Profile cover photo
Profile photo
Poligraf Centar Beograd
22 followers -
Poligrafske usluge
Poligrafske usluge

22 followers
About
Posts

Post has attachment
Predavanje na Evropskom kongresu u hotelu "HILTON" u Beogradu na temu osnova poligrafskog testiranja, a takođe smo održali i radionicu "LIE TO ME". Odlična publika!

POLIGRAF CENTAR
https://www.poligrafcentar.rs
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Poštovanje,

od 18 do 21 Oktobra u hotelu „HILTON“ u Beogradu održava se 23 kongres Evropske asocijacije za psihoterapiju gde će stručnjaci iz Poligraf Centra učestvovati kao predavači. Tema predavanja će biti primena poligrafa u psihoterapijske svrhe a takođe ćemo održati i radionicu "Lie to me" gde ćemo demonstrirati poligrafsko testiranje i još mnoštvo zanimljivih stvari. Koga zanima ima otvoren poziv!

Vidimo se u “Hiltonu”.

POLIGRAF CENTAR
https://www.poligrafcentar.rs/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"OPREZNOST JE MAJKA MUDROSTI..."

BUDITE MUDRI...

POLIGRAF CENTAR
https://www.poligrafcentra.rs/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"JEDNA LAŽ JE DOVOLJNA DA SE DOVEDU U PITANJE SVE ISTINE."

POLIGRAF CENTAR
https://www.poligrafcentar.rs/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Sva istraživanja su pokazala da je analiza neverbalne i verbalne komunikacije pri detekciji laži i proceni kredibiliteta apsolutno nepouzdan pokazatelj. Naime, sva istraživanja na tu temu su pokazala da ne postoji nikakva razlika u reakcijama kod osobe koja laže i osobe koja je pod stresom. Jedino što se pokazalo kao pouzdan i verodostojan pokazatelj laganja jeste nekonzistentnost u verbalnom izlaganju prilikom pojačavanja kognitivnog pritiska na lice koji se ispituje.

POLIGRAF CENTAR
https://www.poligrafcentar.rs/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Danas smo u Poligraf Centru imali priliku da prisustvujemo nesvakidašnjem prizoru, naime, obavili smo testiranje jednog subjekta za klijenta-gospodina koji je imao izuzetan problem koji ga je mučio godinama unazad. Nakon testiranja i otklanjanja svih sumnji, gospodin je počeo da plače od sreće i olakšanja i zahvaljivao nam se od srca. Takav prizor predstavlja osećaj ispunjenosti i zadovoljstva i to je ono zbog čega smo odabrali da se bavimo ovim poslom. Saznanje da ste pomogli drugom ljudskom biću i nekome olakšali muke je najveća satisfakcija koju bilo koji posao može da donese.

https://www.poligrafcentar.rs/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
POLIGRAF TEST


Iako je najpouzdanija metoda za detektciju obmane i proveru kredibiliteta na svetu, poligraf nije svemoguć i testiranje na poligrafu ima svojih ograničenja. Postoje stvari koje mogu da se testiraju na poligrafu i postoje stvari koje ne mogu da se testiraju. Često nam se javljaju klijenti koji bi želeli da dođu na testiranje i da reše sve svoje probleme u životu, bivše, sadašnje i buduće, i mi to razumemo. Ali, to nije način na koji poligraf funkcioniše.

Na poligrafu možete testirati da li je određena osoba izvršila konkretnu radnju u prošlosti ili nije. To su relevantna pitanja (relevent question), glavna pitanja, koja služe da se utvrdi da li subjekt laže ili ne.

Na primer: "Da li ste Vi ukrali novac iz sefa firme X, 16 Jula 2018 godine?" Pravilno pitanje.
Nije moguće testirati jednu osobu za nešto što je neka druga osoba uradila ili nije.
Na primer: "Da li je osoba Y ukrala novac iz sefa firme X, 16 Jula 2018 godine?" Nepravilno pitanje. Za to bi smo morali testirati osobu Y.

Na poligrafu se ne mogu testirati emocije. Dakle, ne može da se postavi pitanje:
"Da li VI volite osobu X?"
"Da li ste vi zaljubljeni u osobu X?"

Samo radnja koja je izvršena u prošlosti od strane osobe koja se testira.

Pored direktno izvršene radnje od strane osobe koja se testira može se testirati i indirektna umešanost osobe koja se ispituje. Za ovo se koriste sekundarna relevantna pitanja (secondary relevant questions), koja za cilj imaju da utvrde da li je osoba na indirektan način umešana u incident koji je pod istragom. To su pitanja tipa:
"Da li ste Vi planirali krađu novca iz sefa firme X?"
"Da li ste VI učestvovali na bilo koji način u krađi novca iz sefa firme X?"
"Da li znate ko je ukrao novac iz sefa firme X?"
Takođe, može se postavi i kriminalističko pitanje o "plodu zločina" (fruit of the crime), na primer:
"Da li ste Vi profitirali od krađe novca iz sefa firme X?"

Takođe, na poligrafu se ne mogu testirati trudne osobe, zbog izlaganja stresu, kao i zbog duplog pulsa. Takođe, na poligrafu se ne mogu testirati osobe koje pate od epilepsije, šizofrenije i osobe koje pate iluzija i priviđanja, dakle, osobe koje nemaju kontakt sa realnošću. Uprkos rasprostranjenom mišljenju, psihopate mogu da se testiraju na poligrafu.

Nadam se da Vam je sada malo jasnije koje su mogućnosti i ograničenja poligraf testa.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja budite slobodni da kontaktirate Poligraf Centar, rado ćemo Vam odgovoriti na sve što Vas zanima.

Autor

Nikola Novak

POLIGRAF CENTAR
www.poligrafcentar.rs
Photo
Add a comment...

Post has attachment
POLIGRAF CENTAR je jedina agencija u Srbiji koja poseduje poligrafsku opremu poslednje generacije. Razlika između najmodernije opreme i prosečne opreme je ono što čini razliku zbog koje može doći do pogrešne procene na poligraf testu. Tom greškom se može naneti nesaglediva šteta. Ukoliko želite da eliminišete mogućnost greške na poligraf testu, javite se nama. Mi smo jedina agencija koja ima tu mogućnost.

Ukoliko želite najprofesionalnije testiranje na poligrafu u Srbiji, sa najsavremenijom opremom, onda ste na pravom mestu!

POLIGRAF CENTAR

www.poligrafcentar.rs
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Poligraf Centar
11 mins ·
Poligraf se koristi poslednjih 100 godina. U tom periodu pojavljivale su se mnoge i razne nove metode za detekciju laži, isto su tako brzo nestajale, pokazavši se kao nepouzdane. Jedini metod koji je položio ispit vremena je poligrafsko testiranje koje i dan danas koriste sve službe sveta.

Poligraf-najpouzdanije sredstvo za proveru kredibiliteta na svetu!

POLIGRAF CENTAR

www.poligrafcentar.rs
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Potpisan je novi ugovor o saradnji, ovog puta sa Detektivskom Agencijom Anonimus. Od sada će naši poligrafski ispitivači preuzeti obavezu sprovođenja poligrafskog testiranja klijenata Detektivske Agencije Anonimus. Drago nam je zbog nove saradnje sa kolegama, i zbog još jedne firme sa kojom ostvarujemo dugoročnu saradnju. Zahvaljujemo se agenciji Anonimus na ukazanom poverenju i nadamo se odličnim rezultatima u budućnosti.

www.detektivskaagencija.rs
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded