Profile cover photo
Profile photo
Retropelit.fi
12 followers -
Retropelit.fi - Pelejä menneiltä vuosikymmeniltä
Retropelit.fi - Pelejä menneiltä vuosikymmeniltä

12 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
The New Zealand Story on Taiton vuonna 1988 julkaisema kolikkopeli, joka on käännetty useille tietokoneille ja konsoleille kuten Amiga, Atari ST, NES, ZX Spectrum, Commodore 64, Sega Mega Drive ja Sega Master System. Lajityypiltään peli on perinteinen ruudunvieritykseen perustuva tasohyppely, ja se kuuluu tämän genren tunnetuimpiin edustajiin.
Pelaaja ohjaa Tiki-nimistä kiivilintua, joka pyrkii pelastamaan ilkeän merileopardin nappaamat kaverinsa (pelin tietokonekäännökset viittaavat ilkiöön mursuna). Jokaisen kentän lopussa vapautuu yksi lintu häkistään. Jokaisessa neljästä kentästä koostuvassa jaksossa on loppuvihollinen. Viimeisen jakson lopussa hylje on loppuvihollisena.
Aseena Tikillä on aluksi jousipyssy loputtomilla nuolilla, mutta nitistetyt viholliset jättävät jälkeensä pommeja, laserpyssyjä ja muita lisäaseita, jotka Tiki saa käyttöönsä. Eri aseet sopivat eri tilanteisiin: Esimerkiksi pommeilla voi ampua alaspäin ja laser menee seinistä läpi. Pelin ilmestyessä uusi piirre oli, että pelihahmo voi myös ryövätä vihollisten lentolaitteet. Näihin kuuluvat esimerkiksi ilmapallot sekä lasertykillä varustettu pieni lentoalus. Bubble Bobblen tapaan pelissä voi kerätä EXTEND-sanan kirjaimia, ja kaikkien kirjainten löytyessä pelaaja saa lisäelämän. Lisäelämä tulee myös pelaajan saavuttaessa 50 000, 150 000 ja 300 000 pistettä. Hahmo pystyy liikkumaan myös veden alla sukeltaen. Ruudun alareunassa on happimittari, jonka loppuessa pelaaja hukkuu.
Add a comment...

Post has attachment
Painterboy on Suomalaisen Chart Top Design yhtiön kehittämä ja julkaisema Tikkurilan mainospeli, joka julkaistiin Commodore 64- tietokoneelle vuonna 1986.
Painterboy pelissä ohjataan vanhoista Tikkurilan mainoksista tuttuja Isää ja Poikaa. Isän ja pojan tehtävän on suorittaa erilaisia maalausurakoita, joita paikalliset kaupunkilaiset heiltä tilaavat. Ennen talon maalausta on valittava taloon sopiva Tikkurilan maali ja ajaa maalattavan talon luokse ohjeiden mukaan. Jos autolla kolaroi, ajaa ulos tieltä tai törmää johonkin, auto räjähtää ja pelaaja menettää lisäelämän. Myös maalattaessa taloja on varottava osumasta erilaisiin kohteisiin, kuten  tyttöön, työnjohtajana toimivaan Isään ja eläimiin, mistä myös menettää lisäelämän.
Add a comment...

Post has attachment
Ice Hockey (アイスホッケー) on Nintendon 1988 kehittämä ja julkaisema jääkiekkopeli joka tehtiin NES 8-bittiselle konsolille. Peli julkaistiin ensimmäisenä Japanissa ja myöhemmin Pohjois Amerikassa ja muissa maissa. Alunperin peliä jaettiin Nintendon Family Computer Disk systems paketissa ja myöhemmin myös Wiin paketeissa.
Pelin säännöt menevät pitkälti oikeiden jääkiekkosääntöjen mukaisesti, tavoitteena saada kiekko vastustajan maaliin. Pelaajat koostuvat poikkeuksellisesti vain neljästä kentällä pelaavasta pelaajasta, sekä maalivahdista. Pelissä on kolmea erilaista pelaajatyyppiä, joilla on omat ominaisuudet. Pelin kiekkokaukalot ovat identtisiä toisiinsa nähden ja peli sisältää vain kuusi eri joukkuetta : Usa, Ruotsi, Puola, Kanada, Neuvostoliitto, Tsekoslovakia.
Add a comment...

Post has attachment
Banshee on Core Design-yhtiön 1994 tekemä arcadetyylinen lentokonepeli, missä pelaaja ohjastaa toisen maailmansodan lentokonetta tulittaen kaikkia liikkuvia kohteita. Peli julkaistiin vain Amiga 500 laitteistolle.
Peli on kuvattu ylhäältä käsin ja pelaaja pystyy ohjastamaan lentokonetta näytön alueella eri suuntiin. Samalla maisemat rullaavat edespäin tasaisella nopeudella ja erilaisia vihollisia ilmaantuu vastaan eri ilmansuunnista.
Pelin ensimmäinen rata on pääasiassa meren päällä, josta siirrytään vähitellen rannikon kautta kaupungin ylle aina vihollisen tukikohtiin asti. Loppuosuuksissa matkataan lumikentille, hiekkamyrskyiselle aavikolle, sekä hieman aiheesta poiketen avaruuteen. Matkan varrella vastaan tulee jos jonkinlaista vihollisen sotakoneistoa. Pääasiassa jokaisessa radassa esiintyy vihollisen erilaisia lentokoneita, jotka käyttäytyvät toisistaan erilailla. Osa lentokoneista on pieniä ja vikkeliä, kun osa taas massiivisen aseistuksen omaavia pommikoneita. Merellä vastaan tulee myös veneitä, sukellusveneitä, lentotukialuksia. Maalla taas vastassa on panssarivaunuja, tukikohtien tykkitorneja ja muita sotajoukkoja. Viimeinen avaruusrata taas poikkeaa täysin aikaisemmista kentistä sisältäen avaruusaluksia ja muita scifiteemaan liittyviä muukalaisten lentohärveleitä.
Add a comment...

Post has attachment
Super Skidmarks on Acid Software-tiimin vuonna 1995 tekemä autopeli, missä kahdeksan pikkuautoa kilpailevat rallycross-tyylisellä autoradalla voitosta. Peli on jatko-osa edeltäjästään Skidmarks-pelistä ja pelistä tehtiin myös kaksi jatko-osaa: Skidmarks 2 and Super Skidmarks 2. Peli julkaistiin Amiga 500:selle ja Sega Mega Drive konsolille, joista viimeisimmät Codemasters-yhtiön tekemät käännökset olivat graafisesti paranneltuja.
Super Skidmarks on arcademaisella tyylillä toteutettu nopeatempoinen rallipeli, joka sisältää kattavan määrän erilaisia ratoja. Peli sai aikanaan lähes kaikista lehdistä loistavat arvostelut.
Pelin ensimmäiset julkaisut olivat graafisesti melko yksinkertaisia, mutta toimivia ja sitähän rallipeliltä haetaankin. Itse valikkorakenne on kamalan näköinen sisältäen vain taustakuvan ja ison kasan nappuloita. Itse rataosuus onkin toteutettu paremmin. Maisemat sisältävät sopivasti vaihtelua koostuen tavallisista ralliradoista, lumiradoista, rapateistä, tiukoista kaltevista mutkista ja monista muista elementeistä. Varsinkin Codemastersin tekemä versio pelistä erottuu huomattavasti paremmilla grafiikoilla. Autovalikoima ei ole pelin vahvimpia puolia, se sisältää humoristisen lehmän, jolla on renkaat, sekä Volkkarin, Morris Minin, Monster Truckin ja Formulan.
Add a comment...

Post has attachment
American Gladiators on Incredible Technologiesin tekemä ja GameTekin 1991 tekemä tasohyppely ja toimintapeli, jossa pelaaja ottaa osaa 90-luvulta televisiosta tutuksi tulleeseen Gladiaattorit kilpailuun. Peli julkaistiin alustoille NES, SNES, Sega Mega Drive/Genesis ja Amiga 500.
Pelissä pelaaja pääsee ottelemaan yksi yhtä vastaan kilpailuja, sekä gladiaattoreiden turnauksen. Turnaus koostuu useista pienistä minipeleistä, jotka pelaajan tulee läpäistä tietyssä ajassa.
Add a comment...

Post has attachment
Doom II: Hell on Earth on id Software:n tekemä ja GT Interactive:n 1994 julkaisema 3D räiskintäpeli, joka on jatko-osa suuren suosion saaneeseen Doom peliin. Peli julkaistiin PC:n MS-DOS-, Microsoft Windows- ja Game Boy Advance järjestelmille.
Pelin juoni jatkuu ensimmäisen osan jälkeiseen aikaan, jossa pelaaja ottaa jälleen nimettömän avaruussotilaan roolin tuhotakseen Helvetin pahat joukot. Pelin toinen osa sijoittuu maapallolle, johon pelaaja palaa voitettuaan ensimmäisen osan avaruusaseman hirviöt. Maapallo on joutunut helvetin joukkojen hyökkäyksen kohteeksi ja pelaajan on raivattava tie tuhoten kaikki helvetin kätyrit ja pelastettava maapallon asukkaat avaruusportista johon heidät on vangittu. Pelaajan on saatava siirrettyä ihmiset siirtimen avulla toiseen maailmaan jääden kutienkin itse maapallolle ratkaisemaan miten helvetin joukot kukistetaan.
Add a comment...

Post has attachment
Graffiti Man on reLine Softwaren tekemä ja Rainbow Artsin 1987 julkaisema tasohyppelypeli Amiga 500-, Commodore 64/128 ja Atari ST laitteistolle.
Pelin juonessa nuori graffititaiteilija Mickey päättää liittyä paikalliseen Art de Mauer joukkioon, johon ei kuitenkaan ihan kuka tahansa pääse liittymään. Todistaakseen kykynsä Mickey päättää lähteä kaupungille tekemään värikkäitä graffiteja pitkin harmaata asvalttiviidakkoa.
Pelissä pelaajan on juostava kaupungin katuja pitkin väistellen vihaisia ihmisiä. Jokainen vihainen ihminen kulkee katua pitkin tiettyä linjaa pitkin, joten peli muistuttaa hieman Frogger peliä. Kun pelaaja on selvittänyt tiensä katujen läpi kohteeseen, on pelaajan spraymaalattava graffiti tietyssä ajassa. Graffitin maalaamisessa pelaajan on maalattava valmiiseen graffitiin pinta päälle. Maalauksessa on pyrittävä osumaan alkuperäisen maalauksen ja väritettävä sitä mahdollisimman paljon. Maalin loputtua pelaaja jatkaa peliä seuraavaan rataan.
Add a comment...

Post has attachment
Birds of Prey on Argonaut Gamesin tekemä ja Electronic Arts-yhtyön 1992 julkaisema lentokonesimulaatio Amiga 500 ja IBM PC:n MS-DOS järjestelmille.
Pelin juoni keskittyy kylmän sodan aikakauteen, jossa NATO:n joukot ja Varsovan liiton joukot ottavat mittaa toisistaan taivaan herruudesta.
Pelin 12 tehtävää sijoittuvat kaikki yhden kuvitteellisen kartan alueille. Pelaajalla on mahdollisuus vaihtaa maisemaa vihreiden niittyjen lisäksi aavikkoon, tai talviseen lumimaisemaan. Pelin rata on melko tyhjä, eikä sisällä mitään erityisiä yksityiskohteita. Jokaisella maalla on omalla alueellaan kolme aluetta jotka sisältävät lentokentän, tutka-aseman, kiitorata, hangaarin. Lentokenttien lisäksi alueelta löytyy myös lentotukialus, öljyvarasto, tehdas, ohjusjärjestelmät, sekä kaupunki.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded