Profile cover photo
Profile photo
PKS - Számítógép, notebook és tablet szerviz
56 followers
56 followers
About
Posts

Post has attachment
Végleg elbúcsúzhatunk a Windows 10 Mobile operációs rendszertől

A Microsoft 2017-es évben jelentette be, hogy felhagy a Windows 10 Mobile rendszerének a fejlesztésével, de azt ígérte, hogy még ideig-óráig támogatja azt a kis tábort, akik megmaradtak szeretett távbeszélőjük és rendszerük mellett.
A szebb napokat is megért rendszer támogatása idén végleg megszűnik és bekerül a múltat gyarapító Windows-ok körébe.
Az alapötlet, azaz hogy az asztali és a hordozható rendszer fejlesztése fej-fej mellett fog haladni, igazán jó ötletnek tűnt, de a versenytársak - iOS, Android - népszerűségét a kézi rendszer nem tudta elérni, így a Microsoft a 1709-es rendszer kiadását követően abba hagyta a Mobile rendszer fejlesztését és a megmaradt felhasználóinak azt javasolta, hogy térjenek át az előbb említett két környezet valamelyikére.
A Windows 10 Mobile 1709-es változatának a támogatása így 2019. december 19-én megszűnik. Akik nem Microsoft 950/950XL készüléket használnak, nekik a 1703-as kiadás van a berendezésükön - 640/640XL - nekik már 2019. június 11-én kell elgondolkozniuk a készülékeik cseréjeiről.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ön át állt már a Windows 10 operációs rendszerre?
No votes yet
-
votes visible to Public
Poll option image
0%
Igen
0%
0%
Nem
0%
Add a comment...

Post has attachment
Szeretetben, békességben és egészségben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!
Természetesen, ha sikerek is párosulnak az előzőekhez, az már csak hab a tortán.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Lehet, hogy az Ön Android készüléke is érintett

A Google véglegesen elengedi az Ice Cream néven ismert Andriod 4.0 változat kezét, amit hét éven keresztül foltozott a kereső óriás. A döntés időszerű volt, hiszen az Andriod 4.0-át futtató készülékek aránya 0.3%-a zsugorodott, így már nem sok embert késztet új készülék beszerzésére.

A Chrome böngészőnek már csak a 42-es változata volt futtatható a rendszeren, de most már a Play áruház és több fontos Google szolgáltatások is kivezetésre kerülnek a rendszerből. Vagyis ezek frissítései megszűnnek.

Mindezek ellenére - bár a Google nem javasolja - a fejlesztők maguk dönthetnek arról, hogy az új alkalmazásaikba beépítsék-e eme elavult rendszer támogatását.

AZ Android operációs rendszer - jelenleg - legelterjedtebb változata a Nougat nevű 7.x változat, amit a Oreo 8.x követ. A legújabb Pie 9.0 még olyan új, hogy a kimutatásokban még csak nem is szerepel.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ön használja a Microsoft Edge böngészőt?

Nem? Nincs egyedül. A Microsoft a mai napig nem tudta elérni, pontosabban meggyőzni a Windows 10 felhasználókat, hogy birtokba vegyék - az amúgy nem is olyan rossz - Edge böngészőt.
A cég mindent bevetett, hogy kedvet csináljon az új böngészője használatához, de nem sok sikerrel. Így nagy elhatározásra szánta el magát a Microsoft: futtató motor cserét fog végrehajtani. Az új motor, pedig Chromium alapú lesz. Nem tévedés, a Microsoft a versenytárs Google népszerű böngészőjének a motorját szándékozik sajátjába építeni.
Egyébként a döntés várható volt - legalábbis az, hogy változás jöhet - , mert az iOS és az Android alatt futó Edge böngészők már nem az EdgeHtml motort használják, hanem Chromium alapokra épülőt.
Jenenleg a Microsoft Edge a böngészők piacának csak a 4%-át foglalja el, amíg a Google Chrome 63%-ot, így nagy izgalommal várjuk, hogy beválnak-e a Microsoft számításai a váltással kapcsolatban, vagy marad minden a régiben.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ön melyiket használja?

Manapság a világháló böngészéséhez számtalan alkalmazás használható, de mégis csak pár terjedt el igazán. Az alábbi kimutatásban arra vagyunk kíváncsiak, hogy Ön melyik böngészőt használja

A S Z T A L I (PC)- vagy H O R D O Z H A T Ó (notebook)

számítógépén?

Kérjük, kattintson az alábbi hivatkozásra és segítse a munkánkat!
Add a comment...

Post has attachment
JAVÍTÁS - BŐVÍTÉS - KARBANTARTÁS

Vállaljuk számítógépek teljes körű javítását és bővítését a régi alkatrészek beszámításával. A nem túl koros gépeket gatyába rázzuk, hogy a mai játékok is hasítsanak rajta.

Ha az Ön számítógépe is gyorsításért kiált, akkor ne halogassa tovább.

Aszatli (PC)-, hordozható (notebook) és tábla (tablet) számítógépek értékesítése, javítása, karbantartása és üzemeltetése.

Önnek is tudunk segíteni!


Add a comment...

Post has attachment
Itt az első 8K minőségű felvétel a Nemzetközi Űrállomásról

Az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) nyilvánosságra hozott egy 8K-s mozgóképet, amely a Nemzetközi Űrállomáson dolgozó űrhajósok mindennapjait mutatja be. A 8K-s, azaz 8192 x 4320 képpont felbontású RED Helium mozgóképrögzítőt még 2018 áprilisában küldték az űrállomásra.
Add a comment...

Post has attachment
Van megoldás a Windows 7 támogatásának a meghosszabbítására

Annak ellenére, hogy a Microsoft mindent megtesz a Windows 10 népszerűsítésére, a Windows 7 a legnépszerűbb operációs rendszer a Windows termékek között. Ezért a fejlesztő úgy döntött, hogy megoldást kínál a 2020. január 14-e után megszűnő támogatás meghosszabbításásra.
Azok, akik nem akarnak váltani kedvenc Windows 7 rendszerükről, lesz lehetőség éves előfizetést vásárolni, ami biztosítja a támogatást 2023. januárjáig.

A Extended Security Update (meghosszabbított biztonsági frissítés) előfizetés árai még nem ismertek; de egy biztos, a Microsoft hasonló eljárást fog alkalmazni, akárcsak a Windows XP egyéni frissítéseinél, azaz az összeg évről évre nőni fog, hogy a gyártó mindenképpen a Windows 10-re való átállásra ösztönözze a felhasználókat.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
23 éves a Windows 95

1995. augusztus 24-én mutatta be a Microsoft a Windows 95-öt, ami az első volt a gyártó termékei közül, ami egyszerre volt operációs rendszer és grafikus felület. Itt mutatkozott be először a mai napig népszerű START gomb is. Rengeteg újdonságot tartalmazott az új operációs rendszer: világháló támogatás, távbeszélős hálózat és a Plug and Play szolgáltatás, de még csak legfeljebb 2 gigabyte tárterületet tudott kezelni a FAT 16 szabvány használata miatt. Ez egyáltalán nem volt gond, hiszen akkoriban a merevlemezek átlagos mérete 120 és 240 MByte között mozgott

Mai ismereteink alapján igen csak meglepők voltak a Windows 95 számítógép felé elvárt követelményei: INTEL 80386 SX/DX processzor 20 MHz órajellel, 4 MByte memória, 70 MByte szabad háttértár, 3.5" hajlékonylemez- vagy CD olvasó és VGA megjelenítő és VGA kártya 640x480-as felbontással.

A Microsoft minden lehetséges hirdetési fajtát bevetett a siker érdekében. Meg is volt az eredménye. Az emberek hiszti rohamot kaptak, ha nem jutottak hozzá a Windows 95-öthöz. Állítólag voltak olyanok is, akik a nagy porhintés miatt vásárolták meg a rendszert, és később jöttek rá, hogy számítógép hiányában nem igazán tudnak mit kezdeni vele.
Photo
Video
2018. 08. 24.
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded