Profile cover photo
Profile photo
De ReputatieRegisseurs
30 followers -
Communicatiebureau voor een sterke reputatie
Communicatiebureau voor een sterke reputatie

30 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has shared content
De NS en reputatieherstel... Hoe loopt dit af?

Post has attachment
Nacht van de Filosofie in Den Haag is boeiendend en inspirerend. Zeer de moeite waard.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Waarom een Protocol Crisiscommunicatie?

Een incident, crisissituatie of calamiteit kan uw organisatie onverwacht treffen. U heeft er niet om gevraagd, integendeel. Maar u en uw organisatie zullen er wel mee moeten ‘dealen’, vrijwel altijd onder forse stress, tijd- en mediadruk. Toch kan uw organisatie zich goed voorbereiden op een crisis met een professioneel opgezette Crisiscommunicatie Protocol, een Draaiboek Communicatie, trainingen en oefeningen.

Kritiek, klachten en verdachtmakingen worden de laatste tijd steeds sterker aangewakkerd op internet. Op social media als Twitter en Facebook kunnen speculaties en geruchten over uw organisatie binnen ‘no time’ ontstaan en zich massaal verspreiden. En versterkt, zeker als de gevestigde nieuwsmedia de hype oppikken, hiermee uw organisatie confronteren ter verantwoording roepen. Dan zijn de rapen gaar, het schaadt uw zorgvuldig opgebouwde reputatie.
Onze ervaring met ruim 30 jaar crisiscommunicatie dat een professionele voorbereiding organisaties reputatieschade kan besparen. Door een goed doordacht Protocol Crisiscommunicatie en daarop gebaseerd Draaiboek Communicatie, trainingen en oefeningen.

Waarom?
Voorkomen is beter dan genezen!

Een professioneel opgezet crisiscommunicatieplan is daarom meer dan het halve werk voor een effectieve crisisaanpak. Hier geldt zeker het gezegde “een lekkend dak kun je beter repareren als de zon schijnt”. Het is daarom verstandig vooraf de basis van uw aanpak crisiscommunicatie op orde te brengen. Wie tijdens een crisissituatie nog basale zaken als een crisisteam en handelingsprotocollen moet opzetten. Dan maakt het u en uw organisatie onnodig en ongeloofwaardig. Dan bent u te laat. En belandt uw organisatie op de publieke pijnbank. Dan wordt uw organisatie een speelbal, terwijl u beter zélf speler aan bal kunt zijn.

Weloverwogen, wijs en slagvaardig optreden en communiceren, ook onder hoogspanning en druk van opdringerige journalisten van online schreeuwers en. Dát is crisiscommunicatie. U kunt incidenten vooraf niet voorspellen, laat staan hoe een en ander precies zal verlopen. U en uw organisatie kunnen vooraf er zich wél professioneel op voorbereiden. Onze ervaring leert dat hoe verschillend incidenten en crises ook zijn, er vrijwel toch altijd sprake is van een rode draad in ontwikkeling, escalatie en reacties van de betrokkenen.

Op het gebied van crisiscommunicatie kunnen De ReputatieRegisseurs uw organisatie of bedrijf bijstaan met:

• Protocol Crisiscommunicatie: consultancy, opzet Implementatie door trainingen, oefeningen en evaluatie.

• Draaiboek Crisiscommunicatie: opzet en support bij crisiscommunicatie.

Voor meer informatie en downloaden van een free factsheet met 10 tips waaraan een Crisiscommunicatie Protocol moet voldoen:
https://reputatieregisseurs.nl/wat-is-reputatie/ http://ow.ly/i/szPkH
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Hoe kun je je effectief voorbereiden op lastige interviews op TV, radio en krant? #Mediatraining https://reputatieregisseurs.nl/mediatraining/
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded