Profile

Cover photo
31 followers|161,248 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Qotak

Shared publicly  - 
 
Terima kasih buat pelanggan baru kami AquaNano Lukut, Port Dickson. Sesiapa yang berhampiran bolehlah menggunakan dobi layan diri beliau. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Kami akui produk kami bukanlah sempurna. Ada banyak kekurangan sana-sini.

Bagusnya, dengan deploy cepat dengan pelanggan sedikit. Kita boleh lihat masalah tak nampak dalam teori tapi terjadi dalam dunia nyata.

Apa yang bagusnya, pelanggan kami ada yang sangat memahami dan berikan banyak ruang untuk kami memperbaiki sama ada dari segi rekabentuk board hinggalah perisian.

Satu hari nanti kalau ada kesempatan mungkin kami akan cerita sudah berapa banyak board kami buat dan dah buang. Dan bina yang lebih baik.

Itu tak pernah terhenti... 
 ·  Translate
2
sahrul rashid's profile photo
 
Terbaik :D
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Salah seorang pelanggan kami di Johor yang menggunakan sistem Qawal. Ini foto lama, dalam bulan September hari tu.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Sebuah lagi kedai dijanakan oleh sistem Qawal keluaran Qotak.
 ·  Translate
2
Qotak's profile photoMuhd Hafiz Ahmad's profile photo
3 comments
 
+Qotak congrats bro...semoga terus berkembang maju jaya
 ·  Translate
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Gugusan ringkas Raspberry Pi. Cuma plug USB belum ada, kebanyakan plug USB tak mengikut gred atau spesifikasi Raspberry Pi. Sebab itu, kebanyakan SBC lain menggunakan DC Jack berbanding USB. 
 ·  Translate
2
Muhd Hafiz Ahmad's profile photo
 
bro, aku hilang contact no nko, call aku bila lapang
 ·  Translate
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Apabila buat aplikasi mobile, ada pelbagai cara. Kebiasaan pengaturcara kita akan memilih buat hybrid app yakni gabungan web dan natif.

Ia tak salah, tapi jika anda serius mengembangkan app anda. Lebih baik dibuat dalam bahasa natif kerana natif lebih banyak akses kepada ciri-ciri atau features OS berbanding cara lain.
 ·  Translate
2
Add a comment...
In their circles
1 person
Have them in circles
31 people
Mr. Asyran Abdullah's profile photo
Addam Voon Rashidi Zulkeple's profile photo
Dynald Pmb's profile photo
Muhammad Naqiuddin Mohd Said's profile photo
Rin Rey's profile photo
Syslance Studio's profile photo
abdul muhaimin abdul ghani's profile photo
Muhaimin CS's profile photo
sahrul rashid's profile photo

Qotak

Shared publicly  - 
 
Kami tak sertai program JomLaunch kali ini dek kerna kekangan masa. Lagipun kami belum ada sebarang produk lain selain Qawal buat masa ini. 
 ·  Translate
2
abdul muhaimin abdul ghani's profile photo
 
Sedih sangat 
 ·  Translate
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Versi 2 Qawal sudah pun sedia untuk diimplementasikan. Banyak kekurangan dan kekangan versi 1 yang telah dibaiki.

Tanpa adanya kes-kes produk sedia ada takkan adanya pembaharuan ini.

Terima kasih pada pelanggan kami yang bersabar dengan kami dan memberikan maklum balas.
 ·  Translate
3
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Pelanggan baru kami di Bandar Kinrara. Kalau ada sesiapa yang di area sana. Bolehlah menggunakan dobi beliau. Sokong usahawan kita.
 ·  Translate
3
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Barang elektronik dari China ni kena uji dulu baru boleh guna. Kadang-kadang solder wayar pun ikut mana sempat saja.

Patutnya wayar gnd, rx, tx dan 5v. Dia pergi sambung gnd, tx, 3.3v dan 5v.
 ·  Translate
63
2
Abdul Rochman's profile photoche ros lan's profile photoPelumber malam's profile photoAdira/dasdffgbb Xvfhdfdgdh's profile photo
26 comments
 
Betul3
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Kami berkesempatan untuk menerangkan produk terbaru kami dinamakan Qawal. Ia dibina untuk membuat 'monitoring' bagi sistem dobi layan diri.
 ·  Translate
2
Muhd Hafiz Ahmad's profile photoQotak's profile photo
2 comments
Qotak
 
+Muhd Hafiz Ahmad Ok bro 
Add a comment...

Qotak

Shared publicly  - 
 
Parallel Computing ada pelbagai variasi dan cara. Salah satunya adalah dengan membuat kelompok (Cluster) dan menggunakan MPI untuk memindahkan data atau bebanan ke pelbagai CPU dan memori. Raspberry Pi dengan pelbagai variasi juga boleh digunakan untuk membuat kelompok ini.
 ·  Translate
3
Add a comment...
People
In their circles
1 person
Have them in circles
31 people
Mr. Asyran Abdullah's profile photo
Addam Voon Rashidi Zulkeple's profile photo
Dynald Pmb's profile photo
Muhammad Naqiuddin Mohd Said's profile photo
Rin Rey's profile photo
Syslance Studio's profile photo
abdul muhaimin abdul ghani's profile photo
Muhaimin CS's profile photo
sahrul rashid's profile photo
Links
Website
YouTube
Story
Tagline
Mencipta Budaya Mereka Dunia
Introduction
Kami dari kalangan orang biasa yang ingin mencapai sesuatu yang luar biasa dalam hidup. Perjalanan kami masih jauh dan penuh ranjau namun kami tempuhi dan masih menanti di persimpangan perjalanan.

Kami sukakan teknologi..terutamanya peranti mudah alih dan itulah hala tuju kami sekarang.

Sokongan anda terhadap kami, menjadikan kami lebih ampuh untuk meniti perjalanan dunia fana ini.

Sertai halaman kami ini sebagai bukti yang anda mengatakan KAMI MEMANG BOLEH!