Profile

Cover photo
RiS Sarajevo
Works at R&S Sarajevo d.o.o.
Lives in Vogošća
34 followers|12,216 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Kompanija R&S d.o.o. Sarajevo, je bila ponosni sponzor Savjetovanje arhivskih radnika koje je održano u hotelu “Hollywood” na Ilidži kod Sarajeva od 20. do 22. maja 2015. godine. Domaćin ove godine bio je Historijski arhiv Sarajevo.

Jedan od predstavnika kompanije R&S, voditelj prodaje kancelarijskog namještaja Mensur Trebinjac je održao kratko izlaganje o firmi i njenom načinu poslovanja.

Neke od tema koje su pomenute na savjetovanju su „Registratura građe u nastajanju u vremenu tranzicije“, „Obrada arhivske građe i arhivski standardi“. Dio programa savjetovanja bio je i otvaranje izložbe dan prije, 20. maja, u sarajevskom Brusa bezistanu. Radi se o izložbi “Veliki rat: od atentata u Sarajevu do ulaska talijanske vojske u Zadar”, autora Ante Gverića i Denisa Martinovića, iz Historijskog državnog arhiva u Zadru. Izložba je rezultat saradnje Historijskog arhiva Sarajevo i Historijskog državnog arhiva u Zadru.

Također, održana je izvještajna skupština Arhivističkog udruženja Bosne i Hercegovine, kao i izborna i izvještajna skupština Arhivističkog udruženja u Federaciji Bosne i Hercegovine.
 ·  Translate
1
Add a comment...

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Kompanija R&S d.o.o. Sarajevo, je bila ponosni sponzor drugog poslovnog foruma o porodičnim firmama u Banja Luci. Centar za edukaciju "Pro Educa" Banja Luka organizovao je drugi poslovni forum o porodičnim firmama 27. maja u Narodnom pozorištu Republike Srpske i okupio je 150 učesnika. 

Predavači na poslovnom forumu su bili prof.dr Jaka Vadnjal, Boris Vukić, Natalija Pekić, Robert Ličen, Tomaž Pavlica, Robert Čoban i Veselin Jevrosimović.

Na poslovnom formu je naglašeno da porodične firme jedine mogu obezbijediti održivost i stabilnost domaće privrede u narednim godinama, samo ukoliko se uspješno suoče s izazovima koji ih očekuju.  Značajna većina kompanija tek u sljedećim godinama treba da se suoči s generacijskom tranzicijom, angažmanom spoljnih menadžera, odlučivanjem o daljem razvoju ili prodaji i mnogim drugim specifičnim izazovima za sve porodične firme u svijetu.
 ·  Translate
1
Add a comment...

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Hemijska promo Ungaro Livourne - UST8315 – 28,00 KM
Hemijska promo Cerruti Heritage Gun - NST0994 – 29,00 KM
Hemijska promo Cerruti Escape Rollerball - NSL9195 – 29,00 KM
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have him in circles
34 people
EU Info Centar BiH's profile photo
NetLink Team's profile photo
Recepti's profile photo
Art Production and Coaching's profile photo
Arslan Kurtovic's profile photo
FS eBiz d.o.o.'s profile photo
Adnan Veladzic's profile photo
Jovica Bacvanski's profile photo
Budva “Apartman” Montenegro's profile photo

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Peta po redu Branding konferencija održava se u Sarajevu, 12. juni 2015. godine, Gradska Viječnica. To je jedini strukovni događaj koji se organizuje u BiH, a koji je okupio eksperte specijalizovanih znanja u oblasti marketinga.

Čast da otvori konferenciju pripala je gradonačelniku Sarajeva Ivi Komšiću koji je kazao da je nakon današnjeg događaja i Vijećnica definitivno brandirana. On je rekao kako mu je čast i zadovoljstvo što se danas u Vijećnici nalazi i veliki broj međunarodnih stručnjaka iz oblasti marketinga, brandinga i komunikacija, te pozvao sve da nakon današnje konferenciju daju svoj doprinos u brandiranju grada Sarajeva.

Ovogodišnja, peta po redu, Branding konferencija, pokazat će da se radi o značajnom edukativnom događaju za podršku, unapređenje i razvoj brandinga. Branding konferencija se iz godine u godinu razvija i povećava svoj utjecaj na lokalno ali i regionalno tržište koju u prosjeku posjeti 341 sudioni iz 11 zemalja uz objave i reportaže u više od 60 medija.

Firma R&S d.o.o. je jedna od partnera ovogodišnje konferencije.
 ·  Translate
2
Add a comment...

RiS Sarajevo

Shared publicly  - 
 
Peta MS NetWork konferencija
 ·  Translate
R&S Sarajevo d.o.o. nudi kancelarijski/uredski materijal, poslovne poklone i promotivne artikle, kancelarijski/uredski namještaj, kompjutersku opremu, higijenski pribor i sredstva za čišćenje
1
Add a comment...
People
Have him in circles
34 people
EU Info Centar BiH's profile photo
NetLink Team's profile photo
Recepti's profile photo
Art Production and Coaching's profile photo
Arslan Kurtovic's profile photo
FS eBiz d.o.o.'s profile photo
Adnan Veladzic's profile photo
Jovica Bacvanski's profile photo
Budva “Apartman” Montenegro's profile photo
Work
Employment
  • R&S Sarajevo d.o.o.
    present
Basic Information
Gender
Male
Story
Introduction
Firma R&S d.o.o. Sarajevo je osnovana 1996. godine.
Danas nakon 14 godina uspješnog poslovanja sa zadovoljstvom možemo reći da smo jedan od vodećih uvoznika i distributera: KANCELARIJSKOG MATERIJALA, KOMPJUTERSKO-POTROŠNOG MATERIJALA, POSLOVNIH POKLONA I PROMOTIVNIH POKLONA,ŠKOLSKOG PRIBORA, KANCELARIJSKOG NAMJESTAJA I KOMPJUTERSKE OPREME.


Početak našeg poslovanja je bio vezan za isporuku papira i kartona velikih formata, većim štamparijama.

1997. god. osnivamo veleprodajno skladište u centru Sarajeva sa kompletnim asortimanom materijala za štamparije.

1998. god. prateći tržišne tokove i potrebe kupaca koje smo snabdijevali fotokopirnim papirom uvodimo programe kancelarijskih materijala.

1999. god. startamo sa prodajom poslovnih poklona i promotivnih artikala.

2001. god. uvodimo program školskog pribora i već u 2002. god. naša ponuda školskog pribora je bila kompletna.
10.10.2005. Useljavamo se u naš novi poslovno-skladišni objekat na preko 2.300m2 i stvaramo uslove za novi rast.

U 2006. pocinjemo sa prodajom Kancelarijskog namjestaja i kompjuterske opreme, kompletiramo nasu ponudu, vodjeni sloganom R&S - "Olaksava posao".

Naš naredni cilj je povećati prodaju i plasman naših proizvoda po drugim većim centrima u BiH (Mostar, Banja Luka, Bihać, Tuzla), proširiti distributivnu mrežu i očuvati zadovoljstvo naših kupaca koje je naša najbolja preporuka.

KONTAKT:

CENTRALA:

R&S d.o.o 
Adresa: Igmanska b.b. - (Ind. zona Unis Pretis)
71320 Vogošća, BiH

Tel/fax:(+ 387 33) 476 380
Fax: (+ 387 33) 476 390

PODRUŽNICA TUZLA:

Adresa: Bećarevac br.1
75000 Tuzla, BiH

Tel/fax:(+ 387 35)  266 119
Mob tuzla: 061 482 945

E-mail: web@ris.ba

Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Vogošća
Previously
Sarajevo