Profile cover photo
Profile photo
PSP Computers
16 followers
16 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

If you are looking to find a IT partner in Bulgaria we can help :)

Post has attachment

Post has attachment
PSP извършиха тестове на етикетен принтер EPSON TM-C3500. Принтерът работи с различна ширина на лентите ( от 30 до 112 мм ). Може да бъде лесно инсталиран като мрежови принтер или да се свърже към компютър посредством USB кабел. Настройките на драйвера са лесни, прегледни и разбираеми. Надали може да се спомене като недостатък тежестта на принтера, доказваща единствено неговата стабилност. За нуждите на теста бяха отпечатани няколко броя етикети върху PVC лента. Етикетите бяха залепени върху кутия на стар компютър, след което бяха третирани с вода, почистващи препарати и остри предмети. Етикетите издържаха на тестовете без повреди и нарушаване на тяхната цялост. Качеството на печата остана същото - нямаше размити графични елементи. Принтерът е отличен избор за магазини.

https://www.youtube.com/watch?v=5R_fOe5rFMI
Add a comment...

Как да се предпазим от криптовирус?

Напоследък зачестиха заразите с криптиращ вирус. Този вирус шифрова цялата информация на твърдия диск и всички устройства, до които имате достъп. Това прави цялата информация неизползваема. Не е възможно почистването (декриптирането) на файловете с антивирусни програми. Единственият начин е заплащане на хакерите, пуснали този вирус, с надежда да изпратят ключ. Хакерите не приемат нормални валути и плащането трябва да е в bitcoin (Виртуална и непроследима валута). Не са редки случаите, при които след плащане, „жертвите“ не получават ключ, а искане за още пари.

Как да се предпазим от криптовирус?
Криптовирусите вече повече от 20 години атакуват интернет потребителите, но в последните години тази заплаха е особено атрактивна за киберпрестъпниците, осигуряваща им бърза и лесна печалба срещу неособено големи усилия. Причините за успехите на този род престъпления са различни – некомпетентност или пренебрегване на основни правила за защита (нарочно необновяване на софтуера, безразборно изпълнение на случайни файлове, използването на кракнат софтуер), имплементиране на силни нива на криптиране, невъзможнo да бъдат разбити (като в случая с Cryptowall), споменатата бърза и сигурна възвращаемост на инвестициите, вложени от киберпрестъпниците и др.

За да минимизирате щетите от подобен тип заплахи не забавяйте съветите на специалистите:

1. Архивирайте често данните си, така че даже и файловете ви да бъдат заключени, вие да може да ги възстановите.

2. Използвайте винаги обновен софтуер, особено браузъра си, Flash и Java. Освен посредством прикачени зловредни файлове в имейл писма, този тип заплахи се разпространяват и посредством т.нар. „drive-by download“ атаки. Посещавайки зловредна страница – с необновен браузър и приставки към него – свързана с комплект за експлоатиране на уязвимости, вашата система може да стане обект на атака без да кликате с мишката, където и да е.

3. Инсталирайте антивирусно решение на системата си, което да следи в реално време какво се случва с машината ви. Ако се съмнявате за даден файл, може да му направите допълнителна проверка, посещавайки някой от сайтовете, предлагащи сканиране на файлове с помощта на множество антивирусни програми. Но най-вече, проявявайте здрав разум и помнете, че мнителността невинаги е отрицателно качество.

В случай, че получите ключ, процедурата по възстановяване на информацията отнема близо 5-6 дни в най-добрия случай. Имайте предвид, че тези вируси са троянски коне и не се активират от само себе си. За да се заразите, трябва да отворите заразен файл или да стартирате програма. За да не се стига до тази ситуация, ние препоръчваме:

1. Никога не отваряйте файлове с неясно съдържание или от непознат изпращач независимо какво пише (печалба от лотария, invoice, билети, пикантни новини, ваши голи снимки, информация от DHL, нови условия от PayPal, глоба от съд в Щатите, DVD и др.).

2. Не теглете програми от неясни източници в интернет пространството. Избягвайте Facebook игри и забавни програми.

3. Правете редовен архив на важните файлове на външни устройства – ако няма архив, файловете ви са безвъзвратно загубени!

4. Често вирусът влиза чрез ZIP, RAR, или други компресиращи програми, зад които се крие EXE, BAT или други изпълними файлове.

5. Не отваряйте прикачени файлове ( DOC, DOCX, PDF и други ), за които не сте сигурни, че са от надежден получател и ги очаквате.

6. Ако усетите, че компютърът Ви започне да работи по-бавно от обикновено или пък при стартирането му се появят странни екрани или съобщения, веднага го изгасете!

Ако имате проблем с криптовирус, ако подозирате, че сте се заразили или имате най-малкото съмнение за това, веднага се свържете с нас, за да Ви предложим помощ.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

На какви стандарти трябва да отговаря IT поддръжката?

Важно е хората, които ще се грижат за Вашата техника да разполагат с необходимите познания, които са гарантирани от редица сертификати, издадени от международни компании като Microsoft, Cisco, Intel, HP, 3CX и др. Затова, когато търсите фирма за IT поддръжка, помолете ги да Ви покажат какви сертификати имат техните служители. Освен задължителните компютърни сертификати, фирмата трябва да бъде сертифицирана за качество по стандарти ISO 9000:2008 и ISO 27000. Това означава, че фирмата е внедрила система за управление на качеството при извършването на дейността си и обслужването на клиентите си. Така ще бъдете сигурни, че възлагате IT поръчката на квалифицирани хора с много опит.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Нашият скромен екип :)
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded