Profile

Cover photo
Pivara Tuzla
Lived in Tuzla
18,390 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Pivara Tuzla

Shared publicly  - 
 
Zmajevi BH
2
Add a comment...

Pivara Tuzla

Shared publicly  - 
3
Yalamedia Tuzla's profile photoEdvin Klimentic's profile photo
2 comments
 
Nesto mi ovo poznato
 ·  Translate
Add a comment...

Pivara Tuzla

Shared publicly  - 
 
U prostorijama Pivare Tuzla u četvrtak 4. jula 2013. godine obavljeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne vode Tuzlanski kiseljak sa Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva TK. Koncesija za eksploataciju mineralne vode iz bunara sa eksploatacionog polja Ljubače-Kiseljak dodijeljena je na period od pet godina. Prije zaključivanja ugovora Pivara je Ministarstvu dostavila bankovnu garanciju na iznos od 56.700,00 KM sa rokom važenja od jedne godine, a kao garanciju redovnog izmirenja obaveza po osnovu koncesione naknade.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pivara Tuzla

Shared publicly  - 
 
STAVI RUKU NA POKLON

City Radio Sarajevo, TV Pink BH i F-autocentar u fantastičnoj igri "Stavi ruku na poklon" je stigao i u Tuzlu!
Putovanje gradovima kroz nagradnu igru Stavi ruku na poklon , počelo je 08.06.2013. cjelodnevnim druženjem ispred BBI centra u Sarajevu. Druženja su nastavljena u Mostaru (15.06.13.), Banjoj Luci (22.06.13.), dok su u subotu 29.06.13. stigli u Tuzlu.

Ford, koji je glavna nagrada ove igre je bio prepun proizvoda Pivare Tuzla bio je cijeli dan parkiran na platou ispred Merkatora gdje su svi mogli pogađati koliko se bočica proizvoda Pivare Tuzla nalazi u njemu. Oni koji su bili najbliži odgovoru su Tarik Begtašagić i Sanja Srabović iz Tuzle i oni su posljednja dva finalista koji idu u Sarajevo na finalno takmičenje koje se održava 06.07.2013. godine.

Svi oni koji bi željeli učestvovati u nagradnoj igri, a bili su spriječeni da dođu u Sarajevo, Mostar, Banja Luku ili Tuzlu, mogu iskoristiti opciju slanja SMS poruke na broj 091/51 01 01.
U poruku ukucajte ES zatim razmak i vaše ime i prezime. Pet SMS finalista, slučajnim kompjutarskim odabirom, pridružit će se 02.jula već odabranim finalistima iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Tuzle.
 ·  Translate
2
Pivara Tuzla's profile photo
 
Stavi ruku na poklon
 ·  Translate
Add a comment...
In their circles
493 people

Pivara Tuzla

Shared publicly  - 
 
130 godina Pivara Tuzla
 ·  Translate
3
Emir Delalic's profile photo
 
Pivara Tuzla je osnovana u ljeto 1884. godine od strane Tasing i Kohn pod imenom Erste Dampf Brauerei (Prva parna pivovara) u naselju Dolnja Tuzla, a kapacitet je od početka bio pet hiljada hektolitara godišnje. Zahvaljujući razvoju rudarstva i industrijske proizvodnje u sjeveroistočnoj Bosni, razvijala se i pivara, pa je do 1. svjetskog rata kapacitet učetverostručen.

U godini početka rata, 1914., pivara prelazi u vlasništvo Pivare Sarajevo, zajedno s drugim manjim tvornicama piva u Blagaju, Višegradu i Lukavcu. Dva svjetska rata i svjetska ekonomska kriza prouzročili su dugotrajne prekide u poslovanju - ukupno dvanaest godina, a od 1949. godine pivara ponovo neprekidno radi, sada nacionalizovana i pod imenom Pivara Tuzla.

Nakon godinu dana proizvedeno je pet hiljada hektolitara piva, a u pivari je radilo 67 radnika. U sljedećih osam godina proizvodnja je utrostručena, a osamdesete godine prošlog stoljeća dočekala je s 340 zaposlenih i s pripremljenim projektima za povećanje kapaciteta na pola miliona hektolitara.
Prije posljednjeg rata u pivari je provedena privatizacija, pa 61 posto dionica pripada radnicima, a 39 posto državi. Tokom rata pivara zadobiva teške udarce, a proizvodnja pada na samo šest posto kapaciteta. Da bi opstala, pivara počinje sa uključivanjem proizvodnje i drugih proizvoda pored Tuzlanskog pilsnera i Tuzlanskog kiseljaka, a to radi i danas. Nakon rata pivara je modernizovana u svim fazama tehnološkog procesa, te uvodi punjenje u limenke i PET boce.

Godine 2000. privatizovan je preostali dio državnog udjela. Danas, 130 godina poslije, Pivara Tuzla zapošljava 200 radnika, a uz dobro poznati Tuzlanski pilsner proizvodi i puni pivo Erster, voćne sokove marke Panonska Ledena, mineralnu vodu Tuzlanski kiseljak kao i Radler program, uključujući Premium crno pivo.
 ·  Translate
Add a comment...

Pivara Tuzla

Shared publicly  - 
 
Refresh Kiwano

Iz Pivare Tuzla ovog ljeta stiže jedno novo osvježenje - tropsko gazirano piće sa prirodnom aromom.

Refresh Kiwano je bezalkoholno piće osvježavajućeg okusa.  Izuzetno mali sadržaj kalorija ovo piće  svrstava u kategoriju Light proizvoda.
Nezaboravan okus prirodne tropske arome kiwana prati ugodna eksplozija mjehurića koji začinjavaju gašenje žeđi i pripremaju vas za nezaboravnu zabavu.

Refresh Kiwano će se moći nabaviti u PET bocama od 0,50 i 1,50 lit. kao i u staklenci od 0,25 lit., specijalno namijenjenoj za ugostiteljstvo.
 ·  Translate
4
Add a comment...

Pivara Tuzla

Shared publicly  - 
 
OKONČANA SMS NAGRADNA IGRA - TUZLANSKI PILSNER NAGRAĐUJE

SMS Nagradna igra "Tuzlanski pilsner nagrađuje" je trajala od 20.04. do 01.07.2013. godine a bilo je potrebno otvoriti i poslati SMS poruku na broj 091 213 602 sa jedinstvenim kodom koji se nalazio ispod čepa u bocama od 0,33 i 0,50 lit. Tuzlanskog pilsnera. Tako se moglo osvojiti neka od 222 vrijedne nagrade.
Izvlačenje je obavljeno u Pivnici Taverna u prisustvu mnogobrojnih gostiju i novinara.

Čestitamo svim sretnim dobitnicima a ostalima želimo više sreće u nekoj od naših sljedećih nagradnih igara.

Spisak brojeva dobitnika može se preuzeti klikom na link u koji se nalazi u prilogu: http://www.pivaratuzla.ba/PivaraTuzla/download/Objava%20Dobitnika%20Web%202013.pdf
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pivara Tuzla

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Pivara Tuzla

Shared publicly  - 
 
Predstavljanje Premium Radler Lemon na tržištu početkom prošle godine označilo je zaokret pivskog tržišta u Bosni i Hercegovini kao i u regionu. Ponosni smo što sada imamo priliku ponuditi još jednu novost u segmentu piva s voćnim okusom: Premium Radler Grapefruit.
Ovime želimo osigurati još više osvježenja svim odraslim potrošačima koji su ujedno tražili od nas da u našu seriju proizvodnje dodamo pivo sa grejpom. Premium Radler sa okusom grejpa nudi istinsko osvježenje, idealan je za konzumaciju za vrijeme toplih ljetnih dana, nakon bavljenja sportskim aktivnostima ili tokom uživanja u slobodnim posljepodnevima s porodicom i prijateljma. Nadamo se da će se i vama svidjeti kao i nama.
 ·  Translate
2
Add a comment...
People
In their circles
493 people
Work
Occupation
Beer production
Employment
  • Pivara Tuzla, present
  • Pivara Tuzla d.d.
    present
Basic Information
Gender
Other or Decline to State
Birthday
September 15, 1884
Story
Tagline
Pivara Tuzla - Tuzla Brewery
Introduction

Pivara Tuzla d.d. osnovana je 1884. godine pod nazivom "ERSTE DAMPF BRAUEREI" sa proizvodnim kapacitetom od 5 000 hl godišnje proizvodnje. Do I svjetskog rata proizvodila je već oko 25 000 hl. Tokom I svjetskog rata obustavljena je proizvodnja, pri čemu je prekid proizvodnje trajao oko 5 godina. Početkom II svjetskog rata ponovo prekida sa radom sve do 1948. godine kada ponovo počinje proizvodnju. 1962. godine započinje ciklus kontinuirane rekonstrukcije pa je postignut kapacitet godišnje proizvodnje od cca. 300 000 hl. Naredni ciklus rekonstrukcije za program proizvodnje od cca. 500 000 hl Pivara Tuzla započinje 1990. godine. S obzirom na pad prodaje nakon posljednjeg rata a u odnosu na predratni nivo, Pivara Tuzla je bila prinuđena da traži druge proizvode. Time je za vrijeme posljednjeg rata osvojeni projekat odredio i nove pravce razvoja "dopunskog" programa. U tom smislu, 1996. godine instalirana je linija za punjenje sokova i mineralne vode u pet boce od 1,5, 0,5 i 0,33 l, a 1997. godine instalira se linija za punjenje limenki od 0,33 i 0,5 l koja opslužuje proizvodnju piva kao i bezalkoholnih pića. Od novembra 2010. godine Pivara Tuzla je započela sa proizvodnjom sokova Panonska Ledena od prirodne baze vrhunskog kvaliteta sa okusima limuna, narandže i kole. Sokovi se proizvode u pet bocama od 0,5 i 2 l pod strogim režimom kontrole kvalitete.

 

Danas, Pivara Tuzla d.d. u svom asortimanu nudi sljedeće proizvode:

 

-          Tuzlanski pilsner (prirodno premium pivo po češkoj tehnologiji )

-          Erster pivo (prirodno pivo po njemačkoj tehnologiji)

-          Premium Crno pivo (prirodno crno pivo)

-          Tuzlanski kiseljak (prirodna mineralna voda bogata magnezijem)

-          Panonska Ledena (sokovi: Cola, Orange, Lemon)

-          Premium Radler Lemon

 

 

www.pivaratuzla.ba

Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Tuzla