Profile cover photo
Profile photo
Kunsthandel Pygmalion
7 followers
7 followers
About
Kunsthandel Pygmalion's posts

Post has attachment
Zondag 9 april was de laatste lustrumbijeenkomst met lezing (dit keer over beeldhouwkunst), uitgebreide brunch en de mogelijkheid om door ons huis rond te dwalen om ook in privé setting de kunstwerken die we te koop hebben te bewonderen.
En natuurlijk was het heerlijk toeven in de tuin waar lentegroen en beelden te bewonderen waren.
4 zeer geslaagde lustrum bijeenkomsten!
Photo
Photo
11-04-17
2 Photos - View album

Post has attachment
In het kader van het 20 jaar bestaan van Pygmalion was gisteren de eerste van de 4 Chambre d'Art lezingen (deze dag over de beweging van Tachtig) met brunch. Dat was een groot succes. Veel belangstelling, men genoot. Ook van de rondleiding door het hele huis, waar eveneens veel kunstwerken uit de collectie van Pygmalion te zien zijn.
Nog 3 keer een lezing met brunch: over Sara de Swart, Toon Kelder en Liefde voor de beeldhouwkunst. We verheugen ons erop.
Photo
Photo
06-03-17
2 Photos - View album

Post has attachment
31 januari 2017, de beurs in Naarden is achter de rug.
We kijken er met voldoening op terug. Veel geïnteresseerde mensen die onze stand kwamen bezoeken. Ook Paul Hugo ten Hoopen, van wie we een 6 tal schilderijen op onze stand hadden, heeft ons met een bezoek vereerd (zie bijgaande foto)
Alle bezoekers hartelijk dank.
Photo

Post has attachment
Gisteren is de beurs 'Kunst en antiekweekend Naarden' van start gegaan. De opening was aangenaam druk, de beurs mooi en prettig toeven met de mede- standhouders.
De beurs viert haar 20 jarig jubileum, net als Kunsthandel Pygmalion.
De foto toont onze stand, net als voorgaande jaren, in de Grote Kerk zelf, standnr 53. Vooraan het prachtige beeld 'De Schaatser' van Piet Esser. Daarboven een aantal mooie en kleurrijke schilderijen van Paul Hugo Ten Hoopen.
Een bezoek meer dan waard.

Photo

Post has attachment
Onze nieuwe tentoonstelling 'Weerspiegeling van Leven', is zondag 9 oktober geopend met een concertje: liederen van Die Winterreise van Frans Schubert, gezongen door Heins Willemsen met Arent van Dam aan de piano. Ontroerend mooi. Zo ook de tentoonstelling. Nog t/m 20 november 2016 te zien bij ons in Maarssen. Vrijdag t/m zondag van 13-17 uur, maar u bent ook op afspraak van harte welkom.
We hebben nieuwe aanwinsten zoals onder meer deze prachtige Sluyters, voorstellende Montmartre Parijs in 1906.
Photo

Post has attachment
Van 28 september t/m 2 oktober 2016 stonden we in Den Haag op de beurs Selections the hague.
Deze beurs werd voor de 2e keer gehouden. Voor ons was het nieuw, maar zeer geslaagd. Vele nieuwe gezichten, zowel standhouders als bezoekers. 
Photo
Photo
05-10-16
2 Photos - View album

Post has attachment
Morgen (zondag 18 september) alweer de laatste dag van Sculptures now in en buiten Buitenplaats Sparrendaal, waar we een prachtige plek hebben in de Secretariskamer en enthousiaste bezoekers mogen ontvangen.
Photo
Photo
17-09-16
2 Photos - View album

Post has attachment
Vandaag de voorbereidingen voor de beurs 'Sculptures Now' in Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Alle beelden versjouwen en de ruimte inrichten. 'Waternimf met jongeling' van Gerarda ('Meik') Rueter buiten neergezet.
Laat de beurs morgen maar beginnen; onze beelden staan in de Secretariskamer, een prachtige ruimte! Een hele mooie beurs op een super locatie!
PhotoPhotoPhoto
14-09-16
3 Photos - View album

Post has attachment
Komende week (15 t/m 18 september 2016) staat Kunsthandel Pygmalion op de Sculptures Now beurs in Driebergen (in de buitenplaats Sparrendaal). We staan daar in de Secretariskamer, direct bij binnenkomst eerste zaal links, en laten beelden zien van de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers uit de 20e eeuw, w.o. Pieter d’Hont, Han Wezelaar, Charlotte van Pallandt, Piet Esser, Hans Bayens, Nel Klaassen en Fred Carasso.
Het belooft een hele mooie beurs te worden op een prachtige locatie.
Photo

Post has attachment
We zijn blij verrast door de zeer positieve en goede recensie in de NRC van 24 juni 2016 over Jaap Versteegh (eigenaar van Pygmalion) zijn boek "Fatale Kunst, leven en werk van Sara de Swart".
De bijbehorende tentoonstelling is afgelopen; het boek is en blijft zeer de moeite waard !
Photo
Wait while more posts are being loaded