Profile cover photo
Profile photo
Pro Visual
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Ce trebuie să ştiţi şi cum să vă pregătiţi pentru examinarea cu dilatare în vederea măsurării dioptriilor la copii?

Pentru determinarea exactă a dioptriilor copilului, este necesară aplicarea de picături oculare speciale pentru dilatarea pupilei.

• De regulă, picăturile se administrează de două ori, la interval de 10 minute.
• Durata de aşteptare pentru efectul maxim al picăturilor poate fi între 40-60 minute. Irisul închis la culoare reacţionează mai lent, iar medicul poate indica administrarea suplimentară de picături sau prelungirea intervalului de aşteptare. Rezervaţi-vă timp suficient pentru consultaţie!
• Administrarea picăturilor poate fi neplacută pentru unii copii. E important să îl asiguraţi că înţelegeţi supărarea sau protestul său, dar că având colaborarea lui procedura va fi rapidă şi uşoară.
• Pentru cei mai multi copii, poziţia şezândă în braţele unui părinte, având capul pe umarul acestuia, e cea mai eficientă. Părintele îl va încuraja să lase pleoapele închise dar fără să le strângă puternic. Astfel pleoapele vor putea fi deschise cu uşurinţa de către cel care aplică picaturile.
• Vederea copilului se va înceţoşa la 10-15 minute de la aplicarea picăturilor. Supravegheaţi copilul în sala de aşteptare sau la locul de joacă pntru a evita incidentele neplăcute.
• Pe perioada verii este important să aveţi la îndemână ochelari de soare pentru a-l proteja de lumina puternică atunci când părăsiţi cabinetul şi să evitaţi plimbările în parc în primele 3-4 ore după dilatare.
• Dilatarea pupilei poate persista până a doua zi, în special la copiii cu iris deschis la culoare, dar fără a le fi afectată vederea. Pentru orice îngrijorări cu privire la examinarea cu dilatare adresaţi-vă medicului oftalmolog.

___________
www.provisual.ro
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Iminenţa unui consult oftalmologic pentru testarea vederii a copilului mic (3 - 5 ani) le provoacă întotdeauna emoţii părinţilor. Din experienţa noastră îţi putem spune cu certitudine că un copilaş care ştie ce urmează să se întâmple în timpul consultaţiei intră fără teamă în cabinet. Te sfătuim, aşadar, să îi explici înainte puiului tău în ce va consta testul de vedere la Pro Visual:

• Va privi spre un ecran ca de televizor unde vor apărea forme desenate (căsuţă, mână, maşină, pui, cal) pe care va trebui să le denumească;
• Vom juca în cabinet jocul de-a piratul în care îi vom acoperi un ochi folosind ochelari speciali cu forme atractive - tip fluture, căluţ, tigrişor - astfel încât va citi simbolurile doar cu ochiul rămas liber;
• Va privi într-o carte magică cu imagini 3D pe care va trebui să le atingă cu degetele şi să le denumească.

Vă aşteptăm cu drag la ProVisual!
Telefon pentru programări: 0364 739 127
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Laringita este o boală care poate avea complicaţii severe. Sfatul nostru pentru părinţi este să se prezinte cu copilul la medicul ORL-ist pediatru încă de la primele semne pentru a primi un diagnostic corect şi un tratament adecvat.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ProVisual este singurul centru pediatric privat din Cluj care oferă servicii ORL în analgosedare la copii mici (1 - 3 ani), preşcolari (3 - 6) ani, sau copii mai mari cu anxietate legată de procedurile chirurgicale.

Dintre intervențiile din sfera ORL efectuate în analgosedare la ProVisual enumeram:

• Tratarea otitei medii prin implant de aeratoare
• Reducerea amigdalelor prin radiofrecvenţă
• Reducerea cornetelor nazale prin radiofrecvenţă
• Cauterizarea petei vasculare în sângerări nazale recurente
• Frenoplastia linguală şi gingivo-labială în anchiloglosie cu tulburări de vorbire sau dificultăţi în alăptare pentru sugarul mare

Analgosedarea asigură atât lipsa durerii cât și efectuarea rapidă și precisă a operațiilor de către medical chirurg!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Iată 5 paşi simplu de urmat pentru ca experienţa în cabinetul medicului oftalmolog pediatru să fie una plăcută!
Add a comment...

Post has attachment
Dragi pacienţi, în perioada 23.12.2017 - 02.01.2018 clinica ProVisual va fi închisă.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
La optica #ProVisual realizăm toată gama de ochelari pentru copii şi adulţi, începând de la cei simpli, monofocali până la cei complecşi, progresivi sau dedicaţi unor activităţi speciale. Vezi detalii pe site!
Add a comment...

Post has attachment
Cu toate că rama de ochelari pe care un copil să nu o poată rupe nu s-a inventat încă, unele rame sunt mai rezistente decât altele. Specialiştii opticieni #ProVisual îţi spun care! :)
Add a comment...

Post has attachment
Sângerările nazale la copii (epistaxis) reprezintă unul dintre motivele cele mai frecvente de prezentare la un consult ORL pediatric. Dr. Ana Brînzan, medic specialist O.R.L Provisual, ne spune totul despre cauzele, tratamentul şi metodele de prevenţie a sângerărilor nazale la copii.
Add a comment...

Post has attachment
Sindromul de ochi uscat la copii, provocat de folosirea excesivă a computerului, tabletei sau telefonului mobil, este o afecţiune neplăcută şi cu posibile urmări serioase dacă nu este diagnosticat la timp.
_______________
Dr. Gabriela Bîrlea vorbeşte despre simptomele sindromului de ochi uscat şi despre cum poate fi acesta eliminat!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded