Profile cover photo
Profile photo
Pirineus Televisió
29 followers -
L'actualitat del Pirineu també a Google+
L'actualitat del Pirineu també a Google+

29 followers
About
Posts

Post has attachment
Ja tens disponible online el debat amb els alcaldables de La Seu d'Urgell que vam enregistrar aquest dimarts.
Add a comment...

Post has shared content
Reportatge de +Òscar Martín sobre una tapa que reiventa el pa amb tomàquet.
Un "pa amb tomata" amb un toc modern, una de les millors tapes de l'Estat.
Add a comment...

Post has attachment
13 JOVES DEL TERRITORI INICIEN EL PROGRAMA D'EMPRENEDORIA I OCUPACIÓ JUVENIL RURAL 'A L'ALT URGELL TAMBÉ POTS COMENÇAR'

Aquest matí ha tingut lloc al CETAP-Telecentre de la Seu d'Urgell l'acte d'inauguració de la segona edició del programa 'A l'Alt Urgell també pots començar' en el qual hi prenen part un total de 13 joves del territori formats que retornen al món rural per tenir una oportunitat en el moment d'acabar la seva formació. 

Aquest és un programa de formació i aprenentatge teòric i pràctic empresarial i ocupacional adreçat a joves titulats universitats i de cicles formatius amb caràcter emprenedor que té lloc a l'Alt Urgell.  

En la inauguració de la segona edició d'aquest programa, la regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha remarcat que l'objectiu del mateix és “el retorn dels joves formats del territori”. Planes ha afegit que “des de l'Ajuntament urgellenc també es treballa per aquest mateix objectiu a través d'ajuts a joves emprenedors tant des Promoció Econòmica com des de l'Oficina Jove, tot assessorant-los, oferint-los la possibilitat d'entrar en diversos projectes i dotant-los de les eines necessàries per tirar endavant professionalment a la seva ciutat”.  

Per la seva part, Ricard Pérez, conseller de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, ha agraït la participació d'aquests 13 joves en aquest programa que “permet donar-los eines per acabar de formar-se i ajudar-los a trobar un espai dins de la nostra comarca”. 

Com afrontar aquest repte

Els 13 joves que avui han començat aquest programa han rebut una sessió de motivació a càrrec del corredor d'ultrafons i bomber de professió Arnau Julià, qui ha transmès valors com l'esforç i la constància, a través de la seva vivència personal com a esportista de proves extremes, per poder afrontar el repte de buscar una oportunitat professional a l'Alt Urgell. 

Arnau Julià ha desgranat, a través de la seva experiència com a esportista, els elements necessaris per afrontar qualsevol repte. Per Julià, el treball constant, l'esforç, la preparació psicològica, l'adaptació a l'entorn i les circumstàncies, la superació diària, saber treballar en equip i tenir una visió positiva, són els eixos principals per aconseguir allò que ens proposem, però sempre fent-ho sense deixar de gaudir durant el camí que porta fins a l'objectiu. 

'A l'Alt Urgell també pots començar'

Aquest programa d'emprenedoria i ocupació jove rural té com a objectius dotar d'eines i recursos per l'emprenedoria, crear una xarxa de contactes de gent formada del propi territori, donar a conèixer els serveis que ofereix l'administració per joves i emprenedoria, augmentar i/o millorar l'ocupabilitat dels joves desenvolupant altres competències transversals i fomentar una millora de la recerca laboral. 

El programa està dividit en blocs: emprenedoria, anglès, eines TIC i coneixement del territori (recursos, empreses-recerca de feina 2.0). També hi ha una formació teòrico-pràctica a través d'experiències de joves emprenedors per il·lustrar les sessions més teòriques, així com també la visita a empreses relacionades amb el perfil del jove.

A més, els joves participants en aquest programa també reben sessions de tutoria per detectar necessitats i poder integrar-los als continguts del programa.

Prova pilot

Cal recordar que l'any passat va tenir lloc una prova pilot d'aquest programa amb 12 joves inscrits, dels quals van finalitzar-lo un total de 9, mentre que la resta van trobar feina. 

El programa està finançat per la Direcció General de Joventut, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, i el Consorci Alt Urgell-Cerdanya pel programa de retorn dels joves formats al món rural, LEADER.

NOTA DE PREMSA - AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Torna a mirar els reportatges de la 7mana Pirineu quan vulguis. +La Xarxa de Comunicació Local 
Add a comment...

EL MANTENIMENT DE LA XARXA DE SENDERS, A DEBAT AL PONT DE SUERT

El proper dijous 13 de novembre tindrà lloc al Pont de Suert la jornada tècnica El manteniment de les xarxes de senders (i com afrontar el repte en temps de crisi) organitzada per l’IDAPA i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.

El senderisme és una activitat en expansió a l’Alt Pirineu i Aran i es compten per centenars les propostes d’itineraris senyalitzats, impulsades per ajuntaments, consells comarcals, parcs i altres entitats. En els últims anys, però, a causa de les restriccions pressupostàries, han davallat considerablement els recursos destinats al manteniment dels senders. És en aquest context que han sorgit moviments, pràctiques i mètodes que, a través de 
l’associacionisme, l’apadrinament o els camps de treball de voluntaris, han intervingut decisivament en la conservació del viari antic, amb la iniciativa, la col·laboració o el coneixement dels ens locals que són, en definitiva, els titulars de la xarxa.

La jornada comptarà amb la participació de tècnics i experts que abordaran aspectes com les accions que es porten a terme a la comarca de l’Alta Ribagorça; els criteris i solucions per a actuacions low cost de manteniment de camins; les fórmules alternatives per conservar els camins, així com una taula rodona amb la participació d’agents públics i privats. La sessió finalitzarà amb la visita al camí de Buira, per conèixer sobre el terreny una actuació de rehabilitació.
Add a comment...

LA SEU D'URGELL CELEBRA L'11a CAMINADA POPULAR PER COMMEMORAR EL DIA MUNDIAL DE LA DIABETIS

La Delegació de l'Alt Urgell de l'Associació de Diabètics de Catalunya ha organitzat per aquest diumenge 16 de novembre l'11a Caminada Popular al Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell per commemorar, un any més, el Dia Mundial de la Diabetis.

Aquesta caminada compta amb dos recorreguts diferents. El primer s'iniciarà a les 11 del matí i va des del Parc del Segre fins a la gravera i tornar, mentre que el segon començarà a les 11.30 hores i transcorrerà per dins del mateix parc. Aquest segon recorregut està pensat per a persones amb problemes de mobilitat o que caminen poc.

“Una alimentació saludable comença amb l'esmorzar”

“Una alimentació saludable comença amb l'esmorzar” és el lema d'enguany triat per l'Associació de Diabètics de Catalunya. Amb aquest missatge es vol conscienciar a la societat de la importància de fer un bon esmorzar per començar amb energia la nostra activitat diària, ja que és clau per portar una alimentació saludable.

Com en cada edició, la Delegació de l'Alt Urgell de l'Associació de Diabètics oferirà també enguany un petit tastet-esmorzar amb productes aptes per a diabètics a totes aquelles persones que hagin participat en aquesta caminada popular.

Aquesta 11a Caminada Popular per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis compta amb el suport de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Parc Olímpic del Segre, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la Cooperativa Cadí, A.Menarini Diagnòstics, LifeScan, DiaBalance i l'Assessoria Tuset-Cases.

El hashtag del Dia Mundial de les Diabetis és #diabetis 2014

**NOTA DE PREMSA - AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL
Add a comment...

Post has attachment
Ja podeu veure online els reportatges d'aquesta setmana del programa 7MANA PIRINEU +La Xarxa de Comunicació Local
Add a comment...

Post has shared content
Equip del Cadí La Seu per la temporada 2014/15
L'equip del Cadi La Seu per la temporada 2013-2014.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Els reportatges de la 7MANA PIRINEU d'aquest divendres. +La Xarxa de Comunicació Local
Add a comment...

Post has shared content
Molt aviat, no t'ho perdis !!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded