mozgatom a tápcsatlakozót, újraindul. Mozgatom a processzor hűtőt, újraindul.

Mi a nagy büdös lónyál? - teszem fel a szépített költői kérdést, amikor is a gép elején a Reset gombra téved a tekintetem... ...hát nem be volt ragadva??? :D

#reset #számítógép #pc #javítás
Photo

Post has attachment
A felső fedél tartja a zsanérokat. A fedél egybe van öntve a billentyűzettel. Minden alkatrész a felső fedélre van szerelve. Tehát ha a zsanér kitépi a helyéről a csavarmeneteket, dobod ki a billentyűzetet is.

Nincs pénz normális laptopra? Ne vegyél hulladékot! Inkább vegyél használt üzleti kategóriájú laptopot, amelyik nagyobb valószínűséggel fog elavulni, mint tönkremenni.

#sonyvaio #mertezműanyag #iparihulladék
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Gondoltam, kipróbálom. Hát, működik. Ezentúl így tárolom az adataimat... 😃

Post has attachment
A tablet és a húsleves nem jóbarátok... ;)
Sajnos ennek az LG V490-nek annyi. Tönkrement a szalagkábel, a hangszóró, a rezgőmotor, a kijelző csatlakozó aljzat (csak ameddig eljutottam, és megálltam). Fontos, hogy ilyenkor a lehető leggyorsabban áramtalanítsuk a gépet. Ha cserélhető az akkumulátor, a legelső mozdulat annak eltávolítása legyen, anélkül, hogy leállítanánk a rendszert! Persze egy tabletből általában az akkumulátort nem tudjuk kivenni, de ilyenkor meg se próbáljuk töltőre dugni, mert ez lesz az eredménye! Állítsuk le a rendszert, és kapcsoljuk ki a tabletet (vagy telefont). Ne álljunk neki hajszárítózni, rizsbe rakni, és egyéb népi gyógymódokhoz folyamodni! Csepegtessünk ki annyi folyadékot, amennyit csak lehet, majd pedig a lehető leghamarabb szét kell szedni és kiszárítani. Ha nem sima víz, hanem valamilyen cukros, sós folyadék került a gépbe, le kell takarítani azt az alkatrészekről, és megbizonyosodni, hogy biztonságos a bekapcsolás.

#lgv490 #tablet #aranysargahuslevestelisteletesztaval
Photo
Wait while more posts are being loaded