Profile cover photo
Profile photo
BivT Post-HBO
Bijscholing instituut voor Therapeuten
Bijscholing instituut voor Therapeuten
About
Posts

Post has attachment
BivT verkend de mogelijkheden van een samenwerking met de helpdesk van hulpnaongeval.com i.c.m. het doorverwijzen d.m.v. coaching met Acceptance & Commitment Therapy (ACT) als hulp bij revalidatie na een ongeval. Na volbrengen van de ACT bijscholing bij BivT volgt coach doorverwijzing op de homepage van www.hulpnaongeval.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Prison Day met Arjan Erkel

Prison Day is een dag met impact. Deze bijscholingsmodule is een belevenis om zorgverleners te laten ervaren wat het is om de controle kwijt te zijn en niet meteen te weten wat er verlangd wordt. De gevangenis als duidelijke metafoor van vastzitten en weer vrijkomen. Een echte ervaring!

Ieder mens wordt in zijn leven geconfronteerd met verlangens en verwachtingen die niet uitkomen, het vastzitten in een omgeving waar het op dat moment lastig is uit te ontsnappen, en het even kwijt zijn van richting in het leven. De onderliggende factoren kunnen fysiek, mentaal of een combinatie hiervan zijn. Denk aan ziekte, handicap, angst, gebrek aan focus en discipline of een omgeving die niet bijdraagt aan focus en prioriteiten stellen.

http://www.bivt.nl/bijscholing/view/prison_day
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Cursussen en bijscholing volgen: hoe zit dat fiscaal?
Als ondernemer en ZZP’er is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Het volgen van cursussen, trainingen, seminars en workshops zijn noodzakelijke investeringen om jouw vakkennis te vergroten en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Maar kun je als zelfstandig ondernemer alle opleidingen opgeven als aftrekpost? Lees het in dit artikel: cursussen en workshops volgen: hoe zit dat fiscaal?
Alle zakelijke kosten die je als ZZP’er voor jouw onderneming maakt, zijn fiscaal aftrekbaar. Van een zakelijke auto tot verzekeringen en een telefoon van de zaak. Dit geldt dus ook voor de opleidings- of studiekosten die je maakt om jouw vak beter uit te kunnen oefenen. Toch kun je niet blindelings alle opleidingen en seminars onbeperkt aftrekken. De Belastingdienst maakt namelijk onderscheid of een cursus een zakelijke investering is om jouw vakkennis op peil te houden of een privé-investering om nieuwe kennis op te doen.
Wanneer is een cursus zakelijk aftrekbaar?
Als de opleidingen, cursussen, workshops of seminars betrekking hebben op jouw vakgebied en branche en bedoeld zijn om jouw vakkennis te verbeteren, zijn deze investeringen aftrekbaar als bedrijfskosten. Deze kun je echter niet volledig aftrekken, zoals blijkt uit de tabel op de site van de Belastingdienst. De kosten zijn pas voor 100 procent aftrekbaar als ze boven de gestelde drempel van 4500 euro uitkomen. Een andere optie is om 73,5 procent van alle gemaakte opleidingskosten af te trekken. Als de Belastingdienst bepaalt dat de studiekosten zijn gemaakt om nieuwe kennis op te doen, gelden ze als privé-aftrekpost.
Hoe werkt dit in de praktijk? 
De Belastingdienst geeft als voorbeeld een zelfstandige timmerman. Als hij een cursus machinaal houtbewerken volgt, is dit het op peil houden of verbeteren van zijn vakkennis en daarmee is deze cursus een zakelijke aftrekpost. Je geeft dit bij de belastingaangifte op bij de winst-en-verliesrekening onder overige bedrijfskosten. De gemaakte uren van deze cursus (reis- en aanwezigheidsuren) tellen mee voor jouw urencriterium, een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de zelfstandigenaftrek.
Voor meer info: http://bit.ly/1My4hG9
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Waarom een bijscholingscursus bij BivT volgen...
Waarom nog een bijscholing volgen als je al geruime tijd werkzaam bent, een goede praktijk hebt? Veel leidinggevenden en professionals zijn van mening dat ze op basis van hun werkervaring en in het verleden gevolgde opleidingen voldoende kennis en kunde in huis hebben. De praktijk leert echter dat een opleiding en cursus uit het verleden vaak niet voldoende zijn om met de voortdurend veranderende maatschappelijke en sociale omstandigheden om te gaan.
Daarom zijn professionele groei en ontwikkeling in werk en werkrelaties van groot belang en vragen om voortdurende bijscholing, vervolg opleidingen en specifieke cursussen. Een keuze maken uit het grote aanbod van vervolg opleidingen en cursussen ligt dan voor de hand. Maar hoe maak je die keuze?
Doel van de opleiding
Het is van belang om van tevoren te bedenken met welk doel je een bijscholing wilt volgen. Stelt de organisatie waar je werkt de bijscholing en te behalen graad als voorwaarde om door te groeien naar een hoger niveau? Gaat het om je persoonlijke ontwikkeling en versterking van je eigen competenties? Of zoek je verdere verdieping en ontwikkeling op je vakgebied? Gaat het je erom een nieuw vakgebied eigen te maken of wil je je trainen in bepaalde vaardigheden en competenties? Of zoek je juist persoonlijke begeleiding in een bepaalde fase van je werk? Schrijf dan nu in voor een van de praktijkgerichte professionaliserengsdagen of neem contact op met BivT.
http://bivt.nl/newsitems
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wandelcoaching
Wandelcoaching is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur als grootste inspiratiebron wordt gebruikt. Door de natuur in te gaan, wordt er een extra dimensie toegevoegd aan het proces van coaching. Tijdens deze bijscholingsdag wandelcoach ondervind je dit direct. Zowel de wandelcoach als de cliënt worden geïnspireerd door de wijsheid, kracht en creativiteit die in de natuur verborgen zit. Bovendien werkt de natuur ontspannend voor lichaam en geest, het geen sterk bijdraagt aan het krijgen van diepere inzichten en gevoels- belevingen. Wandelcoaching kan worden toegepast op alle levensthema’s, maar is in het bijzonder geschikt voor:
* Ontdekking van levensdoelen, passies en talenten.
* Overgang naar nieuwe fase in de loopbaan of levensloop.
* Verbetering van relaties, zowel in de privésfeer als op het werk.
* Opdoen van creatieve, zakelijke of intellectuele inspiratie;
* Stressmanagement en herstel van burn-out.
Locatie: 
Hotel Het Witte Huis
Birkstraat 138
3768 HN Soest
Dag 1: zaterdag 09-04-2016: Peter Krijger
http://bivt.nl/bijscholing/view/wandelcoaching
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Depressie in therapie
Je hoort mensen vaak zeggen “Ik zit even in een dip”. Daar kijkt niemand van op. Iedereen is wel eens somber of treurig. Zulke gevoelens komen vaak voor na een tegenslag of ruzie, het verlies van een dierbare of zomaar. Meestal trekt zo’n sombere bui vanzelf weg. Maar bij sommige mensen blijft deze stemming aanhouden. Ze hebben nergens meer zin in of belangstelling voor. Hun hele bestaan wordt beheerst door somberheid. Ze missen de energie om iets te ondernemen. Het lukt ze maar niet om minder somber te worden. Mensen die lange tijd last houden van zo’n zwaarmoedige stemming lijden mogelijk aan een depressie.
Na deze lesdag(en) ben je in staat om:
* De kenmerken van depressie herkennen
* Inzicht in de relatie van denkprocessen in relatie tot depressie
* Cliënten te begeleiden in groepen of individueel bij het voorkomen van terugval
Dag 1: zaterdag 02-04-2016: Cisca Holkamp
Dag 2: zaterdag 16-04-2016: Cisca Holkamp
Lazuli 
Oudegracht 243 
3511 NL Utrecht
http://bivt.nl/bijscholing/view/depressie_in_therapie
Photo
Add a comment...

Post has attachment
EFT master

EFT is een krachtige methode om deze overmatige stress via het lijf aan te pakken en definitief op te lossen. Wat EFT zo krachtig maakt is de eenvoud en bewuste focus op een specifiek emotioneel probleem. Iedereen kan EFT voor zichzelf leren maar hoe en waarom EFT op de meest effectieve manier werkt moet je zelf ervaren. Doe je EFT met een specifiek probleem dan kan de techniek verbazend snel en effectief werken als je de juiste affirmatie zinnetjes gebruikt, omdat je hiermee zonder omweg de stress diep uit je onderbewustzijn laat verdwijnen. Meer: http://bivt.nl/bijscholing/view/eft_master
Add a comment...

Post has attachment
Wandelcoaching

Nieuwe accreditaties bij BivT

Wandelcoaching is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur als grootste inspiratiebron wordt gebruikt. Door de natuur in te gaan, wordt er een extra dimensie toegevoegd aan het proces van coaching. Tijdens deze bijscholingsdag wandelcoach ondervind je dit direct. Zowel de wandelcoach als de cliënt worden geïnspireerd door de wijsheid, kracht en creativiteit die in de natuur verborgen zit. Bovendien werkt de natuur ontspannend voor lichaam en geest, het geen sterk bijdraagt aan het krijgen van diepere inzichten en gevoelsbelevingen.
Meer: http://bivt.nl/bijscholing/view/wandelcoaching
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mindfulness

Nieuwe accreditaties bij BivT

'Mindful' zijn betekent letterlijk: 'indachtig zijn'. Oftewel aandacht hebben voor de innerlijke wereld. Mindfulness is aandachtstraining waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende methodes om je aandacht bij je directe ervaring van je innerlijke wereld te brengen. Na verloop van tijd treden dwingende gedachten over de toekomst en het verleden niet meer voortdurend op de voorgrond en beheersen ze je leven niet langer. Het ‘nu even niet’ gevoel is dan een keuze die je kunt maken. Dit creëert ruimte om te accepteren, te verwerken en los te laten. De keuzevrijheid geeft innerlijke rust.

http://bivt.nl/bijscholing/view/mindfulness
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Provocatie in de praktijk

Nieuwe accreditaties bij BivT

Verlang je er als ervaren therapeut, counselor, coach naar om soms luchtiger en lichter met cliënten te werken? Om samen te lachen en toch tot de kern te komen? Om de cliënt uit te dagen in beweging te komen op een humorvolle manier? Neem dan deel aan deze cursus en ontdek dat óók jij kunt leren provoceren! Meer: http://bivt.nl/bijscholing/view/provocatie_in_de_praktijk
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded