Profile

Cover photo
Piratska Stranka Slovenije
522 followers|135,226 views
AboutPostsPhotos

Stream

 
Patrik Bratuša in Simon Škrlec sta v svojem lastnem stilu zaigrala vsem znano pesem filma Pirati s Karibov. S takim talentom in znanjem jih v trenutku vzamemo na krov, da nam krajšajo dolge dni na plovbi po političnih vodah.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Naj vas spomnimo, danes ob 18h se bo v kreativnem centru Poligon odvijal Cryptoparty, oziroma bolj kot to, izobraževanje, kaj je Cryptoparty. Kaj vse je Cryptoparty vam bodo razložili v predavanjih na področju spletne varnosti in odprte kode, kako se izvaja, pa s pomočjo orodij, ki jih uporabljajo, in pogovorom iz oči v oči. Vabljeni!
 ·  Translate
Glavni namen druženj je izmenjava izkušenj ter promocija kriptografskih orodij ter pomoč pri inštalaciji. Tehnično predznanje tako ni potrebno, glavna je želja po učenju in zanimanje za varno komunikacijo. Read More · Urednik March 2, 2015 · Prvi Cryptoparty kmalu v Sloveniji! cryptoparty-cover ...
2
Add a comment...
 
Davor Hafnar in Rok Andrée sta z gostiteljem Izakom Koširjem spregovorila o vlogi piratstva v digitalni dobi in današnji družbi. Pokazala sta kar nekaj zanimivih pogledov na večplastni pojav piratstva, ki se ne omejuje le na "downloadanje" najnovejših filmov in poslušanje brezplačne glasbe.

#piratstvo #piratiziranje #pirati  
 ·  Translate
Pirate Bay je znova pod udarom organov pregona. Lahko danes piratstvo zajezimo oziroma ustavimo z zakonom? Je piratstvo napačno razumljeno, stigmatizirano?
1
Add a comment...
 
Islandski pirati so ravnokar prehiteli vladajočo stranko po priljubljenosti. Očitno Severni veter piha močno po godu naših soimenjakov v Islandiji.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Ustavimo konje! Pojavili so se predlogi, da naj mi, državljani, začnemo na začetku. Zdaj je (skrajni) čas, da zadihamo tudi mi.
 ·  Translate
Čas je, da se ustavimo, da korenito premislimo, da zadihamo in začnemo znova. Ne država. Državljani.
1
Add a comment...
 
Ministru za Javno upravo, gospodu Borisu Koprivnikarju, smo posredovali naš odgovor na njegov komentar našega prvega pisma.
 ·  Translate
Ministru za javno upravo g. Borisu Koprivnikarju posredujemo odgovor na njegov komentar v želji, da najdemo dobre rešitve.
2
1
Jure Repinc's profile photo
Add a comment...
 
Minister za obrambo je naročil poizvedbo o posledicah prodaje Telekoma Slovenije. Dobil je dve: poročilo Uprave RS za zaščito in reševanje ter poročilo Obveščevalno varnostne službe. V današnjem prispevku TL;DR smo raziskali vsebino in zakonitost samih poročil.
 ·  Translate
Tokrat v prispevku TL;DR raziskujemo dokumente in dogodke o prodaji Telekoma Slovenije, ki so Vladi RS razkrili marsikatero nevšečnost.
3
Add a comment...
 
Pirati zagovarjamo izvedbo analize prodaje Telekoma Slovenije. Država mora vedeti v kaj se spušča s tem, ko želi prodati svojega glavnega aduta v rokovanju z informacijskimi tehnologijami!
 ·  Translate
Minister za obrambo je preko služb Ministrstva za obrambo dobil poročilo o morebitnih posledicah, če pride do zamenjave lastnikov Telekoma.
2
Add a comment...
 
Zgodba o sporazumu TTIP se nadaljuje in razvija. Ponavadi za zaprtimi vrati. Poskrbimo, da države takih sporazumov ne morajo držati za tančico skrivnosti in jih skupaj razkrijmo!

#ACTA #TTIP  
 ·  Translate
Ponovno je sezona trgovinskinskih sporazumov. Vsaj tako se zdi. Sporazum med Združenimi državami Amerike (ZDA) in Evropsko unijo (EU), imenovan TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership, po domače Čezatlantsko trgovinsko …
2
Add a comment...
 
Minister za obrambo g. Janko Veber je naredil to, kar njegov položaj od njega zahteva. Pirati ga pri tej odločitvi podpiramo, saj prodaja Telekoma Slovenije ne bo imela izključno finančnih posledic!
 ·  Translate
Pirati že od začetka prodaje Telekoma opozarjamo na vse možne posledice prodaje. V tej luči se nam zdi dejanje ministra za obrambo popolnoma razumljivo.
3
Add a comment...
 
Milijon in pol podpisov. A ne smemo odnehati! Zbiranje se konča, ko sporazum TTIP v obliki, kakršni je, ne mora obveljati. Trgovinski sporazumi naj bodo v korist vseh.
http://www.stop-ttip.org/
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Še je čas, da podpišete peticijo proti TTIP. Več nas je, bolj nas bodo upoštevali.
https://stop-ttip.org/
 ·  Translate
2
Add a comment...
Contact Information
Contact info
Email
Story
Tagline
Slovenian Pirate Party
Introduction

Piratska stranka Slovenije se zavzema za:

  1. Spoštovanje človekovih pravic
  2. Zasebnost in varovanje podatkov
  3. Svoboden in nevtralen Internet
  4. Transparentnost države in politike
  5. Reformo monopola nad avtorskimi deli
  6. Odprte standarde in proste formate
  7. Svobodno in odprtokodno programsko opremo

Če se nam želiš pridružiti nam piši ali obišči našo spletno stran!