Profile cover photo
Profile photo
Rijschool Overtoom
20 followers -
Overtoom rijschool Amsterdam de rijschool voor jou!
Overtoom rijschool Amsterdam de rijschool voor jou!

20 followers
About
Posts

Post has attachment

Wist je dat... alléén bij BOVAG-rijscholen jouw vooruitbetaalde lesgeld verzekerd is? Net zoals bij het boeken van een reis, dragen de BOVAG-leden bij aan een garantiefonds. Daarmee kun je er van op aan dat je altijd schadeloos wordt gesteld of elders je rijlessen kan vervolgen wanneer de rijschool tussentijds onverhoopt failliet zou gaan. Wel zo'n fijne gedachte!

Kijk voor meer zekerheden op http://www.bovag.nl/rijschool

Kies een BOVAG-rijschooL:
- Elke rijschool gecheckt
- Alle instructeurs gecheckt
- Jouw lesgeld verzekerd
Add a comment...

Post has attachment

Wat is de invloed van het weer op de verkeersveiligheid?

Onderzoek toont aan dat weersomstandigheden voor een deel de omstandigheden op de weg en het gedrag van de bestuurder bepalen. Benieuwd op welke manieren het weer de verkeersveiligheid beïnvloed?
Hoe groot is de invloed

De invloed van het weer op de verkeersveiligheid is meerdere malen onderzocht. Politiegegevens zijn daarbij waardevol, aangezien bij verkeersongevallen ook de weersomstandigheden geregistreerd worden. Onderzoek laat zien dat het risico op een ongeval tijdens regen ongeveer twee keer zo groot is. Het risico is tijdens sneeuw, mist en harde wind waarschijnlijk nog groter. Toch gebeuren de meeste ongelukken bij regenachtig weer. Dit is echter makkelijk te verklaren, in Nederland regent het namelijk veel vaker dan dat het bijvoorbeeld sneeuwt.

Bij neerslag
Tijdens regenbuien wordt er minder ingehaald en gaat men langzamer en minder dicht op elkaar rijden. Toch ligt het risico bij regen hoger dan bij droog weer. De veranderingen in het rijgedrag zijn blijkbaar niet genoeg om het hogere risico te compenseren. Beperkt zicht en het slechtere contact met het wegdek zijn hier deels verantwoordelijk voor.

Bij mist
Aan de ene kant gaan weggebruikers bij mist langzamer rijden, aan de andere kant gaan ze ook dichter op hun voorligger rijden. Dit rijgedrag in combinatie met het slechtere zicht vergroot de kans op ongevallen.

Bij wind
Hoge voertuigen kunnen tijdens winderige omstandigheden uit koers raken. In ernstige gevallen kunnen ze zelfs kantelen. Langzaam verkeer en motorfietsen hebben daarnaast veel last van harde windstoten en kunnen op die manier hinder opleveren voor het overige verkeer.

Bij hitte
Hitte heeft vooral een psychologische en/of fysiologische effect op de bestuurder. De emoties zouden toenemen en de hoge temperatuur zou mensen meer prikkelbaar maken. Bestuurders zouden daarnaast last kunnen krijgen van vermoeidheid, concentratieverlies en een afnemende reactiesnelheid.

Maatregelen
Tijdens de rijopleiding wordt er al aandacht besteed aan de negatieve effecten van het weer op de rijomstandigheden. Technologie wordt daarnaast ingezet om slecht weer te identificeren en weggebruikers hiervan op de hoogte te stellen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Nieuw vraagtype voor theoriekandidaten CBR

Vanaf 7 november maken kandidaten een deel van het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets op een nieuwe manier. Bij dit nieuwe vraagtype moeten kandidaten het antwoord slepen naar een plaats in een afbeelding (zie plaatje hieronder). Bij dit nieuwe vraagtype is minder tekst nodig en dat is prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen. De inhoud van het examen blijft hetzelfde.
De verandering is onderdeel van de modernisering van theorie-examen, die twee jaar geleden begon met het nieuwe individuele, examenafnamesysteem. Doel: nog beter testen of een kandidaat de regels kent, snapt en inzicht in het verkeer heeft. Volgend jaar volgen er na een grondige voorbereiding meer nieuwe vraagtypen. Denk hierbij aan hotspot-vragen waarbij een kandidaat een punt in een afbeelding aanwijst.

Om antwoord te geven sleept een kandidaat de cijfers 1, 2, en 3 naar de weggebruikers in de afbeelding. Vind je dat de auto eerst mag, dan sleep je cijfer 1 naar de auto. Mag de voetganger als tweede? Dan sleep je cijfer 2 naar de voetganger enz.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Een leuke knipoog naar het Stedelijk Museum.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Vanaf 1 september 2016 krijgt de begeleiderspas van 2toDrive een ander aanzien. De invoering van het nieuwe model verandert verder niets aan de voorwaarden. Het oude model blijft gewoon geldig. Formaat en kleur van de pasjes blijven hetzelfde.
De verandering zit vooral in de vormgeving van de pas. Reden voor het nieuwe uiterlijk is dat er na een aanbesteding een nieuwe leverancier is gekomen voor de pasjes.

Populair
Het experiment voor begeleid rijden 2toDrive is al vanaf de start eind 2011 populair. Het aantal deelnemers bleek veel groter dan aanvankelijk ingeschat. Tot 1 juli van dit jaar zijn er in totaal 159.575 deelnemers geslaagd, zo blijkt uit cijfers van 2toDrive. Het RDW laat weten dat er inmiddels 130.201 begeleiderspassen zijn uitgegeven. Op de pas staan de namen van de coaches vermeld. Tot zijn of haar achttiende moet een geslaagde deelnemer aan 2toDrive het pasje samen met het rijbewijs altijd bij zich hebben tijdens een autorit.

Het experiment 2toDrive loopt sinds november 2011 en duurt tot 31 oktober 2017. Daarna wordt het begeleid rijden definitief ingevoerd. De beginnersperiode voor 2toDrivers wordt dan ook verkort van zeven jaar naar de gebruikelijke vijf jaar voor beginnende automobilisten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wel, niet. Wel, niet? Hoe zit dit nou?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Creatief met je auto…
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Een bestuurder nam het verkeersbord wel heel letterlijk!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wat denk jij?

A: 0,2 promille
B: 0,4 promille
C: 0,5 promille
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded