Profile

Cover photo
RiS Sarajevo
Works at R&S Sarajevo d.o.o.
Lives in Vogošća
34 followers|12,609 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Neiskorišteni potencijal vašeg radnog prostora

Iskoristite potencijal „neprepoznatog“, omogućite pristup bežičnoj mreži,namještaj primjeren kratkim sastancima te razne flipcharte i vizuelna pomagala okačena na zid.

Većina kompanija koristi svoj ured na tradicionalan način, pa tako u gotovo svakom uredu možemo pronaći, u manjoj ili većoj mjeri uobičajene cjeline. Pri tome većina kompanija ne prepoznaje vrijednost jednog skrivenog dijela prostora na koji ponekad otpada i više od 20% prostora koji uz to skupo plaćaju!                                      

Recepcija je mjesto je gdje dočekujete posjetitelje i šaljete prvu poruku o firmi. Mnoge firme nastoje što je razumljivo, ostaviti što bolji dojam.

Konferencijske prostorije su slijedeća i često posljednja stanica koju vidi svaki posjetitelj, no već i u njima nalazimo neiskorišteni potencijal, susrećući se sa dva nedostatka, ili su prevelike i nefleksibilne , pa ih zauzme mala skupina korisnika i tako blokira pristup ostalim kolegama, ili su pak premale, što u konačnici rezultira istim posljedicama...nedovoljno mjesta za sastanke. Konferencijske bi sale trebale ponuditi dovoljno priključaka za struju, mrežu i prezentaciju, izvedeno na jednostavan i intuitivan način. To također često nije slučaj pa nije rijetkost zateći prizor kolegice koja klečeći na podu traži utičnicu, lomeći nokat u pokušaju da podigne poklopac s podne kutije.

Radni prostori su slijedeća cjelina koju nalazimo u svakom uredskom prostoru gdje radi po nekoliko zaposlenika, ili pak njih više desetaka, ovisno o veličini kompanije.
Oni su u pravilu dobro iskorišteni, no ostavljaju izazove vezane uz privatnost, koncentraciju, prekidanja i slično. Tradicionalno, također nalazimo prostore za pojedinačan rad, u pravilu zatvorene prostore namjenjene managementu, ponekad i pojedinim službama (ljudski resursi, finansije i sl.).

Gdje leži skriveni potencijal?
Potencijal koji većina kompanija ne prepoznaje leži u preostalim međuprostorima koji se nalaze između navedenih cjelina. Više od 20% iskoristive površine ureda otpada često na hodnike, prostore za osvježenje, prostore ispred liftova, različite čekaonice ili prevelike recepcijske prostore koje u pravilu koristi samo jedna osoba. Ti su prostori idealno mjesto za kratke, neformalne sastanke u manjim grupama, kakvi su vrlo često najkraći i najproduktivniji, ali tu činjenicu treba osvijestiti. Sjetite se koliko ste puta i sami s kolegama uz kafu u 10 minuta riješili problem i otišli s osmijehom, za razliku od drugih napornih službenih sastanaka.

Stoga iskoristite potencijal „neprepoznatog“, omogućite pristup bežičnoj mreži , namještaj primjeren kratkim sastancima te razne flipcharte i vizuelna pomagala okačena na zid  i pratite koliko ih ljudi rado koriste.
I budite uvjereni da ćete uvidjeti da Vam uopšte ne nedostaje konferencijska sala!
 ·  Translate
1
Add a comment...

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Peta po redu Branding konferencija održava se u Sarajevu, 12. juni 2015. godine, Gradska Viječnica. To je jedini strukovni događaj koji se organizuje u BiH, a koji je okupio eksperte specijalizovanih znanja u oblasti marketinga.

Čast da otvori konferenciju pripala je gradonačelniku Sarajeva Ivi Komšiću koji je kazao da je nakon današnjeg događaja i Vijećnica definitivno brandirana. On je rekao kako mu je čast i zadovoljstvo što se danas u Vijećnici nalazi i veliki broj međunarodnih stručnjaka iz oblasti marketinga, brandinga i komunikacija, te pozvao sve da nakon današnje konferenciju daju svoj doprinos u brandiranju grada Sarajeva.

Ovogodišnja, peta po redu, Branding konferencija, pokazat će da se radi o značajnom edukativnom događaju za podršku, unapređenje i razvoj brandinga. Branding konferencija se iz godine u godinu razvija i povećava svoj utjecaj na lokalno ali i regionalno tržište koju u prosjeku posjeti 341 sudioni iz 11 zemalja uz objave i reportaže u više od 60 medija.

Firma R&S d.o.o. je jedna od partnera ovogodišnje konferencije.
 ·  Translate
2
Add a comment...

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Peta MS NetWork konferencija
 ·  Translate
R&S Sarajevo d.o.o. nudi kancelarijski/uredski materijal, poslovne poklone i promotivne artikle, kancelarijski/uredski namještaj, kompjutersku opremu, higijenski pribor i sredstva za čišćenje
1
Add a comment...
Have him in circles
34 people
EU Info Centar BiH's profile photo
Dario Krestalica's profile photo
Ekoline Kovan's profile photo
Adnan Kurtovic's profile photo
Recepti's profile photo
Klicker Production's profile photo
Almir Hasecic's profile photo
Stipe Beslic's profile photo
profesionalnaizrada sajta's profile photo

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Kompanija R&S d.o.o. Sarajevo, je bila ponosni sponzor Savjetovanje arhivskih radnika koje je održano u hotelu “Hollywood” na Ilidži kod Sarajeva od 20. do 22. maja 2015. godine. Domaćin ove godine bio je Historijski arhiv Sarajevo.

Jedan od predstavnika kompanije R&S, voditelj prodaje kancelarijskog namještaja Mensur Trebinjac je održao kratko izlaganje o firmi i njenom načinu poslovanja.

Neke od tema koje su pomenute na savjetovanju su „Registratura građe u nastajanju u vremenu tranzicije“, „Obrada arhivske građe i arhivski standardi“. Dio programa savjetovanja bio je i otvaranje izložbe dan prije, 20. maja, u sarajevskom Brusa bezistanu. Radi se o izložbi “Veliki rat: od atentata u Sarajevu do ulaska talijanske vojske u Zadar”, autora Ante Gverića i Denisa Martinovića, iz Historijskog državnog arhiva u Zadru. Izložba je rezultat saradnje Historijskog arhiva Sarajevo i Historijskog državnog arhiva u Zadru.

Također, održana je izvještajna skupština Arhivističkog udruženja Bosne i Hercegovine, kao i izborna i izvještajna skupština Arhivističkog udruženja u Federaciji Bosne i Hercegovine.
 ·  Translate
1
Add a comment...

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Kompanija R&S d.o.o. Sarajevo, je bila ponosni sponzor drugog poslovnog foruma o porodičnim firmama u Banja Luci. Centar za edukaciju "Pro Educa" Banja Luka organizovao je drugi poslovni forum o porodičnim firmama 27. maja u Narodnom pozorištu Republike Srpske i okupio je 150 učesnika. 

Predavači na poslovnom forumu su bili prof.dr Jaka Vadnjal, Boris Vukić, Natalija Pekić, Robert Ličen, Tomaž Pavlica, Robert Čoban i Veselin Jevrosimović.

Na poslovnom formu je naglašeno da porodične firme jedine mogu obezbijediti održivost i stabilnost domaće privrede u narednim godinama, samo ukoliko se uspješno suoče s izazovima koji ih očekuju.  Značajna većina kompanija tek u sljedećim godinama treba da se suoči s generacijskom tranzicijom, angažmanom spoljnih menadžera, odlučivanjem o daljem razvoju ili prodaji i mnogim drugim specifičnim izazovima za sve porodične firme u svijetu.
 ·  Translate
1
Add a comment...

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Hemijska promo Ungaro Livourne - UST8315 – 28,00 KM
Hemijska promo Cerruti Heritage Gun - NST0994 – 29,00 KM
Hemijska promo Cerruti Escape Rollerball - NSL9195 – 29,00 KM
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
34 people
EU Info Centar BiH's profile photo
Dario Krestalica's profile photo
Ekoline Kovan's profile photo
Adnan Kurtovic's profile photo
Recepti's profile photo
Klicker Production's profile photo
Almir Hasecic's profile photo
Stipe Beslic's profile photo
profesionalnaizrada sajta's profile photo
Work
Employment
  • R&S Sarajevo d.o.o.
    present
Basic Information
Gender
Male
Story
Introduction
Firma R&S d.o.o. Sarajevo je osnovana 1996. godine.
Danas nakon 14 godina uspješnog poslovanja sa zadovoljstvom možemo reći da smo jedan od vodećih uvoznika i distributera: KANCELARIJSKOG MATERIJALA, KOMPJUTERSKO-POTROŠNOG MATERIJALA, POSLOVNIH POKLONA I PROMOTIVNIH POKLONA,ŠKOLSKOG PRIBORA, KANCELARIJSKOG NAMJESTAJA I KOMPJUTERSKE OPREME.


Početak našeg poslovanja je bio vezan za isporuku papira i kartona velikih formata, većim štamparijama.

1997. god. osnivamo veleprodajno skladište u centru Sarajeva sa kompletnim asortimanom materijala za štamparije.

1998. god. prateći tržišne tokove i potrebe kupaca koje smo snabdijevali fotokopirnim papirom uvodimo programe kancelarijskih materijala.

1999. god. startamo sa prodajom poslovnih poklona i promotivnih artikala.

2001. god. uvodimo program školskog pribora i već u 2002. god. naša ponuda školskog pribora je bila kompletna.
10.10.2005. Useljavamo se u naš novi poslovno-skladišni objekat na preko 2.300m2 i stvaramo uslove za novi rast.

U 2006. pocinjemo sa prodajom Kancelarijskog namjestaja i kompjuterske opreme, kompletiramo nasu ponudu, vodjeni sloganom R&S - "Olaksava posao".

Naš naredni cilj je povećati prodaju i plasman naših proizvoda po drugim većim centrima u BiH (Mostar, Banja Luka, Bihać, Tuzla), proširiti distributivnu mrežu i očuvati zadovoljstvo naših kupaca koje je naša najbolja preporuka.

KONTAKT:

CENTRALA:

R&S d.o.o 
Adresa: Igmanska b.b. - (Ind. zona Unis Pretis)
71320 Vogošća, BiH

Tel/fax:(+ 387 33) 476 380
Fax: (+ 387 33) 476 390

PODRUŽNICA TUZLA:

Adresa: Bećarevac br.1
75000 Tuzla, BiH

Tel/fax:(+ 387 35)  266 119
Mob tuzla: 061 482 945

E-mail: web@ris.ba

Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Vogošća
Previously
Sarajevo