Profile cover photo
Profile photo
Radiodigi.nl
18 followers -
DAB+, de digitale opvolger van FM
DAB+, de digitale opvolger van FM

18 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
Hier vind je een overzicht van de radiostations die je via #DAB+ digitale etherradio kunt ontvangen. De Nederlandse stations kun je op de meeste plaatsen in het land ontvangen. De buitenlandse stations zijn enkel in de grensstreken te ontvangen.
Veel luisterplezier!
Add a comment...

Post has attachment
Meer dan 53 miljoen DAB(+)- ontvangers wereldwijd verkocht
#DABplus #DAB+ #digitalradio
Op 28 maart 2017 heeft WorldDAB de laatste verkoopcijfers, het aantal bereikte huishoudens en gegevens over dekking van DAB(+) gepresenteerd voor de belangrijkste markten in Europa en voor de Azië-Pacific regio. Het gaat om de cijfers voor eind 2016.
Add a comment...

Post has attachment
Verlengingsprocedure #FM- en #DAB+ -vergunningen commerciële landelijke radio van start #DABplus #digitalradio #dabradio
Vanaf maandag 27 maart kunnen de landelijke commerciële radiostations een aanvraag indienen voor het verlengen van hun FM- en DAB+ vergunningen. Dit heeft Minister Kamp van Economische Zaken woensdag 22 maart bekendgemaakt in de Staatscourant. De huidige vergunningen lopen af na 31 augustus 2017 en komen in aanmerking voor een verlenging van vijf jaar.
Add a comment...

Post has attachment
BBC World Service English officieel gestart op #DAB+ in Nederland #DABplus #digitalradio
Sinds 1 maart 2017 is het Engelstalige BBC World Service te ontvangen via DAB+ in vrijwel de hele Randstad en op een aantal andere plaatsen daarbuiten. Hierdoor heeft het nieuwsstation in elk geval bereik in de vier grootste Nederlandse steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. BBC World Service is een overeenkomst voor drie jaar aangegaan met Broadcast Digital Networks (een werkmaatschappij van Broadcast Partners) en met Mobiele TV Nederland. Het internationale Britse station is toegevoegd aan het netwerk van MTVNL.
Add a comment...

Post has attachment
BBC World Service gestart op #DAB+ in Nederland #DABplus #digitalradio

Sinds 1 maart 2017 is het Engelstalige BBC World Service te ontvangen via DAB+ in vrijwel de hele Randstad en op een aantal andere plaatsen daarbuiten. Het internationale Britse station is toegevoegd aan het netwerk van MTVNL. In Vlaanderen is het station al sinds november 2015 op DAB+ te horen.
Add a comment...

Post has attachment
Vanaf 2020 verandert het radiolandschap voor Zwitserse lokale stations, #DAB+ wordt de uitzendnorm #DABplus #digitalradio

Vanaf 2020 worden de eisen aan Zwitserse regionale/lokale commerciële radiostations versoepeld. Er zullen niet langer vastgestelde verzorgingsgebieden gelden voor radiostations in stedelijke gebieden. Daarnaast zal vanaf 2020 DAB+ de primaire uitzendnorm worden. Er loopt nu een inspraakperiode tot 26 mei 2017.
Add a comment...

Post has attachment

De ontwikkeling van DAB+ zet in 2016 door in Nederland
Nederland heeft één van de meest levendige nieuwe digitale radio markten. Alle betrokken partijen, inclusief de overheid, zitten grotendeels op één lijn. Het aanbod in de digitale ether is aanzienlijk groter dan op FM. Dit is te lezen in het nieuwste rapport van de EBU (European Broadcasting Union), dat in februari is verschenen.
Add a comment...

Post has attachment

LXClassics sinds 1 februari 2017 via #DAB+ in de ether te ontvangen #DABplus #digitalradio
Sinds 1 februari is LXClassics in vrijwel de hele Randstad en op een aantal andere plaatsen daarbuiten op DAB+ te ontvangen. Het online radiostation van Lex Harding maakt gebruik van capaciteit op het DAB+ netwerk van MTVNL.
Add a comment...

Post has attachment
#DAB+ op het Autosalon 2017 in Brussel #DABplus #digitalradio
“Zin in een nieuwe auto? Kies het model en de kleur… Maar ga voor een DAB+ radio!” Met deze slagzin geven Norkring, VRT, maRadio.be en Febiac de boodschap mee dat na televisie, ook het radiolandschap de digitale weg is ingeslagen.

In België wordt er meer dan vier uur per dag naar de radio geluisterd, waarvan een groot deel in de auto. De combinatie van radio en auto’s is altijd al succesvol geweest.
Add a comment...

Post has attachment
Ontwikkelingen op #DAB+ gebied bij Medialand op Studio Alphen
In januari was ik weer te gast bij de lokale omroep Studio Alphen in het programma Medialand. In de uitzending hebben we het gehad over de laatste ontwikkelingen op DAB+ gebied.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded