Profile cover photo
Profile photo
Restaurant Eten bij Pa en Ma
1 follower -
Restaurant onder de rook van #Deventer. Gezellig en landelijk gelegen. Uniek en eigen geselecteerd #Halal #Rundvlees en #SpareRibs
Restaurant onder de rook van #Deventer. Gezellig en landelijk gelegen. Uniek en eigen geselecteerd #Halal #Rundvlees en #SpareRibs

1 follower
About
Posts

Post has attachment
Afgelopen 1 maart was het weer zover een nieuwe kaart en een nieuwe look....

https://www.etenbijpaenma.nl/menukaart/

Post has attachment
Het uitbenen van een Cote du Boeuf

Post has attachment
We gaan een stapje verder Cote du boeuf Wiskey Dry aged

Post has attachment
De dagen worden langzaam weer korter, het kwik daalt en de jassen worden weer aangetrokken. Uit de keukens komen weer de geuren van winterse gerecht. Tijd voor een nieuwe kaart bekijk hem snel en ga ervan genieten.

Post has attachment
Een kleine beleving van Restaurant Pa en Ma

Post has attachment
De komende weken gaan we meer aandacht besteden aan ons vlees, de herkomst en de smaakbeleving.
Uniek aan ons is dat wij mogen werken met een van onze mooiste lokale producten. Hollands-rundvlees mooi vol van smaak, en diverse "vergeten delen" waar wij mee werken.

Elke dag weer een feest om de smaakbeleving van Rundvlees, van ambacht tot eindproduct te laten zien.


Photo

Post has attachment
Elke 1ste Zondag van de maand brunch van 11:30 t/m 14:30 voor €27.50 per volwassene en €17,50 per kind (t/m 12 jaar). UITSLUITEND OP RESERVERING

Gedurende het tijdsbestek van 3 uur kunt u onbeperkt gebruik maken van tap pilsener, huiswijn en frisdranken onder het genot van veel lekkers. Vers voor u bereid en gepresenteerd als buffet in onze open keuken.

Post has attachment
Ja nog maar een paar weken en Eten bij Pa& Ma krijgt weer de betoverde kerstsfeer Wij bieden u meerdere dagen de gelegenheid om te genieten van een 3-, 4- of 5-gangen kerstdiner. Meer weten kijk op de site
Photo


Snoepen is ons aangeleerd met allerlei zoetigheden, helaas houden wij er zelf niet van, wij likken graag onze vingers af na een geweldig stukkie vlees. Om u ook te kunnen laten genieten van deze lekkernijen zijn ze nu achter de schermen bezig aan onze “Snoepkast” en zal hij straks staan te pronken in de Serre. De verwachting is dat eind oktober de Snoepkast beschikbaar is …… nog heel even geduld!Wat betekent eigenlijk dry-aged?
In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees – net zoals dat vroeger gebruikelijk was – enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat doen in een speciale koelcel. En dit wordt dry-ageing genoemd.

Wat is er nou zo bijzonder aan onze “snoepkast”?
In de dry-aging kast in onze serre ook wel “Snoepkast“ genaamd, wordt de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur voortdurend streng gecontroleerd. Tijdens het rijpen in de Snoepkast – een proces dat minimaal 21 dagen duurt – verdampt het vocht in het vlees tot wel dertig procent en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en intense smaak. 

Wat gebeurt er na het rijpen?
Het vlees dat na het dry-ageing proces uit de Snoepkast komt, is nog niet meteen klaar voor onze rode duivel. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er aan de buitenkant zwart uit. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming. Onze keukenbrigade snijdt  het droge, zwarte gedeelte eraf. Wat er daarna tevoorschijn komt is helder rood en boterzacht rundvlees, om er heerlijk van te snoepen. 
 
 

Hoe bereiden wij het lekkers uit de Snoepkast!

Wij geven u de unieke mogelijkheid om een keuze te maken uit de verschillende runderen elk met een eigen smaakbeleving. U bepaalt het  gewicht  wat u op uw bord wenst en wij snijden het voor u af .
Het vlees is gerijpt, en heeft dus een deel van zijn vocht verloren. Wij schroeien het heel even dicht op de rode duivel en vervolgens laten we het heel zachtjes rosé worden. Perfect! 
Wij serveren ons dry- aged vlees niet  doorbakken(well-done) hiervoor graag uw begrip. 

Post has attachment
Ja het is gelukt met de planning! In september 7 dagen in de week open want we zijn weer restaurant van de maand. Natuurlijk willen wij iedereen de kans geven om te genieten van de gerechten van Pa en Ma.  
Photo
Wait while more posts are being loaded