Profile cover photo
Profile photo
Kattentrimsalon Prachtkat
2 followers
2 followers
About
Posts

Een kat heeft een innerlijke en een uiterlijke schoonheid. Af en toe heeft een kat wat hulp nodig om de uiterlijke schoonheid te handhaven of te herstellen. Het bedrijf Prachtkat in Doetinchem heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van een vakkundige verzorging van de kattenvacht en het uitvoeren van een effectieve therapie om innerlijke problemen te verhelpen.

Een kattenvacht die niet juist verzorgd wordt, kan op termijn problemen vertonen. Klitten in de vacht en vervilting van de vacht zijn bekende problemen. Die leveren vervelende ongemakken op voor de kat en kunnen zeer pijnlijk zijn. Het vervilten van de vacht van de kat zorgt er ook voor dat de huid minder efficiënt kan ademen. Dit gaat ten koste van het welbevinden van de kat. Prachtkat biedt een professionele kattenvachtverzorging; hiervoor beschikken wij over speciaal hiervoor ontworpen kammen en ontklit-apparatuur. Als deze middelen niet afdoende werken, kan besloten worden om de kat te scheren. Ook kan de kat gewassen en geföhnd worden. Om de kat zich comfortabel te laten voelen vindt het trimmen plaats bij de klant thuis. De eigenaar is te allen tijde aanwezig en een verdoving is niet noodzakelijk. Ook het knippen van de nagels en het reinigen van de ogen en oren maken deel uit van de behandeling. Naast het werken in Doetinchem en wijde omgeving trimt Prachtkat ook elke laatste vrijdag van de maand in de locatie Warande van Dierenartsen Lelystad.

Als het gedrag van de kat ongewenst blijkt geworden te zijn, is een gedragsadvies met therapieplan aan de orde. Een kat die bijvoorbeeld onzindelijk, agressief of angstig is, laat daarmee zien dat hij zich niet prettig voelt. Door een goede observatie van de kat in de eigen omgeving komen de oorzaken naar voren. Door het geven van juiste adviezen door Prachtkat wordt de eigenaar aangespoord om met de juiste methoden het ongewenste gedrag in goede banen te leiden.

Ook geeft Prachtkat in Doetinchem op regelmatige basis workshops. Deelnemers krijgen dan informatie over bijvoorbeeld het gedrag van de kat of het aanpassen van de inrichting van een woning tot een katvriendelijker huis.

Ook voor kinderen worden regelmatig workshops gegeven, waarmee kinderen vertrouwd gemaakt worden met alle facetten van de kat. In een feestelijke sfeer worden de kinderen gestimuleerd om een beter begrip voor het prachtige dier te ontwikkelen, door bijvoorbeeld kattengedrag na te doen.
Add a comment...

In de regio Doetinchem is Prachtkat actief als kattentrimmer en kattengedrag therapeut. Het werkgebied strekt zich uit in een radius van ongeveer 20 kilometer rondom Doetinchem. Ook worden workshops verzorgd voor volwassenen en kinderen. De kat staat hierbij centraal.

Een niet goed verzorgde kattenvacht kan na verloop van tijd problemen geven. U kunt hierbij denken aan het vervilten van een kattenvacht, wat een pijnlijke ervaring oplevert voor de kat. Ook kan door vervilting van de kattenvacht de huid minder goed ademen. Het welzijn van de kat wordt hierdoor negatief beïnvloed. Prachtkat zorgt voor het trimmen van de kat. Dit kan gebeuren met de schaar, maar bij ernstiger problemen kan de kat ook geschoren worden. Het trimmen gebeurt altijd in de vertrouwde omgeving van de kat, op locatie bij de klant. Dit kan zonder verdoving uitgevoerd worden. Ook kunnen desgewenst het knippen van de nagels van de kat en het schoonmaken van de ogen en oren meegenomen worden.

Naast het trimmen van katten heeft Prachtkat in Doetinchem zich ook gespecialiseerd in het begeleiden van mensen om ongewenst kattengedrag te corrigeren. Hiervoor is een gedegen kennis nodig van de belevingswereld van de kat, om zo het optimale eindresultaat te kunnen bereiken; een gelukkige kat die goed in het gezinsleven past. Als kitten vertoont een kat allerlei gedragingen, die geaccepteerd worden en zelfs aangemoedigd kunnen worden door de eigenaar. Op latere leeftijd kunnen deze gedragingen leiden tot ongewenst gedrag van de volwassen kat.

Jos Hillebrand kan hierin het verschil betekenen. Ongewenst gedrag van de kat wordt daarbij niet afgestraft, omdat dit juist het tegenovergestelde effect bereikt. De kat zal zich hierdoor bedreigd voelen en gestrest raken. Een juiste conditionering van het gedrag van de kat wordt bereikt met een grote dosis geduld en veelvuldig belonen van goed gedrag. Uiteindelijk moet de eigenaar dit zelf bereiken, Prachtkat speelt hierin een adviserende en begeleidende rol.

Prachtkat in Doetinchem organiseert regelmatig workshops. Deze kunnen bestaan uit informatieavonden, om zo volwassenen bewust te maken van de belevingswereld van een kat en hoe deze beïnvloed kan worden. Ook wordt aandacht besteed aan het katvriendelijk maken van een huis.

Voor kinderen worden ook workshops georganiseerd, u kunt hierbij denken aan kinderfeestjes en het vermaken van kinderen tijdens vakanties. Uiteraard mag het schminken als kat daarbij niet ontbreken. Kinderen worden ook gestimuleerd om gedragingen van een kat na te doen. Meer begrip voor de gedragingen van een kat leert de kinderen al vroeg op een juiste manier om te gaan met dieren.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Prachtkat in Doetinchem. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0314332176. Mobiel: 0627349368. Een e-mail sturen kan ook: info@prachtkat.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.
Add a comment...De schoonheid van een kat zit van binnen en van buiten. Prachtkat in Doetinchem heeft als doel deze schoonheid volledig tot haar recht te laten komen. Door een professionele vachtverzorging aan de buitenkant en door therapie in te zetten bij probleemgedrag dat aan de binnenkant zit.

Een niet goed verzorgde kattenvacht kan na verloop van tijd problemen geven. U kunt hierbij denken aan het ontstaan van klitten of zelfs het vervilten van de kattenvacht, wat een pijnlijke ervaring oplevert voor de kat. Ook kan door vervilting van de kattenvacht de huid minder goed ademen. Het welzijn van de kat wordt hierdoor aangetast. Prachtkat neemt op professionele wijze de vachtverzorging uit handen. Het trimmen kan met speciale kammen en ontklitters, maar bij ernstigere problemen kan de kat ook geschoren worden. Het is ook mogelijk de kat te wassen en te föhnen. Het trimmen gebeurt in de vertrouwde omgeving van de kat, op locatie bij de klant. Dit gebeurt zonder verdoving en de eigenaar is er altijd bij. Nagels knippen en de ogen en oren schoonmaken horen bij de behandeling.

Elke laatste vrijdag van de maand verzorgen wij het trimmen van katten bij de dierenartsenpraktijk Dierenartsen Lelystad.

Naast het trimmen van katten heeft Prachtkat in Doetinchem zich ook gespecialiseerd in het gedrag van de kat en de problemen die ongewenst gedrag met zich mee kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan onzindelijkheid, agressie of angst. Een kat geeft hiermee aan dat hij niet goed in zijn vel zit. Door de kat in zijn eigen omgeving goed te observeren is te achterhalen waarom de kat ongewenst gedrag laat zien en vervolgens is een gedragsadvies therapieplan op te stellen waarmee de eigenaar aan de slag gaat om het ongewenste gedrag bij te stellen.

Jos Hillebrand kan hierin het verschil betekenen. Ongewenst gedrag van de kat wordt daarbij niet afgestraft, omdat dit juist het tegenovergestelde effect bereikt. De kat zal zich hierdoor bedreigd voelen en gestrest raken. Een juiste conditionering van het gedrag van de kat wordt bereikt met een grote dosis geduld en veelvuldig belonen van goed gedrag. Uiteindelijk moet de eigenaar dit zelf bereiken, Prachtkat speelt hierin een adviserende en begeleidende rol.

Prachtkat in Doetinchem houdt regelmatig workshops. Dit zijn bijvoorbeeld informatieavonden over het gedrag van de kat, het katvriendelijk maken van je huis, wat een kitten allemaal nodig heeft als hij bij je komt wonen enz.

Voor kinderen worden ook workshops georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan kinderfeestjes met het thema kat: Hoe krabt een kat en waarom, hoe drinkt een kat en waarom geeft hij kopjes? Kinderen worden zo gestimuleerd gedragingen van een kat na te doen, waardoor ze het dier beter gaan begrijpen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Prachtkat in Doetinchem. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0314332176. Mobiel: 0627349368. Een e-mail sturen kan ook: info@prachtkat.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded